Rens rabarberne og skær dem i stykker på cirka 0,5 cm. Kom dem i en gryde.
500 g rabarber
Skræl æblerne og skær dem i tern, og kom dem i gryden sammen med rabarberne.
3 æbler
Skrab kernerne ud af vaniliestangen og kom vanilje, den tomme vaniljestang, sukker og vand i gryden og kog det hele op.
210 g sukker, 1 vaniljestang, 1 spsk vand
Kog marmeladen til den har ønskede konsistens (ca. 15-20 min) og hæld den på skoldede glas skyllet i atamon.
Noter
1. Mængde - Opskriften her giver 2 store glas marmelade eller 4 små glas.2. Holdbarhed - Marmeladen holder flere måneder hvis du skolder dine glas og skyller dem i spiritus eller atamon. Opbevar dem mørkt og køligt og i køleskabet når de er åbnet.3. Tilsmagning - Smagen på din marmeladen afhænger meget af syrligheden af dine rabarber og også hvor søde æblerne er. Derfor er det en god ide at smage på marmeladen, og eventuelt tilsætte ekstra sukker hvis du vil have marmeladen sødere.