Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Eton mess med rabarber

Eton mess med rabarber

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Eton mess med rabarber er en variation af den klassiske britiske dessert med jordbær og marengs. Den er skøn med syrlige rabarber, og er den perfekte sommerdessert hvis du spørger mig.

eton mess med rabarber i høje margarita glas.

Sommerdessert med bagte rabarber

Måske kender du en klassisk Eton mess. Den skønne britiske dessert med marengs, flødeskum og lækre jordbær.

Men den er altså også dejlig med andre frugter og bær. Her laver vi den med rabarber, for det er altså så lækkert med rabarberdesserter her om sommeren.

Vi har også tidligere lavet den med blommer, det er altså også bare et hit.

Men rabarberne vælter frem i haverne om sommeren, og de er heldigvis nemme at bage med lidt sukker og vanilje og så bruge i denne lækre dessert.

højt glas med rabarber eton mess.

Ingrediensnoter

Rabarber – Brug de rabarber du har i haven eller køb nogle i supermarkedet. Du kan også fint bruge frosne rabarber hvis du har nogen i fryseren.

Marengs – Der skal knust marengs i denne dessert. Du kan nemt selv bage nogle Marengskys eller du kan springe over hvor gærdet er lavest og købe dem færdige i supermarkedet.

Piskefløde – Fløden skal piskes til en let flødeskum, så du skal bruge piskefløde eller et andet alternativt produkt, der kan piskes til skum.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel de bagte rabarber med bagte blommer eller æblestykker.

Hvordan laver man eton mess med rabarber?

Denne dessert er super nem at lave, og du kan forberede både marengs og de bagte rabarber på forhånd.

Marengsene tager lidt tid hvis du vil lave dem selv, så dem anbefaler jeg du starter med at lave.

Derefter snitter du rabarberne i 3-4 cm stykker, og blander dem med sukker og vanilje. Kom det i et fad, og bag rabarberne i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft.

Når rabarberne er kølet ned, kan du lave desserten.

Pisk fløden med vaniljesukker til en let flødeskum, og vend knuste marengs i. Læg skiftevis marengsflødeskummen og de bagte rabarber i et glas, og top eventuelt med et par marengskys.

Nu er din dessert klar til at servere.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

bagte rabarber og marengsflødeskum i glas.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end rabarber?

Ja. Du kan lave desserten som en klassisk eton mess med jordbær eller du kan bruge bagte blommer eller æblestykker. Kun fantasien sætter grænsen, så prøv dig frem med frugt og bær.

Kan jeg lave desserten på forhånd?

Du kan med fordel bage rabarber og marengskys dagen før desserten skal serveres. Desserten kan anrettes et par timer inden servering og stadig være super lækker når den skal spises.


Andre rabarberdesserter du måske vil synes om

glas med rabarber eton mess med bagte rabarber og marengs.

Tips og Tricks

  • Brug rabarberkompot
    • Er du ikke til de store stykker af bagte rabarber, eller har du lige en rest rabarberkompot du vil bruge i en dessert, så kan du sagtens udskifte de bagte rabarber med klassisk Rabarberkompot.
  • Bag rabarber dagen før
    • Hvis du har mulighed for det, så bag dine rabarber dagen før du skal lave desserten. Så kan de stå og trække i køleskabet, og de er helt kolde og klar til at komme i desserten når den skal anrettes.
  • Har du rester af rabarberne?
    • Hvis du ikke får brugt alle de bagte rabarber, så er de skønne på for eksempel yoghurt eller skyr om morgenen, eller som dessert med en kugle vaniljeis. Siruppen fra bunden af fadet skal du endelig også gemme, du kan for eksempel lave en lækker Rabarber Gin Hass med den.

Serveringsforslag

  • Server som en dejlig sommerdessert ovenpå et godt måltid mad.
  • Server som dessert til Sankt hans aften eller sommerens grillfester.

Andre variationer af opskriften

Klassisk Eton Mess
Den klassiske engelske Eton mess, er en dejlig sommerdessert med jordbær, fløde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskål.
Gå til opskrift
eton mess med jordbær, fløde og marengs i glas med mynte på toppen
Eton mess med blommer
Den engelske Eton mess i en variation med bagte blommer. Det er en skøn sensommerdessert med blommer, fløde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskål.
Gå til opskrift
eton mess med blommer i glas med marengskys på toppen

Elsker du denne opskrift?

Så vil du helt sikkert også synes om Rabarbertrifli med mascarponecreme eller Rabarberkage med marengs
rabarberdessert med bagte rabarber, flødeskum og marengs i glas.

Opskrift på rabarber eton mess

Her får du vores opskrift på en variation af den lækre eton mess dessert. Her er den med bagte rabarber og selvfølgelig flødeskum og marengs.

Vi håber meget at du får lyst til at prøve opskriften af, og servere den næste gang du skal forkæle venner eller familie med en god sommerdessert.

eton mess med rabarber i høje margarita glas.
Ingen stemmer endnu

Eton mess med rabarber

Den engelske Eton mess i en variation med bagte rabarber. Det er en dejlig og nem sommerdessert, som ud over de bagte rabarber består af flødeskum og marengs. Den perfekte kombination af syrlighed og sødme.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkøling 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Engelsk
Antal 4 personer
Kalorier 342 kcal

Ingredienser

  • 40 g marengskys, færdigkøbte eller hjemmelavede
  • 2 ½ dl piskefløde
  • 1 spsk vaniljesukker

Bagte rabarber

  • 200 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 80 g rørsukker, eller almindeligt sukker
  • ½ dl vand

Sådan gør du

  • Hvis du selv vil bage marengs, så start med det. Bag dem gerne i god tid eller dagen før. Du finder vores opskrift her.
  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask rabarberne, og skær dem i skiver på 3-4 cm.
    200 g rabarber
  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med rørsukker. Kom rabarberstykkerne i en skål med vaniljesukkeren, og vend det hele godt sammen, inden det hældes ud i et ovnfast fad. Læg også gerne den tomme vaniljestang i fadet for at give ekstra smag, og hæld vand i fadet. Bag rabarber i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft, og lad dem herefter køle helt ned i køleskabet inden desserten anrettes.
    1 vaniljestang, 80 g rørsukker, ½ dl vand
  • Pisk fløden sammen med vaniljesukker til en let skum. Den skal ikke være alt for fast, men stadig danne bløde toppe.
    2 ½ dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
  • Knus marengsene, gem gerne et par stykker til pynt. Vend de resterende marengsstykker i vaniljeflødeskummen.
    40 g marengskys
  • Anret desserten i lag på lag. Først et lag vanilje/marengs-flødeskum, så et lag bagte rabarber, så flødeskum og til sidst rabarber. Brug også gerne noget af siruppen fra bunden af fadet, den smager skønt. Pynt eventuelt med lidt mynteblade og marengs på toppen og server straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 342kcalKulhydrater: 34gProtein: 3gFedt: 23gMættet fedt: 14gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gKolesterol: 71mgNatrium: 20mgKalium: 204mgFibre: 1gSukker: 32gA-vitamin: 970IUC-vitamin: 4mgCalcium: 85mgJern: 0.2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.