Haverne bugner med skønne rabarber. En god måde at koncentrere den gode rabarbersmag er i en rabarbersirup. Den kan du bruge til dressinger, desserter, kager eller til drinks med rabarbersirup. Du kan for eksempel pifte din mojito op med et skud sommer i form af rabarbersirup med vanilje.

Smagen på siruppen er selvfølgelig det vigtigste, men det er også dejligt med en lækker og flot rød farve. Den får du ved at vælge de mest røde rabarber du kan finde. Jo mere grønne stænglerne er, jo mere brunlig bliver siruppen i sidste ende. Flotte røde rabarber giver en flot rød sirup.
Hjemmelavet rabarbersirup
Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet rabarbersirup. Derudover så er det super lækkert i hjemmelavede drinks. Så der er ingen undskyldning for at lade være faktisk.
Alt du skal bruge er:
- Rabarber
- Vand
- Sukker
- Vanilje
Først koger du rabarber og vand til du har en lækker rabarbersaft. Herefter tilsætter du sukker og vanilje og koger saften ind til en sirup. Det er sådan set det.
Hvis du i forvejen har lavet rabarbersaft kan du også bruge det, tilsætte ekstra sukker og koge det ind til en sirup.
Rabarbersirup opskrift
Her får du vores super nemme opskrift på hjemmelavet sirup af rabarber. Den er endnu nemmere hvis du allerede har lavet rabarbersaft, så kan du nemlig bare koge noget af saften ind til en lækker sirup.

Rabarbersirup opskrift
Ingredienser
Rabarbersirup af friske rabarber
- 100 g rabarber
- 2 dl vand
- 120 gram sukker
- 1 tsk vaniljepasta
Rabarbersirup af rabarbersaft
- 2 dl rabarbersaft, <– efter denne opskrift
- 85 g sukker
Sådan gør du
Rabarbersirup af friske rabarber
- Rengør rabarber og skær dem i skiver på ca 1 cm. Kom rabarberskiver og vand i en gryde, og kog i 10-15 minutter under låg.
- Si saften igennem en sigte, og kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og vanilje.
- Kog siruppen ind uden låg til den bliver tyk i konsistensen. Det tager cirka 20 minutter.
- Kom herefter siruppen på skoldede glas.
Rabarbersirup af rabarbersaft
- Kom rabarbersaft og sukker i en gryde og kog uden låg i cirka 20 minutter til siruppen får en lækker tyk konsistens. Kom den herefter på skoldede glas.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Serveringsforslag til rabarbersirup
- Spis på yoghurt eller skyr til morgenmaden.
- Brug i en rabarbermojito.
- Skift mangosirup i din Gin Hass ud med hjemmelavet rabarbersirup.
- Spis den på en god kugle vaniljeis.
- Brug din sirup på pandekager.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Mums den smager godt. Har ikke smagt den i gin eller skyr, bare lige en skefuld da den stadig var varm. Er sikker på det bliver rigtig godt 👍🍹
Ja den smager altså bare fantastisk! Skønt at høre at du har prøvet vores opskrift.
Ha en dejlig dag
Mvh Tina
Glæder mig til at afprøve opskriften! Har rigtig mange rabarber i haven! Hvor længe tænker du den kan holde sig og mon den er fryseegnet?
Hej Mary
Jeg tror den kan holde længe pga. det høje sukkerindhold. Hvis du skolder glasset og evt. skyller det i atamon.
Du kan også sagtens fryse siruppen ned. Prøv at fryse det i isterningposer, så kan man lige smide en isterning i sin drink. Det er super godt her om sommeren.
Mvh Tina