Populært:

Madformadelskere / Syltning / Kvædemarmelade

Kvædemarmelade

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kvæder er sjove og spændende at arbejde med i køkkenet. I dag har vi lavet en lækker kvædemarmelade, som er skøn til et ostebord eller ovenpå en nybagt boller med ost, læs med her og få vores opskrift.

kvædemarmelade i glas med kvæder bagved

Skøn sød marmelade

Vi har kaste os ud i at lave lidt opskrifter med kvæder i år. Vi har nemlig været heldige at få nogle foræret, og så er det jo bare at komme i gang!

Vi har tidligere lavet Kvædegele, som er virkelig lækker at servere til for eksempel kød eller vildt, eller til at bruge i sovs eller andre retter.

I dag er det kvædemarmelade vi har kastet os over.

Det er en skøn marmelade, som smager lidt hen ad pære- eller æblemarmelade, men som har den her karakteristiske parfumerede kvædesmag. Her sammen med vanilje. Mums, det er bare godt!

Vi elsker at spise den på alt fra pandekager og et stykke nybagt brød til ostebordet eller i kager. Den kan bare bruges rigtig mange steder, så hvis du har adgang til kvæder, så kan vi kun anbefale dig at komme i gang med at lave noget marmelade selv.

kvædemarmelade i glas med en teske i

Ingrediensnoter

Kvæder – Vi har her brugt nogle danske kvæder. Du kan bruge både æble- og pærekvæder. Vi har brugt cirka 3 kvæder, det passede med 350 gram når kernehus var skåret væk.

Sukker – Der skal en del sukker i, både for smagen men også for at få en lækker og tyk marmelade. Det er ikke nødvendigt at tilsætte geleringsmiddel, da der er masser af pektin i kvæder.

Vanilje – Vanilje smager dejligt sammen med kvæde. Du kan bruge korn fra en vaniljestang eller erstatte det med vaniljepasta. Du kan også bruge vaniljesukker hvis det er hvad du har derhjemme. Hvis du bruger vaniljesukker, kan du erstatte et par skefulde af sukkeret med vaniljesukker.

Hvordan laver man marmeladen?

Det er heldigvis ret nemt at lave denne marmelade selv, og så smager den bare godt. Så lav endelig en stor portion hvis du har mange kvæder i haven.

Først skal du vaske kvæderne, jeg skræller dem altså ikke, for skrællen bliver helt blød, og den er med til at give noget tekstur. Vil du ikke have skrællen med, kan du selvfølgelig godt skrælle dem.

De vaskede kræver skæres i mindre tern på cirka 1-2 cm, kernehuset kasseres. Kom kvædestykkerne i en gryde med vand, sukker, citronsaft og vanilje og kog det hele op. Nu skal marmeladen koge i cirka 30 minutter. De sidste 10 minutter tages låget af, så marmeladen koger lidt ind og tykner lidt. Den vil sætte sig mere når den bliver kold.

Kom marmeladen på rene, skoldede glas og så skal den bare køle ned inden den er klar til at spise.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

glas med hjemmelavet kvædemarmelade

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer jeg marmeladen?

Vi har et koldt spisekammer hvor vi har alt vores marmelade og syltetøj stående indtil glasset bliver åbnet. Når glasset er åbnet skal det i køleskabet.

Andre sylteopskrifter du måske vil synes om

hjemmelavet marmelade med kvæder i glas

Tips og tricks til opskriften

Vær omhyggelig med hygiejnen når du laver marmelade. Glassene skal vaskes godt, skoldes i kogende vand og derefter skylles i atamon eller smagsneutral spiritus som vodka. Fyld glassene helt op og sæt låget på med det samme for at sikre den bedste holdbarhed.

Serveringsforslag

Har du mange kvæder i haven?

Prøv også vores opskrift på Kvædegele
glas med kvædemarmelade
kvædemarmelade på teske

Opskrift på marmelade med kvæder

Her får du vores mega nemme og mega lækre opskrift på kvædemarmelade. Vi elsker denne marmelade, både børn og voksne, så det håber vi at du også vil.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften hvis du har kvæder i haven derhjemme.

kvædemarmelade i glas med kvæder bagved
5 fra 3 stemmer

Kvædemarmelade

Opskrift på kvædemarmelade
Lækker opskrift på hjemmelavet marmelade med kvæder. Den er skøn at spise på pandekager eller brød eller som tilbehør til ost.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Marmelade
Køkken Dansk
Antal 2 glas
Kalorier 879 kcal

Ingredienser

  • 350 g kvæder, vægt efter udskæring
  • 400 g sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 citron, saften
  • 3 dl vand

Sådan gør du

  • Vask kvæderne godt, fjern kernehuset og skær dem i tern på 1-2cm. Du behøver ikke skrælle kvæderne. Vægten angivet i opskriften, er udskåret vægt.
    350 g kvæder
  • Kom kvædestykkerne i en gryde sammen med sukker, citronsaft, korn fra vaniljestangen og vand. Kog det hele op.
    400 g sukker, 1 vaniljestang, 1 citron, 3 dl vand
  • Skru ned når det koger, og lad det småsimre i 30 minutter. De første 20 minutter under låg, og de sidste 10 minutter tages låget af, så marmeladen kan tykne lidt. Den vil tykne meget mere når den køler ned.
  • Kom den færdige marmelade på rene skoldede glas, som er skyllet i atamon eller vodka for at sterilisere glassene. Sæt lågene på glassene og lad dem køle ned.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1glasKalorier: 879kcalKulhydrater: 228gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 0.03gFlerumættet fedt: 0.1gEnkeltumættet fedt: 0.1gNatrium: 17mgKalium: 364mgFibre: 3gSukker: 200gA-vitamin: 71IUC-vitamin: 32mgCalcium: 27mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.