Madformadelskere / Aftensmad / Marokkansk lammeskank i ovn

Marokkansk lammeskank i ovn

5

/5

4 timer 30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

4 timer 30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vil du prøve en lækker og smagfuld ret med lammeskank, så er marokkansk lammeskank i ovn et rigtig godt bud. Det er en opskrift på en marokkansk-inspireret ret, der skal stå og simre i ovnen i flere timer, og som giver en fantastisk duft i huset mens den tilberedes, læs med her og få vores opskrift.

marokkansk lammeskank i ovn - opskrift på tilberedning af lammeskank

Marokkansk mad når det er best

Retten indeholder ret mange ingredienser, men det er det hele værd, og når du først har købt krydderierne, så kan du jo lave retten igen og igen. Vi spiser retten med de marokkanske brød, Khobz.

Det bedste ved retten, ud over det smørmøre lammekød der falder af benet og alle de komplekse smage, er nok den sovs der ligger i gryden. En sovs som bare venter på et stykke brød der kan suge den op. Det er sådan en ret hvor hele familien sidder og dypper brød i gryden for at få det sidste med. Jeg forestiller mig også, at det i Marokko er helt ok at sidde med hænderne i gryden.

Marokkansk mad er kendt for sin søde og krydrede smag, og der synes jeg denne ret rammer plet. Abrikoserne sørger for en perfekt sødme sammen med de mangle krydrede smage fra alle krydderierne.

Vi har desværre aldrig været i Marokko nogen af os, men jeg forestiller mig at det er lige præcis sådan her traditionel marokkansk mad smager. Hold nu op hvor er det godt! Total mørt lammekød og sød-krydret sovs.

marokkansk lammeskank i ovn - opskrift på tilberedning af lammeskank

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg gemme resterne?

Ja du kan gemme resterne i køleskabet og spise dem indenfor et par dage, eller du kan fryse resterne ned.

Hvad skal jeg servere til retten?

Et godt brød til at suge alt den lækre sauce er at foretrække. Du kan for eksempel bage nogle lækre Khobz – Marokkansk brød

Andre opskrifter med lam du måske vil synes om

marokkansk lammeskank i ovn - opskrift på tilberedning af lammeskank

Tips og tricks til opskriften

  • Prøv også at lave retten med cachewnødder i stedet for mandler, det smager ogå rigtig godt.

Serveringsforslag

Elsker du også lam?

Så prøv også vores lækre opskrift på Langtidsstegt lammekølle
marokkansk lammeskank i ovn - opskrift på tilberedning af lammeskank

Opskrift på lammeskank med abrikoser og mandler

Her er vores bud på dejlig marokkansk mad – lammeskank i ovn med kikærter, oliven, gulerødder og masser af smag. Selvom der er mange krydderier i, skal du ikke være bekymret hvis du ikke er til spicy mad, retten er nemlig ikke stærk, men den smager af rigtig meget. Du kan evt. smage lidt undervejs, og se om du synes smagen skal justeres lidt.

marokkansk lammeskank i ovn - opskrift på tilberedning af lammeskank
5 fra 2 stemmer

Marokkansk lammeskank i ovn

Opskrift på marokkansk lammeskank i ovn
Lammeskank som i Marokko. Der er masser af god smag tilstede i denne ret, den er krydret men ikke stærk, så hele familien kan sagtens spise med.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 4 timer
Samlet tid 4 timer 30 minutter
Ret Hovedret
Køkken Marokkansk
Antal 6 personer
Kalorier 617 kcal

Ingredienser

  • 3 lammeskanke
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 l hønseboullion
  • 2 løg, hakket groft
  • 6 fed hvidløg, hakket fint
  • 2 ds kikærter, drænet for væske
  • 1 ds hakkede tomater
  • 350 g gulerod, i skiver
  • 1 grøn chili, udkernet hakket fint
  • 1 rød chili, udkernet hakket fint
  • 100 g tørrede abrikoser
  • 150 g mandler eller cashewnødder
  • 1 glas sorte oliven, uden sten
  • 1 spsk honning
  • 1 citron, kun skallen eller saltet citron hvis man kan få fat i det.

Krydderierne:

  • 2 tsk frisk ingefær, hakket fint eller revet fint
  • 1 1/2 spsk spidskommen
  • 2 spsk stødt koriander
  • 1 spsk paprika
  • 1/2 stang kanel
  • 1/2 spsk stødt gurkemeje
  • 1 drys safran, kan udelades
  • Salt
  • Peber
  • 1 dl frisk koriander, eller persille

Sådan gør du

  • Start med at forvarme ovnen til 150 grader.
  • Varm olivenolien op i en tykbundet gryde. Brun lammeskankene på alle sider. Tag dem op og stil dem til siden. I samme gryde kommes de hakkede løg i og steges ved svag varme i ca.10 minutter eller til de er blevet bløde og klare.
    3 lammeskanke, 3 spsk olivenolie, 2 løg
  • I en morter eller skål blandes ingefær, hvidløg, rød og grøn chili, spidskommen, koriander, gurkemeje, paprika, tilsæt evt. en smule olie og vand.
    6 fed hvidløg, 1 grøn chili, 1 rød chili, 2 tsk frisk ingefær, 1 1/2 spsk spidskommen, 2 spsk stødt koriander, 1/2 spsk stødt gurkemeje, 1 spsk paprika
  • Kom krydderiblandingen op i gryden til løgene og steg det ved svag varme i 3 – 5 min. Tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i 5 – 10 minutter.
    1 ds hakkede tomater
  • Kom lammeskankene i gryden tilsæt kikærterne, kanelstang, samt bouillon. Lad det simre i gryden til det småkoger. Kom låg på gryden og stil den i ovnen. Lad retten stå i ovnen i 1 1/2 – 2 timer. Efter tiden er gået tages gryden ud og safran, skal af citron, gulerødder, honning, oliven samt abrikoser tilsættes. Bland det hele godt sammen og kom låg på gryden igen. Stil gryden i ovnen og giv den ca. 1 time mere.
    1 l hønseboullion, 2 ds kikærter, 350 g gulerod, 1 glas sorte oliven, 1 spsk honning, 1 citron, 1/2 stang kanel, 1 drys safran, 100 g tørrede abrikoser
  • På en pande ristes mandlerne let. Stil dem til siden. Hak den friske koriander groft. Stil det til siden.
    150 g mandler eller cashewnødder, 1 dl frisk koriander
  • Når tiden er gået tages gryden ud og retten smages til med salt og peber. Drys mandlerne og frisk koriander eller persille over retten og server den med det samme, Evt. sammen med Kobhz (Marokkansk brød) eller couscous.
    Salt, Peber

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 617kcalKulhydrater: 47gProtein: 34gFedt: 36gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 23gTransfedt: 0.01gKolesterol: 69mgNatrium: 1477mgKalium: 1488mgFibre: 12gSukker: 25gA-vitamin: 12601IUC-vitamin: 43mgCalcium: 226mgJern: 7mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. juni 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.