Brug havens rabarber til en lækker rabarbermarmelade med æbler og vanilje, den er skøn på hjemmebagte boller.

Mere morgenmad
Jeg elsker at lave marmelade. Det er nemt, og man kan tilpasse smagen med de smage man har lyst til.
Opskriften er god fordi
Nem og hurtig – Marmeladen er meget nem at lave, og det tager kun en halv time.
Ingrediensnoter
Rabarber – Du kan bruge rabarber fra haven eller fryseren. Hvis du bruger frosne rabarber, behøver du ikke tilføje vand til marmeladen.
Æbler – I opskriften bruger vi æbler sammen med rabarberne. De sødlige æbler er super gode sammen med syrlige rabarber.
Vanilje – Jeg synes, at vanilje går rigtig godt sammen med rabarber og æbler. Opskriften indeholder 1 vaniljestang, hvor kernerne skrabes ud og blandes med de øvrige ingredienser i gryden, sammen med selve vaniljestangen. Du kan også erstatte vaniljestangen med vaniljepasta eller vaniljepulver.
Vand – Der skal bruges 1 spsk vand. Vandet udelades, hvis du bruger frosne rabarber.
Alternative ingredienser
Hvis du vil prøve andre smagsvarianter i stedet for vanilje, kan du tilsætte mynte, stjerneanis eller ingefær. Det kan give en mere krydret og varm smag, som også er rigtig godt.
Hvordan laver man rabarbermarmelade med æbler?
Marmeladen er super nem at lave, og det tager ikke lang tid.
- Først skæres rabarberne ud i stykker og kommes i en gryde.
- Så skæres æblerne i tern og så skraber du vaniljekernerne ud og blander alle ingredienserne sammen i en gryde, inklusiv den tomme vaniljestang.
- Det hele blandes godt sammen og koges op.
- Marmeladen koges, til den har den ønskede konsistens, hvilket tager cirka 15-20 minutter. Herefter hældes den på skoldede glas, der er skyllet i atamon.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Frysning af rabarber – Har du flere rabarber end du kan nå at spise, kan du nemt fryse dem ned. Rengør dem, fjern blade, skær i skiver, og kom dem i en frysepose. Du kan bruge frosne rabarber til denne marmelade; hvis du gør, så behøver du ikke tilsætte vand.
Servering – Spis marmeladen på hjemmebagte boller, varme hveder eller på rundstykker til morgenmad.

Rabarbermarmelade med æbler og vanilje
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 3 æbler
- 210 g sukker
- 1 vaniljestang
- 1 spsk vand
Sådan gør du
- Rens rabarberne og skær dem i stykker på cirka 0,5 cm. Kom dem i en gryde.500 g rabarber
- Skræl æblerne og skær dem i tern, og kom dem i gryden sammen med rabarberne.3 æbler
- Skrab kernerne ud af vaniliestangen og kom vanilje, den tomme vaniljestang, sukker og vand i gryden og kog det hele op.210 g sukker, 1 vaniljestang, 1 spsk vand
- Kog marmeladen til den har ønskede konsistens (ca. 15-20 min) og hæld den på skoldede glas skyllet i atamon.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. maj 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: