Madformadelskere / Sรธde sager / Dessert / Rabarbertrifli med mascarponecreme

Rabarbertrifli med mascarponecreme

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Nem og lรฆkker rabarbertrifli med mascarponecreme, ja faktisk en slags rabarber-tiramisu i glas.

rabarbertrifli med mascarponecreme i dessert glas.

Flere sรธde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Fantastisk smag – Den smager altsรฅ helt fantastisk godt.
    Kan laves pรฅ forhรฅnd – Sรฅ den kan stรฅ klar i kรธleskabet inden gรฆsterne kommer, og du ikke skal stresse over desserten.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Der skal selvfรธlgelig lรฆkre rabarber i, gerne fra haven hvis du har. Ellers kan de kรธbes i supermarkedet eller ved grรธnthandleren nรฅr de er i sรฆson.

    Vanilje – Jeg bruger bรฅde vanilje i mascarponecremen og i rabarberkompotten, det giver en skรธn smag, der passer godt til rabarber. Har du ikke vaniljestรฆnger, kan du bruge vaniljepasta eller erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker.

    Mascarpone – Mascarpone er en mild og cremet friskost, som ofte bruges i italienske desserter. Vi kender den nok bedst fra tiramisu. Den fรฅs i de fleste supermarkeder, og stรฅr oftest sammen med osten.

    ร†g – Der skal รฆg i mascarponecremen. ร†ggene deles og blommerne piskes med sukker og รฆggehviderne piskes stive og vendes i cremen til sidst. Vi bruger som regel rรฅ รฆg fra รธkologiske danske hรธns nรฅr vi laver denne dessert, har du det bedst med at vรฆlge pasteuriserede รฆg, sรฅ kan du sagtens gรธre det.

    Ladyfingers – Ladyfingers er nogle sprรธde smรฅkager/kiks, som efterhรฅnden kan kรธbes i de fleste stรธrre supermarkeder. Det er ogsรฅ muligt at bage sine egne. Hvis du ikke bryder sig om ladyfingers kan de ogsรฅ erstattes af makroner.

    Portvin – Vi dypper ladyfingers i portvin inden de kommer i trifli’en. Du kan ogsรฅ bruge ameretto, masala eller en anden type likรธr. Nรฅr vi laver trifli til bรธrnene bruger vi rabarbersaft, det smager skรธnt hvis du vil lave en alkoholfri version.

    Alternative ingredienser

    Frugt eller bรฆr – Du kan sagtens lave denne trifli med andre typer af frugter eller bรฆr, for eksempel er den ogsรฅ skรธn med jordbรฆr eller en blanding af jordbรฆr og hindbรฆr.

    Hvordan laver man rabarbertrifli med mascarponecreme?

    Det er ikke ret svรฆrt at lave hjemmelavet trifli med mascarpone og rabarber. Der er tre steps man skal igennem.

    1. Fรธrst skal man have lavet rabarberkompotten. Det gรธr man ved at koge rabarberstykker sammen med sukker og vanilje. Nรฅr kompotten er fรฆrdig, skal den kรธle helt ned inden man samler sin trifli.
    2. Sรฅ skal man have lavet mascarponecremen. Det gรธr man ved at piske รฆggeblommer med sukker og vanilje. Sรฅ rรธres mascarponen i, og til sidst vender man stiftpiskede รฆggehvider i.
    3. Sรฅ er det tid til at samle rabarbertriflierne. I bunden af glasset kommes et lag rabarberkompot. Sรฅ ladyfingers der er dyppet i portvin og sรฅ et lag med masparconecreme.
    4. De tre lag gentages, og sรฅ er triflien sรฅdan set klar til servering.

      Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.

    Tips og Tricks

    Forberedelse – Lav gerne rabarberkompotten dagen i forvejen. Sรฅ har den god tid til at kรธle helt ned i kรธleskabet.

    Opbevaring – De fรฆrdige desserter skal opbevares i kรธleskabet indtil servering.

    Servering – Du kan ogsรฅ servere denne trifli i en stor klassisk trifliskรฅl af glas. Vi elsker at servere i portionsanrettede glas, men du kan bruge helt samme opskrift og blot anrette i en stor skรฅl i stedet hvis du har lyst.

    rabarbertrifli med mascarponecreme og ladyfingers.

    Ofte stillede spรธrgsmรฅl

    Kan jeg lave rabarbertrifli pรฅ forhรฅnd?

    Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen fรธr den skal bruges, sรฅ den er helt kold. Du kan ogsรฅ med fordel samle desserterne nogle timer inden de skal serveres, sรฅ cremen kan nรฅ at sรฆtte sig lidt i kรธleskabet.

    Andre rabarberdesserter i glas

    Er du sulten efter mere? Fรธlg Madformadelskere pรฅ Instagram, Facebook og Pinterest for at fรฅ de nyeste opskrifter!

    rabarbertrifli med mascarponecreme i dessert glas.
    5 fra 2 stemmer

    Rabarbertrifli med mascarponecreme

    En lรฆkker dessert med rabarber og mascarpone, som leder tankerne hen pรฅ en rabarber-tiramisu. Den smager helt fantastisk, og kan laves i god tid inden den skal serveres.
    Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 20 minutter
    Tilb. tid 10 minutter
    Nedkรธling og samling 2 timer
    Samlet tid 2 timer 30 minutter
    Ret Dessert
    Kรธkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 543 kcal

    Ingredienser

    Rabarberkompot

    Mascarponecreme

    • 2 รฆg
    • 50 g sukker
    • 1 vaniljestang
    • 250 g mascarpone

    Samling

    • 80 g ladyfingers, savoiardi kiks
    • 4 spsk portvin
    • Frisk mynte, til pynt

    Sรฅdan gรธr du

    Rabarberkompot

    • Rens og skรฆr rabarberne i stykker pรฅ cirka 1 cm. Kom rabarber, korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde, og kog op. Lad rabarberkompotten koge cirka 5 minutter under lรฅg, rรธr jรฆvnligt i den.
      400 g rabarber, 1 vaniljestang, 65 g sukker
    • Nรฅr rabarberne er kogt godt ud, er kompotten fรฆrdig. Du kan smage til med ekstra sukker undervejs, men jeg synes godt at kompotten mรฅ vรฆre godt syrlig.
    • Nรฅr kompotten er fรฆrdig, kรธles den ned og sรฆttes i kรธleskabet.

    Mascarponecreme

    • Del รฆggene i hvider og blommer.
      2 รฆg
    • Pisk รฆggeblommer, korn fra vaniljestang og sukker sammen til det er luftigt. Rรธr herefter mascarponen i.
      50 g sukker, 1 vaniljestang, 250 g mascarpone
    • Pisk รฆggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen uden at slรฅ luften ud.

    Samling

    • Kom fรธrst et lag rabarberkompot i bunden af glasset.
    • Knรฆk ladyfingers i mindre stykker. Dyp stykkerne i portvin, og fordel hvad der svarer til 1 hel ladyfinger ovenpรฅ kompotten.
      80 g ladyfingers, 4 spsk portvin
    • Kom en god skefuld mascarponecreme ovenpรฅ.
    • Gentag de tre lag, sรฅ du slutter af med et lag mascarponecreme.
    • Pynt eventuelt med lidt frisk mynte og knuste ladyfingers.
      Frisk mynte
    • Sรฆt gerne desserterne pรฅ kรธl et par timer inden servering.

    Tips og noter

    1. Tilsmagning – Smag rabarberkompotten til med ekstra sukker hvis den er alt for syrlig, den mรฅ dog ikke blive for sรธd. Mascarponecremen er sรธd, og den syrlige rabarberkompot skal gerne give et friskt modspil til den sรธde creme.
    2. Portvin – Du kan erstatte portvin med amaretto eller masala eller bruge rabarbersaft hvis du vil lave en alkoholfri version.
    3. Servering – Du kan servere triflien i glas som her, eller i en stor skรฅl hvis du foretrรฆkker det.
    4. Forberedelse – Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen inden den skal bruges. Du fรฅr det bedste resultat ved at samle desserten et par timer fรธr servering, og lade den trรฆkke i kรธleskabet.
    5. Opbevaring – Desserterne skal opbevares i kรธleskabet indtil de skal serveres.
    ย 

    Hvad skal du huske til nรฆste gang?



    Ernรฆringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 543kcalKulhydrater: 49gProtein: 10gFedt: 32gMรฆttet fedt: 19gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 189mgNatrium: 101mgKalium: 356mgFibre: 2gSukker: 31gA-vitamin: 1207IUC-vitamin: 8mgCalcium: 197mgJern: 1mg
    Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
    Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. maj 2022 โ€“ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Mรธller Avatar
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Mรธller
    Rasmus Juul Mรธller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.