Sød og cremet panna cotta med søde og syrlige syltede rabarber. Det er en dejlig sommerdessert, som du nemt kan forberede i god tid, og have stående klar i køleskabet.
2dllage fra de syltede rabarber, eller rabarbersaft
Sådan gør du
Syltede rabarber
Vask dine rabarber og skær dem i skiver på ca 0,5 cm.
100 g rabarber
Kog vand, rørsukker og kornene fra vaniljestangen i en gryde indtil sukkeret er helt opløst. Kom også gerne den tomme vaniljestang med, den giver ekstra smag. Kom så rabarberskiverne i når sukkeret er opløst, og giv dem et opkog.
2 dl vand, 1 dl rørsukker, 1 vaniljestang
Tag gryden af varmen, og lad rabarberne køle af i lagen. Kom dem i køleskabet indtil servering.
Panna cotta
Læg husblassen i koldt vand i en skål i ca. 5 min. Kog i mens fløden op med sukker og kornene fra vaniljestangen, samt den tommer vaniljestang. Lad fløden småkoge et par minutter, tag den så af varmen.
Vrid husblassen, og kom den i den varme fløde. Rør rundt med en ske indtil husblassen er opløst.
Lad massen køle lidt ned, inden den hældes på glas, og glassene stilles i køleskabet i minimum 2 timer.
Samling
Når panna cottaerne har sat sig, kan du lave geleen på toppen.
Kom husblassen i blød i en skål med koldt vand i 5 minutter.
1 blad husblas
Tag panna cottaerne ud af køleskabet, og kom 1-2 spsk. syltede rabarber på toppen af hver panna cotta.
Mål 2 dl af lagen fra de syltede rabarber af, og kom et par spiseskefulde i en gryde, og varm det op. Når det er varmt, vrides husblassen og smeltes i den varme lage. Tilsæt herefter resten af de 2 dl lage, og rør det sammen. Når lagen ikke er varm længere, hældes den forsigtigt ud over de syltede rabarber på toppen af panna cottaerne.
2 dl lage fra de syltede rabarber
Sæt dem herefter på køl igen i 2 timer til geleen har sat sig, og så er desserten klar til servering.
Noter
1. Syltede rabarber - Lav gerne de syltede rabarber en eller to dage før du skal servere desserten, de har godt af at trække i lagen i køleskabet.2. Gelé af rabarbersaft - Vil du ikke lave syltede rabarber, så kan du lave gelé af rabarbersaft, enten saft du selv har lavet eller færdigkøbt. Brug samme mængde som angivet i opskriften (i stedet for lagen fra de syltede rabarber).3. Forberedelse - Du kan fint lave de syltede rabarber nogle dage i forvejen, og panna cottaen kan også fint laves dagen før. Du kan også godt samle hele desserten med gelé på toppen i god tid, da den skal stå i køleskabet nogle timer for at sætte sig.