Den engelske Eton mess i en variation med bagte rabarber. Det er en dejlig og nem sommerdessert, som ud over de bagte rabarber består af flødeskum og marengs. Den perfekte kombination af syrlighed og sødme.
Hvis du selv vil bage marengs, så start med det. Bag dem gerne i god tid eller dagen før. Du finder vores opskrift her.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Vask rabarberne, og skær dem i skiver på 3-4 cm.
200 g rabarber
Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med rørsukker. Kom rabarberstykkerne i en skål med vaniljesukkeren, og vend det hele godt sammen, inden det hældes ud i et ovnfast fad. Læg også gerne den tomme vaniljestang i fadet for at give ekstra smag, og hæld vand i fadet. Bag rabarber i ovnen i 20 minutter ved 200 grader varmluft, og lad dem herefter køle helt ned i køleskabet inden desserten anrettes.
1 vaniljestang, 80 g rørsukker, ½ dl vand
Pisk fløden sammen med vaniljesukker til en let skum. Den skal ikke være alt for fast, men stadig danne bløde toppe.
2 ½ dl piskefløde, 1 spsk vaniljesukker
Knus marengsene, gem gerne et par stykker til pynt. Vend de resterende marengsstykker i vaniljeflødeskummen.
40 g marengskys
Anret desserten i lag på lag. Først et lag vanilje/marengs-flødeskum, så et lag bagte rabarber, så flødeskum og til sidst rabarber. Brug også gerne noget af siruppen fra bunden af fadet, den smager skønt. Pynt eventuelt med lidt mynteblade og marengs på toppen og server straks.
Noter
1. Forberedelse - Hvis du har mulighed for det, så bag dine rabarber dagen før du skal lave desserten. Så kan de stå og trække i køleskabet, og de er helt kolde og klar til at komme i desserten når den skal anrettes. Laver du selv marengs, kan de også med fordel laves dagen før.2. Anretning - Du kan godt anrette desserten lidt tid før den skal serveres, men marengsen vil være sprødest hvis du ikke gør det i alt for god tid.