Madformadelskere / Sรธde sager / Dessert / Eton mess med rabarber

Eton mess med rabarber

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Eton mess med rabarber er en variation af den klassiske britiske dessert, og den er skรธn med syrlige rabarber, og noget nรฆr den perfekte sommerdessert.

eton mess med rabarber i hรธje margarita glas.

Flere sรธde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Klassisk med et dansk twist – Eton mess er en klassisk britisk dessert, men her fordansker vi den lidt ved at bruge de syrlige danske rabarber.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Brug de rabarber du har i haven eller kรธb nogle i supermarkedet. Du kan ogsรฅ fint bruge frosne rabarber hvis du har nogen i fryseren.

    Marengs – Der skal knust marengs i denne dessert. Du kan nemt selv bage nogle Marengskys eller du kan springe over hvor gรฆrdet er lavest og kรธbe dem fรฆrdige i supermarkedet.

    Piskeflรธde – Flรธden skal piskes til en let flรธdeskum, sรฅ du skal bruge piskeflรธde eller et andet alternativt produkt, der kan piskes til skum.

    Alternative ingredienser

    Anden frugt eller bรฆr – Udskift for eksempel de bagte rabarber med bagte blommer eller รฆblestykker eller lave den klassisk med jordbรฆr.

    Hvordan laver man eton mess med rabarber?

    Denne dessert er super nem at lave, og du kan forberede bรฅde marengs og de bagte rabarber pรฅ forhรฅnd.

    1. Marengsene tager lidt tid hvis du vil lave dem selv, sรฅ dem anbefaler jeg du starter med at lave.
    2. Derefter snitter du rabarberne i 3-4 cm stykker, og blander dem med sukker og vanilje. Kom det i et fad, og bag rabarberne i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.
    3. Nรฅr rabarberne er kรธlet ned, kan du lave desserten.
    4. Pisk flรธden med vaniljesukker til en let flรธdeskum, og vend knuste marengs i. Lรฆg skiftevis marengsflรธdeskummen og de bagte rabarber i et glas, og top eventuelt med et par marengskys.

      Nu er din dessert klar til at servere.

      Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.

    Tips og Tricks

    Forberedelse – Du kan med fordel bage rabarber og marengskys dagen fรธr desserten skal serveres. Desserten kan anrettes et par timer inden servering og stadig vรฆre super lรฆkker nรฅr den skal spises.

    Brug rabarberkompot – Er du ikke til de store stykker af bagte rabarber, eller har du lige en rest rabarberkompot du vil bruge i en dessert, sรฅ kan du sagtens udskifte de bagte rabarber med klassisk rabarberkompot.

    Har du rester af rabarberne? – Hvis du ikke fรฅr brugt alle de bagte rabarber, sรฅ er de skรธnne pรฅ for eksempel yoghurt eller skyr om morgenen, eller som dessert med en kugle vaniljeis. Siruppen fra bunden af fadet skal du endelig ogsรฅ gemme, du kan for eksempel lave en lรฆkker Rabarber Gin Hass med den.

    hรธjt glas med rabarber eton mess.

    Andre varianter af eton mess

    Er du sulten efter mere? Fรธlg Madformadelskere pรฅ Instagram, Facebook og Pinterest for at fรฅ de nyeste opskrifter!

    eton mess med rabarber i hรธje margarita glas.
    5 fra 1 stemme

    Eton mess med rabarber

    Den engelske Eton mess i en variation med bagte rabarber. Det er en dejlig og nem sommerdessert, som ud over de bagte rabarber bestรฅr af flรธdeskum og marengs. Den perfekte kombination af syrlighed og sรธdme.
    Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Nedkรธling 1 time
    Samlet tid 1 time 30 minutter
    Ret Dessert
    Kรธkken Engelsk
    Antal 4 personer
    Kalorier 342 kcal

    Ingredienser

    • 40 g marengskys, fรฆrdigkรธbte eller hjemmelavede
    • 2 ยฝ dl piskeflรธde
    • 1 spsk vaniljesukker

    Bagte rabarber

    • 200 g rabarber
    • 1 vaniljestang
    • 80 g rรธrsukker, eller almindeligt sukker
    • ยฝ dl vand

    Sรฅdan gรธr du

    • Hvis du selv vil bage marengs, sรฅ start med det. Bag dem gerne i god tid eller dagen fรธr. Du finder vores opskrift her.
    • Tรฆnd ovnen pรฅ 200 grader varmluft.
    • Vask rabarberne, og skรฆr dem i skiver pรฅ 3-4 cm.
      200 g rabarber
    • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med rรธrsukker. Kom rabarberstykkerne i en skรฅl med vaniljesukkeren, og vend det hele godt sammen, inden det hรฆldes ud i et ovnfast fad. Lรฆg ogsรฅ gerne den tomme vaniljestang i fadet for at give ekstra smag, og hรฆld vand i fadet. Bag rabarber i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft, og lad dem herefter kรธle helt ned i kรธleskabet inden desserten anrettes.
      1 vaniljestang, 80 g rรธrsukker, ยฝ dl vand
    • Pisk flรธden sammen med vaniljesukker til en let skum. Den skal ikke vรฆre alt for fast, men stadig danne blรธde toppe.
      2 ยฝ dl piskeflรธde, 1 spsk vaniljesukker
    • Knus marengsene, gem gerne et par stykker til pynt. Vend de resterende marengsstykker i vaniljeflรธdeskummen.
      40 g marengskys
    • Anret desserten i lag pรฅ lag. Fรธrst et lag vanilje/marengs-flรธdeskum, sรฅ et lag bagte rabarber, sรฅ flรธdeskum og til sidst rabarber. Brug ogsรฅ gerne noget af siruppen fra bunden af fadet, den smager skรธnt. Pynt eventuelt med lidt mynteblade og marengs pรฅ toppen og server straks.

    Tips og noter

    1. Forberedelse – Hvis du har mulighed for det, sรฅ bag dine rabarber dagen fรธr du skal lave desserten. Sรฅ kan de stรฅ og trรฆkke i kรธleskabet, og de er helt kolde og klar til at komme i desserten nรฅr den skal anrettes. Laver du selv marengs, kan de ogsรฅ med fordel laves dagen fรธr.
    2. Anretning – Du kan godt anrette desserten lidt tid fรธr den skal serveres, men marengsen vil vรฆre sprรธdest hvis du ikke gรธr det i alt for god tid.

    Hvad skal du huske til nรฆste gang?



    Ernรฆringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 342kcalKulhydrater: 34gProtein: 3gFedt: 23gMรฆttet fedt: 14gFlerumรฆttet fedt: 1gEnkeltumรฆttet fedt: 6gKolesterol: 71mgNatrium: 20mgKalium: 204mgFibre: 1gSukker: 32gA-vitamin: 970IUC-vitamin: 4mgCalcium: 85mgJern: 0.2mg
    Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
    Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. juni 2024 โ€“ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Mรธller Avatar

    En kommentar til “Eton mess med rabarber”

    5 from 1 vote

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Mรธller
    Rasmus Juul Mรธller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.