Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Panna cotta med rabarber

Panna cotta med rabarber


Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Sommeren er på vej, og det betyder lækre sommerdesserter. Denne Panna Cotta med rabarber er ingen undtagelse. Den cremede og søde panna cotta sammen med de syrlige og søde syltede rabarber er en helt fantastisk kombination. Helt generelt elsker vi dessert med rabarber, og denne panna cotta er bestemt i toppen af vores favoritdesserter.

Panna cotta med rabarber - opskrift på cremet panna cotta med syltede rabarber på toppen

Den bedste dessert med rabarber

Panna cotta er en italiensk dessert, som betyder “kogt fløde” og det er faktisk meget enkelt at lave en panna cotta. Det handler kort og godt om, at koge fløde op sammen med sukker og vanilje, og så sætte den med husblas. Resultatet bliver en lækker og cremet slags budding/fløderand, som kan toppes med hvad man synes. I denne opskrift fordansker vi den lidt og topper den med syltede rabarber.

Alt du skal bruge til denne dessert er:

 • Husblas (og nej det er ikke så svært som mange gør det til!)
 • Fløde
 • Sukker
 • Vanilje
 • Syltede rabarber, som du laver af rabarber, rørsukker og lidt vanilje. De tager max 10 minutter at lave, og smager fantastisk! Har du rester kan du bruge dem oven på din yoghurt eller morgengrød eller i salater.

Panna cotta i glas er en super smuk dessert at servere ovenpå en dejlig middag. Den er nem at lave i forvejen, så den er klar inden gæsterne ankommer. På den måde kan du bruge mindre tid i køkkenet mens du har gæster, og det er jo dejligt bare at kunne nyde selskabet fremfor at svede i køkkenet.

Panna Cotta med rabarber opskrift

Her er vores bud på en panna cotta med rabarber. Er du ikke til syltede rabarber, så kan du sagtens bruge panna cotta opskriften, og komme en anden slags topping oven på.

Prøv for eksempel med en lækker bærcoulis af hindbær eller med en saltkaramelsauce. Hvis du har lavet en almindelig rabarberkompot, kan du også sagtens lave panna cotta med rabarberkompot, det er også en super lækker variation.

Panna cotta med rabarber - opskrift på cremet panna cotta med syltede rabarber på toppen
5 fra 1 stemme

Panna cotta med rabarber opskrift

Sødt og cremet panna cotta med søde og syrlige syltede rabarber
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Køleskab 2 timer
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Antal 6 personer
Kalorier 400 kcal

Ingredienser

Panna cotta

 • 3 blade husblas
 • 1/2 l piskefløde
 • 60 g sukker
 • 1 tsk vaniljepasta

Syltede rabarber

 • 100 g rabarber
 • 2 dl vand
 • 1 dl rørsukker
 • 1 tsk vaniljepasta

Sådan gør du

Panna cotta

 • Læg husblas'en i koldt vand i en skål i ca. 5 min. Kog i mens fløden op med sukker og vaniljepasta. Lad fløden småkoge et par minutter, tag den så af varmen.
 • Vrid husblas'en, og kom den i den varme fløde. Rør rundt med en ske indtil husblas'en er opløst.
 • Lad massen køle lidt ned, inden den hældes på 6 glas, og glassene stilles i køleskabet i minimum 2 timer.

Syltede rabarber

 • Mens din panna cotta køler ned og sætter sig i køleskabet, kan du lave de syltede rabarber.
 • Vask dine rabarber og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.
 • Kog vand, rørsukker og vaniljepasta i en gryde indtil sukkeret er helt opløs. Kom så rabarberskiverne i, og giv dem et opkog.
 • Tag gryden af varmen, og lad rabarberne køle af i lagen. Kom dem i køleskabet indtil servering.

Servering

 • Tag glassene med panna cotta ud af køleskabet. Kom 1-2 spsk. syltede rabarber på toppen sammen med lidt af lagen inden servering.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Kalorier: 400kcalKulhydrater: 30gProtein: 2gFedt: 31gMættet fedt: 19gKolesterol: 114mgNatrium: 35mgKalium: 111mgFibre: 1gSukker: 27gA-vitamin: 1242IUC-vitamin: 2mgCalcium: 69mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du lave andre opskrifter med rabarber, så prøv rabarberkage med marengs eller rabarberkompot. Vi har også en opskrift på en anden dejlig dessert med rabarber.

Vi har lavet rigtig mange dejlige retter med rabarber, da det er en af vores yndlingsingredienser på denne årstid. Jeg har samlet alle vores opskrifter med rabarber så du har nem adgang til dem her.

Find alle opskrifter med rabarber.

Hvad synes du om opskriften på panna cotta med rabarber?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. juni 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.