Solbærmarmelade

/5

10 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Hjemmelavet marmelade smager altså bare bedst, og hvis du har solbær i haven, så er det helt oplagt at lave en skøn solbærmarmelade. Det er nemlig både nemt, og så smager det forrygende på en hjemmebagt bolle.

solbærmarmelade i syltetøjsglas

Bærbuske i haven

Vi har lidt forskellige bær i haven.

Solbær, ribs og hindbær er vores favoritter, og her er det nogle af solbærene der er blevet til dejligt syltetøj.

Sådan en hjemmelavet solbærmarmelade er fantastisk på alt fra hjemmebagt brød og i kager til desserter, på pandekager eller lige der hvor du kunne forestille dig.

Det er en dejlig måde at få sommeren til at strække lidt længere, og gemme de dejlige sommersmage til senere på året.

glas med hjemmelavet solbærmarmelade.

Mere morgenmadsinspiration


Ingrediensnoter

Solbær – Friske solbær direkte fra haven er selvfølgelig at foretrække, men frosne solbær kan også helt fint bruges. Du kan bruge dem direkte fra frost, og de behøver ikke tø op først.

Syltesukker – Jeg synes at syltesukker er fordelagtig at bruge her, da det lige giver lidt tykkelse og konsistens på marmeladen. Du kan faktisk også bare bruge almindeligt sukker hvis du synes, og så eventuelt tilsætte lidt geleringsmiddel for at få lidt tykkelse på. Men syltesukker er virkelig nemt at arbejde med.

Hvordan laver man solbærmarmelade?

Det er så nemt at lave marmelade selv, så det skal du endelig gøre hvis du har lyst til det.

Det eneste du skal gøre, er at komme vand, solbær og syltesukker i en gryde og koge det hele op. Når det har kogt i cirka 10 minutter, eller til du synes konsistensen er som du gerne vil have, så skal marmeladen hældes på skoldede glas, og så skal det bare køle ned inden det er klar til at spise.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

glas med hjemmelavet solbærmarmelade.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer jeg marmeladen?

Jeg har den stående i mit viktualierum. Det kunne også være et køligt og mørkt andet rum, for eksempel et kælderrum. Når marmeladen er åbnet, skal den opbevares på køl.


Andre marmeladeopskrifter du måske vil synes om

skive franskbrød med hjemmelavet solbærsyltetøj.

Tips og Tricks

  • Brug syltesukker
    • Det er nemt at lave marmelade med syltesukker, for du skal ikke gøre andet end at tilsætte bær, sukker og lidt vand. Hvis du hellere vil bruge almindeligt sukker, kan du godt gøre det, og eventuelt tilsætte lidt geleringsmiddel for eksempel rød melatin.
  • Pektin i solbær
    • Pektinindholdet i solbær svinger meget, og der er mest pektin i de helt modne solbær. Hvis du bruger solbær med masser af pektin, kan du opleve at marmeladen bliver meget tyk. I det tilfælde kan du koge den op med lidt vand.

Serveringsforslag

Elsker du solbær?

Prøv også vores opskrift på Rødgrød med fløde

små glas med hjemmelavet solbærmarmelade.

Opskrift på hjemmelavet solbærsyltetøj

Her får du vores opskrift på en lækker og nem solbærmarmelade. Det er en dejlig måde at gemme havens solbær til vinteren, og den smager altså bare skønt på brød brød og i kager eller desserter.

Vi håber at du får lyst til at prøve opskriften og lave marmeladen til din familie, det vil de helt sikkert elske.

solbærmarmelade i syltetøjsglas
Ingen stemmer endnu

Solbærmarmelade

Nem og lækker syltetøj med solbær og syltesukker. Det er en dejlig måde at gemme havens solbær til senere på sæsonen, og gemme smagen af sommer endnu længere.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 0 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Marmelade
Køkken Dansk
Antal 3 små glas
Kalorier 426 kcal

Ingredienser

  • 500 g solbær
  • 250 g syltesukker
  • 3 spsk vand

Sådan gør du

  • Vask og rengør dine solbær. Fjern stilke og blade og kom bærene i en gryde.
    500 g solbær
  • Tilsæt syltesukker og vand og kog det hele op. Lad marmeladen koge i cirka 10 minutter indtil du har den konsistens du godt kan lide. Den vil blive lidt tykkere når den køler ned.
    250 g syltesukker, 3 spsk vand
  • Kom marmeladen på skoldede glas, der er skyllet i spiritus eller atamon. Sæt låget på med det samme, og lad marmeladen køle ned inden den serveres eller bruges i kager eller desserter.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 426kcalKulhydrater: 109gProtein: 2gFedt: 1gMættet fedt: 0.1gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 0.1gNatrium: 4mgKalium: 538mgSukker: 83gA-vitamin: 383IUC-vitamin: 302mgCalcium: 93mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Tina Westergaard Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.