Efterårsmad
Efteråret er en skøn tid. Der er så meget lækker efterårsmad. Der er mange lækre råvarer i sæson vi kan bruge i køkkenet, og de kølige dage betyder at vi begynder at rykke sammen i stuerne, tænde lys og bruge mere tid indendørs. Det er simpelthen en virkelig hyggelig årstid her i Danmark. Først på efteråret bliver vi beriget med lækre frugter på træerne, og vi bager masser af kager med æbler og brombær. Senere kommer græskarene frem i køkkenet og vi kan få masser af lækre og sunde kål af forskellige typer.
Opskrifter på efterårsretter
Supper og gryderetter
Supper og simreretter er i høj kurs her om efteråret. Retter der har stået i flere timer på komfuret og duften der breder sig i huset er helt fantastisk. Hvis man er svampekyndig, og kender nogle af alle de lækre spisesvampe man kan finde her sidst på sommeren og om efteråret, så gør de sig supergodt i efterårsmad. Vi elsker kantareller, tragtkantareller og Karl Johan i madlavningen på denne årstid.
Super er noget af det vi spiser masser af i løbet af efterårsmånederne. Det er så lækkert med kartofler, jordskokker, kål og alle de lækre rodfrugter, der bare er perfekte i meget efterårsmad. For slet ikke at tale om kålsalater og bagte rodfrugter. Mmm siger jeg bare!
Til supper og gryderetter hører sig godt brød. Vi bager selv det meste af vores brød, og især nu her hvor vejret ikke rigtig er til at være udenfor. Derfor finder du også lækre brødopskrifter her til dine efterårsretter.
Her på siden finder du vores bedste opskrifter på lækker efterårsmad.