Lækker fyldig og krydret Marokkansk suppe med masser af smag. Det er både hakket oksekød, lækre grøntsager og kikærter og grønne linser i denne suppe, så den mætter rigtig godt. Server den med et godt brød til.
Forb. tid 15 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 50 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
2spskolivenolie
400ghakket oksekød
1spskfrisk ingefær
3fedhvidløg
1løg
2gulerødder
2stilkebladselleri
½rød chili
2tskstødt spidskommen
2tskpaprika
1tskstødt koriander
½tskstødt gurkemeje
2kanelstænger
1dshakkede tomater
2oksebouillonterninger
1lvand
240gkikærter, fra dåse
150ggrønne linser
2tsksukker
1 ½tsksalt, eller efter smag
Peber, efter smag
2spskfrisk persille, plus lidt til garniture
2spskfrisk koriander, plus lidt til garniture
Sådan gør du
Forbered grøntsagerne samt chili. Løgene pilles og skæres i fine tern. Bladselleri skylles og skæres i fine tern. Gulerødderne skrælles og skæres i fine tern. Chilien udkernes og skæres i fine tern. Når du er færdig, stilles det hele til siden.
1 løg, 2 gulerødder, 2 stilke bladselleri, ½ rød chili
Hak persille og koriander fint og stil det til siden.
2 spsk frisk persille, 2 spsk frisk koriander
I en stor gryde varmes olien op. Det hakkede kød tilsættes og brunes af ved middel varme. Når kødet er brunet af, tilsættes fintrevet ingefær samt fintrevet hvidløg. Lad det svitse med i et par minutter.
Nu skal der tilsættes hakkede tomater, afdryppede kikærter fra dåse, og skyllede, afdryppede grønne linser. Vend det hele rundt, og tilsæt 1 liter vand efterfulgt af 2 bouillonterninger, salt, sukker samt peber.
1 ds hakkede tomater, 2 oksebouillonterninger, 1 l vand, 240 g kikærter, 150 g grønne linser, 1 ½ tsk salt, 2 tsk sukker, Peber
Bring det i kog, skru ned for varmen og lad det simre under låg i ca. 25 minutter. Når der er ca. 5 minutter tilbage af tilberedningstiden tilsættes frisk koriander samt persille. Resten gemmes til garniture. - Husk at røre i suppen med jævne mellemrum, så den ikke brænder på.
Lad suppen koge færdig og smag til inden servering.