Har du lækre rabarber i haven, eller måske har du stadig nogen i fryseren fra sidste år, som skal bruges inden de nye kommer, så kan du hurtigt trylle nogen af dem om til en lækker rabarbermarmelade med æbler.
Den smager dejligt af sommer og er perfekt på hjemmebagte boller. Den er meget nem at lave, og tager max 30 min. Jeg elsker at lave marmelade, det er nemt og man kan tilpasse smagen med de krydderier eller krydderurter man har lyst til. Jeg synes at vanilje går rigtig godt sammen med rabarber og æbler.
Vi elsker at spise marmeladen på en dejlig bolle. Det kunne være bamseboller bagt efter tangzhongmetoden, som giver de mest luftige og lækre boller eller på varme hveder. Ellers spiser vi gerne marmeladen på spanske rundstykker til morgenmad.
Rabarbermarmelade med æbler opskrift
Her er vores opskrift på en dejlig rabarbermarmelade med æbler. Den er sød og lækker og smager godt af rabarber, æble og vanilje. Det er en dejlig kombination. Hvis du vil prøve andre smagsvarianter, kan du i stedet for vanilje prøve at bruge mynte, stjerneanis eller ingefær. Det kan give en mere krydret og varm smag, som også er rigtig godt.
Rabarbermarmelade med vanilje
Ingredienser
- 500 g rabarber, renset og skåret i stykker
- 3 æbler, skrællede og skåret i tern
- 2,5 dl sukker
- 1 vaniljestang
- 1 spsk vand
Sådan gør du
- Skrab kernerne ud af vaniliestangen og bland alle ingredienserne sammen i en gryde, inkl. vaniliestangen.
- Kog marmeladen til den har ønskede konsistens (ca. 15-20 min) og hæld den på skoldede glas skyllet i atamon.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du flere rabarber du ikke har fået brugt efter du er færdig med marmeladen, så glæd familien med en lækker rabarberdessert. Prøv også at lave dejlig rabarbersaft eller rabarberkompot.
Frys dine rabarber
Har du flere rabarber end du kan nå at spise, så gør dem rene, fjern blade og skær dem i skiver. Kom dine stykker i en frysepose og læg dem i fryseren. Så har du altid mulighed for at tage en pose op til rabarbermarmelade eller en anden dejlig ret med rabarber. Du kan lave denne marmelade med dine frosne rabarber, men så behøver du ikke at tilføje noget vand til marmeladen. Det er nemt og lækkert, og så skal du spise sommermarmelade hele året rundt.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️