Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber

5

/5

4 timer 20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

4 timer 20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Sommeren er på vej, og det betyder lækre sommerdesserter. Denne Panna Cotta med rabarber er ingen undtagelse. Den cremede og søde panna cotta sammen med de syrlige og søde syltede rabarber og den smukke rabarbergele, er en helt fantastisk kombination. Helt generelt elsker vi dessert med rabarber, og denne panna cotta er bestemt i toppen af vores favoritdesserter.

panna cotta med rabarber på toppen i høje martiniglas.

Den bedste dessert med rabarber

Panna cotta er en italiensk dessert, som betyder “kogt fløde” og det er faktisk meget enkelt at lave en panna cotta.

Det handler kort og godt om, at koge fløde op sammen med sukker og vanilje, og så sætte den med husblas. Resultatet bliver en lækker og cremet slags budding/fløderand, som kan toppes med hvad man synes.

I denne opskrift fordansker vi den lidt og topper den med syltede rabarber.

Det er sådan en dessert der er super god når du skal have gæster. Den er nemlig både nem at lave, du kan lave den i god tid, og så ser den smuk og imponerende ud når du serverer den.

høje glas med panna cotta med syltede rabarber.

Ingrediensnoter

Husblas – Jeg bruger almindelige husblas ark, som man kan købe i pakker i supermarkedet. Her er angivet i opskriften hvor mange blade/ark du skal bruge.

Fløde – Almindelig piskefløde. Nu hedder den vist 36%, men ellers den på 38%.

Vanilje – Gerne korn fra en vaniljestang hvis du har det, men ellers kan vaniljepasta også fint bruges. Du kan erstatte korn fra 1 vaniljestang med 1 teskefuld vaniljepasta eller vanilepulver.

Syltede rabarber – Dem laver du af rabarber, rørsukker og lidt vanilje. De tager max 10 minutter at lave, og smager fantastisk! Har du rester kan du bruge dem oven på din yoghurt, skyr, morgengrød eller i salater. Så er de ikke de værste af have rester af.

Alternative ingredienser

  • Vil du ikke bruge syltede rabarber på toppen af din panna cotta, så kan du lave den med Bagte rabarber med vanilje, men du kan også toppe den med friske bær eller anden frugt.

Hvordan laver man panna cotta med rabarber?

Panna cotta i glas er en super smuk dessert at servere ovenpå en dejlig middag. Den er nem at lave i forvejen, så den er klar inden gæsterne ankommer. På den måde kan du bruge mindre tid i køkkenet mens du har gæster, og det er jo dejligt bare at kunne nyde selskabet fremfor at svede i køkkenet.

Det første du gør, er at lave dine syltede rabarber. Dem kan du sagtens lave i god tid, gerne nogle dage før, så de kan stå og trække.

Når du er klar til at lave din panne cotta, tager du husblas og lægger den i en skål med koldt vand.

I mens koger du fløde op med sukker og vaniljekorn. Når fløden har kogt et par minutter, tager du den af varmen, vrider husblassen og smelter den i den varme fløde. Når fløden er kølet lidt ned, kan du hælde din panna cotta på glas, og sætte dem i køleskabet så den kan sætte sig.

Efter et par timer kan du lægge en skefuld syltede rabarber på toppen, og varme lidt af saften fra glasset op. Når saften er varm, kan du komme udblødt husblas i, og så skal saften køle ned, inden den kan hældes over panna cottaerne, så du får en fin rabarbergele på toppen. Det er vigtigt at den ikke er varm når den hældes over, da panna cottaen ellers kan smelte igen, og gøre geleen på toppen lidt grumset.

Sæt de færdige panna cottaer på køl et par timer til geleen har sat sig helt, og så er de klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

syltede rabarber og rabarbergele på toppen af en panna cotta.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg lave desserten dagen før?

Sagtens! Den skal stå og sætte sig, så du kan med fordel lave den dagen før eller om formiddagen hvis den skal serveres til aften.


Andre rabarberdesserter du måske vil synes om

smukke rabarberdesserter i martiniglas.

Tips og Tricks

  • Brug bagte rabarber eller rabarberkompot
    • Er du ikke til syltede rabarber, eller har du ikke fået lavet dem i tide, så kan du lave denne dessert med Rabarberkompot eller Bagte rabarber på toppen i stedet.
  • Lav gele af rabarbersaft
    • Har du ikke syltede rabarber, og vil du blot have en fin rabarbergele på toppen, så kan du altså sagtens købe en karton rabarbersaft i supermarkedet, og bruge den til at lave gele af. Så skal den blot varmes op og sættes med husblas som beskrevet i opskriften.

Serveringsforslag

  • Server desserten ovenpå et dejligt måltid mad her om sommeren eller om foråret når rabarber kommer frem i haven.

Elsker du rabarberdesserter?

Prøv også vores opskrift på Gammeldags rabarberkage
panna cotta i glas med rabarbergele på toppen.

Opskrift på rabarber panna cotta

Her er vores bud på en panna cotta med rabarber. Er du ikke til syltede rabarber, så kan du sagtens bruge panna cotta-opskriften, og komme en anden slags topping oven på.

Vi håber meget at du får lyst til at prøve opskriften, og lave den lækre dessert for familie eller middagsgæster.

panna cotta med rabarber på toppen i høje martiniglas.
5 fra 1 stemme

Panna cotta med rabarber

Sød og cremet panna cotta med søde og syrlige syltede rabarber. Det er en dejlig sommerdessert, som du nemt kan forberede i god tid, og have stående klar i køleskabet.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køleskab 4 timer
Samlet tid 4 timer 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Antal 6 personer
Kalorier 413 kcal

Ingredienser

Panna cotta

  • 3 blade husblas
  • 5 dl piskefløde
  • 60 g sukker
  • 1 vaniljestang

Syltede rabarber

  • 100 g rabarber
  • 2 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 1 vaniljestang

Gele

  • 1 blad husblas
  • 2 dl lage fra de syltede rabarber, eller rabarbersaft

Sådan gør du

Syltede rabarber

  • Lav gerne de syltede rabarber en eller to dage før du skal servere desserten, de har godt af at trække i lagen i køleskabet.
  • Vask dine rabarber og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.
    100 g rabarber
  • Kog vand, rørsukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde indtil sukkeret er helt opløst. Kom også gerne den tomme vaniljestang med, den giver ekstra smag. Kom så rabarberskiverne i når sukkeret er opløst, og giv dem et opkog.
    2 dl vand, 1 dl rørsukker, 1 vaniljestang
  • Tag gryden af varmen, og lad rabarberne køle af i lagen. Kom dem i køleskabet indtil servering.

Panna cotta

  • Læg husblassen i koldt vand i en skål i ca. 5 min. Kog i mens fløden op med sukker og kornene fra vaniljestangen, samt den tommer vaniljestang. Lad fløden småkoge et par minutter, tag den så af varmen.
    3 blade husblas, 5 dl piskefløde, 60 g sukker, 1 vaniljestang
  • Vrid husblassen, og kom den i den varme fløde. Rør rundt med en ske indtil husblassen er opløst.
  • Lad massen køle lidt ned, inden den hældes på glas, og glassene stilles i køleskabet i minimum 2 timer.

Samling

  • Når panna cottaerne har sat sig, kan du lave geleen på toppen.
  • Kom husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
    1 blad husblas
  • Tag panna cottaerne ud af køleskabet, og kom 1-2 spsk. syltede rabarber på toppen af hver panna cotta.
  • Mål 2 dl af lagen fra de syltede rabarber af, og kom et par spiseskefulde i en gryde, og varm det op. Når det er varmt, vrides husblassen og smeltes i den varme lage. Tilsæt herefter resten af de 2 dl lage, og rør det sammen. Når lagen ikke er varm længere, hældes den forsigtigt ud over de syltede rabarber på toppen af panna cottaerne.
    2 dl lage fra de syltede rabarber
  • Sæt dem herefter på køl igen i 2 timer til geleen har sat sig, og så er desserten klar til servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 413kcalKulhydrater: 34gProtein: 4gFedt: 30gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 8gKolesterol: 94mgNatrium: 29mgKalium: 162mgFibre: 0.4gSukker: 32gA-vitamin: 1242IUC-vitamin: 2mgCalcium: 74mgJern: 0.2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. juni 2019 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.