Kold rabarbersuppe med vaniljeis og friske jordbรฆr er dansk sommer i en tallerken, og det er pรฅ alle mรฅder en skรธn sommerdessert for bรฅde bรธrn og voksne.

Flere sรธde sager
Opskriften er god fordi
Nem at lave pรฅ forhรฅnd – Du kan nemt lave denne rabarbersuppe dagen fรธr, sรฅ den er klar i kรธleskabet og du bare skal anrette desserten inden servering.
Smagen – Dansk sommer i en tallerken, det er sรฅdan denne dessert smager, og hvis du leder efter en klassisk dansk sommerdessert, sรฅ er du landet rette sted.
Ingrediensnoter
Rabarber – Du kan bruge de rabarber du vil, men bruger du rabarber der er meget syrlige, vil det muligvis vรฆre nรธdvendigt at tilsรฆtte lidt ekstra sukker.
Rรธrsukker – Vi bruger rรธrsukker, det giver en god dybde til smagen, men almindeligt hvidt sukker kan ogsรฅ fint bruges.
Vanilje – Har du en vaniljestang, sรฅ brug kornene fra den. Du kan ogsรฅ erstatte noget af sukkeret med vaniljesukker eller bruge en teskefuld vaniljepulver eller vaniljepasta i stedet.
Alternative ingredienser
Andre bรฆr – Har du jordbรฆr, brombรฆr, hindbรฆr eller andre bรฆr i fryseren, sรฅ kan du godt komme dem i gryden sammen med rabarberne og give suppen lidt ekstra sommersmag.
Hvordan laver man rabarbersuppe?
Det er virkelig en nem dessert, og den tager heller ikke lang tid at forberede.
- Fรธrst skรฆres rabarberne ud i smรฅ stykker og kommes i en gryde.
- Derefter skal der vand, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang i gryden, og det hele koges op.
- Kog det hele under lรฅg ved middelsvag varme i 20 minutter.
- Efter 20 minutter sier du saften fra og kommer den tilbage i gryden. Nu skal der rรธrsukker i, og nรฅr den er helt oplรธst i rabarbersuppen, ja sรฅ tager du den af varmen og lader den kรธle ned.
Find den fulde opskrift lรฆngere nede pรฅ siden.
Tips og Tricks
Jรฆvning – Hvis du vil have en lidt tykkere rabarbersuppe, og sรฅ kan man altsรฅ godt jรฆvne den med lidt kartoffelmel pisket ud i vand. Vi kan bedst lide den ujรฆvnede version, men det er lidt en smags sag.
Servering – Suppen serveres kold med for eksempel vaniljeis, tvebakker, kammerjunkere eller marcipancrutoner. Det er ogsรฅ lรฆkker med friske jordbรฆr eller syltede rabarber. Suppen kan ogsรฅ serveres varm, og sรฅ vil man typisk spise den med tvebakker lige som vi kender det fra hyldebรฆrsuppe.
Ofte stillede spรธrgsmรฅl
Ja det kan du sagtens gรธre. Kom suppen i plastbรธtter eller i fryseposer og lรฆg den i fryseren til senere pรฅ รฅret.

Rabarbersuppe
Sรฅdan gรธr du
- Rengรธr rabarberne og skรฆr den i skiver af cirka 1 cm.500 g rabarber
- Kom rabarberskiver, vand, korn fra vaniljestangen og den tomme vaniljestang i en gryde og kog ved svag varme under lรฅg i 20 minutter.1 l vand, 1 vaniljestang
- Hรฆld saften igennem en fintmasket si, og hรฆld den tilbage i gryden. Hรฆld sukker i saften, og varm op indtil sukkeret er helt smeltet. Smag suppen til, mรฅske skal der lidt mere sukker i, alt efter hvor sรธde eller syrlige rabarberne er. Hvis du vil jรฆvne suppen kan det gรธres nu1120 g rรธrsukker
- Tag gryden af varmen, og hรฆld suppen pรฅ et glas eller flaske. Opbevar den pรฅ kรธl indtil den skal spises.
- Suppen serveres i dybe tallerkener med friske jordbรฆr, vaniljeis, frysk mynte og lidt revet limeskal.250 g jordbรฆr, 0,5 l vaniljeis, Limeskal, Frisk mynte
Tips og noter
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. maj 2020 โ Vi har efterfรธlgende gennemprรธvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: