TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Rabarberkage med marengs

Min svigermor har mange skønne rabarber i haven, og derfor er det altid sjovt at finde nye ideer og måder at bruge rabarber på. Jeg så en rabarberkage hos en Helle Rimmer, som så helt fantastisk ud, og jeg har her lavet min egen version med stor inspiration fra Helle.

Denne rabarberkage er en perfekt kombination af lækker svampet mazarinbund, syrlig rabarberkompot og sød marengs på toppen. Der er ikke noget at sætte en finger på.

Rabarberkage med marengs opskrift på en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brændt marengs på toppen
Rabarberkage med marengs opskrift på en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brændt marengs på toppen

Rabarberkage med marengs opskrift

Her er vores version af en lækker opskrift på en rabarberkage med marengs på toppen. Det er en perfekt kombination af svampet kage, syrlig kompot og sød marengs. Kagen ser så smuk ud, og du vil med garanti kunne imponere dine gæster.

Hvis du ikke er til den meget søde marengs, kan du også lave din rabarberkage med flødeskum ovenpå. Det er nok omend endnu mere dansk hvis du gør det på den måde. Begge dele fungerer rigtig godt. Pisk evt. lidt vaniljesukker i din flødeskum hvis du synes.

Selvom den ser lidt avanceret ud, så er denne rabarberkage med marcipan og marengs altså rigtig nem at lave. Du kan evt. bage kagen dagen før og lave kompotten klar og stille den i køleskabet. Så er det bare at samle kagen og piske marengsen inden du skal servere den. For at få den lækre finish på toppen, har jeg brugt en gasbrænder (reklamelink) til at brænde marengsen til sidst. Den skal ikke have ret længe, og pas på der ikke går ild i den.

Rabarberkage med marengs opskrift på en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brændt marengs på toppen
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Rabarberkage med marengs opskrift

Blød og svampet mazarin med rabarberkompot og sød marengs på toppen!
Ret Dessert
Køkken Dansk
Keyword Kage
Portioner 8 personer

Ingredienser

Mazarinbund

  • 150 g smør blødt
  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 3 æg stuetemperatur
  • 50 g mel

Rabarberkompot

  • 200 g rabarber
  • 35 g sukker
  • 2 spsk mørk rom (kan undlades)
  • 1 tsk vaniljepasta

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker

Fremgangsmåde

Mazarinbund

  • Varm ovnen op til 175 grader.
  • Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og smør. Pisk æggene i et af gangen. Vend til sidst melet i dejen.
  • Beklæd bunden af en springform (Ø22) med bagepapir, smør siderne og drys med sukker. Hæld dejen i formen og bag den i ca 30 minutter. Stik en nål i og tjek at kagen er bagt inden du tager den ud. Tag ringen af springformen, og lad kagen køle ned på en rist inden du tager bunden af.

Rabarberkompot

  • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm. Kom rabarber, sukker, rom og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud. Tag kompotten af blusset og lad den køle helt ned.

Marengs

  • Lav først din marengs når kagen og kompotten er kølet ned.
    Pisk æggehviderne hvide og luftige. Tilføj sukkeret mens du pisker, 1 skefuld af gangen. Pisk indtil marengsen er stiv og glat.

Samling

  • Stil kagen på det fad eller den tallerken du vil servere den på. Fordel rabarberkompotten over kagen, og kom til slut marengs på toppen. Du kan bruge en sprøjtepose hvis du vil sprøjte et flot mønster, eller smøre med en paletkniv. Brænd din marengs med en gasbrænder til den bliver lysebrun.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vil du prøve andre lækre opskrifter med rabarber? Så prøv denne dejlige rabarberdessert eller rabarbersaft til at drikke til kagen. Vi kan aldrig få nok rabarberopskrifter, for vi elsker virkelig rabarber herhjemme, og så er det jo heldigt at svigermor har en masse i haven som vi må komme og få. Selvfølgelig med bataling i kage og desserter.

6 Replies to “Rabarberkage med marengs”

  1. De 150gr. Smør, skal de i dejen?

    Det har jeg gjort, og det virker lidt fedtet…

    PS. Familien elsker den.

    De bedste hilsner
    Lene

    1. Hej Lene
      Ja de skal i dejen. Den er ret blød, og det er selvfølgelig også pga. marcipanen. Hvis du gerne vil have den lidt mere fast, kan du sætte kagen lidt i køleskabet inden servering. Når marcipanen bliver kold bliver den lidt mere fast.
      Mvh Tina

    1. Hej Gitte
      Der var sneget sig en fejl ind, tak fordi du er opmærksom. Det bløde smør skal piskes sammen med revet marcipan og sukker. Og herefter skal æggene i et af gangen. Det skulle være rette nu.
      God søndag!
      Mvh Tina

    1. En stor bradepande på 45*35 cm vil skulle have denne opskrift ganget med 4 for at blive lige så høj som den her i opskriften 🙂
      Husk også at bagetiden skal forlænges lidt hvis du vælger at bage den i en stor bradepande.
      God fornøjelse

      Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares