Rabarbersirup

Haverne bugner med skønne rabarber. En god måde at koncentrere den gode rabarbersmag er i en rabarbersirup. Den kan du bruge til dressinger, desserter, kager eller til drinks med rabarbersirup. Du kan for eksempel pifte din mojito op med et skud sommer i form af rabarbersirup med vanilje.

Rabarbersirup - Nem opskrift på lækker sirup med rabarber og vanilje til drinks eller desserter

Smagen på siruppen er selvfølgelig det vigtigste, men det er også dejligt med en lækker og flot rød farve. Den får du ved at vælge de mest røde rabarber du kan finde. Jo mere grønne stænglerne er, jo mere brunlig bliver siruppen i sidste ende. Flotte røde rabarber giver en flot rød sirup.

Hjemmelavet rabarbersirup

Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet rabarbersirup. Derudover så er det super lækkert i hjemmelavede drinks. Så der er ingen undskyldning for at lade være faktisk.

Alt du skal bruge er:

  • Rabarber
  • Vand
  • Sukker
  • Vanilje

Først koger du rabarber og vand til du har en lækker rabarbersaft. Herefter tilsætter du sukker og vanilje og koger saften ind til en sirup. Det er sådan set det.

Hvis du i forvejen har lavet rabarbersaft kan du også bruge det, tilsætte ekstra sukker og koge det ind til en sirup.

Rabarbersirup opskrift

Her får du vores super nemme opskrift på hjemmelavet sirup af rabarber. Den er endnu nemmere hvis du allerede har lavet rabarbersaft, så kan du nemlig bare koge noget af saften ind til en lækker sirup.

Rabarbersirup - Nem opskrift på lækker sirup med rabarber og vanilje til drinks eller desserter

Rabarbersirup opskrift

Nem rabarbersirup til drinks eller desserter
5 fra 2 stemmer
Ret: Drinks, Sirup
Køkken: Dansk
Keyword: Rabarber, Rabarbersirup, Sirup til drinks
Samlet tid: 30 minutter
Udskriv Pin
Antal: 1 lille glas

Ingredienser

Rabarbersirup af friske rabarber

  • 100 g rabarber
  • 2 dl vand
  • 120 gram sukker
  • 1 tsk vaniljepasta

Rabarbersirup af rabarbersaft

Sådan gør du

Rabarbersirup af friske rabarber

  • Rengør rabarber og skær dem i skiver på ca 1 cm. Kom rabarberskiver og vand i en gryde, og kog i 10-15 minutter under låg.
  • Si saften igennem en sigte, og kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og vanilje.
  • Kog siruppen ind uden låg til den bliver tyk i konsistensen. Det tager cirka 20 minutter.
  • Kom herefter siruppen på skoldede glas.

Rabarbersirup af rabarbersaft

  • Kom rabarbersaft og sukker i en gryde og kog uden låg i cirka 20 minutter til siruppen får en lækker tyk konsistens. Kom den herefter på skoldede glas.

Næringsværdi

Kalorier: 509 kcal | Kulhydrater: 131 g | Protein: 2 g | Fedt: 2 g | Mættet fedt: 2 g | Natrium: 19 mg | Kalium: 346 mg | Fibre: 2 g | Sukker: 131 g | Calcium: 110 mg | Jern: 2 mg
HAR DU PRØVET OPSKRIFTEN?Nævn os på dit billede med @madformadelskere og tag #madformadelskere!

Serveringsforslag til rabarbersirup

  • Spis på yoghurt eller skyr til morgenmaden.
  • Brug i en rabarbermojito.
  • Skift mangosirup i din Gin Hass ud med hjemmelavet rabarbersirup.
  • Spis den på en god kugle vaniljeis.
  • Brug din sirup på pandekager.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg