Marokkansk lammeskank i ovn

Vil du prøve en lækker og smagfuld ret med lammeskank, så er marokkansk lammeskank i ovn et rigtig godt bud. Det er en opskrift på en marokkansk-inspireret ret, der skal stå og simre i ovnen i flere timer, og som giver en fantastisk duft i huset mens den tilberedes.

Retten indeholder ret mange ingredienser, men det er det hele værd, og når du først har købt krydderierne, så kan du jo lave retten igen og igen. Vi spiser retten med de marokkanske brød, Khobz.

Det bedste ved retten, ud over det smørmøre lammekød der falder af benet og alle de komplekse smage, er nok den sovs der ligger i gryden. En sovs som bare venter på et stykke brød der kan suge den op. Det er sådan en ret hvor hele familien sidder og dypper brød i gryden for at få det sidste med. Jeg forestiller mig også, at det i Marokko er helt ok at sidde med hænderne i gryden.

Marokkansk mad

Marokkansk mad er kendt for sin søde og krydrede smag, og der synes jeg denne ret rammer plet. Abrikoserne sørger for en perfekt sødme sammen med de mangle krydrede smage fra alle krydderierne.

Vi har desværre aldrig været i Marokko nogen af os, men jeg forestiller mig at det er lige præcis sådan her traditionel marokkansk mad smager. Hold nu op hvor er det godt! Total mørt lammekød og sød-krydret sovs.

marokkansk lammeskank i ovn - opskrift på tilberedning af lammeskank
marokkansk lammeskank i ovn - opskrift på tilberedning af lammeskank

Marokkansk lammeskank i ovn opskrift

Her er vores bud på dejlig marokkansk mad – lammeskank i ovn med kikærter, oliven, gulerødder og masser af smag. Selvom der er mange krydderier i, skal du ikke være bekymret hvis du ikke er til spicy mad, retten er nemlig ikke stærk, men den smager af rigtig meget. Du kan evt. smage lidt undervejs, og se om du synes smagen skal justeres lidt.

marokkansk lammeskank i ovn - opskrift på tilberedning af lammeskank
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Marokkansk lammeskank i ovn opskrift

Lammeskank som i Marokko.
Ret Hovedret, Hverdagsmad
Køkken Morokkansk
Keyword Simremad
Portioner 6 personer

Ingredienser

  • 2 – 3 stk lammeskanke
  • 2 – 3 spsk olivenolie
  • 1 l hønseboullion
  • 2 store løg hakket groft
  • 5 – 7 fed hvidløg hakket fint
  • 2 dåser kikærter drænet for væske
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 350 g gulerødder i skiver
  • 1 stk grøn chili udkernet hakket fint
  • 1 stk rød chili udkernet hakket fint
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 150 g mandler eller cashewnødder
  • 1 glas sorte oliven uden sten
  • 1 spsk honning
  • 1 stk citron kun skallen eller saltet citron hvis man kan få fat i det.

Krydderierne:

  • 2 tsk ingefær hakket fint eller revet fint
  • 1 1/2 spsk spidskommen
  • 2 spsk stødt koriander
  • 1 spsk paprika
  • 1/2 stang kanel
  • 1/2 spsk gurkemeje
  • 1 drys safran kan udelades
  • salt efter smag
  • peber efter smag
  • 1 bdt frisk koriander eller persille

Fremgangsmåde

  • Start med at forvarme ovnen til 150 grader.
  • Varm olivenolien op i en tykbundet gryde. Brun lammeskankene på alle sider. Tag dem op og stil dem til siden. I samme gryde kommes de hakkede løg i og steges ved svag varme i Ca.10 minutter eller til de er blevet bløde.
  • I en morter eller skål blandes ingefær, hvidløg, rød og grøn chili, spidskommen, koriander, gurkemeje, paprika, tilsæt evt. en smule olie og vand.
  • Kom krydderiblandingen op i gryden til løgene og steg det ved svag varme i 3 – 5 min. tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i 5 – 10 minutter.
  • Kom lammeskankene i gryden tilsæt kikærterne, kanelstang, samt bouillon. Lad det simre i gryden til det småkoger. Kom låg på gryden og stil den i ovnen. Lad retten stå i ovnen i 1 1/2 – 2 timer. Efter tiden er gået tages gryden ud og safran, skal af citron, gulerødder, honning, oliven samt abrikoser tilsættes. Bland det hele godt sammen og kom låg på gryden igen. Stil gryden i ovnen og giv den Ca. 1 time mere.
  • På en pande ristes mandlerne let. Stil dem til siden. Hak den friske koriander groft. Stil det til siden.
  • Når tiden er gået tages gryden ud og retten smages til med salt og peber. Drys mandlerne og frisk koriander eller persille over retten og server den med det samme, Evt. sammen med Kobhz (Marokkansk brød) eller couscous.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Til retten kan du bage et lækkert brød

Andre opskrifter med lam?

Prøv også vores lækre opskrift på lammekoteletter i ovn med rosmarin, citron og kartofler. Eller vores grillede lammekoteletter hvis du mangler en dejlig sommerret med lam.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares