Madformadelskere / Sรธde sager / Kager / Rabarberkage med marengs

Rabarberkage med marengs


Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Rabarberkage med marengs er en super lรฆkker og ret nem kage. Hvis du har haven fuld af lรฆkre rabarber, sรฅ er denne kage helt oplagt at bage til familien. Kombinationen af en saftig mazarinbund, en syrlig rabarberkompot og en sรธd brรฆndt marengs pรฅ toppen. Fรฅ den bedste opskrift med rabarber her!

Rabarberkage med marengs opskrift pรฅ en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brรฆndt marengs pรฅ toppen

Fantastisk kage med rabarber

Min svigermor har mange skรธnne rabarber i haven, og derfor er det altid sjovt at finde nye ideer og mรฅder at bruge rabarber pรฅ. Denne kage opstod for flere รฅr siden, men den er stadig virkelig lรฆkker รฅr efter รฅr.

Kagen er en perfekt kombination af lรฆkker svampet mazarinbund, syrlig rabarberkompot og sรธd marengs pรฅ toppen. Der er ikke noget at sรฆtte en finger pรฅ.

Den er ikke svรฆr at lave, og du kan servere den til eftermiddagskaffen eller som en lรฆkker forรฅrs- eller sommerdessert.

Rabarberkage med marengs opskrift pรฅ en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brรฆndt marengs pรฅ toppen

Flere sรธde sager


Ingrediensnoter

Rabarber – Har du rabarber i haven, sรฅ brug endelig dem. Ellers kan du kรธbe rabarber i de fleste supermarkeder og ved grรธnthandleren nรฅr de er i sรฆson forรฅr og sommer. Du kan ogsรฅ skifte rabarberne ud og lave kagen med en blomme- eller รฆblekompot.

Vanilje – Vi bruger som regel vaniljepasta, da det er meget nemt. Du kan sagtens bruge korn fra en vaniljestang eller vaniljepulver i stedet.

ร†ggehvider – Til marengsen skal du bruge รฆggehvider. Du kan bruge almindelige friske รฆg eller pasteuriserede รฆggehvider hvis du synes. Det bestemmer du helt selv.

Hvordan laver man rabarberkage med marengs?

Her om forรฅret eller tidligt pรฅ sommeren nรฅr rabarberne titter op af jorden, sรฅ er det helt perfekt at kaste sig over denne lรฆkre kage. Den smager simpelthen bare af sol og sommer.

Det fรธrste du skal lave er en mazarinbund, den bestรฅr af smรธr, sukker, marcipan, รฆg og mel.

Sรฅ skal du koge en rabarberkompot der skal oven pรฅ. I den skal der rabarber, sukker, mรธrk rom og vanilje.

Til sidst skal der en sรธd marengs pรฅ toppen. Den skal du lave af รฆggehvider og sukker.

Nรฅr marengsen er smurt pรฅ, brรฆnder du den med en gasbrรฆnder, sรฅ den sรฆtter sig og bliver smukt lysebrun.

Rabarberkage med marengs opskrift pรฅ en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brรฆndt marengs pรฅ toppen

Tips og tricks til opskriften

  • Er kagen til voksne? Sรฅ er det lรฆkker med lidt rom i rabarberkompotten. Hvis du vil lave den mere bรธrnevenlig, kan rommen udelades. Prรธv ogsรฅ at give kompotten smag med lidt lakridspulver eller stjerneanis.
  • Forbered kagen i god tid. Bunden og kompotten kan du sagtens lave i forvejen, og sรฅ skal du bare piske marengsen, smรธre den pรฅ og brรฆnde den lige inden servering.
  • Prรธv at bage kagen som smรฅ rabarbermuffins med marengs. Det er lรฆkkert, og bรธrn synes oftere det er sjovere med en muffin. De smรฅ muffins skal cirka bage 20 minutter.

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Kan jeg bruge andet end rabarber?

Ja. Denne kage kan laves med andre typer af frugtkompot eller marmelade. Prรธv for eksempel med hindbรฆr- eller brombรฆrmarmelade eller med en lรฆkker รฆblekompot i stedet for rabarberkompotten. Syrlig marmelade eller -kompot passer godt til den sรธde kage med marengslรฅg.

Kan jeg brรฆnde marengsen i ovnen i stedet for med gasbrรฆnder?

Ja. Hvis du ikke har en gasbrรฆnder, sรฅ kan du komme kagen i ovnen kort nรฅr du har kommet marengsen pรฅ. Du skal skrue hรธjt op for varmen, tรฆnde grillfunktionen og sรฆtte kagen รธverst i ovnen. Hold godt รธje med den, den skal ikke have lang tid.

Kan jeg lave kagen i god tid?

Jeg vil anbefale at du fรธrst samler kagen og brรฆnder marengen kort tid inden den skal serveres. Ellers kan marengsen klaske sammen. Du kan sagtens bage bunden og lave kompotten i god, og sรฅ bare piske marengsen og samle kagen nรฅr den skal spises.

Kan jeg lave kagen med frosne rabarber?

Ja, du kan sagtens koge kompotten til denne kage med frosne rabarber. Sรฅ har du lidt rabarber i fryseren du skal have bruge, sรฅ er denne kage en god mulighed.

skive af rabarberkage med marengs og rabarberkompot

Andre rabarberopskrifter du mรฅske vil synes om

Vil du prรธve andre lรฆkre opskrifter med rabarber? Sรฅ prรธv denne dejlige rabarberdessert eller rabarbersaft til at drikke til kagen.

Vi kan aldrig fรฅ nok rabarberopskrifter, for vi elsker virkelig rabarber herhjemme, og sรฅ er det jo heldigt at svigermor har en masse i haven som vi mรฅ komme og fรฅ. Selvfรธlgelig med betaling i kage og desserter.

Opskrift pรฅ Rabarberkage med marengs

Her er vores version af en lรฆkker opskrift pรฅ en rabarberkage med marengs pรฅ toppen. En slags Bedstefars skรฆg med rabarber. Det er en perfekt kombination af svampet kage, syrlig kompot og sรธd marengs. Kagen ser sรฅ smuk ud, og du vil med garanti kunne imponere dine gรฆster.

Hvis du ikke er til den meget sรธde marengs, kan du ogsรฅ lave din rabarberkage med flรธdeskum ovenpรฅ. Det er nok omend endnu mere dansk hvis du gรธr det pรฅ den mรฅde. Begge dele fungerer rigtig godt. Pisk evt. lidt vaniljesukker i din flรธdeskum hvis du synes.

Selvom den ser lidt avanceret ud, sรฅ er denne rabarberkage med marcipan og marengs altsรฅ rigtig nem at lave. Du kan evt. bage kagen dagen fรธr og lave kompotten klar og stille den i kรธleskabet. Sรฅ er det bare at samle kagen og piske marengsen inden du skal servere den. For at fรฅ den lรฆkre finish pรฅ toppen, har jeg brugt en gasbrรฆnder (reklamelink) til at brรฆnde marengsen til sidst. Den skal ikke have ret lรฆnge, og pas pรฅ der ikke gรฅr ild i den.

Rabarberkage med marengs opskrift pรฅ en dejlig mazarinbund med rabarberkompot og brรฆndt marengs pรฅ toppen
4.53 fra 17 stemmer

Rabarberkage med marengs

Opskrift pรฅ rabarberkage med marengs
Blรธd og svampet mazarinkage med rabarberkompot og sรธd marengs pรฅ toppen! Kagen er perfekt forรฅr og sommer nรฅr haverne er fulde af rabarber, og sรฅ er den nem at lave.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Kage
Kรธkken Dansk
Antal 8 personer
Kalorier 455 kcal

Ingredienser

Mazarinbund

  • 150 g smรธr, blรธdt
  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 3 รฆg, stuetemperatur
  • 50 g hvedemel

Rabarberkompot

  • 200 g rabarber
  • 35 g sukker
  • 2 spsk mรธrk rom, (kan undlades)
  • 1 tsk vaniljepasta

Marengs

  • 3 รฆggehvider
  • 150 g sukker

Sรฅdan gรธr du

Mazarinbund

  • Varm ovnen op til 175 grader.
  • Riv marcipanen groft, og pisk den sammen med sukker og smรธr. Pisk รฆggene i et af gangen. Vend til sidst melet i dejen.
    150 g smรธr, 150 g sukker, 150 g marcipan, 3 รฆg, 50 g hvedemel
  • Beklรฆd bunden af en springform (ร˜22) med bagepapir, smรธr siderne og drys med sukker. Hรฆld dejen i formen og bag den i ca 30 minutter. Stik en nรฅl i og tjek at kagen er bagt inden du tager den ud. Tag ringen af springformen, og lad kagen kรธle ned pรฅ en rist inden du tager bunden af.

Rabarberkompot

  • Vask rabarberne og skรฆr dem i skiver pรฅ ca 1 cm. Kom rabarber, sukker, rom og vanilje i en gryde og kog det op under omrรธring. Lad kompotten smรฅsimre i 5 minutter til rabarberne er mรธre og lidt udkogte. De skal helst ikke koge helt ud.ย Tag kompotten af blusset og lad den kรธle helt ned.

    200 g rabarber, 35 g sukker, 2 spsk mรธrk rom, 1 tsk vaniljepasta

Marengs

  • Lav fรธrst din marengs nรฅr kagen og kompotten er kรธlet ned.
    Pisk รฆggehviderne hvide og luftige. Tilfรธj sukkeret mens du pisker, 1 skefuld af gangen. Pisk indtil marengsen er stiv og glat.
    3 รฆggehvider, 150 g sukker

Samling

  • Stil kagen pรฅ det fad eller den tallerken du vil servere den pรฅ. Fordel rabarberkompotten over kagen, og kom til slut marengs pรฅ toppen. Du kan bruge en sprรธjtepose hvis du vil sprรธjte et flot mรธnster, eller smรธre med en paletkniv. Brรฆnd din marengs med en gasbrรฆnder til den bliver lysebrun.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 455kcalKulhydrater: 58gProtein: 6gFedt: 22gMรฆttet fedt: 11gTransfedt: 1gKolesterol: 102mgNatrium: 184mgKalium: 176mgFibre: 1gSukker: 50gA-vitamin: 586IUC-vitamin: 2mgCalcium: 48mgJern: 1mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 4. juni 2019 โ€“ Vi har efterfรธlgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar

18 kommentarer til “Rabarberkage med marengs”

  1. De 150gr. Smรธr, skal de i dejen?

    Det har jeg gjort, og det virker lidt fedtet…

    PS. Familien elsker den.

    De bedste hilsner
    Lene

    Svar
    • Hej Lene
      Ja de skal i dejen. Den er ret blรธd, og det er selvfรธlgelig ogsรฅ pga. marcipanen. Hvis du gerne vil have den lidt mere fast, kan du sรฆtte kagen lidt i kรธleskabet inden servering. Nรฅr marcipanen bliver kold bliver den lidt mere fast.
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Gitte
      Der var sneget sig en fejl ind, tak fordi du er opmรฆrksom. Det blรธde smรธr skal piskes sammen med revet marcipan og sukker. Og herefter skal รฆggene i et af gangen. Det skulle vรฆre rette nu.
      God sรธndag!
      Mvh Tina

      Svar
    • En stor bradepande pรฅ 45*35 cm vil skulle have denne opskrift ganget med 4 for at blive lige sรฅ hรธj som den her i opskriften ๐Ÿ™‚
      Husk ogsรฅ at bagetiden skal forlรฆnges lidt hvis du vรฆlger at bage den i en stor bradepande.
      God fornรธjelse

      Mvh Tina

      Svar
  2. Kan man evt. brรฆnde marengsen ved at smide den i ovnen eks. Ved grill funktionen i kort tid? Jeg ligger desvรฆrre ikke inde med en gasbrรฆnder ๐Ÿ™

    Svar
    • Hej Meriam

      Jo det kan du sagtens, hรธj varme og grillfunktion og sรฅ รธverst i ovnen i kort tid ๐Ÿ™‚

      God fornรธjelse.
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Ann-Karina

      Jeg har ikke prรธvet, sรฅ det kan jeg desvรฆrre ikke sige om du kan. Hvis du plejer at gรธre det i kager, sรฅ tรฆnker jeg da at det bestemt er en mulighed. Lad mig gerne hรธre hvordan det gรฅr hvis du prรธver.

      Mvh Tina

      Svar
  3. 5 stars
    Det her er min go to-opskrift med rabarber og jeg fรฅr altid ros nรฅr jeg har bagt den til andre. Sรฅ nem og simpel, men den smager bare perfekt og rabarberne kommer virkelig til deres ret.
    I dag skal jeg prรธve at bage den som muffins i stedet for hel kage.

    Svar
    • Hej Christina

      Tak for din tilbagemelding, vi er virkelig glade for at du kan lide opskriften, og den bringer glรฆde hos dem du serverer den for. Jeg hรฅber ogsรฅ at dine muffins blev gode?

      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Helle

      Jeg har ikke selv prรธvet det, sรฅ kan ikke svare dig 100% pรฅ om man kan lave marengsen dagen fรธr. Men efter en dag i kรธleskabet vil marengsen vรฆske lidt, og jeg er ikke sikker pรฅ den vil vรฆre nem at fordele pรฅ kagen. Sรฅ jeg vil ikke anbefale dig at lave den fรธr pรฅ dagen hvor den skal pรฅ kagen.

      Mvh Tina

      Svar
  4. 5 stars
    Sรฅ lรฆkker kage. Jeg plejer mest at bage kage for andres skyld, men den her er jeg helt vild med – det sรธde og syrlige passer sรฅ godt sammen.

    Svar
    • Hej Rikke

      Tak for din kommentar, det er dejligt at hรธre at du ogsรฅ er vild med kagen. Jeg elsker virkelig ogsรฅ samspillet mellem det sรธde og det syrlige i den rabarberkage, den er sรฅ skรธn!

      Ha en dejlig dag
      Mvh Tina

      Svar
4.53 from 17 votes (15 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.