Nem rabarbersirup til drinks eller desserter. Du kan lave din sirup af friske rabarber eller bruge rabarbersaft, begge dele er virkelig nemt, og det smager skønt.
Rengør rabarber og skær dem i skiver på ca 1 cm. Kom rabarberskiver og vand i en gryde, og kog i 10-15 minutter under låg.
200 g rabarber, 4 dl vand
Si saften igennem en sigte, og kom saften tilbage i gryden sammen med sukker og vanilje.
240 gram sukker, 2 tsk vaniljepasta
Kog siruppen ind uden låg til den bliver tyk i konsistensen. Det tager cirka 20 minutter.
Kom herefter siruppen på skoldede glas eller flasker.
Rabarbersirup af rabarbersaft
Kom rabarbersaft og sukker i en gryde og kog uden låg i cirka 20 minutter til siruppen får en lækker tyk konsistens. Kom den herefter på skoldede glas.
2 dl rabarbersaft, 85 g sukker
Noter
1. Rabarber - Vælg nogle lækre røde rabarberstænger, så får din sirup den flotteste farve i sidste ende.2. Test konsistensen - Kom lidt sirup på en kold ske og tjek konsistensen inden du tager den af varmen. Den bliver tykkere når den køler ned.3. Frysning og opbevaring - Siruppen kan holde meget længe i flaske på køl, men du kan også fint fryse den ned. Frys den for eksempel i isterningsposer.4. Servering - Siruppen smager skønt i et glas danskvand eller i en drink fx mojito eller gin hass. Du kan også bruge den til desserter som pandekager eller is eller spise den på skyr til morgenmad.