Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Indisk kylling i karry

Indisk kylling i karry

4.15

/5

1 time

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Indisk kylling i karry. Inderne kan bare noget med krydderier, og vi er vilde med det! Jeg elsker smagen, og selv på en lummer sommeraften, så er det bare lækkert. Når duften af krydderierne breder sig på terrassen eller i køkkenet, så kan man ikke andet end at glæde sig til aftensmaden. Hvis du har lyst til at få opskriften på en nem Indisk karryret med kylling, så læs med her.

Opskrift på indisk kylling i karry serveret med ris og lime

Indisk karryret med kylling

Det Indisk køkken er en eksplosion af smag, fantastisk aromatiske krydderier i alle mulige kombinationer, og masser af bælgfrugter i alt lige fra Dhal til fyld i en lækker indisk curry.

Den her opskrift på en rigtig nem Indisk karry med kylling, var egentlig lidt et eksperiment. En travl dag og ikke så meget tid til at rumle i køkkenet, så det skulle ikke stå og simre i flere timer. Normalt ville jeg bruge langt mere tid på at lave en rigtig Indisk curry, men den her har masser af smag og fylde, til trods for at den kun tager en time at lave.

Vi spiser normalt ris til, men naanbrød, lavash og en god raita som tilbehør kan også anbefales.

Hvordan laver man Indisk kylling i karry?

Det er selvfølgelig krydderierne der danner rammen om en god Indisk karryret. Heldigvis er krydderier billige, og de fleste supermarkeder har et godt udvalg. Her kommer en lille gennemgang af ingredienser og opskrift.

  • Ris, klassisk tilbehør.
  • Kyllingekød, gerne kyllingebryst.
  • Smør, til at stege og give lidt fedme til retten.
  • Kokosmælk, giver en rigtig lækker smag og cremet sauce.
  • Tomater, jeg plejer at bruge hakkede tomater fra dåse.
  • Yoghurt, neutral, til at marinere kyllingen og give smag til retten.
  • Løg
  • Hvidløg, det skal der bare være!
  • Ingefær, på samme måde som med hvidløg, giver en fantastisk smag til retten.
  • Sukker, jeps, der skal sukker i for at give lidt modspil til syren fra tomater og limesaft.
  • Limesaft, giver lige retten lidt dejligt syrligt til at spille op i mod det fede fra smør og kokos.

Og så er der jo lige det vigtigste, selvfølgelig krydderierne.

  • Karrypulver
  • Garam masala
  • Stødt koriander
  • Stødt gurkemeje
  • Stødt spidskommen
  • Chili
  • Salt

Kyllingebrysterne skæres i mundrette bidder og kommes derefter i en skål sammen med krydderier og yoghurt. Kyllingen marinerer i mens løgene svitses i en klat smør. Når løgene er klaret i smørret, tilsættes hvidløg og ingefær og svitses med.

Kyllingen samt marinaden tilsættes til gryden, og får lov til at simre med i cirka 5 minutter inden de hakkede tomater, kokosmælken samt det resterende smør tilsættes. Retten koges nu uden låg til den bliver cremet i konsistensen. Som det sidste kommes der limesaft i og der smages til med salt og peber.

Retten serveres med kogte ris, naanbrød eller lavash og raita.

Indisk kylling i karry opskrift

Her kommer vores opskrift på en nem Indisk kylling i karry med masser af smag. Den er virkelig nem at lave, så hvis du har lyst til at prøve at lave en lækker indisk curry med kylling, så er du havnet det rigtige sted. Nem aftensmad på en time.

Nem opskrift på indisk kylling i karry med ris og kokosmælk
4.15 fra 7 stemmer

Indisk kylling i karry

Indisk curry med kylling og kokosmælk
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Aftensmad, Hverdagsmad
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 435 kcal

Ingredienser

  • 600 g kyllingebryst
  • 2 dl neutral yoghurt
  • 100 g smør
  • 1 stk løg, hakket
  • 2 spsk frisk ingefær, skrællet og revet fint
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 ds kokosmælk, gerne af god kvalitet.
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 spsk limesaft

Krydderier:

  • 1 spsk karry
  • 1 spsk garam masala
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk chiliflager, eller efter smag
  • 3 tsk salt
  • Peber, efter smag

Sådan gør du

  • Kyllingbrysterne renses for sener og fedt, og skæres derefter i mundrette bidder.
  • I en skål blandes krydderierne sammen med neutral yoghurt. Kom stykkerne af kyllingerne ned i marinaden, og lad det trække i mens løgene svitses.
  • I en gryde smeltes 1/3 del af smørret. Svits derefter de hakkede løg ved middel varme til de er blevet klare. Tilsæt derefter ingefær og hvidløg og svits det yderligere 2-3 minutter.
  • Når løg, ingefær samt hvidløg er svitset, tilsættes stykkerne af kylling samt al marinaden. Lad det stege ved jævn varme i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt derefter kokosmælk, hakkede tomater, sukker samt det resterende smør. Lad det simre ved jævn varme i Ca. 30-40 minutter, eller til det er kogt ind til den ønskede konsistens. Husk at røre rundt, så det ikke brænder på. Tilsæt limesaft og smag til med salt og peber.
  • Når retten står og koger ind, kan ris eller andet tilbehør tilberedes.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1portionKalorier: 435kcalKulhydrater: 14gProtein: 35gFedt: 27gMættet fedt: 15gKolesterol: 156mgNatrium: 2133mgKalium: 798mgFibre: 2gSukker: 8gA-vitamin: 883IUC-vitamin: 7mgCalcium: 109mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

4 kommentarer til “Indisk kylling i karry”

  1. 5 stars
    Virkelig fin krydderiblanding med tilpas styrke til indisk mad – jeg supplerede opskriften med babymajs, ananastern, gulerødder og forårsløg. Det blev meget vellykket. 🙂

    Svar
    • Hej Marie.

      Hvor dejligt at høre! Det er altid sjovt når man kan sætte sit eget præg på opskriften, tusind tak fordi du deler dine ideer med os.
      Mvh Tina

      Svar
  2. 5 stars
    Super lækket.😋
    Familien var vilde med den. Vi syntes dog alle at det mere var en rigtig god butter chicken end det smagte som en karry ret. Men pyt, det skal laves igen. Næste gang med frisk koriander og mango som tilbehør 😋😋

    Svar
    • Hej Morten.

      Du har ret. Men når det så er sagt, så vil jeg helt klart anbefale dig at prøve vore opskrift på Butter Chicken,
      så er du ikke i tvivl om et der er noget forskel på smagen af de 2 retter. Det er måske også tiltrængt med noget helt andet ovenpå Mortens aften 🙂

      De bedste Hilsner

      Rasmus – Mad For Madelskere

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.