Eton mess er en nem og skøn sommerdessert, som også smager fantastisk godt når den bliver lavet med blommer. Den perfekt dessert med blommer hvis du har haven fuld af dem lige nu. Læs med her og få vores opskrift på eton mess med blommer.
Nem dessert med blommer
Eton mess laves traditionelt med jordbær, og er en dejlig sød og lækker sommerdessert. Den er dog også helt fantastisk at lave med blommer, og hvis du er så heldig at have et blommetræ i haven, så er det helt oplagt at lave denne dessert til familien.
Blommerne bliver bagt i ovnen med vanilje og sukker, så de bliver helt møre og bløde, og derudover består desserten af en flødeskum som vendes med knust marengs.
Det er altså en sød dessert, men da blommerne har lidt syre, giver det et dejlig modspil til den søde marengs.
Desserten er skøn her i sensommeren når blommerne kommer frem, og ud over at smage skønt, så er den også bare super flot at servere i portionsglas.
Du kan eventuelt pynte den med et par marengskys på toppen.
Ingrediensnoter
Blommer – Har du blommer i haven, så skal du bruge dem. Hvis ikke du er så heldig, så kan du købe blommer i supermarkedet eller hoss grønthandleren.
Marengs – Du kan købe færdige maregnskys, men de er også supernemme at lave selv. Få vores opskrift på marengskys her.
Flødeskum – Der skal flødeskum i en eton mess, og den skal piske af helt alminelige piskefløde der tilsættes lidt vaniljesukker.
Hvordan laver man eton mess med blommer?
Det første du skal gøre, er at lave marengs hvis du vil lave dem selv.
Herefter skal blommerne bages i ovnen med sukker, vanilje og lidt citronskal. Når blommerne er bagt, skal de køles helt ned før desserten kan samles. Du kan sagtens bage blommerne dagen før de skal bruges og så sætte dem i køleskabet.
Til sidst skal flødeskummen piskes og vendes med vaniljesukker og knuste marengs. Desserten anrettes så i lags i lag med henholdsvis blommer og marengsflødeskummen.
Nu er desserten klar til servering. Du kan eventuelt pynte den med lidt marengskys og frisk mynte.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Jeg anbefaler dig først at samle desserten umiddelbart før den skal serveres. Blommerne kan du sagtens bage i god tid, eller endda dagen før. Så snart du blander marengs og flødeskum, vil marengsen begynde at blive blød, og desserten er lækrest hvis der stadig er lidt bid i marengsen, et par timer i køleskabet er dog ok hvis du spørger mig.
Ja du kan faktisk lave den med næsten alle typer frugt og bær, prøv for eksempel med en Rabarberkompot. Den er også super lækker i den traditionelle version med råmarinere jordbær. Find vores opskrift på klassisk Eton mess her.
Andre blommeopskrifter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Lav selv marengs
- Bag dine egne marengs. Det kan du sagtens gøre en dag eller to i forvejen. Find vores marengsopskrift her.
- Bag blommerne dagen før
- Bag blommerne dagen i forvejen, og opbevar dem i køleskabet til desserten skal serveres.
- Smagen af kanel
- Prøv at komme en kanelstang ned til blommerne når de bages, det giver en dejlig efterårssmag.
Serveringsforslag
- Server desserten ovenpå et dejligt måltid mad.
- Det er en dessert som både børn og voksne er glade for.
Andre variationer af opskriften


Elsker du denne dessert?
Prøv også vores opskrift på Blommetærte med frangipane eller Blommetrifli.
Opskrift på blommedessert med marengs
Her får du vores opskrift på eton mess med blommer, som er en nem og lækker sensommerdessert. Du kan nemt bruge havens blommer, eller købe dem i supermarkedet.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og servere denne skønne blommedessert for din familie.

Eton mess med blommer
Ingredienser
- 8 blommer, store
- 1 vaniljestang
- 50 g sukker
- ½ citron, skallen
- 2 ½ dl piskefløde
- 1 spsk vaniljesukker
- 40 g marengskys, færdigkøbte eller hjemmelavede
- Frisk mynte, til pynt
Sådan gør du
- Hvis du selv vil bage marens, så skal du starte med det. Bag dem gerne i god tid eller dagen før. Du finder vores opskrift her.
- Tænd ovnen på 200 grader til de bagte blommer.
- Vask blommerne, skær dem i halve og fjern stenen. Læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad.8 blommer
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukker og fintrevet citronskal. Fordel sukkeret over blommerne og læg også den tomme vaniljestang i fadet. Bag blommerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er helt møre. Køl dem herefter ned inden desserten skal samles.1 vaniljestang, 50 g sukker, ½ citron
- Pisk fløden sammen med vaniljesukker til en let skum. Den skal ikke være alt for fast, men stadig danne bløde toppe.2 ½ dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
- Knus marengsene i lidt mindre stykker, de behøver ikke være ensartede. Gem eventuelt et par stykker til pynt. Vend de resterende marengsstykker i vaniljeflødeskummen.40 g marengskys
- Skær de afkølede blommer i mindre stykker.
- Anret desserten i lag på lag. Først et lag vanilje/marengs-flødeskum, så et lag bagte blommer, så flødeskum og til sidst blommer. Brug også gerne noget af blommesiruppen fra bunden af fadet. Pynt eventuelt med lidt mynteblade og marengs på toppen og server straks.Frisk mynte
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 24. august 2022 – Vi har efterfølgende gennemprøvet, opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret og genudgivet:
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her