Indhold

Rabarbertærte med marengs

Indhold

Rabarbertærte med marengs er en skøn dessert eller kage til eftermiddagskaffen. Hvis du har lækre rabarber i haven, er det helt oplagt at lave denne skønne kage. Du kan endda forberede bund og rabarberkompot i god tid i forvejen.

Nem rabarbertærte

Her på de varme sommerdage skal det gerne være nemt. Så her er en opskrift på en nem rabarbertærte med marengs, der smager fantastisk og hurtigt kan bikses sammen hvis der kommer gæster til grillmiddag. Du kan lave den i forvejen, og så bare komme marengs på lige inden servering. Jeg synes selv det er verdens bedste rabarbertærte. Den er knasende, syrlig og sød på en gang, og de tre simple elementer giver bare en helt fantastisk harmoni.

Det er tæt på at være en klassisk rabarbertærte med mørdej, men jeg laver kompotten lidt ekstra syrlig, netop fordi den søde marengs skal på toppen. Hvis du vil lave den uden marengs, ja så kan du komme lidt ekstra sukker i kompotten. Her må du smage dig frem.

Hvordan laver man rabarbertærte med marengs?

Der er tre steps i denne opskrift på rabarbertærte. Først og fremmest skal du lave tærtebunden i mørdej. Til tærtedejen skal du bruge:

  • Mel
  • Sukker
  • Smør
  • Æg

Det er nemmest at bruge en minihakker eller foodprocessor. Først skal mel, sukker og smør køres godt sammen til smøret er helt smuldret, og så skal ægget tilsættes. Her er det nok nemmest at samle dejen med hænderne. Det handler om at samle dejen hurtigt, og den må ikke æltes. Dejen skal hvile i køleskabet inden den prikkes med en gaffel og forbages.

Mens bunden bages laves rabarberkompotten af:

  • Rabarber
  • Sukker
  • Lime
  • Hvedemel

Kompotten koges i en gryde, og fyldes i tærtebunden når den er forbagt. Herefter skal tærterne i ovnen igen og bages færdige. Når de er kølet af sprøjtes de med marengs lavet af:

  • Æggehvider
  • Sukker

Når marengsen er pisket stiv, smøres eller sprøjtes den på tærterne og brændes herefter med en gasbrænder til den bliver gylden og lidt mere fast.

Rabarbertærte med marengs opskrift

Her er vores bud på en dejlig rabarbertærte, som du kan servere til eftermiddagskaffen eller som dessert ovenpå et dejligt måltid mad. Jeg elsker at lave dem i de små tærteforme, men hvis du hellere vil lave én stor, ja så kan det også sagtens fungere. Opskriften her passer med 1 stor tærte eller 4 små tærter.

Hvis du vil prøve en anden variation, så prøv at udskift limeskallen med lidt stødt ingefær. Det giver også en helt fantastisk smag, som passer godt sammen med rabarber.

Rabarbertærte med marengs - opskrift på lækker tærte med rabarberkompot og sød marengs på toppen
0 fra 0 stemmer

Rabarbertærte med marengs opskrift

Knasende sprød bund, syrlig kompot og sød marengs
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Ret Dessert
Antal 4 små tærter

Ingredienser

Tærtebund

  • 210 g hvedemel
  • 40 g sukker
  • 120 g smør
  • 1 æg

Rabarberkompot

  • 300 g rabarber, renset og skåret i 1 cm stykker
  • 2 dl sukker
  • 1 lime, økologisk, kun skallen
  • 0,5 dl hvedemel

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Sådan gør du

Tærtebunden

  • Start med at smulre smør i mel og sukker, jeg kører det på minihakker/foodprocessor. Når smørret er helt smuldret, tilsættes ægget, og dejen samles hurtigt. Den må ikke æltes. Tryk dejen flad og lad den hvile 30 minutter i køleskabet.
  • Når dejen er kold, rulles den jævnt ud, og fyldes i 4 små tærteforme (alternativt 1 stor), prik bundene med en gaffel. Sæt de ubagte tærtebunde i køleskabet mens ovnen varmes op til 180 grader, og forbag herefter tærtebundene i ca. 10 minutter. Lav i mens kompotten.

Rabarberkompot

  • Kom de rensede rabarber, sukker, limeskal og mel i en gryde, og varm op under omrøring. Rør mens sukkeret karamelliserer og rabarberne begynder at blive bløde. De skal ikke koge helt ud!

Fyld tærtebunden med kompot

  • Når tærtebunden er forbagt, fyldes en stor spiseskefuld kompot i hver tærte. Sæt herefter tærten i ovnen igen og bag den til dejen er sprød og kompotten bobler op, det tager ca. 8-10 minutter. Tag herefter tærterne ud, og lad dem køle af på en rist mens du laver marengsen.

Marengs

  • Pisk æggehviderne helt stive på røremaskinen eller med elpisker. Fortsæt med at piske mens du tilføjer sukkeret en skefuld af gangen. Bliv ved med at piske indtil marengsen bliver kridhvid, sej og stiv.

Samling

  • Smør en stor skefuld marengs på hver tærte. Alternativt kan du komme det i en sprøjtepose med en tyl hvis du vil have et fint mønster. Brænd herefter marengsen med en gasbrænder, og server den straks.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Kage, Sommer
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Andre opskrifter med rabarber

Har du flere rabarber til overs efter at have bagt rabarbertærten? Så har vi et hav af andre lækre rabarberopskrifter du kan gå i gang med. Prøv for eksempel vores populære rabarberkage med marengs eller panna cotta med rabarber.

Har du flere rabarber end du kan nå at bruge, så anbefaler vi at du renser den og skærer dem i stykker på ca. 1 cm, og kommer dem i fryseposer og i fryseren. Så kan du altid tage en pose op, når trangen til friskbagt rabarbertærte melder sig, og tro mig det vil den gøre når du først har smagt denne.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg