En gammeldags rabarberkage med makroner og flรธdeskum er en klassisk dansk dessert, som bare smager skรธnt om sommeren.

Flere sรธde sager
Opskriften er god fordi
Nem – Det er en nem dessert, helt klassisk og sรฅ smager den skรธnt.
Kan laves pรฅ forhรฅnd – Du kan nemt lave rabarbergrรธden og raspen dagen fรธr, og samle kagen nogle timer inden servering.
Ingrediensnoter
Rabarber – Du kan bruge alle slags rabarber, men alt afhรฆngig af sรธdmen pรฅ dem du bruger, skal du mรฅske have lidt mere sukker i grรธden. Her er brugt en blanding af de sรธde rรธde jordbรฆrrabarber og nogle gammeldags rabarbersorter der er mere grรธnne i stรฆnglerne.
Makroner – Her kan du bruge fรฆrdigkรธbte makroner eller lave dine egne. Det er helt op til dig.
Kagerasp – Ja de fleste steder hedder det jo nok รฆblekagerasp, men nu er det jo ikke gammeldags รฆblekage vi skal lave. Men รฆblekagerasp kan ogsรฅ laves selv eller kรธbes fรฆrdigt. Her i opskriften laver jeg det selv, det er nemlig sรฅ nemt, men du kan selvfรธlgelig kรธbe det fรฆrdigt i supermarkedet hvis du hellere vil det.
Mandler – Mandler og rabarber gรฅr bare godt sammen. Derfor serverer vi altid mandelflager pรฅ rabarbergrรธd og rabarberkage.
Hvordan laver man gammeldags rabarberkage?
Gammeldags rabarberkage er en bรฅde nem og virkelig lรฆkkert klassisk dansk dessert. Det fรธrste man skal gรธre, er at forberede de forskellige elementer.
- Rabarbergrรธden skal koges af rabarber, vanilje, sukker og vand.
- Sรฅ skal der laves kagerasp. Det laves ved at riste rasp og sukker i smeltet smรธr pรฅ panden.
- Sidst men ikke mindst skal der piskes flรธdeskum.
- Nรฅr alle elementerne er klar, og kรธlet ned kan desserten samles. Fรธrst et lag rabarbergrรธd, sรฅ et lag rasp og makroner og sรฅ rabarbergrรธd igen inden der skal flรธdeskum og mandler pรฅ toppen.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.
Tips og Tricks
Servering – Vi elsker at servere gammeldags rabarberkage i glas, men hvis du hellere vil servere den sรฅdan helt traditionelt i en stor skรฅl, sรฅ gรธr du selvfรธlgelig bare det i stedet for. Princippet er helt det samme. Vi synes bare glassene er nemmere, og sรฅ ser det jo ogsรฅ superfint ud.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Ja det kan du fint gรธre, og du behรธver ikke tรธ dem op fรธrst, bare kom dem i gryden med de andre ingredienser og kog det op.

Gammeldags rabarberkage
Ingredienser
Rabarbergrรธd
- 500 g rabarber
- 180 g sukker, evt mere alt efter rabarbernes sรธdme
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 dl vand
- 1 spsk kartoffelmel, til jรฆvning
- ยฝ dl vand, til jรฆvning
Kagerasp
- 25 g smรธr
- 25 g sukker
- 50 g rasp
Yderligere
- 2 ยฝ dl piskeflรธde
- 6 makroner
- 20 g mandelflager
Sรฅdan gรธr du
Rabarbergrรธd
- Vask rabarberne, og skรฆr dem i skiver pรฅ 1-2 cm.500 g rabarber
- Kom rabarber, sukker, vaniljepasta og vand i en gryde og kog op.180 g sukker, 1 tsk vaniljepasta, 1 dl vand
- Lad grรธden koge under lรฅg i ca. 20 minutter. Smag til med mere sukker om nรธdvendigt. Nรฅr rabarberne er godt kogt ud, skal grรธden jรฆvnes.
- Rรธr kartoffelmel ud i vand, og hรฆld det i grรธden under omrรธring. Tilsรฆt jรฆvning indtil du er tilfreds med konsistensen pรฅ grรธden. Husk den bliver lidt tykkere nรฅr den kรธler af.1 spsk kartoffelmel, ยฝ dl vand
- Tag grรธden af varmen, og lad den kรธle af i en skรฅl inden den sรฆttes i kรธleskabet. Drys lidt sukker pรฅ toppen, sรฅ den ikke danner skind.
Kagerasp
- Smelt smรธrret pรฅ en pande.25 g smรธr
- Kom rasp og sukker pรฅ panden, og steg det ved middel varme til raspen er gylden, det tager cirka 5-10 minutter. Lรฆg raspen til afkรธling pรฅ et stykke bagepapir.25 g sukker, 50 g rasp
Samling af desserten
- Pisk flรธden til en let og luftig flรธdeskum.2 ยฝ dl piskeflรธde
- Kom fรธrst et lag rabarbergrรธd i bunden, og kom sรฅ et lag kagerasp ovenpรฅ. Knus markronerne, og fordel dem ovenpรฅ raspen. Lรฆg nu endnu et lag rabarbergrรธd ovenpรฅ, og til sidst flรธdeskum.6 makroner
- Drys med mandelflager pรฅ toppen, og nu er desserten klar til servering.20 g mandelflager
Tips og noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. maj 2021 โ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: