Rabarbersuppe

Af:

Tina Westergaard Mรธller

Opdateret:

Udgivet:


Kold rabarbersuppe med vaniljeis og friske jordbรฆr er dansk sommer i en tallerken, og det er pรฅ alle mรฅder en skรธn sommerdessert for bรฅde bรธrn og voksne.

kold rabarbersuppe med vaniljeis og jordbรฆr i tallerken.

Flere sรธde sager

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nem at lave pรฅ forhรฅnd – Du kan nemt lave denne rabarbersuppe dagen fรธr, sรฅ den er klar i kรธleskabet og du bare skal anrette desserten inden servering.
    Smagen – Dansk sommer i en tallerken, det er sรฅdan denne dessert smager, og hvis du leder efter en klassisk dansk sommerdessert, sรฅ er du landet rette sted.

    Ingrediensnoter

    Rabarber – Du kan bruge de rabarber du vil, men bruger du rabarber der er meget syrlige, vil det muligvis vรฆre nรธdvendigt at tilsรฆtte lidt ekstra sukker.

    Rรธrsukker – Vi bruger rรธrsukker, det giver en god dybde til smagen, men almindeligt hvidt sukker kan ogsรฅ fint bruges.

    Vanilje – Har du en vaniljestang, sรฅ brug kornene fra den. Du kan ogsรฅ erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker eller bruge en teskefuld vaniljepulver eller vaniljepasta i stedet.

    Alternative ingredienser

    Andre bรฆr – Har du jordbรฆr, brombรฆr, hindbรฆr eller andre bรฆr i fryseren, sรฅ kan du godt komme dem i gryden sammen med rabarberne og give suppen lidt ekstra sommersmag.

    Hvordan laver man rabarbersuppe?

    Det er virkelig en nem dessert, og den tager heller ikke lang tid at forberede.

    sรฅdan skรฆrer du rabarberne og koger rabarbersuppen med rabarber, vanilje, vand og sukker.
    1. Fรธrst skรฆres rabarberne ud i smรฅ stykker og kommes i en gryde.
    2. Derefter skal der vand, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang i gryden, og det hele koges op.
    3. Kog det hele under lรฅg ved middelsvag varme i 20 minutter.
    4. Efter 20 minutter sier du saften fra og kommer den tilbage i gryden. Nu skal der rรธrsukker i, og nรฅr den er helt oplรธst i rabarbersuppen, ja sรฅ tager du den af varmen og lader den kรธle ned.

      Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.

    Tips og Tricks

    Jรฆvning – Hvis du vil have en lidt tykkere rabarbersuppe, og sรฅ kan man altsรฅ godt jรฆvne den med lidt kartoffelmel pisket ud i vand. Vi kan bedst lide den ujรฆvnede version, men det er lidt en smags sag.

    Servering – Suppen serveres kold med for eksempel vaniljeis, tvebakker, kammerjunkere eller marcipancrutoner. Det er ogsรฅ lรฆkker med friske jordbรฆr eller syltede rabarber. Suppen kan ogsรฅ serveres varm, og sรฅ vil man typisk spise den med tvebakker lige som vi kender det fra hyldebรฆrsuppe.

    tallerken med kold rabarbersuppe med jordbรฆr og en kugle vaniljeis.

    Ofte stillede spรธrgsmรฅl

    Kan rabarbersuppe fryses?

    Ja det kan du sagtens gรธre. Kom suppen i plastbรธtter eller i fryseposer og lรฆg den i fryseren til senere pรฅ รฅret.

    Andre rabarberdesserter

    Er du sulten efter mere? Fรธlg Madformadelskere pรฅ Instagram, Facebook og Pinterest for at fรฅ de nyeste opskrifter!

    kold rabarbersuppe med vaniljeis og jordbรฆr i tallerken.
    5 fra 4 stemmer

    Rabarbersuppe

    Iskold rabarbersuppe er en skรธn sommerdessert serveret med friske jordbรฆr og vaniljeis. Du kan ogsรฅ servere den varm med tvebakker eller med din favorittopping.
    Opskrift af: Tina Westergaard Mรธller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 10 minutter
    Tilb. tid 20 minutter
    Samlet tid 30 minutter
    Ret Dessert
    Kรธkken Dansk
    Antal 6 personer
    Kalorier 206 kcal

    Ingredienser

    • 500 g rabarber
    • 1 l vand
    • 1 vaniljestang
    • 120 g rรธrsukker

    Til servering

    • 250 g jordbรฆr
    • 0,5 l vaniljeis
    • Limeskal
    • Frisk mynte

    Sรฅdan gรธr du

    • Rengรธr rabarberne og skรฆr den i skiver af cirka 1 cm.
      500 g rabarber
    • Kom rabarberskiver, vand, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme under lรฅg i 20 minutter.
      1 l vand, 1 vaniljestang
    • Hรฆld saften igennem en fintmasket si, og hรฆld den tilbage i gryden. Hรฆld sukker i saften, og varm op indtil sukkeret er helt smeltet. Smag suppen til, mรฅske skal der lidt mere sukker i, alt efter hvor sรธde eller syrlige rabarberne er.
      Hvis du vil jรฆvne suppen kan det gรธres nu1
      120 g rรธrsukker
    • Tag gryden af varmen, og hรฆld suppen pรฅ et glas eller flaske. Opbevar den pรฅ kรธl indtil den skal spises.
    • Suppen serveres i dybe tallerkener med friske jordbรฆr, vaniljeis, frysk mynte og lidt revet limeskal.
      250 g jordbรฆr, 0,5 l vaniljeis, Limeskal, Frisk mynte

    Tips og noter

    1. JรฆvningHvis du vil jรฆvne suppen, kan du gรธre det nu med 2 spsk. kartoffelmel udrรธrt i lidt vand, vi kan bedst lide den ujรฆvnede version.
    2. ServeringServer suppen iskold med en kugle vaniljeis i. Det er en god ide at sรฆtte rabarbersuppen i fryseren 30 minutter inden den skal serveres for at sikre at den er helt kold. Suppen kan alternativt serveres varm med tvebakker.
    3. Opbevaring – Opbevar suppen i kรธleskabet, her holder den sig fint nogle dage. Du kan ogsรฅ fryse suppen ned for lรฆngere holdbarhed.

    Hvad skal du huske til nรฆste gang?



    Ernรฆringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 206kcalKulhydrater: 38gProtein: 3gFedt: 6gMรฆttet fedt: 3gFlerumรฆttet fedt: 0.4gEnkeltumรฆttet fedt: 1gKolesterol: 20mgNatrium: 49mgKalium: 397mgFibre: 3gSukker: 33gA-vitamin: 286IUC-vitamin: 31mgCalcium: 143mgJern: 0.4mg
    Vilkรฅr for beregning af ernรฆringsdata
    Har du prรธvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. maj 2020 โ€“ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Tina Westergaard Mรธller Avatar
    5 from 4 votes (4 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Mรธller
    Rasmus Juul Mรธller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder pรฅ denne hjemmeside tilhรธrer Madformadelskere โ€“ Du mรฅ under ingen omstรฆndigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrรฆdelse vil udlรธse et krav om kompensation.