Madformadelskere / Sรธde sager / Dessert / Rabarbertrifli med mascarponecreme

Rabarbertrifli med mascarponecreme

5

/5

2 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

5

/5

2 timer 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Det er rabarbertid, og det betyder selvfรธlgelig masser af lรฆkre kager og desserter med rabarber. Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en nem og lรฆkker rabarbertrifli med mascarponecreme, ja faktisk en slags rabarber-tiramisu i glas.

rabarbertrifli med mascarponecreme i dessert glas

Nem dessert med rabarber

Rabarber er en af mine favoritter her i forรฅret og sommeren. De kan bare sรฅ mange ting, og kan indgรฅ i bรฅde det salte og det sรธde kรธkken.

Herhjemme bliver havens rabarber mest brugt til sรธde sager, som kager, is og desserter.

Desserter med rabarber er bare altid lรฆkkert, og de syrlige rabarber gรฅr bare godt i en trifli, som eller godt kan blive ret sรธdt hvis man bruger sรธde frugter eller bรฆr.

Her er det altsรฅ en rabarbertrifli med mascarponecreme, og den leder altsรฅ tankerne lidt hen pรฅ en rabarbertiramisu. Det er samme slags creme som vi bruger i en tiramisu, og sรฅ er det altsรฅ med en skรธn rabarberkompot og ladyfingers.

Ladyfingers dypper jeg lige i lidt portvin inden de kommer i triflien. Det giver en dejlig smag. Du kan ogsรฅ bruge en amaretto eller marsala eller hvad du har i barskabet i den genre.

Bรธrnenes dypper jeg bare i lidt rabarbersaft, det smager ogsรฅ lรฆkkert hvis man vil have en alkoholfri version.

rabarbertrifli med mascarponecreme og ladyfingers

Flere sรธde sager


Ingrediensnoter

Rabarber – Der skal selvfรธlgelig lรฆkre rabarber i, gerne fra haven hvis du har. Ellers kan de kรธbes i supermarkedet eller ved grรธnthandleren nรฅr de er i sรฆson.

Vanilje – Jeg bruger bรฅde vanilje i mascarponecremen og i rabarberkompotten, det giver en skรธn smag, der passer godt til rabarber. Har du ikke vaniljestรฆnger, kan du bruge vaniljepasta eller erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker.

Mascarpone – Mascarpone er en mild og cremet friskost, som ofte bruges i italienske desserter. Vi kender den nok bedst fra tiramisu. Den fรฅs i de fleste supermarkeder, og stรฅr oftest sammen med osten.

ร†g – Der skal รฆg i mascarponecremen. ร†ggene deles og blommerne piskes med sukker og รฆggehviderne piskes stive og vendes i cremen til sidst.

Ladyfingers – Ladyfingers er nogle sprรธde smรฅkager/kiks, som efterhรฅnden kan kรธbes i de fleste stรธrre supermarkeder. Det er ogsรฅ muligt at bage sine egne. Hvis du ikke bryder sig om ladyfingers kan de ogsรฅ erstattes af makroner.

Portvin – Vi dypper ladyfingers i portvin inden de kommer i trifli’en. Du kan ogsรฅ bruge ameretto eller en anden type likรธr. Nรฅr vi laver trifli til bรธrnene bruger vi rabarbersaft.

Hvordan laver man rabarbertrifli med mascarponecreme?

Det er ikke ret svรฆrt at lave hjemmelavet trifli med mascarpone og rabarber. Der er tre steps man skal igennem.

Fรธrst skal man have lavet rabarberkompotten. Det gรธr man ved at koge rabarberstykker sammen med sukker og vanilje. Nรฅr kompotten er fรฆrdig, skal den kรธle helt ned inden man samler sin trifli.

Sรฅ skal man have lavet mascarponecremen. Det gรธr man ved at piske รฆggeblommer med sukker og vanilje. Sรฅ rรธres maskarponen i, og til sidst vender man stiftpiskede รฆggehvider i.

Sรฅ er det tid til at samle rabarbertriflierne. I bunden af glasset kommes et lag rabarberkompot. Sรฅ ladyfingers der er dyppet i portvin og sรฅ et lag med masparconecreme. De tre lag gentages, og sรฅ er triflien sรฅdan set klar til servering.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

rabarbertrifli med mascarpone i glas

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Hvordan opbevarer man rabarbertrifli?

De fรฆrdige desserter skal opbevares i kรธleskabet indtil servering.

Kan jeg lave rabarbertrifli pรฅ forhรฅnd?

Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen fรธr den skal bruges, sรฅ den er helt kold. Du kan ogsรฅ med fordel samle desserterne nogle timer inden de skal serveres, sรฅ cremen kan nรฅ at sรฆtte sig lidt i kรธleskabet.

Kan jeg bruge andet end rabarberkompot?

Ja du kan sagtens lave denne trifli med andre typer af frugter eller bรฆr, for eksempel er den ogsรฅ skรธn med jordbรฆr eller en blanding af jordbรฆr og hindbรฆr.

Kan jeg servere denne trifli i en stor skรฅl?

Du kan sagtens servere denne trifli i en stor klassisk trifliskรฅl af glas. Vi elsker at servere i portionsanrettede glas, men du kan bruge helt samme opskrift og blot anrette i en stor skรฅl i stedet hvis du har lyst.

Andre rabarberdesserter du mรฅske vil synes om

rabarbertrifli i glas med mascarponecreme og ladyfingers med portvin

Tips og tricks til rabarbertrifli med mascarponecreme

  • Lav gerne rabarberkompotten dagen i forvejen. Sรฅ har den god tid til at kรธle helt ned i kรธleskabet.
  • Du kan godt skifte ladyfingers ud med makroner hvis du ikke kan fรฅ fat i ladyfingers. Makroner er dog lidt sprรธdere, men kan sagtens bruges knuste.
  • Vi bruger som regel rรฅ รฆg fra รธkologiske danske hรธns nรฅr vi laver denne dessert, har du det bedst med at vรฆlge pasteuriserede รฆg, sรฅ kan du sagtens gรธre det.

Serveringsforslag

  • Server som en lรฆkker forรฅrs- eller sommerdessert ovenpรฅ et dejligt mรฅltid mad.

Er du glad for rabarberdesserter? Sรฅ skal du ogsรฅ prรธve Gammeldags rabarberkage

4 glas med trifli med rabarber og mascarpone
rabarbertrifli med ladyfingers og mascarpone ala rabarber tiramisu

Opskrift pรฅ rabarber tiramisu i glas

Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en nem og lรฆkker rabarbertrifli med mascarponecreme og ladyfingers. Det er en skรธn dessert i glas, som faktisk godt kan betegnes som en rabarber-tiramisu.

Vi hรฅber du fรฅr lyst til at prรธve opskriften og lave en lรฆkker trifli med rabarber nรฆste gang du skal have gรฆster eller hvis du vil forkรฆle familien lidt ekstra.

rabarbertrifli med mascarponecreme i dessert glas
5 fra 2 stemmer

Rabarbertrifli med mascarponecreme

Opskrift pรฅ rabarbertrifli med mascarponecreme
En lรฆkker dessert med rabarber og mascarpone, som leder tankerne hen pรฅ en rabarber-tiramisu. Du kan servere den i glas som her, eller i en stor skรฅl hvis du foretrรฆkker det. Du kan med fordel lave rabarberkompotten dagen inden den skal bruges. Du fรฅr det bedste resultat ved at samle desserten et par timer fรธr servering, og lade den trรฆkke i kรธleskabet.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Nedkรธling og samling 2 timer
Samlet tid 2 timer 30 minutter
Ret Dessert
Kรธkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 543 kcal

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 400 g rabarber
  • 65 g sukker
  • 1 stang vanilje

Mascarponecreme

  • 2 รฆg
  • 50 g sukker
  • 1 stang vanilje
  • 250 g mascarpone

Samling

  • 80 g ladyfingers, savoiardi kiks
  • 4 spsk portvin
  • Frisk mynte, til pynt

Sรฅdan gรธr du

Rabarberkompot

  • Rens og skรฆr rabarberne i stykker pรฅ cirka 1 cm. Kom rabarber, korn fra vaniljestangen, den tomme vaniljestang og sukker i en gryde, og kog op. Lad rabarberkompotten koge cirka 5 minutter under lรฅg, rรธr jรฆvnligt i den.
  • Nรฅr rabarberne er kogt godt ud, er kompotten fรฆrdig. Du kan smage til med ekstra sukker undervejs, men jeg synes godt at kompotten mรฅ vรฆre godt syrlig. Mascarponecremen er sรธd, og den syrlige rabarberkompot skal gerne give et friskt modspil til den sรธde creme.
  • Nรฅr kompotten er fรฆrdig, kรธles den ned og sรฆttes i kรธleskabet.

Mascarponecreme

  • Del รฆggene i hvider og blommer.
  • Pisk รฆggeblommer, korn fra vaniljestang og sukker sammen til det er luftigt. Rรธr herefter mascarponen i.
  • Pisk รฆggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen uden at slรฅ luften ud.

Samling

  • Kom fรธrst et lag rabarberkompot i bunden af glasset.
  • Knรฆk ladyfingers i mindre stykker. Dyp stykkerne i portvin, og fordel hvad der svarer til 1 hel ladyfinger ovenpรฅ kompotten.
  • Kom en god skefuld mascarponecreme ovenpรฅ.
  • Gentag de tre lag, sรฅ du slutter af med et lag mascarponecreme.
  • Pynt eventuelt med lidt frisk mynte og knuste ladyfingers.
  • Sรฆt gerne desserterne pรฅ kรธl et par timer inden servering.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 543kcalKulhydrater: 49gProtein: 10gFedt: 32gMรฆttet fedt: 19gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 189mgNatrium: 101mgKalium: 356mgFibre: 2gSukker: 31gA-vitamin: 1207IUC-vitamin: 8mgCalcium: 197mgJern: 1mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.