Den engelske Eton mess i en variation med bagte blommer. Det er en skøn sensommerdessert med blommer, fløde og marengs. Det er en dessert der er nem at lave. Du kan anrette den enten i portionsglas, eller i en stor glasskål.
Hvis du selv vil bage marens, så skal du starte med det. Bag dem gerne i god tid eller dagen før. Du finder vores opskrift her.
Tænd ovnen på 200 grader til de bagte blommer.
Vask blommerne, skær dem i halve og fjern stenen. Læg dem i et ildfast fad med skærefladen opad.
8 blommer
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukker og fintrevet citronskal. Fordel sukkeret over blommerne og læg også den tomme vaniljestang i fadet. Bag blommerne i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter til de er helt møre. Køl dem herefter ned inden desserten skal samles.
1 vaniljestang, 50 g sukker, ½ citron
Pisk fløden sammen med vaniljesukker til en let skum. Den skal ikke være alt for fast, men stadig danne bløde toppe.
2 ½ dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
Knus marengsene i lidt mindre stykker, de behøver ikke være ensartede. Gem eventuelt et par stykker til pynt. Vend de resterende marengsstykker i vaniljeflødeskummen.
40 g marengskys
Skær de afkølede blommer i mindre stykker.
Anret desserten i lag på lag. Først et lag vanilje/marengs-flødeskum, så et lag bagte blommer, så flødeskum og til sidst blommer. Brug også gerne noget af blommesiruppen fra bunden af fadet. Pynt eventuelt med lidt mynteblade og marengs på toppen og server straks.