Haverne bugner med skรธnne rabarber, og god mรฅde at koncentrere den gode rabarbersmag er i en hjemmelavet rabarbersirup.

Flere drikkevarer
Opskriften er god fordi
Nem – Opskriften er super nem, sรฅ her kan alle vรฆre med. Hvis du i forvejen har lavet rabarbersaft, kan du ogsรฅ bruge det, tilsรฆtte ekstra sukker og koge det ind til en sirup, og sรฅ er det faktisk endnu nemmere.
Hurtig – Du kan lave siruppen pรฅ en halv time.
Lรฆseranbefaling
“Mums den smager godt. Har ikke smagt den i gin eller skyr, bare lige en skefuld da den stadig var varm. Er sikker pรฅ det bliver rigtig godt ๐๐น”
– Joan –
Ingrediensnoter
Valg af rabarber – Smagen pรฅ siruppen er selvfรธlgelig det vigtigste, men det er ogsรฅ dejligt med en lรฆkker og flot rรธd farve. Den fรฅr du ved at vรฆlge de mest rรธde rabarber du kan finde. Jo mere grรธnne stรฆnglerne er, jo mere brunlig bliver siruppen i sidste ende. Flotte rรธde rabarber giver en flot rรธd sirup.
Sukker: Mรฆngden af sukker afhรฆnger af, om du starter med friske rabarber og vand (120 gram) eller om du allerede har lavet rabarbersaft (85 g). Sukkeret er essentielt for at koge saften ind til en sirup. Det hรธje sukkerindhold bidrager ogsรฅ til, at siruppen kan sigholde lรฆnge.
Vanilje – Tilsรฆttes sammen med sukker til saften. Vi bruger ofte vaniljepasta, da det er nemt, men du kan ogsรฅ bruge korn fra en vaniljestang eller vaniljepulver.
Hvordan laver man rabarbersirup?
Opskriften er altsรฅ virkelig nem.
- Fรธrst koger du rabarber og vand til du har en lรฆkker rabarbersaft.
- Sรฅ sier du saften igennem en sigte, og herefter tilsรฆtter du sukker og vanilje og koger saften ind til en sirup, til den bliver tyk i konsistensen.
Hele processen tager kun cirka 30 minutter.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.
Tips og Tricks
Rabarber – Vรฆlg altid de mest rรธde rabarber for at fรฅ en flot rรธd sirup. Jo mere grรธnne stรฆnglerne er, jo mere brunlig bliver siruppen.
Holdbarhed – For at forlรฆnge siruppens holdbarhed, skal glassene, den kommes pรฅ, vรฆre skoldede og eventuelt skyllet i atamon. Siruppen kan holde lรฆnge pga. det hรธje sukkerindhold.
Frysning – Du kan ogsรฅ sagtens fryse siruppen ned. Prรธv at fryse det i isterningposer, sรฅ kan man lige smide en isterning i sin drink. Det er super godt her om sommeren.
Servering – Rabarbersiruppen kan bruges pรฅ mange forskellige mรฅder. Du kan spise den pรฅ yoghurt eller skyr til morgenmaden, bruge den i en rabarbermojito, eller skifte mangosirup i din Gin Hass ud med hjemmelavet rabarbersirup. Du kan ogsรฅ spise den pรฅ en god kugle vaniljeis, eller bruge din sirup pรฅ pandekager.

Rabarbersirup
Ingredienser
Rabarbersirup af friske rabarber
- 200 g rabarber
- 4 dl vand
- 240 gram sukker
- 2 tsk vaniljepasta
Rabarbersirup af rabarbersaft
- 2 dl rabarbersaft, <– efter denne opskrift
- 85 g sukker
Sรฅdan gรธr du
Rabarbersirup af friske rabarber
- Rengรธr rabarber og skรฆr dem i skiver pรฅ ca 1 cm. Kom rabarberskiver og vand i en gryde, og kog i 10-15 minutter under lรฅg.200 g rabarber, 4 dl vand
- Si saften igennem en sigte, og kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og vanilje.240 gram sukker, 2 tsk vaniljepasta
- Kog siruppen ind uden lรฅg til den bliver tyk i konsistensen. Det tager cirka 20 minutter.
- Kom herefter siruppen pรฅ skoldede glas eller flasker.
Rabarbersirup af rabarbersaft
- Kom rabarbersaft og sukker i en gryde og kog uden lรฅg i cirka 20 minutter til siruppen fรฅr en lรฆkker tyk konsistens. Kom den herefter pรฅ skoldede glas.2 dl rabarbersaft, 85 g sukker
Tips og noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. maj 2020 โ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
Mums den smager godt. Har ikke smagt den i gin eller skyr, bare lige en skefuld da den stadig var varm. Er sikker pรฅ det bliver rigtig godt ๐๐น
Ja den smager altsรฅ bare fantastisk! Skรธnt at hรธre at du har prรธvet vores opskrift.
Ha en dejlig dag
Mvh Tina
Glรฆder mig til at afprรธve opskriften! Har rigtig mange rabarber i haven! Hvor lรฆnge tรฆnker du den kan holde sig og mon den er fryseegnet?
Hej Mary
Jeg tror den kan holde lรฆnge pga. det hรธje sukkerindhold. Hvis du skolder glasset og evt. skyller det i atamon.
Du kan ogsรฅ sagtens fryse siruppen ned. Prรธv at fryse det i isterningposer, sรฅ kan man lige smide en isterning i sin drink. Det er super godt her om sommeren.
Mvh Tina