Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kager / Rabarberkage med marengs

Rabarberkage med marengs


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Rabarberkage med marengs er en super lækker og ret nem kage. Hvis du har haven fuld af lækre rabarber, så er denne kage helt oplagt at bage til familien. Kombinationen af en saftig mazarinbund, en syrlig rabarberkompot og en sød brændt marengs på toppen. Få den bedste opskrift med rabarber her!

Rabarberkage med marengs opskrift på en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brændt marengs på toppen

Fantastisk kage med rabarber

Min svigermor har mange skønne rabarber i haven, og derfor er det altid sjovt at finde nye ideer og måder at bruge rabarber på. Denne kage opstod for flere år siden, men den er stadig virkelig lækker år efter år.

Kagen er en perfekt kombination af lækker svampet mazarinbund, syrlig rabarberkompot og sød marengs på toppen. Der er ikke noget at sætte en finger på.

Den er ikke svær at lave, og du kan servere den til eftermiddagskaffen eller som en lækker forårs- eller sommerdessert.

Rabarberkage med marengs opskrift på en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brændt marengs på toppen

Ingrediensnoter

Rabarber – Har du rabarber i haven, så brug endelig dem. Ellers kan du købe rabarber i de fleste supermarkeder og ved grønthandleren når de er i sæson forår og sommer. Du kan også skifte rabarberne ud og lave kagen med en blomme- eller æblekompot.

Vanilje – Vi bruger som regel vaniljepasta, da det er meget nemt. Du kan sagtens bruge korn fra en vaniljestang eller vaniljepulver i stedet.

Æggehvider – Til marengsen skal du bruge æggehvider. Du kan bruge almindelige friske æg eller pasteuriserede æggehvider hvis du synes. Det bestemmer du helt selv.

Hvordan laver man rabarberkage med marengs?

Her om foråret eller tidligt på sommeren når rabarberne titter op af jorden, så er det helt perfekt at kaste sig over denne lækre kage. Den smager simpelthen bare af sol og sommer.

Det første du skal lave er en mazarinbund, den består af smør, sukker, marcipan, æg og mel.

Så skal du koge en rabarberkompot der skal oven på. I den skal der rabarber, sukker, mørk rom og vanilje.

Til sidst skal der en sød marengs på toppen. Den skal du lave af æggehvider og sukker.

Når marengsen er smurt på, brænder du den med en gasbrænder, så den sætter sig og bliver smukt lysebrun.

Rabarberkage med marengs opskrift på en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brændt marengs på toppen

Tips og tricks til opskriften

  • Er kagen til voksne? Så er det lækker med lidt rom i rabarberkompotten. Hvis du vil lave den mere børnevenlig, kan rommen udelades. Prøv også at give kompotten smag med lidt lakridspulver eller stjerneanis.
  • Forbered kagen i god tid. Bunden og kompotten kan du sagtens lave i forvejen, og så skal du bare piske marengsen, smøre den på og brænde den lige inden servering.
  • Prøv at bage kagen som små rabarbermuffins med marengs. Det er lækkert, og børn synes oftere det er sjovere med en muffin. De små muffins skal cirka bage 20 minutter.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end rabarber?

Ja. Denne kage kan laves med andre typer af frugtkompot eller marmelade. Prøv for eksempel med hindbær- eller brombærmarmelade eller med en lækker æblekompot i stedet for rabarberkompotten. Syrlig marmelade eller -kompot passer godt til den søde kage med marengslåg.

Kan jeg brænde marengsen i ovnen i stedet for med gasbrænder?

Ja. Hvis du ikke har en gasbrænder, så kan du komme kagen i ovnen kort når du har kommet marengsen på. Du skal skrue højt op for varmen, tænde grillfunktionen og sætte kagen øverst i ovnen. Hold godt øje med den, den skal ikke have lang tid.

Kan jeg lave kagen i god tid?

Jeg vil anbefale at du først samler kagen og brænder marengen kort tid inden den skal serveres. Ellers kan marengsen klaske sammen. Du kan sagtens bage bunden og lave kompotten i god, og så bare piske marengsen og samle kagen når den skal spises.

Kan jeg lave kagen med frosne rabarber?

Ja, du kan sagtens koge kompotten til denne kage med frosne rabarber. Så har du lidt rabarber i fryseren du skal have bruge, så er denne kage en god mulighed.

skive af rabarberkage med marengs og rabarberkompot

Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

Vil du prøve andre lækre opskrifter med rabarber? Så prøv denne dejlige rabarberdessert eller rabarbersaft til at drikke til kagen.

Vi kan aldrig få nok rabarberopskrifter, for vi elsker virkelig rabarber herhjemme, og så er det jo heldigt at svigermor har en masse i haven som vi må komme og få. Selvfølgelig med betaling i kage og desserter.

Opskrift på Rabarberkage med marengs

Her er vores version af en lækker opskrift på en rabarberkage med marengs på toppen. En slags Bedstefars skæg med rabarber. Det er en perfekt kombination af svampet kage, syrlig kompot og sød marengs. Kagen ser så smuk ud, og du vil med garanti kunne imponere dine gæster.

Hvis du ikke er til den meget søde marengs, kan du også lave din rabarberkage med flødeskum ovenpå. Det er nok omend endnu mere dansk hvis du gør det på den måde. Begge dele fungerer rigtig godt. Pisk evt. lidt vaniljesukker i din flødeskum hvis du synes.

Selvom den ser lidt avanceret ud, så er denne rabarberkage med marcipan og marengs altså rigtig nem at lave. Du kan evt. bage kagen dagen før og lave kompotten klar og stille den i køleskabet. Så er det bare at samle kagen og piske marengsen inden du skal servere den. For at få den lækre finish på toppen, har jeg brugt en gasbrænder (reklamelink) til at brænde marengsen til sidst. Den skal ikke have ret længe, og pas på der ikke går ild i den.

Rabarberkage med marengs opskrift på en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brændt marengs på toppen
4.50 fra 16 stemmer

Rabarberkage med marengs

Opskrift på rabarberkage med marengs
Blød og svampet mazarinkage med rabarberkompot og sød marengs på toppen! Kagen er perfekt forår og sommer når haverne er fulde af rabarber, og så er den nem at lave.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Køkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 455 kcal

Ingredienser

Mazarinbund

  • 150 g smør, blødt
  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 3 æg, stuetemperatur
  • 50 g hvedemel

Rabarberkompot

  • 200 g rabarber
  • 35 g sukker
  • 2 spsk mørk rom, (kan undlades)
  • 1 tsk vaniljepasta

Marengs

  • 3 æggehvider
  • 150 g sukker

Sådan gør du

Mazarinbund

  • Varm ovnen op til 175 grader.
  • Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og smør. Pisk æggene i et af gangen. Vend til sidst melet i dejen.
    150 g smør, 150 g sukker, 150 g marcipan, 3 æg, 50 g hvedemel
  • Beklæd bunden af en springform (Ø22) med bagepapir, smør siderne og drys med sukker. Hæld dejen i formen og bag den i ca 30 minutter. Stik en nål i og tjek at kagen er bagt inden du tager den ud. Tag ringen af springformen, og lad kagen køle ned på en rist inden du tager bunden af.

Rabarberkompot

  • Vask rabarberne og skær dem i skiver på ca 1 cm. Kom rabarber, sukker, rom og vanilje i en gryde og kog det op under omrøring. Lad kompotten småsimre i 5 minutter til rabarberne er møre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud. Tag kompotten af blusset og lad den køle helt ned.

    200 g rabarber, 35 g sukker, 2 spsk mørk rom, 1 tsk vaniljepasta

Marengs

  • Lav først din marengs når kagen og kompotten er kølet ned.
    Pisk æggehviderne hvide og luftige. Tilføj sukkeret mens du pisker, 1 skefuld af gangen. Pisk indtil marengsen er stiv og glat.
    3 æggehvider, 150 g sukker

Samling

  • Stil kagen på det fad eller den tallerken du vil servere den på. Fordel rabarberkompotten over kagen, og kom til slut marengs på toppen. Du kan bruge en sprøjtepose hvis du vil sprøjte et flot mønster, eller smøre med en paletkniv. Brænd din marengs med en gasbrænder til den bliver lysebrun.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 455kcalKulhydrater: 58gProtein: 6gFedt: 22gMættet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 102mgNatrium: 184mgKalium: 176mgFibre: 1gSukker: 50gA-vitamin: 586IUC-vitamin: 2mgCalcium: 48mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. juni 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

14 kommentarer til “Rabarberkage med marengs”

  1. De 150gr. Smør, skal de i dejen?

    Det har jeg gjort, og det virker lidt fedtet…

    PS. Familien elsker den.

    De bedste hilsner
    Lene

    Svar
    • Hej Lene
      Ja de skal i dejen. Den er ret blød, og det er selvfølgelig også pga. marcipanen. Hvis du gerne vil have den lidt mere fast, kan du sætte kagen lidt i køleskabet inden servering. Når marcipanen bliver kold bliver den lidt mere fast.
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Gitte
      Der var sneget sig en fejl ind, tak fordi du er opmærksom. Det bløde smør skal piskes sammen med revet marcipan og sukker. Og herefter skal æggene i et af gangen. Det skulle være rette nu.
      God søndag!
      Mvh Tina

      Svar
    • En stor bradepande på 45*35 cm vil skulle have denne opskrift ganget med 4 for at blive lige så høj som den her i opskriften 🙂
      Husk også at bagetiden skal forlænges lidt hvis du vælger at bage den i en stor bradepande.
      God fornøjelse

      Mvh Tina

      Svar
  2. Kan man evt. brænde marengsen ved at smide den i ovnen eks. Ved grill funktionen i kort tid? Jeg ligger desværre ikke inde med en gasbrænder 🙁

    Svar
    • Hej Meriam

      Jo det kan du sagtens, høj varme og grillfunktion og så øverst i ovnen i kort tid 🙂

      God fornøjelse.
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Ann-Karina

      Jeg har ikke prøvet, så det kan jeg desværre ikke sige om du kan. Hvis du plejer at gøre det i kager, så tænker jeg da at det bestemt er en mulighed. Lad mig gerne høre hvordan det går hvis du prøver.

      Mvh Tina

      Svar
  3. 5 stars
    Det her er min go to-opskrift med rabarber og jeg får altid ros når jeg har bagt den til andre. Så nem og simpel, men den smager bare perfekt og rabarberne kommer virkelig til deres ret.
    I dag skal jeg prøve at bage den som muffins i stedet for hel kage.

    Svar
    • Hej Christina

      Tak for din tilbagemelding, vi er virkelig glade for at du kan lide opskriften, og den bringer glæde hos dem du serverer den for. Jeg håber også at dine muffins blev gode?

      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Helle

      Jeg har ikke selv prøvet det, så kan ikke svare dig 100% på om man kan lave marengsen dagen før. Men efter en dag i køleskabet vil marengsen væske lidt, og jeg er ikke sikker på den vil være nem at fordele på kagen. Så jeg vil ikke anbefale dig at lave den før på dagen hvor den skal på kagen.

      Mvh Tina

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.