Iskold rabarbersuppe med vaniljeis er lig med sommer. Når man spiser det føles det og smager det som sommer i en tallerken. Ungerne guffer det i sig, og vi voksne nyder den iskolde suppe med den fine og sarte smag af rabarber. Det er på alle måder en super fin og lækker sommerdessert til når rabarberne melder sin ankomst.

Kold suppe som dessert
For mange lyder det skørt. Suppe til dessert? Og så en kold suppe. Men faktisk fungerer det bare super godt. Den iskolde suppe er jo faktisk bare en lækker rabarbersaft med vanilje, som bliver serveret i en talleren med for eksempel vaniljeis, tvebakker eller marcipancrutoner.
Suppen her kan også serveres varm. I det tilfælde vil man typisk spise den med tvebakker lige som vi kender det fra hyldebærsuppe.

Hvordan laver man rabarbersuppe
Det er heldigvis ikke svært at lave denne lækre dessert. Alt du skal bruge til rabarbersuppen er:
- Rabarber, selvfølgelig.
- Vand
- Vanilje
- Rørsukker
Først koger du rabarber i en gryde med vand og vanilje. Efter 20 minutter sier du saften fra og kommer den tilbage i gryden. Nu skal der rørsukker i, og når den er helt opløst i rabarbersuppen, ja så tager du den af varmen og lader den køle ned. Nogen kan godt lide en tykkere rabarbersuppe, og så kan man altså godt jævne den med lidt kartoffelmel pisket ud i vand. Vi kan bedst lide den ujævnede version.
Når suppen er helt kold, serveres den i dybe tallerkener med en kugle vaniljeis eller anden topping.

Rabarbersuppe opskrift
Her får du vores nemme opskrift på en lækker rabarberdessert som hele familien vil elske. Den er så nem at lave, og du kan sætte ungerne til at hjælpe med at skære rabarberne ud. Det er en opgave vores børn elsker herhjemme.
Når du først har lavet suppen, kan du selv vælge om du vil servere den kold eller varm. Vi kan bedst lide den iskold med en kugle hjemmelavet vaniljeis i.

Rabarbersuppe opskrift
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1 l vand
- 2 spsk vaniljesukker
- 120 g rørsukker
Sådan gør du
- Rengør rabarberne og skær den i skiver af cirka 1 cm.
- Kom rabarberskiver, vand og vaniljesukker i en gryde og kog ved svag varme under låg i 20 minutter.
- Hæld saften igennem en fintmasket si, og hæld den tilbage i gryden. Hæld sukker i saften, og varm op indtil sukkeret er helt smeltet. Smag suppen til, måske skal der lidt mere sukker i, alt efter hvor søde eller syrlige rabarberne er. Hvis du vil jævne suppen, kan du gøre det nu med 2 spsk. kartoffelmel udrørt i lidt vand, vi kan bedst lide den ujævnede version.
- Tag gryden af varmen, og hæld suppen på et glas eller flaske. Opbevar den på køl indtil den skal spises.
- Server suppen iskold med en kugle vaniljeis i. Det er en god ide at sætte rabarbersuppen i fryseren 30 minutter inden den skal serveres for at sikre at den er helt kold.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Har du flere rabarber tilbage? Så prøv også rabarberkage med marengs eller rabarbersnitter.
Serveringsforslag
- Server iskold rabarbersuppe med en kugle vaniljeis. Top evt. med syltede rabarber
- Server kold med jordbær eller kammerjunkere
- Server med varm rabarbarsuppe med tvebakker
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her