Hjem » Bagværk » Rabarberkage

Rabarberkage

Når foråret rammer og rabarberne skyder op i haven, så er der ikke noget bedre end en skøn rabarberkage. Denne her er helt simpel og klassisk med stykker af rabarber. En perfekt kage til eftermiddagskaffen eller en god dessert. Læs med her og få vores opskrift på den bedste rabarberkage.

rabarberkage på hvidt fad med kniv ved siden af

En kage, uendelige muligheder

Denne rabarberkage bygger på en opskrift som vi bruger igen og igen. Det er en grundopskrift på kage, som vi bruger til alt fra brombær, til æbler, pærer eller ananas. Dejen giver en perfekt svampet og lækker kage, og det er sådan en opskrift der bare er super god at kunne, fordi så kan man tilpasse den til den smag eller det indhold man ønsker.

I dag er den med rabarber. Stykker af røde modne rabarber fra haven. Så bliver det altså ikke meget bedre. Der skal ikke så meget til med denne kage, for selv om den er simpel, så smager den altså bare godt.

Den går til både en god kop kaffe eller som dessert efter et dejligt måltid mad. Den kan spises som den er, eller så kan den serveres med lidt creme fraiche, vaniljeis eller en lækker flødeskum.

rabarberkage med stykker af rabarber

Ingrediensnoter

Rabarber – Har du rabarber i haven, så er det selvfølgelig oplagt at bruge dem i kagen. Hvis ikke, så kan du købe rabarber i supermarkederne eller hos en grønthandler. Du kan også bruge frosne rabarber, de skal bare lige tø op og dryppe af først.

Vanilje – Vi bruger altid vaniljepasta når vi bager. Det er nemt at håndtere, og fungerer bare super godt for os. Du kan sagtens skifte vaniljepastaen ud med korn fra en vaniljestang eller tilsvarende mængde vaniljepulver.

Hvordan laver man rabarberkage?

Denne kage er super simpel og nem at lave. Når du først har fået vasket og skåret rabarberne i skiver, så skal de blandes med lidt sukker, og så lige stå og trække mens du går videre med kagedejen.

Først skal æg og sukker piskes sammen, og herefter skal der vanilje i. Så skal der mel og bagepulver i, og til sidst smeltet smør. I dejen vendes 2/3 af rabarberstykkerne, og dejen kommes i en smurt springform. De sidste rabarber fordeles ud på toppen af kagen inden den kommes i ovnen og bages.

Opskriften på kagen finder du længere nede på siden her.

rabarberkage på hvid tallerken

Ofte stillede spørgsmål

Kan rabarberkagen fryses?

Ja kagen kan sagtens fryses efter den er bagt. Du kan eventuelt lige lune den kort i ovnen inden den skal serveres når den er tøet op.

Kan jeg bruge andet end rabarber?

Ja! Denne kagedej er perfekt til alle slags bær og frugt. Så hvis du skal lave en frugtkage med andet, skal du bare erstatte rabarberne med æbler, pære, brombær, ananas eller lige hvad du har lyst til.

Hvad skal jeg servere til rabarberkagen?

Kagen er lækker og svampet, og kan sagtens spises som den er. Den er også lækker med en klat creme fraiche eller flødeskum til. Hvis du vil bruge kagen til dessert, så kan du eventuelt servere en kugle vaniljeis til.

Andre bær- og frugtkager du måske vil synes om

rabarberkage med rabarberstilk med blad i baggrunden

Opskrift på nem kage med rabarberstykker

Her får du vores opskrift på en nem og lækker rabarberkage. Kagen tager ikke mere end 10 minutter at forberede og få i ovnen, så det er en kage man hurtigt kan bixe sammen. Den smager skønt, og den er altid et hit hos både børn og voksne. Vi håber du får lyst til at prøve den, hvis du også er så heldig at du har rabarber i haven.

rabarberkage på hvidt fad med kniv ved siden af
5 fra 1 stemme

Rabarberkage

Opskrift på rabarberkage
Nem opskrift på en klassisk kage med rabarber. Den passer perfekt som en skøn forårs- eller sommerkage, så har du rabarber i haven, så bør du bestemt prøve den. Den er nem at lave, og kan serveres med creme fraiche eller flødeskum.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 40 min
Samlet tid 50 min
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 502 kcal

Ingredienser

  • 250 g rabarber
  • 1 spsk sukker, til rabarberne
  • 200 g sukker
  • 2 stk æg, m/l
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g smør
  • Evt. perlesukker eller flormelis

Sådan gør du

  • Skær rabarberne i skiver på ca. ½ cm. Vend rabarberskiverne med 1 spsk sukker, og lad dem stå 5 minutter mens du forbereder kagedejen.
  • Tænd ovnen og forvarm den til 180 grader alm ovn.
  • Find en springform frem på ca. 22 cm i diameter. Den skal smøres grundigt med smør og efter følgende drysses med mel.
  • Smelt smørret i en gryde og stil det til siden, så det kan køle lidt af.
  • Pisk æg samt sukker sammen, til det bliver luftigt og hvidt, brug gerne røremaskiner eller håndmixer. Tilsæt herefter vaniljepasta og pisk det yderlige et lille minut.
  • Mel og bagepulver tilsættes nu til blandingen af æg og sukker. Pisk det til det bliver en jævn glat dej. Derefter tilsættes smørret gradvist til dejen e1 blevet helt galt. Som det sidste tilsættes 2/3 af rabarberne og dejen vendes rundt et par gange så de bliver jævnt fordelt.
  • Hæld dejen i den smurte springform. Fordel den sidste 1/3 rabarber ud over kagen og tryk dem let ned. Hæld også gerne saften fra rabarberne ud over toppen af kagen.
  • Nu skal kgen i oven og bages ved 180 grader i ca. 40 minutter, eller til man kan stikke i kagen med en nål uden at der hænger rå dej ved.
  • Når kagen er færdig tages den ud af oven til afkøling.
  • Nu er kagen klar til servering. Du kan eventuelt sigte lidt formelis ud over toppen af kagen, eller give den er drys perlesukker.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 502kcalKulhydrater: 61gProtein: 4gFedt: 27gMættet fedt: 17gTransfedt: 1gKolesterol: 73mgNatrium: 259mgKalium: 165mgFibre: 2gSukker: 34gA-vitamin: 877IUC-vitamin: 3mgCalcium: 59mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Eftermiddagshygge, Forårskage, Kage med rabarber, Nem rabarberkage, simpel rabarberkage, Sommerkage, svampet rabarberkage
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.