Hvis man har lidt rabarber tilbage her sidst på sæsonen eller man måske har frosset lidt ned tidligere på sommeren, så er det nu man skal lave en lækker rabarber/blomme marmelade med sensommerens skønne blommer. Læs med her og få vores nemme opskrift.
Den ultimative sommermarmelade
Her er endnu en opskrift med dette års lækre rabarber. Denne gang kombineret med nogle lækre danske blommer. Denne rabarber/blomme marmelade er nem at lave, og smager fantastisk på en nybagt bolle en sensommerdag.
Vi synes det er skønt at have rabarber i haven, man kan lave så mange lækre ting med den, og vi er så heldige at mine forældre har et skønt blommetræ, hvor vi ofte får et par poser lækre søde blommer sidst på sommeren. De kan bruges med det samme, eller fryses ned, så der altid er til lækker marmelade eller grød.
Det er ved at være sidst på rabarbersæsonen nu, men måske har du stadig lige lidt der skal bruges eller det kan være at du har fået frosset nogle ned i løbet af sommeren. Frosne rabarber kan sagtens bruges til denne marmelade. Det kan frosne blommer for den sags skyld også.
Jeg laver helst marmelade i de her små weck glas, en portion som denne giver 4 glas, og så kan vi nemt nå at spise et glas uden at noget går til spilde. Du kan selvfølgelig også vælge to større glas hvis du synes.
Mere morgenmadsinspiration
Ingrediensnoter
Rabarber – Du kan bruge ganske almindelige rabarber fra haven eller du kan købe dem i supermarkedet. Du kan godt bruge frosne rabarber hvis du har nogen i fryseren.
Blommer – Brug gerne søde modne danske blommer når de er i sæson. De giver den bedste smag. Du kan købe dem i supermarkedet, og du kan også bruge frosne blommer hvis du har nogle i fryseren.
Vanilje – Bruge en vaniljestang eller alternativt vaniljepasta eller vaniljepulver.
Sukker – Brug bare almindeligt sukker. Det er ikke nødvendigt at bruge syltesukker.
Hvordan laver man rabarber/blomme marmelade?
Det er supernemt at lave sin egen marmelade. Sådan er det også med denne.
Det første du skal gøre er, at skære rabarberne i skiver og halvere blommerne og fjerne stenen.
Så skal rabarber og blommer i en gryde sammen med resten af ingredienserne, og så er det bare at koge det hele op. Det skal koge i cirka 15 minutter eller indtil du har en god marmeladekonsistens.
Så skal marmeladen bare fyldes på rene skoldede glas, og så er den klar til at gemme eller spise den på nybagte boller.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan sagtens erstatte blommer med andre frugter eller bær. Prøv for eksempel med hindbær, jordbær eller æbler.
Hjemmelavet marmelade kan holde flere måneder hvis du skolder glassene og skyller dem i spiritus eller atamon. Efter åbning skal marmeladen spises indenfor et par uger og opbevares på køl.
Andre marmeladeopskrifter du måske vil synes om
Opskrift på Blommemarmelade med rabarber
Her er vores bud på en lækker rabarber/blomme marmelade. Den er nem at lave og smager skønt af dansk sol og sommer.
Det er en helt klassisk dansk marmelade, der bare smager af den gode frugt, og her sammen med lidt god vanilje. Meget mere behøver man ikke for at få en god marmelade. Vi håber meget at du får lyst til at prøve at lave en lækker marmelade til din familie, det smager skønt på hjemmebagte boller.
Rabarber/blomme marmelade
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 300 g blommer
- ½ dl vand
- 2 dl sukker
- 1 stang vanilje
- Atamon, til at skylle glassene i
Sådan gør du
- Rens og skær rabarberne i mindre stykker. Skær blommerne over og fjern stenene. Kom rabarber, blommer, vand, sukker, kornene fra vaniljestangen, samt den tomme vaniljestang i en gryde og kog det hele til det er godt kogt ud og har den konsistens du ønsker dig. Det tager cirka 15 minutter.
- Smag til og tilsæt evt. mere sukker hvis det er nødvendigt. Der er stor forskel på sødmen i rabarber!
- Når du er tilfreds med smag og konsistens, fjernes vaniljestangen og marmeladen fyldes på skoldede glas, der er skyllet i atamon.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Serveringsforslag
- Spis på lune friskbagte boller
- Spis i pandekager på en dejlig sommeraften
- Spis som dessert i vandbakkelser med flødeskum eller vaniljeis.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ️♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 12. juni 2015 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her