Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Dessert / Gammeldags rabarberkage

Gammeldags rabarberkage

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

1 time 30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Her først på sommeren er der ikke noget som en gammeldagsrabarberkage med flødeskum, makroner og kagerasp. Det smager bare af sol og sommer, og er noget vi laver hver eneste år. Det er en nem og hurtig dessert, læs med her og få vores opskrift.

gammeldags rabarberkage med flødeskum og makroner samt mandler på toppen i glas

Smagen af dansk sommer

Der er nu bare noget over sådan et glas gammeldags rabarberkage med makroner og flødeskum og det hele. Smagen af den syrlige rabarbergrød, den søde knas af makroner og kagerasp og så den cremede og lækre flødeskum og mandler på toppen. Mums, mums, mums!

Det er sådan en dessert vi laver igen og igen i løbet af sommeren, og for den sags skyld også hen på efteråret for vi har ofte rabarber i fryseren efter sæsonen slutter. Det er en nem dessert, den smager forrygende, og så kan man lave den i god tid.

Vi elsker at servere gammeldags rabarberkage i glas, men hvis du hellere vil servere den sådan helt traditionel i en stor skål, så gør du selvfølgelig bare det i stedet for. Princippet er helt det samme. Vi synes bare glassene er nemmere, og så ser det jo også superfint ud.

gammeldags rabarberkage i glas

Ingrediensnoter

Rabarber – Du kan bruge alle slags rabarber, men alt afhængig af sødmen på dem du bruger, skal du måske have lidt mere sukker i grøden. Her er brugt en blanding af de søde røde jordbærrabarber og nogle gammeldags rabarbersorter der er mere grønne i stænglerne.

Makroner – Her kan du bruge færdigkøbte makroner eller lave dine egne. Det er helt op til dig.

Kagerasp – Ja de fleste steder hedder det jo nok æblekagerasp, men nu er det jo ikke gammeldags æblekage men gammeldags rabarberkage her. Men æblekagerasp kan også laves selv eller købes færdigt. Her i opskriften laver jeg det selv, det er nemlig så nemt, men du kan selvfølgelig købe det færdigt i supermarkedet hvis du hellere vil det.

Piskefløde – Der skal flødeskum på rabarberkage. Sådan er det bare.

Mandler – Mandler og rabarber går bare godt sammen. Derfor serverer vi altid mandelflager på rabarbergrød og rabarberkage.

Hvordan laver man gammeldags rabarberkage?

Gammeldags rabarberkage er en både nem og virkelig lækkert klassisk dansk dessert. Det første man skal gøre, er at forberede de forskellige elementer. Rabarbergrøden skal koges af rabarber, vanilje, sukker og vand, og så skal der laves kagerasp. Det laves ved at riste rasp og sukker i smeltet smør på panden. Sidst men ikke mindst skal der piskes flødeskum.

Når alle elementerne er klar, og kølet ned kan desserten samles. Først et lag rabarbergrød, så et lag rasp og makroner og så rabarbergrød igen inden der skal flødesum og mandler på toppen.

to glas med gammeldags rabarbergrød med makroner og flødeskum samt mandler på toppen

Ofte stillede spørgsmål

Kan man koge rabarbergrøden dagen før?

Ja det kan man. Det er en god ide i hvert fald at lave den et par timer før, da den skal køle helt ned. Du kan også sagtens lave den dagen før.

Kan rabarbergrøden fryses?

Ja det kan den, så kan du altid lave hurtig og nem dessert også senere på året.

Kan jeg lave kageraspen dagen før?

Ja, raspen kan god holde sig i en lufttæt bøtte, så den kan sagtens laves dagen før eller endda et par dage før.

Andre rabarberopskrifter du måske vil synes om

gammeldags rabarberkage i glas

Opskrift på skøn rabarberdessert

Her får du opskriften på den bedste rabarberdessert nemlig en gammeldags rabarberkage. Den er nem at lave, og så smager den fantastisk. Det er en skøn sommerdessert, som både børn og voksne elsker herhjemme. Hvis du har frosne rabarber i fryseren, så er de også helt ideelle til gammeldags rabarberkage.

gammeldags rabarberkage med flødeskum og makroner samt mandler på toppen i glas
5 fra 1 stemme

Gammeldags rabarberkage

Opskrift på gammeldags rabarberkage
Gammeldags rabarberkage består af syrlig rabarbergrød med sprød sød knas af rasp og makroner og med flødeskum drysset med mandelflager på toppen. Det er en dejlig klassisk dansk sommerdessert, som hele familien vil elske at sætte tænderne i.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Nedkøling og samling 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 604 kcal

Ingredienser

Rabarbergrød:

  • 500 g rabarber
  • 180 g sukker, evt mere alt efter rabarbernes sødme
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 dl vand
  • 1 spsk kartoffelmel, til jævning
  • ½ dl vand, til jævning

Kagerasp:

  • 25 g smør
  • 25 g sukker
  • 50 g rasp, eller havregryn

Yderligere:

  • 6 makroner
  • 2,5 dl piskefløde
  • 20 g mandelflager

Sådan gør du

Rabarbergrød:

  • Vask rabarberne, og skær dem i skiver på 1-2 cm.
  • Kom rabarber, sukker, vaniljepasta og vand i en gryde og kog op.
  • Lad grøden koge under låg i ca. 20 minutter. Smag til med mere sukker om nødvendigt. Når rabarberne er godt kogt ud, skal grøden jævnes.
  • Rør kartoffelmel ud i vand, og hæld det i grøden under omrøring. Tilsæt jævning indtil du er tilfreds med konsistensen på grøden. Husk den bliver lidt tykkere når den køler af.
  • Tag grøden af varmen, og lad den køle af i en skål inden den sættes i køleskabet. Drys lidt sukker på toppen, så den ikke danner skind.

Kagerasp:

  • Smelt smørret på en pande.
  • Kom rasp og sukker på panden, og steg det ved middel varme til raspen er gylden, det tager cirka 5-10 minutter. Læg raspen til afkøling på et stykke bagepapir.

Samling af desserten:

  • Pisk fløden til en let og luftig flødeskum.
  • Anret desserten i portionsglas eller i en stor skål, fremgangsmåden er den samme.
  • Kom først et lag rabarbergrød i bunden, og kom så et lag kagerasp ovenpå. Knus markronerne, og fordel dem ovenpå raspen. Læg nu endnu et lag rabarbergrød ovenpå, og til sidst flødeskum. Drys med mandelflager på toppen, og nu er desserten klar til servering.

Noter

Hvis du vil have en lidt grovere knas, så prøv at erstat rasp med havregryn.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 604kcalKulhydrater: 77gProtein: 6gFedt: 32gMættet fedt: 18gTransfedt: 1gKolesterol: 99mgNatrium: 187mgKalium: 489mgFibre: 4gSukker: 59gA-vitamin: 1202IUC-vitamin: 10mgCalcium: 189mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.