Haverne bugner med skรธnne rabarber. En god mรฅde at koncentrere den gode rabarbersmag er i en rabarbersirup. Den kan du bruge til dressinger, desserter, kager eller til drinks med rabarbersirup. Du kan for eksempel pifte din mojito op med et skud sommer i form af rabarbersirup med vanilje.
Flere drikkevarer
Smagen pรฅ siruppen er selvfรธlgelig det vigtigste, men det er ogsรฅ dejligt med en lรฆkker og flot rรธd farve. Den fรฅr du ved at vรฆlge de mest rรธde rabarber du kan finde. Jo mere grรธnne stรฆnglerne er, jo mere brunlig bliver siruppen i sidste ende. Flotte rรธde rabarber giver en flot rรธd sirup.
Hjemmelavet rabarbersirup
Det er virkelig nemt at lave hjemmelavet rabarbersirup. Derudover sรฅ er det super lรฆkkert i hjemmelavede drinks. Sรฅ der er ingen undskyldning for at lade vรฆre faktisk.
Alt du skal bruge er:
- Rabarber
- Vand
- Sukker
- Vanilje
Fรธrst koger du rabarber og vand til du har en lรฆkker rabarbersaft. Herefter tilsรฆtter du sukker og vanilje og koger saften ind til en sirup. Det er sรฅdan set det.
Hvis du i forvejen har lavet rabarbersaft kan du ogsรฅ bruge det, tilsรฆtte ekstra sukker og koge det ind til en sirup.
Rabarbersirup opskrift
Her fรฅr du vores super nemme opskrift pรฅ hjemmelavet sirup af rabarber. Den er endnu nemmere hvis du allerede har lavet rabarbersaft, sรฅ kan du nemlig bare koge noget af saften ind til en lรฆkker sirup.
Rabarbersirup opskrift
Ingredienser
Rabarbersirup af friske rabarber
- 100 g rabarber
- 2 dl vand
- 120 gram sukker
- 1 tsk vaniljepasta
Rabarbersirup af rabarbersaft
- 2 dl rabarbersaft, <– efter denne opskrift
- 85 g sukker
Sรฅdan gรธr du
Rabarbersirup af friske rabarber
- Rengรธr rabarber og skรฆr dem i skiver pรฅ ca 1 cm. Kom rabarberskiver og vand i en gryde, og kog i 10-15 minutter under lรฅg.
- Si saften igennem en sigte, og kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og vanilje.
- Kog siruppen ind uden lรฅg til den bliver tyk i konsistensen. Det tager cirka 20 minutter.
- Kom herefter siruppen pรฅ skoldede glas.
Rabarbersirup af rabarbersaft
- Kom rabarbersaft og sukker i en gryde og kog uden lรฅg i cirka 20 minutter til siruppen fรฅr en lรฆkker tyk konsistens. Kom den herefter pรฅ skoldede glas.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Serveringsforslag til rabarbersirup
- Spis pรฅ yoghurt eller skyr til morgenmaden.
- Brug i en rabarbermojito.
- Skift mangosirup i din Gin Hass ud med hjemmelavet rabarbersirup.
- Spis den pรฅ en god kugle vaniljeis.
- Brug din sirup pรฅ pandekager.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Mums den smager godt. Har ikke smagt den i gin eller skyr, bare lige en skefuld da den stadig var varm. Er sikker pรฅ det bliver rigtig godt ๐๐น
Ja den smager altsรฅ bare fantastisk! Skรธnt at hรธre at du har prรธvet vores opskrift.
Ha en dejlig dag
Mvh Tina
Glรฆder mig til at afprรธve opskriften! Har rigtig mange rabarber i haven! Hvor lรฆnge tรฆnker du den kan holde sig og mon den er fryseegnet?
Hej Mary
Jeg tror den kan holde lรฆnge pga. det hรธje sukkerindhold. Hvis du skolder glasset og evt. skyller det i atamon.
Du kan ogsรฅ sagtens fryse siruppen ned. Prรธv at fryse det i isterningposer, sรฅ kan man lige smide en isterning i sin drink. Det er super godt her om sommeren.
Mvh Tina