Rabarberkage med marengs er en lรฆkker og ret nem kage. Den bestรฅr af saftig mazarinbund, en syrlig rabarberkompot og en sรธd brรฆndt marengs pรฅ toppen.

Flere sรธde sager
Opskriften er god fordi
Smage der komplimenterer hinanden – Kagen er en perfekt kombination af lรฆkker svampet mazarinbund, syrlig rabarberkompot og sรธd marengs pรฅ toppen. Der er ikke noget at sรฆtte en finger pรฅ.
Nem at lave – Den er ikke svรฆr at lave, og du kan servere den til eftermiddagskaffen eller som en lรฆkker forรฅrs- eller sommerdessert.
Lรฆseranbefaling
“Sรฅ lรฆkker kage. Jeg plejer mest at bage kage for andres skyld, men den her er jeg helt vild med โ det sรธde og syrlige passer sรฅ godt sammen.”
– Rikke –
Ingrediensnoter
Rabarber – Har du rabarber i haven, sรฅ brug endelig dem. Ellers kan du kรธbe rabarber i de fleste supermarkeder og ved grรธnthandleren nรฅr de er i sรฆson forรฅr og sommer.
Vanilje – Vi bruger som regel vaniljepasta, da det er meget nemt. Du kan sagtens bruge korn fra en vaniljestang eller vaniljepulver i stedet.
รggehvider – Til marengsen skal du bruge รฆggehvider. Du kan bruge almindelige friske รฆg eller pasteuriserede รฆggehvider hvis du synes. Det bestemmer du helt selv.
Alternative ingredienser
Andet frugt – Du kan fint skifte rabarberne ud og lave kagen med en blomme- eller รฆblekompot i stedet. Lav gerne kompotten lidt syrlig, da resten af kagen er sรธd. Du kan ogsรฅ fint bruge en syrlig marmelade i stedet for.
Flรธdeskum – Hvis du ikke er til den meget sรธde marengs, kan du ogsรฅ lave din rabarberkage med flรธdeskum ovenpรฅ. Det er nok omend endnu mere dansk hvis du gรธr det pรฅ den mรฅde. Begge dele fungerer rigtig godt. Pisk evt. lidt vaniljesukker i din flรธdeskum hvis du synes.
Hvordan laver man rabarberkage med marengs?
Her om forรฅret eller tidligt pรฅ sommeren nรฅr rabarberne titter op af jorden, sรฅ er det helt perfekt at kaste sig over denne lรฆkre kage.
- Det fรธrste du skal lave er en mazarinbund, den bestรฅr af smรธr, sukker, marcipan, รฆg og mel.
- Sรฅ skal du koge en rabarberkompot der skal oven pรฅ. I den skal der rabarber, sukker, mรธrk rom og vanilje. Fรฅ flere tips til en lรฆkker rabarberkompot her.
- Til sidst skal der en sรธd marengs pรฅ toppen. Den skal du lave af รฆggehvider og sukker.
- Nรฅr marengsen er smurt pรฅ, brรฆnder du den med en gasbrรฆnder, sรฅ den sรฆtter sig og bliver smukt lysebrun.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.
Tips og Tricks
Er kagen til voksne? – Sรฅ er det lรฆkker med lidt rom i rabarberkompotten. Hvis du vil lave den mere bรธrnevenlig, kan rommen udelades.
Forbered kagen i god tid – Bunden og kompotten kan du sagtens lave i forvejen, og sรฅ skal du bare samle kagen, piske marengsen, smรธre den pรฅ og brรฆnde den lige inden servering. Jeg vil anbefale at du fรธrst samler kagen og brรฆnder marengen kort tid inden den skal serveres. Ellers kan marengsen klaske sammen.
Bag som muffins – Prรธv at bage kagen som smรฅ rabarbermuffins med marengs. Det er lรฆkkert, og bรธrn synes oftere det er sjovere med en muffin. De smรฅ muffins skal cirka bage 20 minutter ved 175 grader over- og undervarme.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Ja. Hvis du ikke har en gasbrรฆnder, sรฅ kan du komme kagen i ovnen kort nรฅr du har kommet marengsen pรฅ. Du skal skrue hรธjt op for varmen, tรฆnde grillfunktionen og sรฆtte kagen รธverst i ovnen. Hold godt รธje med den, den skal ikke have lang tid.
Ja det kan du godt. Du skal gange opskriften her med 4 hvis den skal passe til en stor bradepande fra ovnen.
Lรฆseranbefaling
“Det her er min go to-opskrift med rabarber og jeg fรฅr altid ros nรฅr jeg har bagt den til andre. Sรฅ nem og simpel, men den smager bare perfekt og rabarberne kommer virkelig til deres ret”
– Christina –
Flere rabarberkager

Rabarberkage med marengs
Udstyr
- gasbrรฆnder (reklamelink)
- Springform 22 cm
Ingredienser
Mazarinbund
- 150 g smรธr, blรธdt
- 150 g sukker
- 150 g marcipan
- 3 รฆg, stuetemperatur
- 50 g hvedemel
Rabarberkompot
- 200 g rabarber
- 35 g sukker
- 2 spsk mรธrk rom, (kan undlades)
- 1 tsk vaniljepasta
Marengs
- 3 รฆggehvider
- 150 g sukker
Sรฅdan gรธr du
Mazarinbund
- Varm ovnen op til 175 grader over- og undervarme.
- Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og smรธr. Pisk รฆggene i et af gangen. Vend til sidst melet i dejen.150 g smรธr, 150 g sukker, 150 g marcipan, 3 รฆg, 50 g hvedemel
- Beklรฆd bunden af en springform (ร22) med bagepapir, smรธr siderne og drys med sukker. Hรฆld dejen i formen og bag den i ca 30 minutter. Stik en nรฅl i og tjek at kagen er bagt inden du tager den ud. Tag ringen af springformen, og lad kagen kรธle ned pรฅ en rist inden du tager bunden af.
Rabarberkompot
- Vask rabarberne og skรฆr dem i skiver pรฅ ca 1 cm. Kom rabarber, sukker, rom og vanilje i en gryde og kog det op under omrรธring. Lad kompotten smรฅsimre i 5 minutter til rabarberne er mรธre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud.ย Tag kompotten af blusset og lad den kรธle helt ned.200 g rabarber, 35 g sukker, 2 spsk mรธrk rom, 1 tsk vaniljepasta
Marengs
- Lav fรธrst din marengs nรฅr kagen og kompotten er kรธlet ned. Pisk รฆggehviderne hvide og luftige. Tilfรธj sukkeret mens du pisker, 1 skefuld af gangen. Pisk indtil marengsen er stiv og glat.3 รฆggehvider, 150 g sukker
Samling
- Stil kagen pรฅ det fad eller den tallerken du vil servere den pรฅ. Fordel rabarberkompotten over kagen, og kom til slut marengs pรฅ toppen. Du kan bruge en sprรธjtepose hvis du vil sprรธjte et flot mรธnster, eller smรธre med en paletkniv. Brรฆnd din marengs med en gasbrรฆnder til den bliver lysebrun.
Tips og noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. juni 2019 โ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret:
De 150gr. Smรธr, skal de i dejen?
Det har jeg gjort, og det virker lidt fedtet…
PS. Familien elsker den.
De bedste hilsner
Lene
Hej Lene
Ja de skal i dejen. Den er ret blรธd, og det er selvfรธlgelig ogsรฅ pga. marcipanen. Hvis du gerne vil have den lidt mere fast, kan du sรฆtte kagen lidt i kรธleskabet inden servering. Nรฅr marcipanen bliver kold bliver den lidt mere fast.
Mvh Tina
Der stรฅr ikke hvad man skal gรธre med smรธret
Hej Gitte
Der var sneget sig en fejl ind, tak fordi du er opmรฆrksom. Det blรธde smรธr skal piskes sammen med revet marcipan og sukker. Og herefter skal รฆggene i et af gangen. Det skulle vรฆre rette nu.
God sรธndag!
Mvh Tina
Hvis man nu laver dobbelt portion tror du sรฅ den vil passe til en bradepande?
En stor bradepande pรฅ 45*35 cm vil skulle have denne opskrift ganget med 4 for at blive lige sรฅ hรธj som den her i opskriften ๐
Husk ogsรฅ at bagetiden skal forlรฆnges lidt hvis du vรฆlger at bage den i en stor bradepande.
God fornรธjelse
Mvh Tina
Kan man evt. brรฆnde marengsen ved at smide den i ovnen eks. Ved grill funktionen i kort tid? Jeg ligger desvรฆrre ikke inde med en gasbrรฆnder ๐
Hej Meriam
Jo det kan du sagtens, hรธj varme og grillfunktion og sรฅ รธverst i ovnen i kort tid ๐
God fornรธjelse.
Mvh Tina
Hej
Kan man bruge maizenamel i stedet for almindeligt mel?, for at undgรฅ gluten
Hilsener
Ann-Karina
Hej Ann-Karina
Jeg har ikke prรธvet, sรฅ det kan jeg desvรฆrre ikke sige om du kan. Hvis du plejer at gรธre det i kager, sรฅ tรฆnker jeg da at det bestemt er en mulighed. Lad mig gerne hรธre hvordan det gรฅr hvis du prรธver.
Mvh Tina
Det her er min go to-opskrift med rabarber og jeg fรฅr altid ros nรฅr jeg har bagt den til andre. Sรฅ nem og simpel, men den smager bare perfekt og rabarberne kommer virkelig til deres ret.
I dag skal jeg prรธve at bage den som muffins i stedet for hel kage.
Hej Christina
Tak for din tilbagemelding, vi er virkelig glade for at du kan lide opskriften, og den bringer glรฆde hos dem du serverer den for. Jeg hรฅber ogsรฅ at dine muffins blev gode?
Mvh Tina
kan man lave marengsen dagen fรธr og evt. komme den i en skรฅl til kagen skal spises?
Hej Helle
Jeg har ikke selv prรธvet det, sรฅ kan ikke svare dig 100% pรฅ om man kan lave marengsen dagen fรธr. Men efter en dag i kรธleskabet vil marengsen vรฆske lidt, og jeg er ikke sikker pรฅ den vil vรฆre nem at fordele pรฅ kagen. Sรฅ jeg vil ikke anbefale dig at lave den fรธr pรฅ dagen hvor den skal pรฅ kagen.
Mvh Tina
Sรฅ lรฆkker kage. Jeg plejer mest at bage kage for andres skyld, men den her er jeg helt vild med – det sรธde og syrlige passer sรฅ godt sammen.
Hej Rikke
Tak for din kommentar, det er dejligt at hรธre at du ogsรฅ er vild med kagen. Jeg elsker virkelig ogsรฅ samspillet mellem det sรธde og det syrlige i den rabarberkage, den er sรฅ skรธn!
Ha en dejlig dag
Mvh Tina
Kan man lave bunden i forvejen og fryse den?
Hej Lene
Ja det kan man sagtens ๐
God bagelyst!
Mvh Tina