Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Rabarbertrifli med mascarponecreme

Rabarbertrifli med mascarponecreme

5

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Det er rabarbertid, og det betyder selvfølgelig masser af lækre kager og desserter med rabarber. Her får du vores opskrift på en nem og lækker rabarbertrifli med mascarponecreme, ja faktisk en slags rabarber-tiramisu i glas.

rabarbertrifli med mascarponecreme i dessert glas

Nem dessert med rabarber

Rabarber er en af mine favoritter her i foråret og sommeren. De kan bare så mange ting, og kan indgå i både det salte og det søde køkken.

Herhjemme bliver havens rabarber mest brugt til søde sager, som kager, is og desserter.

Desserter med rabarber er bare altid lækkert, og de syrlige rabarber går bare godt i en trifli, som eller godt kan blive ret sødt hvis man bruger søde frugter eller bær.

Her er det altså en rabarbertrifli med mascarponecreme, og den leder altså tankerne lidt hen på en rabarbertiramisu. Det er samme slags creme som vi bruger i en tiramisu, og så er det altså med en skøn rabarberkompot og ladyfingers.

Ladyfingers dypper jeg lige i lidt portvin inden de kommer i triflien. Det giver en dejlig smag. Du kan også bruge en amaretto eller marsala eller hvad du har i barskabet i den genre.

Børnenes dypper jeg bare i lidt rabarbersaft, det smager også lækkert hvis man vil have en alkoholfri version.

rabarbertrifli med mascarponecreme og ladyfingers

Ingrediensnoter

Rabarber – Der skal selvfølgelig lækre rabarber i, gerne fra haven hvis du har. Ellers kan de købes i supermarkedet eller ved grønthandleren når de er i sæson.

Vanilje – Jeg bruger både vanilje i mascarponecremen og i rabarberkompotten, det giver en skøn smag, der passer godt til rabarber. Har du ikke vaniljestænger, kan du bruge vaniljepasta eller erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker.

Mascarpone – Mascarpone er en mild og cremet friskost, som ofte bruges i italienske desserter. Vi kender den nok bedst fra tiramisu. Den fås i de fleste supermarkeder, og står oftest sammen med osten.

Æg – Der skal æg i mascarponecremen. Æggene deles og blommerne piskes med sukker og æggehviderne piskes stive og vendes i cremen til sidst.

Ladyfingers – Ladyfingers er nogle sprøde småkager/kiks, som efterhånden kan købes i de fleste større supermarkeder. Det er også muligt at bage sine egne. Hvis du ikke bryder sig om ladyfingers kan de også erstattes af makroner.

Portvin – Vi dypper ladyfingers i portvin inden de kommer i trifli’en. Du kan også bruge ameretto eller en anden type likør. Når vi laver trifli til børnene bruger vi rabarbersaft.

Hvordan laver man rabarbertrifli med mascarponecreme?

Det er ikke ret svært at lave hjemmelavet trifli med mascarpone og rabarber. Der er tre steps man skal igennem.

Først skal man have lavet rabarberkompotten. Det gør man ved at koge rabarberstykker sammen med sukker og vanilje. Når kompotten er færdig, skal den køle helt ned inden man samler sin trifli.

Så skal man have lavet mascarponecremen. Det gør man ved at piske æggeblommer med sukker og vanilje. Så røres maskarponen i, og til sidst vender man stiftpiskede æggehvider i.

Så er det tid til at samle rabarbertriflierne. I bunden af glasset kommes et lag rabarberkompot. Så ladyfingers der er dyppet i portvin og så et lag med masparconecreme. De tre lag gentages, og så er triflien sådan set klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

rabarbertrifli med mascarpone i glas

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man rabarbertrifli?

De færdige desserter skal opbevares i køleskabet indtil servering.

Kan jeg lave rabarbertrifli på forhånd?

Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen før den skal bruges, så den er helt kold. Du kan også med fordel samle desserterne nogle timer inden de skal serveres, så cremen kan nå at sætte sig lidt i køleskabet.

Kan jeg bruge andet end rabarberkompot?

Ja du kan sagtens lave denne trifli med andre typer af frugter eller bær, for eksempel er den også skøn med jordbær eller en blanding af jordbær og hindbær.

Kan jeg servere denne trifli i en stor skål?

Du kan sagtens servere denne trifli i en stor klassisk trifliskål af glas. Vi elsker at servere i portionsanrettede glas, men du kan bruge helt samme opskrift og blot anrette i en stor skål i stedet hvis du har lyst.

Andre rabarberdesserter du måske vil synes om

rabarbertrifli i glas med mascarponecreme og ladyfingers med portvin

Tips og tricks til rabarbertrifli med mascarponecreme

  • Lav gerne rabarberkompotten dagen i forvejen. Så har den god tid til at køle helt ned i køleskabet.
  • Du kan godt skifte ladyfingers ud med makroner hvis du ikke kan få fat i ladyfingers. Makroner er dog lidt sprødere, men kan sagtens bruges knuste.
  • Vi bruger som regel rå æg fra økologiske danske høns når vi laver denne dessert, har du det bedst med at vælge pasteuriserede æg, så kan du sagtens gøre det.

Serveringsforslag

  • Server som en lækker forårs- eller sommerdessert ovenpå et dejligt måltid mad.

Er du glad for rabarberdesserter? Så skal du også prøve Gammeldags rabarberkage

4 glas med trifli med rabarber og mascarpone
rabarbertrifli med ladyfingers og mascarpone ala rabarber tiramisu

Opskrift på rabarber tiramisu i glas

Her får du vores opskrift på en nem og lækker rabarbertrifli med mascarponecreme og ladyfingers. Det er en skøn dessert i glas, som faktisk godt kan betegnes som en rabarber-tiramisu.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave en lækker trifli med rabarber næste gang du skal have gæster eller hvis du vil forkæle familien lidt ekstra.

rabarbertrifli med mascarponecreme i dessert glas
5 fra 2 stemmer

Rabarbertrifli med mascarponecreme

Opskrift på rabarbertrifli med mascarponecreme
En lækker dessert med rabarber og mascarpone, som leder tankerne hen på en rabarber-tiramisu. Du kan servere den i glas som her, eller i en stor skål hvis du foretrækker det. Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen inden den skal bruges. Du får det bedste resultat ved at samle desserten et par timer før servering, og lade den trække i køleskabet.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Nedkøling og samling 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 543 kcal

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 400 g rabarber
  • 65 g sukker
  • 1 stang vanilje

Mascarponecreme

  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 250 g mascarpone

Samling

  • 80 g ladyfingers, savoiardi kiks
  • 4 spsk portvin
  • Frisk mynte, til pynt

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Rens og skær rabarberne i stykker på cirka 1 cm. Kom rabarber, korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde, og kog op. Lad rabarberkompotten koge cirka 5 minutter under låg, rør jævnligt i den.
  • Når rabarberne er kogt godt ud, er kompotten færdig. Du kan smage til med ekstra sukker undervejs, men jeg synes godt at kompotten må være godt syrlig. Mascarponecremen er sød, og den syrlige rabarberkompot skal gerne give et friskt modspil til den søde creme.
  • Når kompotten er færdig, køles den ned og sættes i køleskabet.

Mascarponecreme

  • Del æggene i hvider og blommer.
  • Pisk æggeblommer, korn fra vaniljestang og sukker sammen til det er luftigt. Rør herefter mascarponen i.
  • Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen uden at slå luften ud.

Samling

  • Kom først et lag rabarberkompot i bunden af glasset.
  • Knæk ladyfingers i mindre stykker. Dyp stykkerne i portvin, og fordel hvad der svarer til 1 hel ladyfinger ovenpå kompotten.
  • Kom en god skefuld mascarponecreme ovenpå.
  • Gentag de tre lag, så du slutter af med et lag mascarponecreme.
  • Pynt eventuelt med lidt frisk mynte og knuste ladyfingers.
  • Sæt gerne desserterne på køl et par timer inden servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 543kcalKulhydrater: 49gProtein: 10gFedt: 32gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 189mgNatrium: 101mgKalium: 356mgFibre: 2gSukker: 31gA-vitamin: 1207IUC-vitamin: 8mgCalcium: 197mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.