Populært:

Rabarbersuppe

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

30 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Iskold rabarbersuppe med vaniljeis er lig med sommer. Når man spiser det føles det og smager det som sommer i en tallerken. Ungerne guffer det i sig, og vi voksne nyder den iskolde suppe med den fine og sarte smag af rabarber. Det er på alle måder en super fin og lækker sommerdessert til når rabarberne melder sin ankomst.

Rabarbersuppe serveret i hvid tallerken med en kugle vaniljeis

Kold suppe som dessert

For mange lyder det skørt. Suppe til dessert? Og så en kold suppe. Men faktisk fungerer det bare super godt. Den iskolde suppe er jo faktisk bare en lækker rabarbersaft med vanilje, som bliver serveret i en talleren med for eksempel vaniljeis, tvebakker eller marcipancrutoner.

Suppen her kan også serveres varm. I det tilfælde vil man typisk spise den med tvebakker lige som vi kender det fra hyldebærsuppe.

Smukke røde rabarbar kan blive til en smuk rabarbersuppe

Hvordan laver man rabarbersuppe

Det er heldigvis ikke svært at lave denne lækre dessert. Alt du skal bruge til rabarbersuppen er:

  • Rabarber, selvfølgelig.
  • Vand
  • Vanilje
  • Rørsukker

Først koger du rabarber i en gryde med vand og vanilje. Efter 20 minutter sier du saften fra og kommer den tilbage i gryden. Nu skal der rørsukker i, og når den er helt opløst i rabarbersuppen, ja så tager du den af varmen og lader den køle ned. Nogen kan godt lide en tykkere rabarbersuppe, og så kan man altså godt jævne den med lidt kartoffelmel pisket ud i vand. Vi kan bedst lide den ujævnede version.

Når suppen er helt kold, serveres den i dybe tallerkener med en kugle vaniljeis eller anden topping.

Rabarbersuppe med vaniljeis har en smuk rød farve

Rabarbersuppe opskrift

Her får du vores nemme opskrift på en lækker rabarberdessert som hele familien vil elske. Den er så nem at lave, og du kan sætte ungerne til at hjælpe med at skære rabarberne ud. Det er en opgave vores børn elsker herhjemme.

Når du først har lavet suppen, kan du selv vælge om du vil servere den kold eller varm. Vi kan bedst lide den iskold med en kugle hjemmelavet vaniljeis i.

Nem opskrift på rabarbersuppe
5 fra 4 stemmer

Rabarbersuppe opskrift

Iskold rabarbersuppe serveret med hjemmelavet vaniljeis
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 6 portioner
Kalorier 96 kcal

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 1 l vand
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 120 g rørsukker

Sådan gør du

  • Rengør rabarberne og skær den i skiver af cirka 1 cm.
  • Kom rabarberskiver, vand og vaniljesukker i en gryde og kog ved svag varme under låg i 20 minutter.
  • Hæld saften igennem en fintmasket si, og hæld den tilbage i gryden. Hæld sukker i saften, og varm op indtil sukkeret er helt smeltet. Smag suppen til, måske skal der lidt mere sukker i, alt efter hvor søde eller syrlige rabarberne er.
    Hvis du vil jævne suppen, kan du gøre det nu med 2 spsk. kartoffelmel udrørt i lidt vand, vi kan bedst lide den ujævnede version.
  • Tag gryden af varmen, og hæld suppen på et glas eller flaske. Opbevar den på køl indtil den skal spises.
  • Server suppen iskold med en kugle vaniljeis i. Det er en god ide at sætte rabarbersuppen i fryseren 30 minutter inden den skal serveres for at sikre at den er helt kold.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 96kcalKulhydrater: 24gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gNatrium: 12mgKalium: 240mgFibre: 2gSukker: 21gA-vitamin: 85IUC-vitamin: 7mgCalcium: 77mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Har du flere rabarber tilbage? Så prøv også rabarberkage med marengs eller rabarbersnitter.

Serveringsforslag

  • Server iskold rabarbersuppe med en kugle vaniljeis. Top evt. med syltede rabarber
  • Server kold med jordbær eller kammerjunkere
  • Server med varm rabarbarsuppe med tvebakker

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.