Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Rabarbermuffins

Rabarbermuffins

4.50

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

4.50

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Det er lige nu der er masser af skønne rabarber i haven, og derfor skal der selvfølgelig bages masser af rabarbermuffins. Det er en kage som både børn og voksne elsker herhjemme, og så er de så nemme at lave. Læs med her og få vores opskrift på svampede muffins med rabarber og mandelflager på toppen.

12 rabarbermuffins i muffinsbageform med flormelis og rabarber ved siden af

Nem og virkelig lækker kage med rabarber

Vi elsker muffins herhjemme. Ikke nok med at det er så nemt at lave, ja så smager de altså bare godt. Rabarbermuffins er en af vores favoritter. Det passer bare så godt med de syrlige rabarber til den søde kage. Lidt knas på toppen i form af mandelflager, gør det kun endnu bedre.

Det er sådan en kage man kan servere både en eftermiddag på terrassen, til uddeling i skolen eller som dessert. Hvis du vil pifte den lidt ekstra op, og skal bruge den som dessert, så kan den serveres med en kugle vaniljeis eller en skefuld creme fraiche.

Disse muffins holder sig lækre i nogle dage, hvis du ikke når at få spist dem alle, så kan de også sagtens fryses ned. Det er skønt at have sådan en portion i fryseren, så er der altid nem og hurtig kage når man trænger.

rabarbermuffins med mandelflager og flormelis på toppen

Ingrediensnoter

Rabarber – Der skal selvfølgelig masser af rabarber i. Vi har brugt en blanding af søde små røde jordbærrabarber og en af de gammeldags sorter der er mere grønne. 1/3 af rabarberne kommer man ovenpå sine muffins og resten skal i dejen, så jeg bruger altid dem der er flottest og rødest til at komme ovenpå.

Mandelflager – Mandelflager eller mandelsplitter er super ovenpå rabarbermuffins. Rabarber og mandler kan bare noget sammen, og det giver lidt godt knas på toppen. Hvis du ikke kan tåle mandler, kan de selvfølgelig udelades.

Hvordan laver man rabarbermuffins?

Denne dej er super simpel, og vi bruger den faktisk igen og igen til forskellige typer af kager og muffins. Den er meget nem at lave, og den virker bare hver eneste gang.

Først skal rabarbernes gøres klar. De skæres i skiver, og vendes lige med lidt sukker. I mens kan man smelte smørret, så det lige kan køle lidt ned. Herefter skal dejen røres. Det er nemmest på en røremaskine eller med en håndmixer. Først piskes æg og sukker, og så tilsættes vanilje. Herefter skal der bagepulver og mel i, og til sidst hældes smørret i lidt af gangen. 2/3 af rabarbernes vendes i dejen, og så skal den i muffinsforme. Resten af rabarberne kommes ovenpå sammen med mandelflager, og så skal de i ovnen og bages.

Ved servering, kan man lige sigte lidt flormelis ud over de lune muffins.

rabarbermuffins med mandelflager og flormelis på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rabarbermuffins?

Rabarbermuffins bliver lidt tørre af at komme i køleskabet, så det er bedst at opbevare dem ved stuetemperatur og godt pakket ind i en plastpose eller overdækket med husholdningsfilm.

Kan rabarbermuffins fryses?

Ja det kan de sagtens. De kan eventuelt lige lunes i ovnen inden servering.

Kan jeg bruge andet end rabarber?

Ja det kan du. Du kan skifte rabarberne ud med brombær, hindbær, ananasstykker, pærestykker eller alt hvad du kan forestille dig af bær eller stykker af frugt.

Kan dejen bages som en stor kage?

Ja, denne mængde dej passer til en springform på 22 cm i diameter. Den skal bage cirka 40 minutter ved 180 grader.

Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

muffinsform med rabarbermuffins med mandler på toppen

Opskrift på muffins med rabarber og mandelflager

Her får du vores opskrift på søde og svampede muffins med syrlige rabarber. Det er de perfekte sommermuffins, og de går godt til både en kop kaffe eller som dessert eventuelt med en kugle vaniljeis eller creme fraiche til.

12 rabarbermuffins i muffinsbageform med flormelis og rabarber ved siden af
4.50 fra 4 stemmer

Rabarbermuffins

Opskrift på rabarbermuffins
Nem opskrift på svampede muffins med rabarber og mandler. De passer perfekt som en skøn forårs- eller sommerkage. De er nemme at lave, og kan serveres med creme fraiche, flødeskum, en kugle vaniljeis eller bare som de er.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 12 muffins
Kalorier 261 kcal

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 1 spsk sukker, til rabarberne
  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 stk æg
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 20 g mandelflager
  • 1 spsk flormelis, kan udelades

Sådan gør du

  • Vask rabarberne, og skær dem i skiver på ca. ½ cm. Vend rabarberskiverne med 1 spsk sukker, og lad dem stå 5 minutter mens du forbereder dejen.
  • Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader alm ovn.
  • Smelt smørret i en gryde og stil det til siden, så det kan køle af.
  • Forbered 12 muffinsforme.
  • Pisk æg og sukker godt sammen, til det bliver luftigt og hvidt. Brug gerne røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det yderlige ud i blandingen.
  • Mel og bagepulver tilsættes. Pisk det til det bliver en jævn og glat dej. Derefter tilsættes smørret lidt af gangen til dejen er blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af rabarberne og dejen vendes rundt et par gange så rabarberne bliver jævnt fordelt i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes cirka 2/3 op, da de hæver lidt i ovnen. Fordel de sidste rabarber ud over dine muffins, og drys derefter med mandelflager. Tryk rabarber og mandler let ned i dejen.
  • Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller til man kan stikke i midten af en muffin med en nål uden at der hænger dej ved.
  • Når dine muffins er færdige, tages de ud af ovnen til afkøling.
  • De lune muffins er nu klar til servering. Sigt lidt flormelis ud over toppen af dem eller giv dem et drys perlesukker hvis du synes. De kan spises som de er, eller serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1muffinKalorier: 261kcalKulhydrater: 31gProtein: 2gFedt: 15gMættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 36mgNatrium: 129mgKalium: 94mgFibre: 1gSukker: 17gA-vitamin: 439IUC-vitamin: 2mgCalcium: 34mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

2 kommentarer til “Rabarbermuffins”

  1. God opskrift. Jeg har erstattet rabarberne med stikkelsbær fra min have. Det blev virkelig godt.

    Kh. Ulla Hansen

    Svar
    • Hej Ulla

      Tak for din feedback, og dejligt at dine muffins blev gode med stikkelsbær 😍

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.