Madformadelskere / Sรธde sager / Dessert / Eton mess med rabarber

Eton mess med rabarber

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Mรธller

Udgivet:

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Mรธller

Eton mess med rabarber er en variation af den klassiske britiske dessert med jordbรฆr og marengs. Den er skรธn med syrlige rabarber, og er den perfekte sommerdessert hvis du spรธrger mig.

eton mess med rabarber i hรธje margarita glas.

Sommerdessert med bagte rabarber

Mรฅske kender du en klassisk Eton mess. Den skรธnne britiske dessert med marengs, flรธdeskum og lรฆkre jordbรฆr.

Men den er altsรฅ ogsรฅ dejlig med andre frugter og bรฆr. Her laver vi den med rabarber, for det er altsรฅ sรฅ lรฆkkert med rabarberdesserter her om sommeren.

Vi har ogsรฅ tidligere lavet den med blommer, det er altsรฅ ogsรฅ bare et hit.

Men rabarberne vรฆlter frem i haverne om sommeren, og de er heldigvis nemme at bage med lidt sukker og vanilje og sรฅ bruge i denne lรฆkre dessert.

hรธjt glas med rabarber eton mess.

Ingrediensnoter

Rabarber – Brug de rabarber du har i haven eller kรธb nogle i supermarkedet. Du kan ogsรฅ fint bruge frosne rabarber hvis du har nogen i fryseren.

Marengs – Der skal knust marengs i denne dessert. Du kan nemt selv bage nogle Marengskys eller du kan springe over hvor gรฆrdet er lavest og kรธbe dem fรฆrdige i supermarkedet.

Piskeflรธde – Flรธden skal piskes til en let flรธdeskum, sรฅ du skal bruge piskeflรธde eller et andet alternativt produkt, der kan piskes til skum.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel de bagte rabarber med bagte blommer eller รฆblestykker.

Hvordan laver man eton mess med rabarber?

Denne dessert er super nem at lave, og du kan forberede bรฅde marengs og de bagte rabarber pรฅ forhรฅnd.

Marengsene tager lidt tid hvis du vil lave dem selv, sรฅ dem anbefaler jeg du starter med at lave.

Derefter snitter du rabarberne i 3-4 cm stykker, og blander dem med sukker og vanilje. Kom det i et fad, og bag rabarberne i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Nรฅr rabarberne er kรธlet ned, kan du lave desserten.

Pisk flรธden med vaniljesukker til en let flรธdeskum, og vend knuste marengs i. Lรฆg skiftevis marengsflรธdeskummen og de bagte rabarber i et glas, og top eventuelt med et par marengskys.

Nu er din dessert klar til at servere.

Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden her.

bagte rabarber og marengsflรธdeskum i glas.

Ofte stillede spรธrgsmรฅl

Kan jeg bruge andet end rabarber?

Ja. Du kan lave desserten som en klassisk eton mess med jordbรฆr eller du kan bruge bagte blommer eller รฆblestykker. Kun fantasien sรฆtter grรฆnsen, sรฅ prรธv dig frem med frugt og bรฆr.

Kan jeg lave desserten pรฅ forhรฅnd?

Du kan med fordel bage rabarber og marengskys dagen fรธr desserten skal serveres. Desserten kan anrettes et par timer inden servering og stadig vรฆre super lรฆkker nรฅr den skal spises.


Andre rabarberdesserter du mรฅske vil synes om

glas med rabarber eton mess med bagte rabarber og marengs.

Tips og Tricks

  • Brug rabarberkompot
    • Er du ikke til de store stykker af bagte rabarber, eller har du lige en rest rabarberkompot du vil bruge i en dessert, sรฅ kan du sagtens udskifte de bagte rabarber med klassisk Rabarberkompot.
  • Bag rabarber dagen fรธr
    • Hvis du har mulighed for det, sรฅ bag dine rabarber dagen fรธr du skal lave desserten. Sรฅ kan de stรฅ og trรฆkke i kรธleskabet, og de er helt kolde og klar til at komme i desserten nรฅr den skal anrettes.
  • Har du rester af rabarberne?
    • Hvis du ikke fรฅr brugt alle de bagte rabarber, sรฅ er de skรธnne pรฅ for eksempel yoghurt eller skyr om morgenen, eller som dessert med en kugle vaniljeis. Siruppen fra bunden af fadet skal du endelig ogsรฅ gemme, du kan for eksempel lave en lรฆkker Rabarber Gin Hass med den.

Serveringsforslag

  • Server som en dejlig sommerdessert ovenpรฅ et godt mรฅltid mad.
  • Server som dessert til Sankt hans aften eller sommerens grillfester.

Andre variationer af opskriften

Klassisk Eton Mess
Den klassiske engelske Eton mess, er en dejlig sommerdessert med jordbรฆr, flรธde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskรฅl.
Gรฅ til opskrift
eton mess med jordbรฆr, flรธde og marengs i glas med mynte pรฅ toppen
Eton mess med blommer
Den engelske Eton mess i en variation med bagte blommer. Det er en skรธn sensommerdessert med blommer, flรธde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskรฅl.
Gรฅ til opskrift
eton mess med blommer i glas med marengskys pรฅ toppen

Elsker du denne opskrift?

Sรฅ vil du helt sikkert ogsรฅ synes om Rabarbertrifli med mascarponecreme eller Rabarberkage med marengs
rabarberdessert med bagte rabarber, flรธdeskum og marengs i glas.

Opskrift pรฅ rabarber eton mess

Her fรฅr du vores opskrift pรฅ en variation af den lรฆkre eton mess dessert. Her er den med bagte rabarber og selvfรธlgelig flรธdeskum og marengs.

Vi hรฅber meget at du fรฅr lyst til at prรธve opskriften af, og servere den nรฆste gang du skal forkรฆle venner eller familie med en god sommerdessert.

eton mess med rabarber i hรธje margarita glas.
Ingen stemmer endnu

Eton mess med rabarber

Den engelske Eton mess i en variation med bagte rabarber. Det er en dejlig og nem sommerdessert, som ud over de bagte rabarber bestรฅr af flรธdeskum og marengs. Den perfekte kombination af syrlighed og sรธdme.
Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkรธling 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Dessert
Kรธkken Engelsk
Antal 4 personer
Kalorier 342 kcal

Ingredienser

  • 40 g marengskys, fรฆrdigkรธbte eller hjemmelavede
  • 2 ยฝ dl piskeflรธde
  • 1 spsk vaniljesukker

Bagte rabarber

  • 200 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 80 g rรธrsukker, eller almindeligt sukker
  • ยฝ dl vand

Sรฅdan gรธr du

  • Hvis du selv vil bage marengs, sรฅ start med det. Bag dem gerne i god tid eller dagen fรธr. Du finder vores opskrift her.
  • Tรฆnd ovnen pรฅ 200 grader varmluft.
  • Vask rabarberne, og skรฆr dem i skiver pรฅ 3-4 cm.
    200 g rabarber
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med rรธrsukker. Kom rabarberstykkerne i en skรฅl med vaniljesukkeren, og vend det hele godt sammen, inden det hรฆldes ud i et ovnfast fad. Lรฆg ogsรฅ gerne den tomme vaniljestang i fadet for at give ekstra smag, og hรฆld vand i fadet. Bag rabarber i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft, og lad dem herefter kรธle helt ned i kรธleskabet inden desserten anrettes.
    1 vaniljestang, 80 g rรธrsukker, ยฝ dl vand
  • Pisk flรธden sammen med vaniljesukker til en let skum. Den skal ikke vรฆre alt for fast, men stadig danne blรธde toppe.
    2 ยฝ dl piskeflรธde, 1 spsk vaniljesukker
  • Knus marengsene, gem gerne et par stykker til pynt. Vend de resterende marengsstykker i vaniljeflรธdeskummen.
    40 g marengskys
  • Anret desserten i lag pรฅ lag. Fรธrst et lag vanilje/marengs-flรธdeskum, sรฅ et lag bagte rabarber, sรฅ flรธdeskum og til sidst rabarber. Brug ogsรฅ gerne noget af siruppen fra bunden af fadet, den smager skรธnt. Pynt eventuelt med lidt mynteblade og marengs pรฅ toppen og server straks.

Hvad skal du huske til nรฆste gang?



Ernรฆringsinformation

Serving: 1personKalorier: 342kcalKulhydrater: 34gProtein: 3gFedt: 23gMรฆttet fedt: 14gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 6gKolesterol: 71mgNatrium: 20mgKalium: 204mgFibre: 1gSukker: 32gA-vitamin: 970IUC-vitamin: 4mgCalcium: 85mgJern: 0.2mg
Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ€“ Vi elsker at se Jeres retter โ™ฅ๏ธ

Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Mรธller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Mรธller
Rasmus Juul Mรธller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.