Madformadelskere / Sรธde sager / Dessert / Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Cremet og sรธd panna cotta med rabarber der er syrlige, og den smukke rabarbergele, er bare en helt fantastisk kombination.

panna cotta med rabarber pรฅ toppen i hรธje martiniglas.

Flere sรธde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    God til gรฆster – Det er sรฅdan en dessert der er super god nรฅr du skal have gรฆster. Den er nemlig bรฅde nem at lave, du kan lave den i god tid, og sรฅ ser den smuk og imponerende ud nรฅr du serverer den.

    Ingrediensnoter

    Husblas – Jeg bruger almindelige husblas ark, som man kan kรธbe i pakker i supermarkedet. Her er angivet i opskriften hvor mange blade/ark du skal bruge.

    Flรธde – Almindelig piskeflรธde. Nu hedder den vist 36%, men ellers den pรฅ 38%, begge kan bruges med fint resultat.

    Vanilje – Gerne korn fra en vaniljestang hvis du har det, men ellers kan vaniljepasta ogsรฅ fint bruges. Du kan erstatte korn fra 1 vaniljestang med 1 teskefuld vaniljepasta eller vanilepulver.

    Syltede rabarber – Dem laver du af rabarber, rรธrsukker og lidt vanilje. De tager max 10 minutter at lave, og smager fantastisk! Har du rester kan du bruge dem oven pรฅ din yoghurt, skyr, morgengrรธd eller i salater.

    Alternative ingredienser

    Topping – Vil du ikke bruge syltede rabarber pรฅ toppen af din panna cotta, sรฅ kan du lave den med bagte rabarber med vanilje, men du kan ogsรฅ toppe den med friske bรฆr eller anden frugt.

    Hvordan laver man panna cotta med rabarber?

    Panna cotta i glas er en super smuk dessert at servere ovenpรฅ en dejlig middag.

    1. Det fรธrste du gรธr, er at lave dine syltede rabarber. Dem kan du sagtens lave i god tid, gerne nogle dage fรธr, sรฅ de kan stรฅ og trรฆkke.
    2. Nรฅr du er klar til at lave din panne cotta, tager du husblas og lรฆgger den i en skรฅl med koldt vand.
    3. I mens koger du flรธde op med sukker og vaniljekorn. Nรฅr flรธden har kogt et par minutter, tager du den af varmen, vrider husblassen og smelter den i den varme flรธde. Nรฅr flรธden er kรธlet lidt ned, kan du hรฆlde din panna cotta pรฅ glas, og sรฆtte dem i kรธleskabet sรฅ den kan sรฆtte sig.
    4. Efter et par timer kan du lรฆgge en skefuld syltede rabarber pรฅ toppen, og varme lidt af saften fra glasset op. Nรฅr saften er varm, kan du komme udblรธdt husblas i, og sรฅ skal saften kรธle ned, inden den kan hรฆldes over panna cottaerne, sรฅ du fรฅr en fin rabarbergele pรฅ toppen.

      Sรฆt de fรฆrdige panna cottaer pรฅ kรธl et par timer til geleen har sat sig helt, og sรฅ er de klar til servering.

      Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.

    Tips og Tricks

    Klar gele pรฅ toppen – Det er vigtigt at gelรฉen ikke er varm nรฅr den hรฆldes over, da panna cottaen ellers kan smelte igen, og gรธre geleen pรฅ toppen lidt grumset.

    Gelรฉ af rabarbersaft – Har du ikke syltede rabarber, og vil du blot have en fin rabarbergelรฉ pรฅ toppen, sรฅ kan du altsรฅ sagtens kรธbe en karton rabarbersaft i supermarkedet, og bruge den til at lave gele af. Sรฅ skal den blot varmes op og sรฆttes med husblas som beskrevet i opskriften.

    hรธje glas med panna cotta med syltede rabarber.

    Andre rabarberdesserter

    Er du sulten efter mere? Fรธlg Madformadelskere pรฅ Instagram, Facebook og Pinterest for at fรฅ de nyeste opskrifter!

    panna cotta med rabarber pรฅ toppen i hรธje martiniglas.
    5 fra 1 stemme

    Panna cotta med rabarber

    Sรธd og cremet panna cotta med sรธde og syrlige syltede rabarber. Det er en dejlig sommerdessert, som du nemt kan forberede i god tid, og have stรฅende klar i kรธleskabet.
    Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 5 minutter
    Tilb. tid 15 minutter
    Kรธleskab 4 timer
    Samlet tid 4 timer 20 minutter
    Ret Dessert
    Kรธkken Italiensk
    Antal 6 personer
    Kalorier 413 kcal

    Ingredienser

    Panna cotta

    • 3 blade husblas
    • 5 dl piskeflรธde
    • 60 g sukker
    • 1 vaniljestang

    Syltede rabarber

    • 100 g rabarber
    • 2 dl vand
    • 1 dl rรธrsukker
    • 1 vaniljestang

    Gelรฉ

    • 1 blad husblas
    • 2 dl lage fra de syltede rabarber, eller rabarbersaft

    Sรฅdan gรธr du

    Syltede rabarber

    • Vask dine rabarber og skรฆr dem i skiver pรฅ ca 0,5 cm.
      100 g rabarber
    • Kog vand, rรธrsukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde indtil sukkeret er helt oplรธst. Kom ogsรฅ gerne den tomme vaniljestang med, den giver ekstra smag. Kom sรฅ rabarberskiverne i nรฅr sukkeret er oplรธst, og giv dem et opkog.
      2 dl vand, 1 dl rรธrsukker, 1 vaniljestang
    • Tag gryden af varmen, og lad rabarberne kรธle af i lagen. Kom dem i kรธleskabet indtil servering.

    Panna cotta

    • Lรฆg husblassen i koldt vand i en skรฅl i ca. 5 min. Kog i mens flรธden op med sukker og kornene fra vaniljestangen, samt den tommer vaniljestang. Lad flรธden smรฅkoge et par minutter, tag den sรฅ af varmen.
      3 blade husblas, 5 dl piskeflรธde, 60 g sukker, 1 vaniljestang
    • Vrid husblassen, og kom den i den varme flรธde. Rรธr rundt med en ske indtil husblassen er oplรธst.
    • Lad massen kรธle lidt ned, inden den hรฆldes pรฅ glas, og glassene stilles i kรธleskabet i minimum 2 timer.

    Samling

    • Nรฅr panna cottaerne har sat sig, kan du lave geleen pรฅ toppen.
    • Kom husblassen i blรธd i en skรฅl med koldt vand i 5 minutter.
      1 blad husblas
    • Tag panna cottaerne ud af kรธleskabet, og kom 1-2 spsk. syltede rabarber pรฅ toppen af hver panna cotta.
    • Mรฅl 2 dl af lagen fra de syltede rabarber af, og kom et par spiseskefulde i en gryde, og varm det op. Nรฅr det er varmt, vrides husblassen og smeltes i den varme lage. Tilsรฆt herefter resten af de 2 dl lage, og rรธr det sammen. Nรฅr lagen ikke er varm lรฆngere, hรฆldes den forsigtigt ud over de syltede rabarber pรฅ toppen af panna cottaerne.
      2 dl lage fra de syltede rabarber
    • Sรฆt dem herefter pรฅ kรธl igen i 2 timer til geleen har sat sig, og sรฅ er desserten klar til servering.

    Tips og noter

    1. Syltede rabarberLav gerne de syltede rabarber en eller to dage fรธr du skal servere desserten, de har godt af at trรฆkke i lagen i kรธleskabet.
    2. Gelรฉ af rabarbersaft – Vil du ikke lave syltede rabarber, sรฅ kan du lave gelรฉ af rabarbersaft, enten saft du selv har lavet eller fรฆrdigkรธbt. Brug samme mรฆngde som angivet i opskriften (i stedet for lagen fra de syltede rabarber).
    3. Forberedelse – Du kan fint lave de syltede rabarber nogle dage i forvejen, og panna cottaen kan ogsรฅ fint laves dagen fรธr. Du kan ogsรฅ godt samle hele desserten med gelรฉ pรฅ toppen i god tid, da den skal stรฅ i kรธleskabet nogle timer for at sรฆtte sig.
    ย 

    Hvad skal du huske til nรฆste gang?



    Ernรฆringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 413kcalKulhydrater: 34gProtein: 4gFedt: 30gMรฆttet fedt: 19gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 8gKolesterol: 94mgNatrium: 29mgKalium: 162mgFibre: 0.4gSukker: 32gA-vitamin: 1242IUC-vitamin: 2mgCalcium: 74mgJern: 0.2mg
    Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
    Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. juni 2019 โ€“ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Mรธller Avatar
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Mรธller
    Rasmus Juul Mรธller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.