Nem og lรฆkker rabarbertrifli med mascarponecreme, ja faktisk en slags rabarber-tiramisu i glas.

Flere sรธde sager
Opskriften er god fordi
Fantastisk smag – Den smager altsรฅ helt fantastisk godt.
Kan laves pรฅ forhรฅnd – Sรฅ den kan stรฅ klar i kรธleskabet inden gรฆsterne kommer, og du ikke skal stresse over desserten.
Ingrediensnoter
Rabarber – Der skal selvfรธlgelig lรฆkre rabarber i, gerne fra haven hvis du har. Ellers kan de kรธbes i supermarkedet eller ved grรธnthandleren nรฅr de er i sรฆson.
Vanilje – Jeg bruger bรฅde vanilje i mascarponecremen og i rabarberkompotten, det giver en skรธn smag, der passer godt til rabarber. Har du ikke vaniljestรฆnger, kan du bruge vaniljepasta eller erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker.
Mascarpone – Mascarpone er en mild og cremet friskost, som ofte bruges i italienske desserter. Vi kender den nok bedst fra tiramisu. Den fรฅs i de fleste supermarkeder, og stรฅr oftest sammen med osten.
รg – Der skal รฆg i mascarponecremen. รggene deles og blommerne piskes med sukker og รฆggehviderne piskes stive og vendes i cremen til sidst. Vi bruger som regel rรฅ รฆg fra รธkologiske danske hรธns nรฅr vi laver denne dessert, har du det bedst med at vรฆlge pasteuriserede รฆg, sรฅ kan du sagtens gรธre det.
Ladyfingers – Ladyfingers er nogle sprรธde smรฅkager/kiks, som efterhรฅnden kan kรธbes i de fleste stรธrre supermarkeder. Det er ogsรฅ muligt at bage sine egne. Hvis du ikke bryder sig om ladyfingers kan de ogsรฅ erstattes af makroner.
Portvin – Vi dypper ladyfingers i portvin inden de kommer i trifli’en. Du kan ogsรฅ bruge ameretto, masala eller en anden type likรธr. Nรฅr vi laver trifli til bรธrnene bruger vi rabarbersaft, det smager skรธnt hvis du vil lave en alkoholfri version.
Alternative ingredienser
Frugt eller bรฆr – Du kan sagtens lave denne trifli med andre typer af frugter eller bรฆr, for eksempel er den ogsรฅ skรธn med jordbรฆr eller en blanding af jordbรฆr og hindbรฆr.
Hvordan laver man rabarbertrifli med mascarponecreme?
Det er ikke ret svรฆrt at lave hjemmelavet trifli med mascarpone og rabarber. Der er tre steps man skal igennem.
- Fรธrst skal man have lavet rabarberkompotten. Det gรธr man ved at koge rabarberstykker sammen med sukker og vanilje. Nรฅr kompotten er fรฆrdig, skal den kรธle helt ned inden man samler sin trifli.
- Sรฅ skal man have lavet mascarponecremen. Det gรธr man ved at piske รฆggeblommer med sukker og vanilje. Sรฅ rรธres mascarponen i, og til sidst vender man stiftpiskede รฆggehvider i.
- Sรฅ er det tid til at samle rabarbertriflierne. I bunden af glasset kommes et lag rabarberkompot. Sรฅ ladyfingers der er dyppet i portvin og sรฅ et lag med masparconecreme.
- De tre lag gentages, og sรฅ er triflien sรฅdan set klar til servering.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.
Tips og Tricks
Forberedelse – Lav gerne rabarberkompotten dagen i forvejen. Sรฅ har den god tid til at kรธle helt ned i kรธleskabet.
Opbevaring – De fรฆrdige desserter skal opbevares i kรธleskabet indtil servering.
Servering – Du kan ogsรฅ servere denne trifli i en stor klassisk trifliskรฅl af glas. Vi elsker at servere i portionsanrettede glas, men du kan bruge helt samme opskrift og blot anrette i en stor skรฅl i stedet hvis du har lyst.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen fรธr den skal bruges, sรฅ den er helt kold. Du kan ogsรฅ med fordel samle desserterne nogle timer inden de skal serveres, sรฅ cremen kan nรฅ at sรฆtte sig lidt i kรธleskabet.

Rabarbertrifli med mascarponecreme
Ingredienser
Rabarberkompot
- 400 g rabarber
- 65 g sukker
- 1 vaniljestang
Mascarponecreme
- 2 รฆg
- 50 g sukker
- 1 vaniljestang
- 250 g mascarpone
Samling
- 80 g ladyfingers, savoiardi kiks
- 4 spsk portvin
- Frisk mynte, til pynt
Sรฅdan gรธr du
Rabarberkompot
- Rens og skรฆr rabarberne i stykker pรฅ cirka 1 cm. Kom rabarber, korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde, og kog op. Lad rabarberkompotten koge cirka 5 minutter under lรฅg, rรธr jรฆvnligt i den.400 g rabarber, 1 vaniljestang, 65 g sukker
- Nรฅr rabarberne er kogt godt ud, er kompotten fรฆrdig. Du kan smage til med ekstra sukker undervejs, men jeg synes godt at kompotten mรฅ vรฆre godt syrlig.
- Nรฅr kompotten er fรฆrdig, kรธles den ned og sรฆttes i kรธleskabet.
Mascarponecreme
- Del รฆggene i hvider og blommer.2 รฆg
- Pisk รฆggeblommer, korn fra vaniljestang og sukker sammen til det er luftigt. Rรธr herefter mascarponen i.50 g sukker, 1 vaniljestang, 250 g mascarpone
- Pisk รฆggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen uden at slรฅ luften ud.
Samling
- Kom fรธrst et lag rabarberkompot i bunden af glasset.
- Knรฆk ladyfingers i mindre stykker. Dyp stykkerne i portvin, og fordel hvad der svarer til 1 hel ladyfinger ovenpรฅ kompotten.80 g ladyfingers, 4 spsk portvin
- Kom en god skefuld mascarponecreme ovenpรฅ.
- Gentag de tre lag, sรฅ du slutter af med et lag mascarponecreme.
- Pynt eventuelt med lidt frisk mynte og knuste ladyfingers.Frisk mynte
- Sรฆt gerne desserterne pรฅ kรธl et par timer inden servering.
Tips og noter
2. Portvin – Du kan erstatte portvin med amaretto eller masala eller bruge rabarbersaft hvis du vil lave en alkoholfri version. 3. Servering – Du kan servere triflien i glas som her, eller i en stor skรฅl hvis du foretrรฆkker det. 4. Forberedelse – Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen inden den skal bruges. Du fรฅr det bedste resultat ved at samle desserten et par timer fรธr servering, og lade den trรฆkke i kรธleskabet. 5. Opbevaring – Desserterne skal opbevares i kรธleskabet indtil de skal serveres. ย
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. maj 2022 โ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: