Nem opskrift på svampede muffins med rabarber og mandler. De passer perfekt som en skøn forårs- eller sommerkage. De er nemme at lave, og kan serveres med creme fraiche, flødeskum, en kugle vaniljeis eller bare som de er.
Vask rabarberne, og skær dem i skiver på ca. ½ cm. Vend rabarberskiverne med sukker, og lad dem stå 5 minutter mens du forbereder dejen.
250 g rabarber, 1 spsk sukker
Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader alm over- og undervarme.
Smelt smørret i en gryde og stil det til siden, så det kan køle af.
200 g smør
Forbered 12 muffinsforme.
Pisk æg og sukker godt sammen, til det bliver luftigt og hvidt. Brug gerne røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det yderlige ud i blandingen.
200 g sukker, 2 æg, 1 tsk vaniljepasta
Mel og bagepulver tilsættes. Pisk det til det bliver en jævn og glat dej. Derefter tilsættes smørret lidt af gangen til dejen er blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af rabarberne og dejen vendes rundt et par gange så rabarberne bliver jævnt fordelt i dejen.
200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
Fordel dejen i muffinsformene. De skal fyldes cirka 2/3 op, da de hæver lidt i ovnen. Fordel de sidste rabarber ud over dine muffins, og drys derefter med mandelflager. Tryk rabarber og mandler let ned i dejen.
20 g mandelflager
Bag dine muffins i ovnen ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller til man kan stikke i midten af en muffin med en nål uden at der hænger dej ved.
Når dine muffins er færdige, tages de ud af ovnen til afkøling.
De lune muffins er nu klar til servering. Sigt lidt flormelis ud over toppen af dem eller giv dem et drys perlesukker hvis du synes.
1 spsk flormelis
Noter
1. Servering - Disse muffins kan spises som de er, eller serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.2. Opbevaring - Opbevar dem køligt i en lufttæt bøtte eller plasticpose. De skal ikke i køleskabet, så bliver de hurtigere tørre.3. Frysning - Du kan fint fryse disse muffins ned, og de kan eventuelt lige lunes hurtigt i ovnen inden servering.