Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Rabarberkage

Rabarberkage

4.50

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

4.50

/5

50 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Når foråret rammer og rabarberne skyder op i haven, så er der ikke noget bedre end en forårskage, for eksempel en skøn rabarberkage. Denne her er helt simpel og klassisk med stykker af rabarber. En perfekt nem kage til eftermiddagskaffen eller en god dessert. Læs med her og få vores opskrift på den bedste rabarberkage.

rabarberkage på hvidt fad med kniv ved siden af

En kage, uendelige muligheder

Denne rabarberkage bygger på en opskrift som vi bruger igen og igen. Det er en grundopskrift på kage, som vi bruger til alt fra brombær, til æbler, pærer eller ananas. Dejen giver en perfekt svampet og lækker kage, og det er sådan en opskrift der bare er super god at kunne, fordi så kan man tilpasse den til den smag eller det indhold man ønsker.

I dag er den med rabarber. Stykker af røde modne rabarber fra haven. Så bliver det altså ikke meget bedre. Der skal ikke så meget til med denne kage, for selv om den er simpel, så smager den altså bare godt.

Den går til både en god kop kaffe eller som dessert efter et dejligt måltid mad. Den kan spises som den er, eller så kan den serveres med lidt creme fraiche, vaniljeis eller en lækker flødeskum.

rabarberkage med stykker af rabarber

Ingrediensnoter

Rabarber – Har du rabarber i haven, så er det selvfølgelig oplagt at bruge dem i kagen. Hvis ikke, så kan du købe rabarber i supermarkederne eller hos en grønthandler. Du kan også bruge frosne rabarber, de skal bare lige tø op og dryppe af før du kommer dem i dejen.

Vanilje – Vi bruger næsten altid vaniljepasta når vi bager. Det er nemt at håndtere, og fungerer bare super godt for os. Du kan sagtens skifte vaniljepastaen ud med korn fra en vaniljestang eller tilsvarende mængde vaniljepulver.

Hvordan laver man rabarberkage?

Denne kage er super simpel og nem at lave. Når du først har fået vasket og skåret rabarberne i skiver, så skal de blandes med lidt sukker, og så lige stå og trække mens du går videre med kagedejen.

Først skal æg og sukker piskes sammen, og herefter skal der vanilje i. Så skal der mel og bagepulver i, og til sidst smeltet smør. I dejen vendes 2/3 af rabarberstykkerne, og dejen kommes i en smurt springform. De sidste rabarber fordeles ud på toppen af kagen inden den kommes i ovnen og bages.

Opskriften på kagen finder du længere nede på siden her.

rabarberkage på hvid tallerken

Ofte stillede spørgsmål

Kan rabarberkagen fryses?

Ja kagen kan sagtens fryses efter den er bagt. Du kan eventuelt lige lune den kort i ovnen inden den skal serveres når den er tøet op.

Kan jeg bruge andet end rabarber?

Ja! Denne kagedej er perfekt til alle slags bær og frugt. Så hvis du skal lave en frugtkage med andet, skal du bare erstatte rabarberne med æbler, pære, brombær, ananas eller lige hvad du har lyst til.

Hvad skal jeg servere til rabarberkagen?

Kagen er lækker og svampet, og kan sagtens spises som den er. Den er også lækker med en klat creme fraiche eller flødeskum til. Hvis du vil bruge kagen til dessert, så kan du eventuelt servere en kugle vaniljeis til.

Andre bær- og frugtkager du måske vil synes om

rabarberkage med rabarberstilk med blad i baggrunden

Tips og tricks til opskriften

 • Du kan sagtens lave denne kage med frosne rabarber. Det er best hvis du har tid til at de lige kan tø op og dryppe af i en si inden de vendes i dejen. Så undgår du at de smider for meget væske.
 • Prøv også at bage kagen som muffins i stedet. Det fungerer også super godt. Som muffins skal de bage 20-25 minutter ved 180 grader.

Serveringsforslag

 • Server kagen med en klat flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til eftermiddagskaffen eller som dessert.
rabarberkage på hvidt fad med kniv ved siden af

Opskrift på nem forårskage med rabarberstykker

Her får du vores opskrift på en nem og lækker rabarberkage. Kagen tager ikke mere end 10 minutter at forberede og få i ovnen, så det er en kage man hurtigt kan bixe sammen.

Den smager skønt, og den er altid et hit hos både børn og voksne. Vi håber du får lyst til at prøve den, hvis du også er så heldig at du har rabarber i haven.

rabarberkage på hvidt fad med kniv ved siden af
4.50 fra 8 stemmer

Rabarberkage

Opskrift på rabarberkage
Nem opskrift på en klassisk kage med rabarber. Den passer perfekt som en skøn forårs- eller sommerkage, så har du rabarber i haven, så bør du bestemt prøve den. Den er nem at lave, og kan serveres med creme fraiche eller flødeskum.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 502 kcal

Ingredienser

 • 250 g rabarber
 • 1 spsk sukker, til rabarberne
 • 200 g sukker
 • 2 æg, m/l
 • 1 tsk vaniljepasta
 • 200 g hvedemel
 • 1 tsk bagepulver
 • 200 g smør
 • Evt. perlesukker eller flormelis

Sådan gør du

 • Skær rabarberne i skiver på ca. ½ cm. Vend rabarberskiverne med 1 spsk sukker, og lad dem stå 5 minutter mens du forbereder kagedejen.
  250 g rabarber, 1 spsk sukker
 • Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader alm ovn.
 • Find en springform frem på ca. 22 cm i diameter. Den skal smøres grundigt med smør og efter følgende drysses med mel.
 • Smelt smørret i en gryde og stil det til siden, så det kan køle lidt af.
  200 g smør
 • Pisk æg samt sukker sammen, til det bliver luftigt og hvidt, brug gerne røremaskiner eller håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det yderlige et lille minut.
  200 g sukker, 2 æg, 1 tsk vaniljepasta
 • Mel og bagepulver tilsættes nu til blandingen af æg og sukker. Pisk det til det bliver en jævn glat dej. Derefter tilsættes smørret gradvist til dejen er blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af rabarberne og dejen vendes rundt et par gange så de bliver jævnt fordelt.
  200 g hvedemel, 1 tsk bagepulver
 • Hæld dejen i den smurte springform. Fordel den sidste 1/3 rabarber ud over kagen og tryk dem let ned. Hæld også gerne saften fra rabarberne ud over toppen af kagen.
 • Nu skal kagen i oven og bages ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til man kan stikke i kagen med en nål uden at der hænger rå dej ved.
 • Når kagen er færdig tages den ud af oven til afkøling.
 • Nu er kagen klar til servering. Du kan eventuelt sigte lidt formelis ud over toppen af kagen, eller give den er drys perlesukker.
  Evt. perlesukker eller flormelis

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 502kcalKulhydrater: 61gProtein: 4gFedt: 27gMættet fedt: 17gTransfedt: 1gKolesterol: 73mgNatrium: 259mgKalium: 165mgFibre: 2gSukker: 34gA-vitamin: 877IUC-vitamin: 3mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 17. maj 2021 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

6 kommentarer til “Rabarberkage”

 1. Ved endnu ikke hvor mange stjerner, den skal have. Nem opskrift, dufter dejligt….. Men er lige nu ude i dobbelt tid. Fordi jeg hældte, saften over. Det dummeste til dato.
  Venlig Hilsen Karin

  Svar
  • Hej Karin

   Håber din kage blev god alligevel, så meget saft plejer jeg ikke at opleve at der er, jeg hælder det altid ud over.

   Mvh Tina

   Svar
  • Hej Linda

   Der må jeg desværre være dig svar skyldig da jeg ikke har prøvet det.

   Fortæl mig gerne hvordan det går hvis du prøver.
   Mvh Tina

   Svar
 2. 4 stars
  Jeg har bagt kagen to gange nu med de allerførste rabarber = max fantastisk smag. Det er en dejlig kage, jeg kan bare ikke finde ud af at bage den. Begge gange er kagen blevet færdig i yderkanten, men ikke i midten. Jeg har testet kagen efter 35, 40, 45 og 50 minutter med en strikkepind. Sidste gang følger der ikke noget dej med på pinden, og jeg så regner med, at kagen er færdig. Det er den så bare ikke. Er der mon forslag til, hvad jeg kan gøre? Ps. Min ovn er ny og god og normalt er den hurtigere en andre til at tilberede. Venlig hilsen Ulla

  Svar
  • Hej Ulla.

   Det kan være lidt svært at svare på helt hvad det kan være at det driller. Hvis du bruger frosne rabarber kan det godt være at de give mere væske en end friske. Ellers vil et godt bud være formens størrelse, gå eventuelt en størrelse op i form, så den bager hurtigere.. Det kan også være at din ovn varmer anderledes end vores, men så er sagt, så burde det heller ikke afvige så meget. Bag den med over og undervarme, så er jeg sikker på at det nok skal lykkes for dig 🙂

   Med venlig hilsen

   Rasmus – Mad For Madelskere

   Svar
4.50 from 8 votes (7 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.