Det er rabarbertid, og det betyder selvfรธlgelig masser af lรฆkre kager og desserter med rabarber. Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en nem og lรฆkker rabarbertrifli med mascarponecreme, ja faktisk en slags rabarber-tiramisu i glas.
Nem dessert med rabarber
Rabarber er en af mine favoritter her i forรฅret og sommeren. De kan bare sรฅ mange ting, og kan indgรฅ i bรฅde det salte og det sรธde kรธkken.
Herhjemme bliver havens rabarber mest brugt til sรธde sager, som kager, is og desserter.
Desserter med rabarber er bare altid lรฆkkert, og de syrlige rabarber gรฅr bare godt i en trifli, som eller godt kan blive ret sรธdt hvis man bruger sรธde frugter eller bรฆr.
Her er det altsรฅ en rabarbertrifli med mascarponecreme, og den leder altsรฅ tankerne lidt hen pรฅ en rabarbertiramisu. Det er samme slags creme som vi bruger i en tiramisu, og sรฅ er det altsรฅ med en skรธn rabarberkompot og ladyfingers.
Ladyfingers dypper jeg lige i lidt portvin inden de kommer i triflien. Det giver en dejlig smag. Du kan ogsรฅ bruge en amaretto eller marsala eller hvad du har i barskabet i den genre.
Bรธrnenes dypper jeg bare i lidt rabarbersaft, det smager ogsรฅ lรฆkkert hvis man vil have en alkoholfri version.
Flere sรธde sager
Ingrediensnoter
Rabarber – Der skal selvfรธlgelig lรฆkre rabarber i, gerne fra haven hvis du har. Ellers kan de kรธbes i supermarkedet eller ved grรธnthandleren nรฅr de er i sรฆson.
Vanilje – Jeg bruger bรฅde vanilje i mascarponecremen og i rabarberkompotten, det giver en skรธn smag, der passer godt til rabarber. Har du ikke vaniljestรฆnger, kan du bruge vaniljepasta eller erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker.
Mascarpone – Mascarpone er en mild og cremet friskost, som ofte bruges i italienske desserter. Vi kender den nok bedst fra tiramisu. Den fรฅs i de fleste supermarkeder, og stรฅr oftest sammen med osten.
รg – Der skal รฆg i mascarponecremen. รggene deles og blommerne piskes med sukker og รฆggehviderne piskes stive og vendes i cremen til sidst.
Ladyfingers – Ladyfingers er nogle sprรธde smรฅkager/kiks, som efterhรฅnden kan kรธbes i de fleste stรธrre supermarkeder. Det er ogsรฅ muligt at bage sine egne. Hvis du ikke bryder sig om ladyfingers kan de ogsรฅ erstattes af makroner.
Portvin – Vi dypper ladyfingers i portvin inden de kommer i trifli’en. Du kan ogsรฅ bruge ameretto eller en anden type likรธr. Nรฅr vi laver trifli til bรธrnene bruger vi rabarbersaft.
Hvordan laver man rabarbertrifli med mascarponecreme?
Det er ikke ret svรฆrt at lave hjemmelavet trifli med mascarpone og rabarber. Der er tre steps man skal igennem.
Fรธrst skal man have lavet rabarberkompotten. Det gรธr man ved at koge rabarberstykker sammen med sukker og vanilje. Nรฅr kompotten er fรฆrdig, skal den kรธle helt ned inden man samler sin trifli.
Sรฅ skal man have lavet mascarponecremen. Det gรธr man ved at piske รฆggeblommer med sukker og vanilje. Sรฅ rรธres maskarponen i, og til sidst vender man stiftpiskede รฆggehvider i.
Sรฅ er det tid til at samle rabarbertriflierne. I bunden af glasset kommes et lag rabarberkompot. Sรฅ ladyfingers der er dyppet i portvin og sรฅ et lag med masparconecreme. De tre lag gentages, og sรฅ er triflien sรฅdan set klar til servering.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
De fรฆrdige desserter skal opbevares i kรธleskabet indtil servering.
Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen fรธr den skal bruges, sรฅ den er helt kold. Du kan ogsรฅ med fordel samle desserterne nogle timer inden de skal serveres, sรฅ cremen kan nรฅ at sรฆtte sig lidt i kรธleskabet.
Ja du kan sagtens lave denne trifli med andre typer af frugter eller bรฆr, for eksempel er den ogsรฅ skรธn med jordbรฆr eller en blanding af jordbรฆr og hindbรฆr.
Du kan sagtens servere denne trifli i en stor klassisk trifliskรฅl af glas. Vi elsker at servere i portionsanrettede glas, men du kan bruge helt samme opskrift og blot anrette i en stor skรฅl i stedet hvis du har lyst.
Andre rabarberdesserter du mรฅske vil synes om
Tips og tricks til rabarbertrifli med mascarponecreme
- Lav gerne rabarberkompotten dagen i forvejen. Sรฅ har den god tid til at kรธle helt ned i kรธleskabet.
- Du kan godt skifte ladyfingers ud med makroner hvis du ikke kan fรฅ fat i ladyfingers. Makroner er dog lidt sprรธdere, men kan sagtens bruges knuste.
- Vi bruger som regel rรฅ รฆg fra รธkologiske danske hรธns nรฅr vi laver denne dessert, har du det bedst med at vรฆlge pasteuriserede รฆg, sรฅ kan du sagtens gรธre det.
Serveringsforslag
- Server som en lรฆkker forรฅrs- eller sommerdessert ovenpรฅ et dejligt mรฅltid mad.
Er du glad for rabarberdesserter? Sรฅ skal du ogsรฅ prรธve Gammeldags rabarberkage
Opskrift pรฅ rabarber tiramisu i glas
Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en nem og lรฆkker rabarbertrifli med mascarponecreme og ladyfingers. Det er en skรธn dessert i glas, som faktisk godt kan betegnes som en rabarber-tiramisu.
Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften og lave en lรฆkker trifli med rabarber nรฆste gang du skal have gรฆster eller hvis du vil forkรฆle familien lidt ekstra.
Rabarbertrifli med mascarponecreme
Ingredienser
Rabarberkompot
- 400 g rabarber
- 65 g sukker
- 1 stang vanilje
Mascarponecreme
- 2 รฆg
- 50 g sukker
- 1 stang vanilje
- 250 g mascarpone
Samling
- 80 g ladyfingers, savoiardi kiks
- 4 spsk portvin
- Frisk mynte, til pynt
Sรฅdan gรธr du
Rabarberkompot
- Rens og skรฆr rabarberne i stykker pรฅ cirka 1 cm. Kom rabarber, korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde, og kog op. Lad rabarberkompotten koge cirka 5 minutter under lรฅg, rรธr jรฆvnligt i den.
- Nรฅr rabarberne er kogt godt ud, er kompotten fรฆrdig. Du kan smage til med ekstra sukker undervejs, men jeg synes godt at kompotten mรฅ vรฆre godt syrlig. Mascarponecremen er sรธd, og den syrlige rabarberkompot skal gerne give et friskt modspil til den sรธde creme.
- Nรฅr kompotten er fรฆrdig, kรธles den ned og sรฆttes i kรธleskabet.
Mascarponecreme
- Del รฆggene i hvider og blommer.
- Pisk รฆggeblommer, korn fra vaniljestang og sukker sammen til det er luftigt. Rรธr herefter mascarponen i.
- Pisk รฆggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen uden at slรฅ luften ud.
Samling
- Kom fรธrst et lag rabarberkompot i bunden af glasset.
- Knรฆk ladyfingers i mindre stykker. Dyp stykkerne i portvin, og fordel hvad der svarer til 1 hel ladyfinger ovenpรฅ kompotten.
- Kom en god skefuld mascarponecreme ovenpรฅ.
- Gentag de tre lag, sรฅ du slutter af med et lag mascarponecreme.
- Pynt eventuelt med lidt frisk mynte og knuste ladyfingers.
- Sรฆt gerne desserterne pรฅ kรธl et par timer inden servering.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โฅ๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her