Rabarberkage

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Helt simpel og klassisk rabarberkage, med lækre stykker af rabarber. En perfekt nem kage til eftermiddagskaffen eller en god dessert.

rabarberkage på hvidt fad med kniv ved siden af

Flere søde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Kort arbejdstid – Kagen tager ikke mere end 10 minutter at forberede og få i ovnen, så det er en kage man hurtigt kan bikse sammen.
    Lun eller kold – Den smager skønt lun når den lige kommer ud af ovnen, men er også fantastisk dagen efter den er bagt.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Har du rabarber i haven, så er det selvfølgelig oplagt at bruge dem i kagen. Hvis ikke, så kan du købe rabarber i supermarkederne eller hos en grønthandler. Du kan også bruge frosne rabarber, de skal bare lige tø op og dryppe af før du kommer dem i dejen.

    Vanilje – Vi bruger næsten altid vaniljepasta når vi bager. Det er nemt at håndtere, og fungerer bare super godt for os. Du kan sagtens skifte vaniljepastaen ud med korn fra en vaniljestang eller tilsvarende mængde vaniljepulver.

    Hvordan laver man rabarberkage?

    Denne kage er super simpel og nem at lave.

    1. Når du først har fået vasket og skåret rabarberne i skiver, så skal de blandes med lidt sukker, og så lige stå og trække mens du går videre med kagedejen.
    2. Først skal æg og sukker piskes sammen, og herefter skal der vanilje i.
    3. Så skal der mel og bagepulver i, og til sidst smeltet smør.
    4. I dejen vendes 2/3 af rabarberstykkerne, og dejen kommes i en smurt springform. De sidste rabarber fordeles ud på toppen af kagen inden den kommes i ovnen og bages.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Frosne rabarber – Du kan sagtens lave denne kage med frosne rabarber. Det er best hvis du har tid til at de lige kan tø op og dryppe af i en si inden de vendes i dejen. Så undgår du at de smider for meget væske.

    Servering – Kagen er lækker og svampet, og kan sagtens spises som den er. Den er også lækker med en klat creme fraiche eller flødeskum til. Hvis du vil bruge kagen til dessert, så kan du eventuelt servere en kugle vaniljeis til.

    Brug andre slags frugt og bær – Denne kagedej er perfekt til alle slags bær og frugt. Så hvis du skal lave en frugtkage med andet, skal du bare erstatte rabarberne med æbler, pære, brombær, ananas eller lige hvad du har lyst til.

    Muffins – Prøv også at bage kagen som muffins i stedet. Det fungerer også super godt. Som muffins skal de bage 20-25 minutter ved 180 grader ved almindelig over- og undervarme.

    rabarberkage på hvid tallerken.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan rabarberkage fryses ned?

    Ja kagen kan sagtens fryses efter den er bagt. Du kan eventuelt lige lune den kort i ovnen inden den skal serveres når den er tøet op.

    Flere søde rabarberopskrifter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    rabarberkage på hvidt fad med kniv ved siden af
    4.50 fra 8 stemmer

    Rabarberkage

    Nem opskrift på en klassisk kage med rabarber. Den passer perfekt som en skøn forårs- eller sommerkage, så har du rabarber i haven, så bør du bestemt prøve den. Den er nem at lave, og kan serveres med creme fraiche eller flødeskum.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 40 minutter
    Samlet tid 50 minutter
    Ret Kage
    Køkken Dansk
    Antal 6 personer
    Kalorier 502 kcal

    Ingredienser

    • 250 g rabarber
    • 1 spsk sukker, til rabarberne
    • 200 g sukker
    • 2 æg, m/l
    • 1 tsk vaniljepasta
    • 200 g hvedemel
    • 1 tsk bagepulver
    • 200 g smør
    • perlesukker, eller flormelis

    Sådan gør du

    • Skær rabarberne i skiver på ca. ½ cm. Vend rabarberskiverne med 1 spiseskefuld sukker, og lad dem stå 5 minutter mens du forbereder kagedejen.
      250 g rabarber, 1 spsk sukker
    • Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader almindelig over- og undervarme.
    • Find en springform frem på ca. 22 cm i diameter. Smør den grundigt med smør og drys den følgende med mel.
    • Smelt smørret i en gryde og stil det til siden, så det kan køle lidt af.
      200 g smør
    • Pisk æg samt sukker sammen, til det bliver luftigt og hvidt, brug gerne røremaskine eller håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det yderlige et lille minut.
      200 g sukker, 2 æg, 1 tsk vaniljepasta
    • Mel og bagepulver tilsættes nu til blandingen af æg og sukker. Pisk det til det bliver en jævn glat dej. Derefter tilsættes smørret gradvist til dejen er blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af rabarberne og dejen vendes rundt et par gange så de bliver jævnt fordelt.
      200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
    • Hæld dejen i den smurte springform. Fordel den sidste 1/3 rabarber ud over kagen og tryk dem let ned.
    • Nu skal kagen i oven og bages ved 180 grader over- og undervarme i ca. 40 minutter, eller til man kan stikke i kagen med en nål uden at der hænger rå dej ved.
    • Når kagen er færdig tages den ud af oven til afkøling.
    • Nu er kagen klar til servering. Du kan eventuelt sigte lidt formelis ud over toppen af kagen, eller give den er drys perlesukker.
      perlesukker

    Tips og noter

    1. Frosne rabarber – Du kan godt bruge frosne rabarber til kagen, men det er en god ide lige at lade dem tø op og dryppe af inden de kommes i dejen, så du undgår at få for meget væske ned i dejen.
    2. Bagetid – Bagetiden kan variere, da ovne varmer meget forskelligt. Derfor er det nødvendigt at stikke i kagen og tjekke at der ikke hænger dej ved kniven eller stegenålen for at være sikker på den er færdig.
    3. Opbevaring – Når kagen er kølet ned kan den pakkes ind i husholdningsfilm og opbevares i et køligt rum, det er ikke nødvendigt at komme den i køleskabet. Den holder sig lækker og svampet 2-3 dage.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 502kcalKulhydrater: 61gProtein: 4gFedt: 27gMættet fedt: 17gTransfedt: 1gKolesterol: 73mgNatrium: 259mgKalium: 165mgFibre: 2gSukker: 34gA-vitamin: 877IUC-vitamin: 3mgCalcium: 59mgJern: 2mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. maj 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar

    6 kommentarer til “Rabarberkage”

    1. Ved endnu ikke hvor mange stjerner, den skal have. Nem opskrift, dufter dejligt….. Men er lige nu ude i dobbelt tid. Fordi jeg hældte, saften over. Det dummeste til dato.
      Venlig Hilsen Karin

      Svar
      • Hej Karin

        Håber din kage blev god alligevel, så meget saft plejer jeg ikke at opleve at der er, jeg hælder det altid ud over.

        Mvh Tina

        Svar
      • Hej Linda

        Der må jeg desværre være dig svar skyldig da jeg ikke har prøvet det.

        Fortæl mig gerne hvordan det går hvis du prøver.
        Mvh Tina

        Svar
    2. 4 stars
      Jeg har bagt kagen to gange nu med de allerførste rabarber = max fantastisk smag. Det er en dejlig kage, jeg kan bare ikke finde ud af at bage den. Begge gange er kagen blevet færdig i yderkanten, men ikke i midten. Jeg har testet kagen efter 35, 40, 45 og 50 minutter med en strikkepind. Sidste gang følger der ikke noget dej med på pinden, og jeg så regner med, at kagen er færdig. Det er den så bare ikke. Er der mon forslag til, hvad jeg kan gøre? Ps. Min ovn er ny og god og normalt er den hurtigere en andre til at tilberede. Venlig hilsen Ulla

      Svar
      • Hej Ulla.

        Det kan være lidt svært at svare på helt hvad det kan være at det driller. Hvis du bruger frosne rabarber kan det godt være at de give mere væske en end friske. Ellers vil et godt bud være formens størrelse, gå eventuelt en størrelse op i form, så den bager hurtigere.. Det kan også være at din ovn varmer anderledes end vores, men så er sagt, så burde det heller ikke afvige så meget. Bag den med over og undervarme, så er jeg sikker på at det nok skal lykkes for dig 🙂

        Med venlig hilsen

        Rasmus – Mad For Madelskere

        Svar
    4.50 from 8 votes (7 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.