Panna cotta med rabarber

Sommeren er på vej, og det betyder lækre sommerdesserter. Denne Panna Cotta med rabarber er ingen undtagelse. Den cremede og søde panna cotta sammen med de syrlige og søde syltede rabarber er en helt fantastisk kombination.

Panna cotta er en italiensk dessert, som betyder “kogt fløde” og det er faktisk meget enkelt at lave en panna cotta. Det handler kort og godt om, at koge fløde op sammen med sukker og vanilje, og så sætte den med husblas. Resultatet bliver en lækker og cremet slags budding/fløderand, som kan toppes med hvad man synes. I denne opskrift fordansker vi den lidt og topper den med syltede rabarber.

Panna cotta i glas er en super smuk dessert at servere ovenpå en dejlig middag. Den er nem at lave i forvejen, så den er klar inden gæsterne ankommer. På den måde kan du bruge mindre tid i køkkenet mens du har gæster, og det er jo dejligt bare at kunne nyde selskabet fremfor at svede i køkkenet.

Panna cotta med rabarber - opskrift på cremet panna cotta med syltede rabarber på toppen

Panna Cotta med rabarber opskrift

Her er vores bud på en panna cotta med rabarber. Er du ikke til syltede rabarber, så kan du sagtens bruge panna cotta opskriften, og komme en anden slags topping oven på. Prøv for eksempel med en lækker bærcoulis af hindbær eller med en saltkaramelsauce. Hvis du har lavet en almindelig rabarberkompot, kan du også sagtens lave panna cotta med rabarberkompot, det er også en super lækker variation.

Panna cotta med rabarber opskrift

Sødt og cremet panna cotta med søde og syrlige syltede rabarber
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Keyword Forår, Sommer
Portioner 6 personer

Ingredienser

Panna cotta

  • 3 blade husblas
  • 1/2 l piskefløde
  • 60 g sukker
  • 1 tsk vaniljepasta

Syltede rabarber

  • 100 g rabarber
  • 2 dl vand
  • 1 dl rørsukker
  • 1 tsk vaniljepasta

Fremgangsmåde

Panna cotta

  • Læg husblas'en i koldt vand i en skål i ca. 5 min. Kog i mens fløden op med sukker og vaniljepasta. Lad fløden småkoge et par minutter, tag den så af varmen.
  • Vrid husblas'en, og kom den i den varme fløde. Rør rundt med en ske indtil husblas'en er opløst.
  • Lad massen køle lidt ned, inden den hældes på 6 glas, og glassene stilles i køleskabet i minimum 2 timer.

Syltede rabarber

  • Mens din panna cotta køler ned og sætter sig i køleskabet, kan du lave de syltede rabarber.
  • Vask dine rabarber og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.
  • Kog vand, rørsukker og vaniljepasta i en gryde indtil sukkeret er helt opløs. Kom så rabarberskiverne i, og giv dem et opkog.
  • Tag gryden af varmen, og lad rabarberne køle af i lagen. Kom dem i køleskabet indtil servering.

Servering

  • Tag glassene med panna cotta ud af køleskabet. Kom 1-2 spsk. syltede rabarber på toppen sammen med lidt af lagen inden servering.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vil du lave andre opskrifter med rabarber, så prøv rabarberkage med marengs eller rabarberkompot. Vi har også en opskrift på en anden dejlig dessert med rabarber.

Vi har lavet rigtig mange dejlige retter med rabarber, da det er en af vores yndlingsingredienser på denne årstid. Jeg har samlet alle vores opskrifter med rabarber så du har nem adgang til dem her. Find alle opskrifter med rabarber.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares