Madformadelskere / Søde sager / Kager / Rabarbermuffins

Rabarbermuffins

Af:

Tina Westergaard Møller

Opdateret:

Udgivet:


Svampede rabarbermuffins med mandelflager på toppen, er en kage som både børn og voksne elsker, og så er de nemme at lave.

12 rabarbermuffins i muffinsbageform med flormelis og rabarber ved siden af.

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem – Dejen til disse muffins er super nem, så du er sikker på et godt resultat hver gang.
    Saftige – Disse muffins er lækre og saftige, og holder sig gode i flere dage efter de er bagt.

    Læseranbefaling

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Der skal selvfølgelig masser af rabarber i. Vi har brugt en blanding af søde små røde jordbærrabarber og en af de gammeldags sorter der er mere grønne. 1/3 af rabarberne kommer man ovenpå sine muffins og resten skal i dejen, så jeg bruger altid dem der er flottest og rødest til at komme ovenpå.

    Mandelflager – Mandelflager eller mandelsplitter er super ovenpå rabarbermuffins. Rabarber og mandler kan bare noget sammen, og det giver lidt godt knas på toppen. Hvis du ikke kan tåle mandler, kan de selvfølgelig udelades.

    Alternative ingredienser

    Frugt og bær – Du kan skifte rabarberne ud med brombær, hindbær, ananasstykker, pærestykker eller alt hvad du kan forestille dig af bær eller stykker af frugt.

    Hvordan laver man rabarbermuffins?

    Denne dej er super simpel, og vi bruger den faktisk igen og igen til forskellige typer af kager og muffins. Den er meget nem at lave, og den virker bare hver eneste gang.

    1. Først skal rabarbernes gøres klar. De skæres i skiver, og vendes lige med lidt sukker.
    2. I mens kan man smelte smørret, så det lige kan køle lidt ned.
    3. Herefter skal dejen røres. Det er nemmest på en røremaskine eller med en håndmixer. Først piskes æg og sukker, og så tilsættes vanilje. Herefter skal der bagepulver og mel i, og til sidst hældes smørret i lidt af gangen. 2/3 af rabarbernes vendes i dejen, og så skal den i muffinsforme.
    4. Resten af rabarberne kommes ovenpå sammen med mandelflager, og så skal de i ovnen og bages.

      Ved servering, kan man lige sigte lidt flormelis ud over de lune muffins.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Bag som kage – Denne mængde dej passer til en springform på 22 cm i diameter hvis du vil bage den som en hel kage. Den skal bage cirka 40 minutter ved 180 grader over- og undervarme.

    Opbevaring – Muffins bliver lidt tørre af at komme i køleskabet, så det er bedst at opbevare dem ved stuetemperatur og godt pakket ind i en plastpose eller overdækket med husholdningsfilm.

    rabarbermuffins med mandelflager og flormelis på toppen.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan rabarbermuffins fryses ned?

    Ja det kan de sagtens. De kan eventuelt lige lunes i ovnen inden servering.

    Flere rabarberopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    12 rabarbermuffins i muffinsbageform med flormelis og rabarber ved siden af.
    4.50 fra 4 stemmer

    Rabarbermuffins

    Nem opskrift på svampede muffins med rabarber og mandler. De passer perfekt som en skøn forårs- eller sommerkage. De er nemme at lave, og kan serveres med creme fraiche, flødeskum, en kugle vaniljeis eller bare som de er.
    Opskrift af: Tina Westergaard Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 30 minutter
    Ret Kage
    Køkken Dansk
    Antal 12 muffins
    Kalorier 261 kcal

    Ingredienser

    • 250 g rabarber
    • 1 spsk sukker, til rabarberne
    • 200 g smør
    • 200 g sukker
    • 2 æg
    • 1 tsk vaniljepasta
    • 200 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 20 g mandelflager
    • 1 spsk flormelis, kan udelades

    Sådan gør du

    • Vask rabarberne, og skær dem i skiver på ca. ½ cm. Vend rabarberskiverne med sukker, og lad dem stå 5 minutter mens du forbereder dejen.
      250 g rabarber, 1 spsk sukker
    • Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader alm over- og undervarme.
    • Smelt smørret i en gryde og stil det til siden, så det kan køle af.
      200 g smør
    • Forbered 12 muffinsforme.
    • Pisk æg og sukker godt sammen, til det bliver luftigt og hvidt. Brug gerne røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det yderlige ud i blandingen.
      200 g sukker, 2 æg, 1 tsk vaniljepasta
    • Mel og bagepulver tilsættes. Pisk det til det bliver en jævn og glat dej. Derefter tilsættes smørret lidt af gangen til dejen er blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af rabarberne og dejen vendes rundt et par gange så rabarberne bliver jævnt fordelt i dejen.
      200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
    • Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes cirka 2/3 op, da de hæver lidt i ovnen. Fordel de sidste rabarber ud over dine muffins, og drys derefter med mandelflager. Tryk rabarber og mandler let ned i dejen.
      20 g mandelflager
    • Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller til man kan stikke i midten af en muffin med en nål uden at der hænger dej ved.
    • Når dine muffins er færdige, tages de ud af ovnen til afkøling.
    • De lune muffins er nu klar til servering. Sigt lidt flormelis ud over toppen af dem eller giv dem et drys perlesukker hvis du synes.
      1 spsk flormelis

    Tips og noter

    1. ServeringDisse muffins kan spises som de er, eller serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
    2. Opbevaring – Opbevar dem køligt i en lufttæt bøtte eller plasticpose. De skal ikke i køleskabet, så bliver de hurtigere tørre.
    3. Frysning – Du kan fint fryse disse muffins ned, og de kan eventuelt lige lunes hurtigt i ovnen inden servering.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1muffinKalorier: 261kcalKulhydrater: 31gProtein: 2gFedt: 15gMættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 36mgNatrium: 129mgKalium: 94mgFibre: 1gSukker: 17gA-vitamin: 439IUC-vitamin: 2mgCalcium: 34mgJern: 1mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 29. maj 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Møller Avatar

    2 kommentarer til “Rabarbermuffins”

    1. God opskrift. Jeg har erstattet rabarberne med stikkelsbær fra min have. Det blev virkelig godt.

      Kh. Ulla Hansen

      Svar
      • Hej Ulla

        Tak for din feedback, og dejligt at dine muffins blev gode med stikkelsbær 😍

        Mvh Tina

        Svar
    4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.