Rabarbertærte med marengs

Her på de varme sommerdage skal det gerne være nemt. Så her er en opskrift på en nem rabarbertærte med marengs, der smager fantastisk og hurtigt kan bikses sammen hvis der kommer gæster til grillmiddag. Du kan lave den i forvejen, og så bare komme marengs på lige inden servering. Jeg synes selv det er verdens bedste rabarbertærte. Den er knasende, syrlig og sød på en gang, og de tre simple elementer giver bare en helt fantastisk harmoni.

Det er tæt på at være en klassisk rabarbertærte med mørdej, men jeg laver kompotten lidt ekstra syrlig, netop fordi den søde marengs skal på toppen. Hvis du vil lave den uden marengs, ja så kan du komme lidt ekstra sukker i kompotten. Her må du smage dig frem.

Rabarbertærte med marengs opskrift

Her er vores bud på en dejlig rabarbertærte, som du kan servere til eftermiddagskaffen eller som dessert ovenpå et dejligt måltid mad. Jeg elsker at lave dem i de små tærteforme, men hvis du hellere vil lave én stor, ja så kan det også sagtens fungere.

Hvis du vil prøve en anden variation, så prøv at udskift limeskallen med lidt stødt ingefær. Det giver også en helt fantastisk smag, som passer godt sammen med rabarber.

Rabarbertærte med marengs opskrift

Knasende sprød bund, syrlig kompot og sød marengs
Ret Dessert
Keyword Kage, Sommer
Portioner 4 små tærter

Ingredienser

Tærtebund

  • 210 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 120 g smør
  • 1 æg

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber renset og skåret i 1 cm stykker
  • 2 dl sukker
  • 1 lime økologisk, kun skallen
  • 0,5 dl hvedemel

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Fremgangsmåde

Tærtebunden

  • Start med at smulre smør i mel og sukker, jeg kører det på minihakker/foodprocessor. Når smørret er helt smuldret, tilsættes ægget, og dejen samles hurtigt. Den må ikke æltes. Tryk dejen flad og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
  • Når dejen er kold, rulles den jævnt ud, og fyldes i 4 små tærteforme (alternativt 1 stor), prik bundene med en gaffel. Sæt de ubagte tærtebunde i køleskabet mens ovnen varmes op til 180 grader, og forbag herefter tærtebundene i ca. 10 minutter. Lav i mens kompotten.

Rabarberkompot

  • Kom de rensede rabarber, sukker, limeskal og mel i en gryde, og varm op under omrøring. Rør mens sukkeret karamelliserer og rabarberne begynder at blive bløde. De skal ikke koge helt ud!

Fyld tærtebunden med kompot

  • Når tærtebunden er forbagt, fyldes en stor spiseskefuld kompot i hver tærte. Sæt herefter tærten i ovnen igen og bag den til dejen er sprød og kompotten bobler op, det tager ca. 8-10 minutter. Tag herefter tærterne ud, og lad dem køle af på en rist mens du laver marengsen.

Marengs

  • Pisk æggehviderne helt stive på røremaskinen eller med elpisker. Fortsæt med at piske mens du tilføjer sukkeret en skefuld af gangen. Bliv ved med at piske indtil marengsen bliver kridhvid, sej og stiv.

Samling

  • Smør en stor skefuld marengs på hver tærte. Alternativt kan du komme det i en sprøjtepose med en tyl hvis du vil have et fint mønster. Brænd herefter marengsen med en gasbrænder, og server den straks.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Har du flere rabarber til overs efter at have bagt rabarbertærten? Så har vi et hav af andre lækre rabarberopskrifter du kan gå i gang med. Prøv for eksempel vores populære rabarberkage med marengs eller panna cotta med rabarber.

Har du flere rabarber end du kan nå at bruge, så anbefaler vi at du renser den og skærer dem i stykker på ca. 1 cm, og kommer dem i fryseposer og i fryseren. Så kan du altid tage en pose op, når trangen til friskbagt rabarbertærte melder sig, og tro mig det vil den gøre når du først har smagt denne.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares