Madformadelskere / Brød / Naanbrød med hvidløg

Naanbrød med hvidløg

5

/5

1 time 30 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

Photo of author

Tina Westergaard Møller

Når der er indisk mad på manuen, serverer vi ofte naan til. Det er de lækre indiske fladbrød, som går godt til Butter Chicken, indisk kylling i karry og en masse andre lækre gryderetter. Læs med her og få vores opskrift på indiske naanbrød med hvidløg og koriander her.

naanbrød med hvidløg og koriander

Indiske fladebrød til gryderetter

Naanbrød er et fladt cirka 1 cm tykt hvedebrød, som ofte serveres til Indisk eller Parkistansk mad.

Naan indeholder både gær og yoghurt, hvilket gør at det bliver luftigere og tykkere end de Indiske Chapati eller roti brød.

Begge versioner af Indisk brød er super lækre, men naanbrød er ekstra velegnede til forskellige gryderetter hvor det luftige brød virkelig kan suge noget af saucen op.

Naanbrød fås i mange varianter, og det kan da også købes færdiglavet i de fleste danske supermarkeder. Det er der dog slet ingen grund til, for det er nemlig virkelig nemt at bage det selv, og så kan man jo give brødet de smage man allerbedst kan lide.

Her er det naanbrød med hvidløg og hakket frisk koriander, men du kan nemt bruge alle andre typer af krydderurter hvis du ikke er så vild med koriander.

Det specielle ved naan er at man først bager dem i ovnen, og når de så er færdigbagte pensles de med smeltet smør, her er det altså smør med presset hvidløg og hakket koriander, og så stables de ovenpå hinanden og pakkes ind i et viskestykke.

Med den metoder bliver brødene bløde og lækre, og perfekte at brække fra hinanden og spise til en lækker Indisk gryderet for eksempel Butter chicken.

naanbrød med hvidløg, salt og koriander

Ingrediensnoter

Tørgær – Vi bruger næsten altid tørgær når vi bager naan. Det er bare nemt og lige til. Du kan også erstatte det med cirka 5 gram frisk gær.

Hvedemel – Brug helt almindeligt hvedemel. Mængden af hvedemel kan godt afhænge af hvilken type mel du bruger, så hold øje med dejens struktur mere end den præcise mængde af mel.

Græsk yoghurt – Du kan også bruge almindelig neutral yoghurt eller andet lignende produkt.

Kardemomme og gurkemeje – Kan godt springes over, men hvis du har det i køkkenskabet, giver det lige et ekstra indisk pift til dejen.

Smør – De færdigbagte naanbrød skal pensles med smeltet smør for at blive bløde og lækre.

Hvidløg – Denne opskrift er på naanbrød med hvidløg. Du kan godt springe hvidløget over hvis du ikke er vild med det.

Frisk koriander – Vi elsker frisk koriander, men vi ved også godt at det er en smags sag. Hvis du ikke kan lide koriander, kan du bruge andre krydderurter for eksempel persille, eller helt springe krydderurterne over.

Hvordan laver man naanbrød med hvidløg?

Naanbrød med hvidløg er lækkert at servere til indisk mad eller alle slags gryderetter og supper.

Heldigvis er det virkelig nemt selv at bage sine naan.

Først skal vi have lavet dejen. Først skal mælken lige lunes til den er lillefingervarm sammen med yoghurten, og så kan man tilsætte gær, salt, sukker og krydderier. Til sidst æltes melet i lidt af gangen. Når dejen er æltet, skal den hæve en times tid, inden den deles i portioner og rulles ud til naanbrød.

Brødene bages i ovnen, gerne på et bagestål eller en pizzasten. De skal have 2-3 minutter ved høj varmen, og så skal de vendes og bages et par minutter på den anden side inden de tages ud af ovnen og pensles med smeltet smør tilsat presset hvidløg og hakket koriander.

De færdige brød stables ovenpå hinanden og pakkes ind i et viskestykke, så bliver de lækre og bløde og holder sig lune indtil de skal serveres.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

naanbrød med hvidløg, koriander og salt

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man naanbrød?

De færdige naanbrød skal køle helt ned i et viskestykke for at forblive bløde. Når de er kølet ned kan de opbevares nogle dage i en plastpose ved stuetemperatur. De kan lunes i ovnen inden servering.

Kan naanbrød fryses?

Ja du kan sagtens fryse naanbrød. Så hvis du ikke får spist dem alle, kan de fryses ned til en anden dag.

Kan jeg bruge andet end koriander?

Ja, hvis du er en af dem der ikke er vild med koriander, så kan du undlade det helt eller bruge en anden krydderurt i stedet for eksempel frisk persille.

Hvad kan jeg servere naan til?

Naanbrød passer godt til Indisk, parkistansk eller mellemøstlig med. Du kan også servere naan til alle typer af gryderetter, simreretter eller supper hvor du gerne vil servere et lækkert madbrød til.

Kan jeg bruge andet end græsk yoghurt?

Ja du kan også bruge almindeligt neutralt yoghurt, creme fraiche eller andre lignende produkter.

Kan jeg lave naanbrød på panden?

Ja du kan sagtens tilberede brødene på en varm pande. De skal steges 2-3 minutter på hver side til de er gennembagte.

Andre indiske opskrifter du måske vil synes om

Andre madbrød du måske vil synes om

naanbrød med hvidløg, koriander og salt

Tips og tricks til naanbrød med hvidløg

  • Brug den krydderurt du bedst kan lide, eller måske den der passer godt til det du serverer sammen med dine naanbrød.
  • Lav dine brød i god tid, de kan sagtens ligge et par timer pakket ind i viskestykket, eller de kan lunes igen i ovnen inden servering.
  • Frys eventuelle rester ned, det er skønt at have et naanbrød i fryseren til aftensmaden.

Serveringsforslag

bløde naanbrød med hvidløg, koriander og salt
naanbrød med salt, koriander og hvidløg

Opskrift på indiske fladbrød med koriander og hvidløg

Her får du vores opskrift på nemme, lækre og brød naanbrød med hvidløg. De er meget bedre end dem du kan købe i supermarkedet, og du kan selv give dem den smag du bedst kan lide.

Her laver vi dem med hvidløg og koriander, og herhjemme er de et hit hos både børn og voksne når vi spiser indiske karryretter. Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og lave naan til din egen familie.

naanbrød med hvidløg og koriander
5 fra 1 stemme

Naanbrød med hvidløg

Opskrift på naanbrød med hvidløg
Naan er bløde og lækre indiske fladbrød, som kan serveres til alt fra gryderetter og supper til mellemøstlige, Indiske og Parkistanske retter. Her er en af vores favorit naanbrød med hvidløg og frisk koriander. Du kan også bruge andre krydderurter.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 15 min
Hævetid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Brød
Køkken Indisk
Antal 12 stk
Kalorier 208 kcal

Udstyr

Ingredienser

  • 3 dl mælk
  • 0,5 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk tørgær
  • 1 tsk sukker
  • 1 knsp stødt kardemomme, kan undlades
  • 1 knsp stødt gurkemeje, kan undlades
  • 500 g hvedemel, cirka
  • 60 g smør
  • 2 spsk frisk koriander
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Bland mælk og græsk yoghurt sammen, og lun det let. Jeg bruger mikroovnen, men en gryde kan også gøre det. Væsken skal blot være lillefingervarm. Kom væsken op i røreskålen til røremaskinen, og tilsæt salt, sukker, gær, kardemomme og gurkemeje. Bland det sammen, og tilsæt herefter ca. halvdelen af melet.
  • Kør dejen med dejkrogen, og tilsæt mere mel lidt af gangen. Fortsæt indtil du har en jævn dej, der samler sig og slipper skålens sider. Den skal stadig være klistret når du rører ved den, og det er ikke sikker at du skal tilsætte alt melet. Ælt dejen 5 minutter på røremaskinen.
  • Kom dejen i en smurt skål, og lad den hæve med stuetemperatur i 1 time.
  • Mens dejen hæver, skal du tænde ovnen på 250-275 grader. Sæt en pizzasten på nederste rille i ovnen eller brug blot en bageplade.
  • Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del den i 12 lige store dele. Tril dem til kugler, og dæk dem til med et viskestykke så dejen ikke tørrer ud.
  • Rul dejportionerne ud til runde brød, ca. 12-15 cm i diameter og gerne lidt aflange.
  • Mens de første brød bages, smeltes smørret, og blandet med hakket frisk koriander og presset hvidløg.

Bagning i ovn

  • Bag 2-4 brød af gangen på pizzastenen afhængig af størrelsen. Inden du kommer brødet i ovnen, sprayes det med lidt vand. Luk hurtigt ovnen, og bag dine naan i 2-3 minutter indtil de puffer lidt op, og får de karakteristiske mørke områder. Vend brødene om, og bag yderligere ca. 2 minutter til brødet er færdigbagt.
  • Fjern brødet fra ovnen og pensel det straks med det smeltede smør med hvidløg og koriander. Bag nu de næste brød, og efterhånden som de bliver færdige lægges de oven på hinanden. Fortsæt med at stable de færdige naan ovenpå hinanden, og læg et viskestykke over, så holder de sig bløde og lune.

Bagning i pizzaovn

  • Når din pizzaovn er godt varm, og du er klar til at bage det første naan, sprayer du det først med lidt vand, og kommer det ind i den varme pizzaovn. Hold godt øje med brødet, alt efter temperaturen skal det ikke have mere end 1-3 minutter. Drej brødet i ovnen undervejs, for at få en jævn afbagning.
  • Når brødet puffer lidt op, og har de små mørke blærer, tages det ud og pensles straks med det smeltede smør med hvidløg. De færdige brød stables ovenpå hinanden og dækkes med et viskestykke indtil servering.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Kalorier: 208kcalKulhydrater: 34gProtein: 6gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 1gKolesterol: 13mgNatrium: 243mgKalium: 89mgFibre: 1gSukker: 2gA-vitamin: 170IUC-vitamin: 1mgCalcium: 41mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagværk, Brød, indisk bagværk, indiske brød, Naan, naan brød på panden, naanbrød i ovn, naanbrød tilbehør, Tilbehør til indisk mad
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.