Iskold rabarbersuppe med vaniljeis er lig med sommer. Nรฅr man spiser det fรธles det og smager det som sommer i en tallerken. Ungerne guffer det i sig, og vi voksne nyder den iskolde suppe med den fine og sarte smag af rabarber. Det er pรฅ alle mรฅder en super fin og lรฆkker sommerdessert til nรฅr rabarberne melder sin ankomst.

Kold suppe som dessert
For mange lyder det skรธrt. Suppe til dessert? Og sรฅ en kold suppe. Men faktisk fungerer det bare super godt. Den iskolde suppe er jo faktisk bare en lรฆkker rabarbersaft med vanilje, som bliver serveret i en talleren med for eksempel vaniljeis, tvebakker eller marcipancrutoner.
Suppen her kan ogsรฅ serveres varm. I det tilfรฆlde vil man typisk spise den med tvebakker lige som vi kender det fra hyldebรฆrsuppe.
Flere sรธde sager
Hvordan laver man rabarbersuppe
Det er heldigvis ikke svรฆrt at lave denne lรฆkre dessert. Alt du skal bruge til rabarbersuppen er:
- Rabarber, selvfรธlgelig.
- Vand
- Vanilje
- Rรธrsukker
Fรธrst koger du rabarber i en gryde med vand og vanilje. Efter 20 minutter sier du saften fra og kommer den tilbage i gryden. Nu skal der rรธrsukker i, og nรฅr den er helt oplรธst i rabarbersuppen, ja sรฅ tager du den af varmen og lader den kรธle ned. Nogen kan godt lide en tykkere rabarbersuppe, og sรฅ kan man altsรฅ godt jรฆvne den med lidt kartoffelmel pisket ud i vand. Vi kan bedst lide den ujรฆvnede version.
Nรฅr suppen er helt kold, serveres den i dybe tallerkener med en kugle vaniljeis eller anden topping.
Rabarbersuppe opskrift
Her fรฅr du vores nemme opskrift pรฅ en lรฆkker rabarberdessert som hele familien vil elske. Den er sรฅ nem at lave, og du kan sรฆtte ungerne til at hjรฆlpe med at skรฆre rabarberne ud. Det er en opgave vores bรธrn elsker herhjemme.
Nรฅr du fรธrst har lavet suppen, kan du selv vรฆlge om du vil servere den kold eller varm. Vi kan bedst lide den iskold med en kugle hjemmelavet vaniljeis i.

Rabarbersuppe opskrift
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1 l vand
- 2 spsk vaniljesukker
- 120 g rรธrsukker
Sรฅdan gรธr du
- Rengรธr rabarberne og skรฆr den i skiver af cirka 1 cm.
- Kom rabarberskiver, vand og vaniljesukker i en gryde og kog ved svag varme under lรฅg i 20 minutter.
- Hรฆld saften igennem en fintmasket si, og hรฆld den tilbage i gryden. Hรฆld sukker i saften, og varm op indtil sukkeret er helt smeltet. Smag suppen til, mรฅske skal der lidt mere sukker i, alt efter hvor sรธde eller syrlige rabarberne er.Hvis du vil jรฆvne suppen, kan du gรธre det nu med 2 spsk. kartoffelmel udrรธrt i lidt vand, vi kan bedst lide den ujรฆvnede version.
- Tag gryden af varmen, og hรฆld suppen pรฅ et glas eller flaske. Opbevar den pรฅ kรธl indtil den skal spises.
- Server suppen iskold med en kugle vaniljeis i. Det er en god ide at sรฆtte rabarbersuppen i fryseren 30 minutter inden den skal serveres for at sikre at den er helt kold.
Hvad skal du huske til nรฆste gang?
Ernรฆringsinformation
Har du flere rabarber tilbage? Sรฅ prรธv ogsรฅ rabarberkage med marengs eller rabarbersnitter.
Serveringsforslag
- Server iskold rabarbersuppe med en kugle vaniljeis. Top evt. med syltede rabarber
- Server kold med jordbรฆr eller kammerjunkere
- Server med varm rabarbarsuppe med tvebakker
Hvad synes du om opskriften?
Har du prรธvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne hรธre hvad du synes om den. Lรฆg en kommentar, giv antal stjerner pรฅ opskriften og del dit billede pรฅ Instagram med #madformadelskere โ Vi elsker at se Jeres retter โค๏ธ
Tilmeld dig ogsรฅ gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lรฆkre mad du laver!ย Du finder Facebookgruppen her