Harira

/5

50 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Marrokansk harira suppe med fuld drøn på smagen. Hvis du leder efter en opskrift på en fyldig og mættende suppe med masser af smag, så er det her du skal starte. Harira er nemt at lave og er fyldt med grønt, kød og bælgfrugter.

Marokkansk Harira suppe med oksekød, linser og kikærter samt grøntsager i skål med koriander og chili på toppen.

Suppedag med harira

Du bemærker det med det samme, når duften begynder at brede sig fra alle de dejlige krydderier, så er du ikke i tvivl om at der er noget spændende mad på vej.

Jeg husker tydeligt første gang jeg fik den her suppe hjemme hos min mor og far. Der var lige kommet en ny kogebog til, og så skulle der prøves supper af.

Harira var den første vi prøvede og den sad bare lige i skabet med masser af smag, og så var den dejlig mættende samtidig. Nu er bolden sendt videre til mig, og det her er min version af den klassiske Marokkanske suppe med bælgfrugter og oksekød.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at komme til Marokko og smage den “ægte” version, der er noget med at sådan noget smager altid bedst når man er i landet hvor retten hører til. Det må komme en gang i fremtiden når der er kommet lidt mere stabilitet i verden.

For nu må vi nøjes med min version, men den smager altså også rigtig godt! Så bare kom i gang.

tallerken med harira suppe med bælgfrugter og oksekød.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Oksekød – Hakket oksekød, gerne med en god fedt procent, så der kommer noget smag til suppen.

Grøntsager – Gulerødder, løg og bladselleri. Klassisk sammensætning der giver en masse smag til suppen.

Bælgfrugter – Grønne linser er rige på protein og fibre, og så giver de en god fylde. Kikærter er også en god kilde til plantebaseret protein og fibre samtidig med at de lige som grønne linser giver en god fylde.

Krydderier – Det der giver suppen sin karakteristiske smag, er krydderierne. Spidskommen, koriander, paprika, gurkemeje og kanel. Du kan prøve med andre kombinationer hvis der er nogle krydderier du foretrækker frem for andre.

Hvidløg – Der skal hvidløg i, og hellere for meget end for lidt. Det giver en god dybde til suppen.

Ingefær
– Der skal også frisk revet ingefær i suppen. Det gør den en smule stærk og har bare en rigtig god smag.

Frisk persille og koriander – Der skal både i suppen og så skal der gemmes lidt til at pynte med. Frisk koriander har en helt anden smag end tørret stødt.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel oksekød med lammekød eller kylling
  • I stedet for grønne linser kan du bruge brune linser

Hvordan laver man marokkansk harira?

Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver en af mine favoritsupper. Der er maser af drøn på smagen, og hvis man ønsker den stærkere, så kommer man bare mere chili i.

Du kan med fordel forberede grøntsagerne og måle krydderierne af på forhånd. I en stor gryde svitses det hakkede kød af i olie ved middel varme inden ingefær og hvidløg tilsættes, og kort svitses med.

Nu tilsættes de forberedte grøntsager samt chili, og svitses sammen med kødet i nogle minutter. Krydderierne tilsættes og svitses kort med, inden der tilsættes hakkede tomater, kikærter, linser, vand, bouillonterninger, salt, sukker samt peber.

Suppen bringes i kog inden der skrues ned for varmen til det simrer. Kom låg på gryden, og lad nu suppen simre i en lille halv time. Der røres naturligvis rundt med jævne mellemrum, så det ikke brænder på undervejs.

Når der er nogle minutter tilbage tilsættes frisk hakket persille og koriander til suppen, inden den serveres sammen med Khobz brød eller et godt flutes.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

skefuld af fyldig marokkansk harira suppe.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man fryse resterne ned?

Ja, det kan holde sig ca. 3 dage på køl eller det kan fryses ned. Det tøes langsomt op i en gryde og varmes igennem inden servering.

Kan man bruge andre slags linser?

Du kan bruge sorte, brune og røde. Du skal blot være opmærksom på at de røde koger nemmere ud, og er altså ikke så faste som de andre i suppen.


Andre supper du måske vil synes om

marokkansk suppe klar til servering med koriander på toppen.

Tips og Tricks

  • Forberedelse
    • Forbered det hele, skær grøntsager, mål krydderier samt linser af, så alt er klar til gryden. Det gør det bare noget nemmere i sidste ende, og så tager det ikke længe at bikse suppen sammen.

Serveringsforslag

Elsker du Marokkansk mad?

Prøv også vores opskrift på Marokkansk lammeskank i ovn

tallerken med harira suppe hvor der er en ske i til at spise med.

Opskrift på marokkansk harira suppe

Her får du opskriften på vores version af en klassisk Marokkansk suppe. Fuld drøn på smagen og maser af fylde der mætter godt. Det er opskriften på en virkelig god suppe som de fleste vil sætte pris på.

Den kan serveres året rundt og suppleret med lidt brød til, så er det et konge måltid! Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere suppen for din familie.

Marokkansk Harira suppe med oksekød, linser og kikærter samt grøntsager i skål med koriander og chili på toppen.
Ingen stemmer endnu

Marokkansk Harira

Lækker fyldig og krydret Marokkansk suppe med masser af smag. Det er både hakket oksekød, lækre grøntsager og kikærter og grønne linser i denne suppe, så den mætter rigtig godt. Server den med et godt brød til.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 50 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Marokkansk
Antal 4 personer
Kalorier 639 kcal

Ingredienser

  • 2 spsk olivenolie
  • 400 g hakket oksekød
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 3 fed hvidløg
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • ½ rød chili
  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt gurkemeje
  • 2 kanelstænger
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 oksebouillonterninger
  • 1 l vand
  • 240 g kikærter, fra dåse
  • 150 g grønne linser
  • 2 tsk sukker
  • 1 ½ tsk salt, eller efter smag
  • Peber, efter smag
  • 2 spsk frisk persille, plus lidt til garniture
  • 2 spsk frisk koriander, plus lidt til garniture

Sådan gør du

  • Forbered grøntsagerne samt chili. Løgene pilles og skæres i fine tern. Bladselleri skylles og skæres i fine tern. Gulerødderne skrælles og skæres i fine tern. Chilien udkernes og skæres i fine tern. Når du er færdig, stilles det hele til siden.
    1 løg, 2 gulerødder, 2 stilke bladselleri, ½ rød chili
  • Hak persille og koriander fint og stil det til siden.
    2 spsk frisk persille, 2 spsk frisk koriander
  • I en stor gryde varmes olien op. Det hakkede kød tilsættes og brunes af ved middel varme. Når kødet er brunet af, tilsættes fintrevet ingefær samt fintrevet hvidløg. Lad det svitse med i et par minutter.
    2 spsk olivenolie, 400 g hakket oksekød, 1 spsk frisk ingefær, 3 fed hvidløg
  • Tilsæt nu de forberedte løg, bladselleri, gulerødder samt hakket chili og lad det svitse med i ca. 5 minutter yderligere.
  • Tilsæt derefter de tørrede krydderier og lad dem svitse med i et minuts tid.
    2 tsk stødt spidskommen, 1 tsk stødt koriander, 2 tsk paprika, ½ tsk stødt gurkemeje, 2 kanelstænger
  • Nu skal der tilsættes hakkede tomater, afdryppede kikærter fra dåse, og skyllede, afdryppede grønne linser. Vend det hele rundt, og tilsæt 1 liter vand efterfulgt af 2 bouillonterninger, salt, sukker samt peber.
    1 ds hakkede tomater, 2 oksebouillonterninger, 1 l vand, 240 g kikærter, 150 g grønne linser, 1 ½ tsk salt, 2 tsk sukker, Peber
  • Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 25 minutter. Når der er ca. 5 minutter tilbage af tilberedningstiden tilsættes frisk koriander samt persille. Resten gemmes til garniture.
    – Husk at røre i suppen med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.
  • Lad suppen koge færdig og smag til inden servering.
  • Server den varme suppe med brød eller ris til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 639kcalKulhydrater: 60gProtein: 36gFedt: 30gMættet fedt: 9gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 15gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 1617mgKalium: 1412mgFibre: 22gSukker: 14gA-vitamin: 6249IUC-vitamin: 28mgCalcium: 178mgJern: 10mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.