Her først på sommeren er der ikke noget som en gammeldagsrabarberkage med flødeskum, makroner og kagerasp. Det smager bare af sol og sommer, og er noget vi laver hver eneste år. Det er en nem og hurtig dessert, læs med her og få vores opskrift.
Smagen af dansk sommer
Der er nu bare noget over sådan et glas gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum og det hele. Smagen af den syrlige rabarbergrød, den søde knas af makroner og kagerasp og så den cremede og lækre flødeskum og mandler på toppen. Mums, mums, mums!
Det er sådan en dessert vi laver igen og igen i løbet af sommeren, og for den sags skyld også hen på efteråret for vi har ofte rabarber i fryseren efter sæsonen slutter. Det er en nem dessert, den smager forrygende, og så kan man lave den i god tid.
Vi elsker at servere gammeldags rabarberkage i glas, men hvis du hellere vil servere den sådan helt traditionel i en stor skål, så gør du selvfølgelig bare det i stedet for. Princippet er helt det samme. Vi synes bare glassene er nemmere, og så ser det jo også superfint ud.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Rabarber – Du kan bruge alle slags rabarber, men alt afhængig af sødmen på dem du bruger, skal du måske have lidt mere sukker i grøden. Her er brugt en blanding af de søde røde jordbærrabarber og nogle gammeldags rabarbersorter der er mere grønne i stænglerne.
Makroner – Her kan du bruge færdigkøbte makroner eller lave dine egne. Det er helt op til dig.
Kagerasp – Ja de fleste steder hedder det jo nok æblekagerasp, men nu er det jo ikke gammeldags æblekage men gammeldags rabarberkage her. Men æblekagerasp kan også laves selv eller købes færdigt. Her i opskriften laver jeg det selv, det er nemlig så nemt, men du kan selvfølgelig købe det færdigt i supermarkedet hvis du hellere vil det.
Piskefløde – Der skal flødeskum på rabarberkage. Sådan er det bare.
Mandler – Mandler og rabarber går bare godt sammen. Derfor serverer vi altid mandelflager på rabarbergrød og rabarberkage.
Hvordan laver man gammeldags rabarberkage?
Gammeldags rabarberkage er en både nem og virkelig lækkert klassisk dansk dessert. Det første man skal gøre, er at forberede de forskellige elementer. Rabarbergrøden skal koges af rabarber, vanilje, sukker og vand, og så skal der laves kagerasp. Det laves ved at riste rasp og sukker i smeltet smør på panden. Sidst men ikke mindst skal der piskes flødeskum.
Når alle elementerne er klar, og kølet ned kan desserten samles. Først et lag rabarbergrød, så et lag rasp og makroner og så rabarbergrød igen inden der skal flødesum og mandler på toppen.
Ofte stillede spørgsmål
Ja det kan man. Det er en god ide i hvert fald at lave den et par timer før, da den skal køle helt ned. Du kan også sagtens lave den dagen før.
Ja det kan den, så kan du altid lave hurtig og nem dessert også senere på året.
Ja, raspen kan god holde sig i en lufttæt bøtte, så den kan sagtens laves dagen før eller endda et par dage før.
Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om
Opskrift på skøn rabarberdessert
Her får du opskriften på den bedste rabarberdessert nemlig en gammeldags rabarberkage. Den er nem at lave, og så smager den fantastisk. Det er en skøn sommerdessert, som både børn og voksne elsker herhjemme. Hvis du har frosne rabarber i fryseren, så er de også helt ideelle til gammeldags rabarberkage.
Gammeldags rabarberkage
Ingredienser
Rabarbergrød:
- 500 g rabarber
- 180 g sukker, evt mere alt efter rabarbernes sødme
- 1 tsk vaniljepasta
- 1 dl vand
- 1 spsk kartoffelmel, til jævning
- ½ dl vand, til jævning
Kagerasp:
- 25 g smør
- 25 g sukker
- 50 g rasp, eller havregryn
Yderligere:
- 6 makroner
- 2,5 dl piskefløde
- 20 g mandelflager
Sådan gør du
Rabarbergrød:
- Vask rabarberne, og skær dem i skiver på 1-2 cm.
- Kom rabarber, sukker, vaniljepasta og vand i en gryde og kog op.
- Lad grøden koge under låg i ca. 20 minutter. Smag til med mere sukker om nødvendigt. Når rabarberne er godt kogt ud, skal grøden jævnes.
- Rør kartoffelmel ud i vand, og hæld det i grøden under omrøring. Tilsæt jævning indtil du er tilfreds med konsistensen på grøden. Husk den bliver lidt tykkere når den køler af.
- Tag grøden af varmen, og lad den køle af i en skål inden den sættes i køleskabet. Drys lidt sukker på toppen, så den ikke danner skind.
Kagerasp:
- Smelt smørret på en pande.
- Kom rasp og sukker på panden, og steg det ved middel varme til raspen er gylden, det tager cirka 5-10 minutter. Læg raspen til afkøling på et stykke bagepapir.
Samling af desserten:
- Pisk fløden til en let og luftig flødeskum.
- Anret desserten i portionsglas eller i en stor skål, fremgangsmåden er den samme.
- Kom først et lag rabarbergrød i bunden, og kom så et lag kagerasp ovenpå. Knus markronerne, og fordel dem ovenpå raspen. Læg nu endnu et lag rabarbergrød ovenpå, og til sidst flødeskum. Drys med mandelflager på toppen, og nu er desserten klar til servering.
Noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her