Khobz – Marokkansk brød

De her Khobz, som er et lille lækkert marokkansk brød, bagte vi da vi lavede Marokkansk lammeskank. De er meget enkle og nemme at lave, og smagen er simpel og helt perfekt til gryderetter, salater eller suppe.

Hvis du har lyst, så lav en dobbeltportion af brødene, så kan du komme dem i fryseren du ikke spiser, og så har du altid lækre brød til aftensmaden. Hvis du endnu ikke har prøvet den, så vil jeg anbefale dig at prøve vores opskrift på marokkansk lammeskank, du skal altså ikke lade dig afskrække af at tilberede hele lammeskanke, det er faktisk rigtig nemt, og så smager det helt fantastisk.

Marokkansk mad kan måske lyde lidt tung, idet vi forbinder simreretterne med kulde og vinter, men faktisk passer denne ret rigtig godt ind som sommermad også. En lun aften på terrassen med en stor gryde god marokkansk mad og disse lækre brød, efter børnene har leget i haven hele dagen, ja så findes der ikke ret meget der er bedre faktisk. Selvom det smager af noget, så er det faktisk ret børnevenligt, idet smagene er meget balancerede i forhold til surt, sødt og spicy.

Khobz opskrift

Her er vores version af det marokkanske brød khobz. Det er en meget enkel opskrift, og den er nem at lave. Da dejen skal æltes godt, anbefaler vi at du bruger en røremaskine til at køre dejen på hvis du har mulighed for det.

Marokkansk brød Khobz - opskrift på marokkansk brød til gryderetter eller suppe
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Khobz – Marokkansk brød opskrift

Lækre små brød til suppe eller gryderetter
Ret Tilbehør
Køkken Marokkansk
Keyword Brød
Samlet tid 2 timer
Portioner 6 stk

Ingredienser

  • 300 g hvedemel Gerne med højt proteinindhold
  • 350 g durum Oprindeligt bruges der semolina
  • 2,5 tsk tørgær
  • 1,5 tsk sukker
  • 2 tsk salt
  • 310 g lunkent vand

Fremgangsmåde

  • Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål, eller i skålen til røremaskinen.
  • Tilsæt vandet og ælt dejen i 10 minutter ved medium hastighed til den er blevet elastisk.
  • Dæk dejen til og lad den hæve et lunt sted i Ca. 1 time.
  • Del dejen i 6 portioner og form dem hver til en kugle.
  • Tryk dejkuglerne flade med dine fingerspidser til de er mellem 5 -6 mm tykke. Dæk dem til og lad dem hæve i 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader.
  • Prik brødene med en gaffel.
  • Overfør dem til en bageplade med bage papir, og bag dem i Ca. 20 minutter eller til de er blevet flot gyldne.
  • Lad dem køle af og server dem som tilbehør til gryderetter eller til salater.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Her på siden har vi masser af opskrifter på lækkert brød og tilbehør til den aftensmad. Vil du prøve et andet af vores populære brød, så smut over og se på pull apart hvidløgsbrød med ost. Det er et lækkert og sjovt brød, som både børn og voksne er vilde med herhjemme, og et brød vi laver igen og igen når vi får gæster. Hvis du er til noget mere klassisk, så er vores sprøde flutes også altid en vinder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares