Rabarbersirup

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Haverne bugner med skรธnne rabarber, og god mรฅde at koncentrere den gode rabarbersmag er i en hjemmelavet rabarbersirup.

rabarbersirup i smรฅ flasker og drinks med rabarbersirup.

Flere drikkevarer

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem – Opskriften er super nem, sรฅ her kan alle vรฆre med. Hvis du i forvejen har lavet rabarbersaft, kan du ogsรฅ bruge det, tilsรฆtte ekstra sukker og koge det ind til en sirup, og sรฅ er det faktisk endnu nemmere.

    Hurtig – Du kan lave siruppen pรฅ en halv time.

    Lรฆseranbefaling

    Ingrediensnoter

    Valg af rabarber – Smagen pรฅ siruppen er selvfรธlgelig det vigtigste, men det er ogsรฅ dejligt med en lรฆkker og flot rรธd farve. Den fรฅr du ved at vรฆlge de mest rรธde rabarber du kan finde. Jo mere grรธnne stรฆnglerne er, jo mere brunlig bliver siruppen i sidste ende. Flotte rรธde rabarber giver en flot rรธd sirup.

    Sukker: Mรฆngden af sukker afhรฆnger af, om du starter med friske rabarber og vand (120 gram) eller om du allerede har lavet rabarbersaft (85 g). Sukkeret er essentielt for at koge saften ind til en sirup. Det hรธje sukkerindhold bidrager ogsรฅ til, at siruppen kan sigholde lรฆnge.

    Vanilje – Tilsรฆttes sammen med sukker til saften. Vi bruger ofte vaniljepasta, da det er nemt, men du kan ogsรฅ bruge korn fra en vaniljestang eller vaniljepulver.

    Hvordan laver man rabarbersirup?

    Opskriften er altsรฅ virkelig nem.

    1. Fรธrst koger du rabarber og vand til du har en lรฆkker rabarbersaft.
    2. Sรฅ sier du saften igennem en sigte, og herefter tilsรฆtter du sukker og vanilje og koger saften ind til en sirup, til den bliver tyk i konsistensen.

      Hele processen tager kun cirka 30 minutter.

      Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.

    Tips og Tricks

    Rabarber – Vรฆlg altid de mest rรธde rabarber for at fรฅ en flot rรธd sirup. Jo mere grรธnne stรฆnglerne er, jo mere brunlig bliver siruppen.

    Holdbarhed – For at forlรฆnge siruppens holdbarhed, skal glassene, den kommes pรฅ, vรฆre skoldede og eventuelt skyllet i atamon. Siruppen kan holde lรฆnge pga. det hรธje sukkerindhold.

    Frysning – Du kan ogsรฅ sagtens fryse siruppen ned. Prรธv at fryse det i isterningposer, sรฅ kan man lige smide en isterning i sin drink. Det er super godt her om sommeren.

    Servering – Rabarbersiruppen kan bruges pรฅ mange forskellige mรฅder. Du kan spise den pรฅ yoghurt eller skyr til morgenmaden, bruge den i en rabarbermojito, eller skifte mangosirup i din Gin Hass ud med hjemmelavet rabarbersirup. Du kan ogsรฅ spise den pรฅ en god kugle vaniljeis, eller bruge din sirup pรฅ pandekager.

    to flasker med hjemmelavet rabarbersirup.

    Brug din rabarbersirup til

    Er du sulten efter mere? Fรธlg Madformadelskere pรฅ Instagram, Facebook og Pinterest for at fรฅ de nyeste opskrifter!

    rabarbersirup i smรฅ flasker og drinks med rabarbersirup.
    5 fra 5 stemmer

    Rabarbersirup

    Nem rabarbersirup til drinks eller desserter. Du kan lave din sirup af friske rabarber eller bruge rabarbersaft, begge dele er virkelig nemt, og det smager skรธnt.
    Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 25 minutter
    Ret Sirup
    Kรธkken Dansk
    Antal 1 portion
    Kalorier 974 kcal

    Ingredienser

    Rabarbersirup af friske rabarber

    • 200 g rabarber
    • 4 dl vand
    • 240 gram sukker
    • 2 tsk vaniljepasta

    Rabarbersirup af rabarbersaft

    Sรฅdan gรธr du

    Rabarbersirup af friske rabarber

    • Rengรธr rabarber og skรฆr dem i skiver pรฅ ca 1 cm. Kom rabarberskiver og vand i en gryde, og kog i 10-15 minutter under lรฅg.
      200 g rabarber, 4 dl vand
    • Si saften igennem en sigte, og kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og vanilje.
      240 gram sukker, 2 tsk vaniljepasta
    • Kog siruppen ind uden lรฅg til den bliver tyk i konsistensen. Det tager cirka 20 minutter.
    • Kom herefter siruppen pรฅ skoldede glas eller flasker.

    Rabarbersirup af rabarbersaft

    • Kom rabarbersaft og sukker i en gryde og kog uden lรฅg i cirka 20 minutter til siruppen fรฅr en lรฆkker tyk konsistens. Kom den herefter pรฅ skoldede glas.
      2 dl rabarbersaft, 85 g sukker

    Tips og noter

    1. Rabarber – Vรฆlg nogle lรฆkre rรธde rabarberstรฆnger, sรฅ fรฅr din sirup den flotteste farve i sidste ende.
    2. Test konsistensen – Kom lidt sirup pรฅ en kold ske og tjek konsistensen inden du tager den af varmen. Den bliver tykkere nรฅr den kรธler ned.
    3. Frysning og opbevaring – Siruppen kan holde meget lรฆnge i flaske pรฅ kรธl, men du kan ogsรฅ fint fryse den ned. Frys den for eksempel i isterningsposer.
    4. Servering – Siruppen smager skรธnt i et glas danskvand eller i en drink fx mojito eller gin hass. Du kan ogsรฅ bruge den til desserter som pandekager eller is eller spise den pรฅ skyr til morgenmad.

    Hvad skal du huske til nรฆste gang?



    Ernรฆringsinformation

    Serving: 1portionKalorier: 974kcalKulhydrater: 249gProtein: 2gFedt: 1gMรฆttet fedt: 0.1gFlerumรฆttet fedt: 0.2gEnkeltumรฆttet fedt: 0.1gNatrium: 30mgKalium: 581mgFibre: 4gSukker: 243gA-vitamin: 204IUC-vitamin: 16mgCalcium: 186mgJern: 1mg
    Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
    Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. maj 2020 โ€“ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Mรธller Avatar

    4 kommentarer til “Rabarbersirup”

    1. 5 stars
      Mums den smager godt. Har ikke smagt den i gin eller skyr, bare lige en skefuld da den stadig var varm. Er sikker pรฅ det bliver rigtig godt ๐Ÿ‘๐Ÿน

      Svar
      • Ja den smager altsรฅ bare fantastisk! Skรธnt at hรธre at du har prรธvet vores opskrift.
        Ha en dejlig dag
        Mvh Tina

        Svar
    2. Glรฆder mig til at afprรธve opskriften! Har rigtig mange rabarber i haven! Hvor lรฆnge tรฆnker du den kan holde sig og mon den er fryseegnet?

      Svar
      • Hej Mary

        Jeg tror den kan holde lรฆnge pga. det hรธje sukkerindhold. Hvis du skolder glasset og evt. skyller det i atamon.
        Du kan ogsรฅ sagtens fryse siruppen ned. Prรธv at fryse det i isterningposer, sรฅ kan man lige smide en isterning i sin drink. Det er super godt her om sommeren.

        Mvh Tina

        Svar
    5 from 5 votes (4 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Mรธller
    Rasmus Juul Mรธller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.