Opskrift på marokkansk lammeskank i ovnLammeskank som i Marokko. Der er masser af god smag tilstede i denne ret, den er krydret men ikke stærk, så hele familien kan sagtens spise med.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 4 timert
Samlet tid 4 timert30 minuttermin
Antal 6personer
Ingredienser
3lammeskanke
3spskolivenolie
1lhønseboullion
2løg, hakket groft
6fedhvidløg, hakket fint
2dskikærter, drænet for væske
1dshakkede tomater
350ggulerod, i skiver
1grøn chili, udkernet hakket fint
1rød chili, udkernet hakket fint
100gtørrede abrikoser
150gmandler eller cashewnødder
1 glassorte oliven, uden sten
1spskhonning
1citron, kun skallen eller saltet citron hvis man kan få fat i det.
Krydderierne:
2tskfrisk ingefær, hakket fint eller revet fint
1 1/2spskspidskommen
2spskstødt koriander
1spskpaprika
1/2stangkanel
1/2spskstødt gurkemeje
1dryssafran, kan udelades
Salt
Peber
1dlfrisk koriander, eller persille
Sådan gør du
Start med at forvarme ovnen til 150 grader.
Varm olivenolien op i en tykbundet gryde. Brun lammeskankene på alle sider. Tag dem op og stil dem til siden. I samme gryde kommes de hakkede løg i og steges ved svag varme i ca.10 minutter eller til de er blevet bløde og klare.
3 lammeskanke, 3 spsk olivenolie, 2 løg
I en morter eller skål blandes ingefær, hvidløg, rød og grøn chili, spidskommen, koriander, gurkemeje, paprika, tilsæt evt. en smule olie og vand.
Kom krydderiblandingen op i gryden til løgene og steg det ved svag varme i 3 - 5 min. Tilsæt de hakkede tomater og lad det simre i 5 - 10 minutter.
1 ds hakkede tomater
Kom lammeskankene i gryden tilsæt kikærterne, kanelstang, samt bouillon. Lad det simre i gryden til det småkoger. Kom låg på gryden og stil den i ovnen. Lad retten stå i ovnen i 1 1/2 - 2 timer. Efter tiden er gået tages gryden ud og safran, skal af citron, gulerødder, honning, oliven samt abrikoser tilsættes. Bland det hele godt sammen og kom låg på gryden igen. Stil gryden i ovnen og giv den ca. 1 time mere.
1 l hønseboullion, 2 ds kikærter, 350 g gulerod, 1 glas sorte oliven, 1 spsk honning, 1 citron, 1/2 stang kanel, 1 drys safran, 100 g tørrede abrikoser
På en pande ristes mandlerne let. Stil dem til siden. Hak den friske koriander groft. Stil det til siden.
150 g mandler eller cashewnødder, 1 dl frisk koriander
Når tiden er gået tages gryden ud og retten smages til med salt og peber. Drys mandlerne og frisk koriander eller persille over retten og server den med det samme, Evt. sammen med Kobhz (Marokkansk brød) eller couscous.