Madformadelskere / Morgenmad / Tilbehør til morgenmad / Marmelade / Rabarbermarmelade med æbler og vanilje

Rabarbermarmelade med æbler og vanilje

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Brug havens rabarber til en lækker rabarbermarmelade med æbler og vanilje, den er skøn på hjemmebagte boller.

rabarbermarmelade med æbler i sylteglas og på hjemmebagte boller.

Mere morgenmad

HOP DIREKTE TIL

    Jeg elsker at lave marmelade. Det er nemt, og man kan tilpasse smagen med de smage man har lyst til.

    Opskriften er god fordi

    Nem og hurtig – Marmeladen er meget nem at lave, og det tager kun en halv time.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Du kan bruge rabarber fra haven eller fryseren. Hvis du bruger frosne rabarber, behøver du ikke tilføje vand til marmeladen.

    Æbler – I opskriften bruger vi æbler sammen med rabarberne. De sødlige æbler er super gode sammen med syrlige rabarber.

    Vanilje – Jeg synes, at vanilje går rigtig godt sammen med rabarber og æbler. Opskriften indeholder 1 vaniljestang, hvor kernerne skrabes ud og blandes med de øvrige ingredienser i gryden, sammen med selve vaniljestangen. Du kan også erstatte vaniljestangen med vaniljepasta eller vaniljepulver.

    Vand – Der skal bruges 1 spsk vand. Vandet udelades, hvis du bruger frosne rabarber.

    Alternative ingredienser

    Hvis du vil prøve andre smagsvarianter i stedet for vanilje, kan du tilsætte mynte, stjerneanis eller ingefær. Det kan give en mere krydret og varm smag, som også er rigtig godt.

    Hvordan laver man rabarbermarmelade med æbler?

    Marmeladen er super nem at lave, og det tager ikke lang tid.

    sådan laver du rabarbermarmelade med æble.
    1. Først skæres rabarberne ud i stykker og kommes i en gryde.
    2. Så skæres æblerne i tern og så skraber du vaniljekernerne ud og blander alle ingredienserne sammen i en gryde, inklusiv den tomme vaniljestang.
    3. Det hele blandes godt sammen og koges op.
    4. Marmeladen koges, til den har den ønskede konsistens, hvilket tager cirka 15-20 minutter. Herefter hældes den på skoldede glas, der er skyllet i atamon.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Frysning af rabarber – Har du flere rabarber end du kan nå at spise, kan du nemt fryse dem ned. Rengør dem, fjern blade, skær i skiver, og kom dem i en frysepose. Du kan bruge frosne rabarber til denne marmelade; hvis du gør, så behøver du ikke tilsætte vand.

    Servering – Spis marmeladen på hjemmebagte boller, varme hveder eller på rundstykker til morgenmad.

    hjemmebagte boller med rabarber/æblemarmelade.

    Flere rabarberopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    rabarbermarmelade med æbler i sylteglas og på hjemmebagte boller.
    5 fra 1 stemme

    Rabarbermarmelade med æbler og vanilje

    Lækker og sød marmelade med smag af rabarber og æbler. Den er skøn på morgenmaden eller til ost. Du kan bruge friske eller frosne rabarber.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 25 minutter
    Samlet tid 30 minutter
    Ret Marmelade
    Køkken Dansk
    Antal 1 portion
    Kalorier 1209 kcal

    Ingredienser

    • 500 g rabarber
    • 3 æbler
    • 210 g sukker
    • 1 vaniljestang
    • 1 spsk vand

    Sådan gør du

    • Rens rabarberne og skær dem i stykker på cirka 0,5 cm. Kom dem i en gryde.
      500 g rabarber
    • Skræl æblerne og skær dem i tern, og kom dem i gryden sammen med rabarberne.
      3 æbler
    • Skrab kernerne ud af vaniliestangen og kom vanilje, den tomme vaniljestang, sukker og vand i gryden og kog det hele op.
      210 g sukker, 1 vaniljestang, 1 spsk vand
    • Kog marmeladen til den har ønskede konsistens (ca. 15-20 min) og hæld den på skoldede glas skyllet i atamon.

    Tips og noter

    1. Mængde – Opskriften her giver 2 store glas marmelade eller 4 små glas.
    2. Holdbarhed – Marmeladen holder flere måneder hvis du skolder dine glas og skyller dem i spiritus eller atamon. Opbevar dem mørkt og køligt og i køleskabet når de er åbnet.
    3. Tilsmagning – Smagen på din marmeladen afhænger meget af syrligheden af dine rabarber og også hvor søde æblerne er. Derfor er det en god ide at smage på marmeladen, og eventuelt tilsætte ekstra sukker hvis du vil have marmeladen sødere.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1portionKalorier: 1209kcalKulhydrater: 308gProtein: 6gFedt: 3gMættet fedt: 0.4gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 0.2gNatrium: 28mgKalium: 2028mgFibre: 22gSukker: 272gA-vitamin: 805IUC-vitamin: 65mgCalcium: 465mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 5. maj 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.