Madformadelskere / Sรธde sager / Dessert / Gammeldags rabarberkage

Gammeldags rabarberkage

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


En gammeldags rabarberkage med makroner og flรธdeskum er en klassisk dansk dessert, som bare smager skรธnt om sommeren.

gammeldags rabarberkage med flรธdeskum og makroner samt mandler pรฅ toppen i glas.

Flere sรธde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem – Det er en nem dessert, helt klassisk og sรฅ smager den skรธnt.
    Kan laves pรฅ forhรฅnd – Du kan nemt lave rabarbergrรธden og raspen dagen fรธr, og samle kagen nogle timer inden servering.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Du kan bruge alle slags rabarber, men alt afhรฆngig af sรธdmen pรฅ dem du bruger, skal du mรฅske have lidt mere sukker i grรธden. Her er brugt en blanding af de sรธde rรธde jordbรฆrrabarber og nogle gammeldags rabarbersorter der er mere grรธnne i stรฆnglerne.

    Makroner – Her kan du bruge fรฆrdigkรธbte makroner eller lave dine egne. Det er helt op til dig.

    Kagerasp – Ja de fleste steder hedder det jo nok รฆblekagerasp, men nu er det jo ikke gammeldags รฆblekage vi skal lave. Men รฆblekagerasp kan ogsรฅ laves selv eller kรธbes fรฆrdigt. Her i opskriften laver jeg det selv, det er nemlig sรฅ nemt, men du kan selvfรธlgelig kรธbe det fรฆrdigt i supermarkedet hvis du hellere vil det.

    Mandler – Mandler og rabarber gรฅr bare godt sammen. Derfor serverer vi altid mandelflager pรฅ rabarbergrรธd og rabarberkage.

    Hvordan laver man gammeldags rabarberkage?

    Gammeldags rabarberkage er en bรฅde nem og virkelig lรฆkkert klassisk dansk dessert. Det fรธrste man skal gรธre, er at forberede de forskellige elementer.

    1. Rabarbergrรธden skal koges af rabarber, vanilje, sukker og vand.
    2. Sรฅ skal der laves kagerasp. Det laves ved at riste rasp og sukker i smeltet smรธr pรฅ panden.
    3. Sidst men ikke mindst skal der piskes flรธdeskum.
    4. Nรฅr alle elementerne er klar, og kรธlet ned kan desserten samles. Fรธrst et lag rabarbergrรธd, sรฅ et lag rasp og makroner og sรฅ rabarbergrรธd igen inden der skal flรธdeskum og mandler pรฅ toppen.

      Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.

    Tips og Tricks

    Servering – Vi elsker at servere gammeldags rabarberkage i glas, men hvis du hellere vil servere den sรฅdan helt traditionelt i en stor skรฅl, sรฅ gรธr du selvfรธlgelig bare det i stedet for. Princippet er helt det samme. Vi synes bare glassene er nemmere, og sรฅ ser det jo ogsรฅ superfint ud.

    to glas med gammeldags rabarbergrรธd med makroner og flรธdeskum samt mandler pรฅ toppen.

    Ofte stillede spรธrgsmรฅl

    Kan jeg bruge frosne rabarber i gammeldags rabarberkage

    Ja det kan du fint gรธre, og du behรธver ikke tรธ dem op fรธrst, bare kom dem i gryden med de andre ingredienser og kog det op.

    Andre rabarberdesserter

    Er du sulten efter mere? Fรธlg Madformadelskere pรฅ Instagram, Facebook og Pinterest for at fรฅ de nyeste opskrifter!

    gammeldags rabarberkage med flรธdeskum og makroner samt mandler pรฅ toppen i glas.
    5 fra 1 stemme

    Gammeldags rabarberkage

    Gammeldags rabarberkage bestรฅr af syrlig rabarbergrรธd med sprรธd sรธd knas af rasp og makroner og med flรธdeskum drysset med mandelflager pรฅ toppen. Det er en dejlig klassisk dansk sommerdessert, som hele familien vil elske at sรฆtte tรฆnderne i.
    Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Nedkรธling og samling 1 time
    Samlet tid 1 time 30 minutter
    Ret Dessert
    Kรธkken Dansk
    Antal 4 personer
    Kalorier 604 kcal

    Ingredienser

    Rabarbergrรธd

    • 500 g rabarber
    • 180 g sukker, evt mere alt efter rabarbernes sรธdme
    • 1 tsk vaniljepasta
    • 1 dl vand
    • 1 spsk kartoffelmel, til jรฆvning
    • ยฝ dl vand, til jรฆvning

    Kagerasp

    • 25 g smรธr
    • 25 g sukker
    • 50 g rasp

    Yderligere

    • 2 ยฝ dl piskeflรธde
    • 6 makroner
    • 20 g mandelflager

    Sรฅdan gรธr du

    Rabarbergrรธd

    • Vask rabarberne, og skรฆr dem i skiver pรฅ 1-2 cm.
      500 g rabarber
    • Kom rabarber, sukker, vaniljepasta og vand i en gryde og kog op.
      180 g sukker, 1 tsk vaniljepasta, 1 dl vand
    • Lad grรธden koge under lรฅg i ca. 20 minutter. Smag til med mere sukker om nรธdvendigt. Nรฅr rabarberne er godt kogt ud, skal grรธden jรฆvnes.
    • Rรธr kartoffelmel ud i vand, og hรฆld det i grรธden under omrรธring. Tilsรฆt jรฆvning indtil du er tilfreds med konsistensen pรฅ grรธden. Husk den bliver lidt tykkere nรฅr den kรธler af.
      1 spsk kartoffelmel, ยฝ dl vand
    • Tag grรธden af varmen, og lad den kรธle af i en skรฅl inden den sรฆttes i kรธleskabet. Drys lidt sukker pรฅ toppen, sรฅ den ikke danner skind.

    Kagerasp

    • Smelt smรธrret pรฅ en pande.
      25 g smรธr
    • Kom rasp og sukker pรฅ panden, og steg det ved middel varme til raspen er gylden, det tager cirka 5-10 minutter. Lรฆg raspen til afkรธling pรฅ et stykke bagepapir.
      25 g sukker, 50 g rasp

    Samling af desserten

    • Pisk flรธden til en let og luftig flรธdeskum.
      2 ยฝ dl piskeflรธde
    • Kom fรธrst et lag rabarbergrรธd i bunden, og kom sรฅ et lag kagerasp ovenpรฅ. Knus markronerne, og fordel dem ovenpรฅ raspen. Lรฆg nu endnu et lag rabarbergrรธd ovenpรฅ, og til sidst flรธdeskum.
      6 makroner
    • Drys med mandelflager pรฅ toppen, og nu er desserten klar til servering.
      20 g mandelflager

    Tips og noter

    1. Kagerasp – Hvis du vil have en lidt grovere knas, sรฅ prรธv at erstat rasp med havregryn nรฅr du laver din kage rasp. Du kan ogsรฅ bruge en blanding af havregryn og hakkede mandler for endnu mere smag. Hvis du vil tage den nemme lรธsning, kan du kรธbe fรฆrdig รฆblekagerasp i supermarkedet.
    2. AnretningAnret og saml desserten i portionsglas som her eller i en stor skรฅl, fremgangsmรฅden er den samme.
    3. Forberedelse – Du kan lave bรฅde kageraspen og rabarbergrรธden dagen i forvejen. Opbevar kageraspen i et glas eller tรฆtsluttende bรธtte nรฅr det er kรธlet ned, og opbevar grรธden i kรธleskabet. Du kan samle desserten nogle timer inden servering, og opbevare glassene eller skรฅlen pรฅ kรธl indtil de skal serveres.

    Hvad skal du huske til nรฆste gang?



    Ernรฆringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 604kcalKulhydrater: 77gProtein: 6gFedt: 32gMรฆttet fedt: 18gTransfedt: 1gKolesterol: 99mgNatrium: 187mgKalium: 489mgFibre: 4gSukker: 59gA-vitamin: 1202IUC-vitamin: 10mgCalcium: 189mgJern: 1mg
    Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
    Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 27. maj 2021 โ€“ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Mรธller Avatar
    5 from 1 vote (1 rating without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Mรธller
    Rasmus Juul Mรธller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.