Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Chicken Jalfrezi

Chicken Jalfrezi

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Chicken Jalfrezi har de fleste måske ikke hørt om, men det smager virkelig godt og det er nemt at lave. Serveret med gule ris, naanbrød og en kølende raita, er det skøn aftensmad.

Chicken Jalfrezi med kylling og peberfrugt serveret med indiske ris og naanbrød.

Mere hverdagsmad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Familievenlig – Kylling jalfrezi er en krydret karryret, uden at den er vildt stærk, så alle burde kunne spise det.
    Hurtig – Du kan have denne ret på borden på omkring en halv time.

    Ingrediensnoter

    Krydderierne – Spidskommen, gurkemeje, chilipulver, kashmirichili, koriander, garam masala. Listen er lidt lang, du kan godt springe kashmirichilipulver over, det kan godt være lidt svært at få fat i.

    Kyllingebryst – Find nogle kyllingebryster der ikke er pumpet med lage. Det kan godt betale sig at vælge kylling af en ordenlig kvalitet.

    Rød og grøn peber – Er med til at give retten sin karakteristiske smag.

    Frisk ingefær – Den friske ingefær kan ikke undværes, skrællen kan skrabes af med en ske før det skal rives.

    Hvidløg – Der skal selvfølgelig hvidløg i. Det giver en dybde i smagen og kan ikke undværes.

    Alternative ingredienser

    Kashmirichilli – Kan udskiftes med paprika hvis du ikke lige kan få fat i kashmiri, det er ikke så nemt, men kan købes online.

    Hvordan laver man chicken jalfrezi?

    1. I en skål blandes tern af kyllingebryst med halvdelen af den forberedte krydderiblanding. På en pande varmes halvdelen af olien op, og den krydrede kylling svitses nu til den er gennemstegt. Kyllingen tages op og stilles til siden.
    2. I samme pande svites nu løg og peberfrugt i olie, før der tilsættes fintrevet hvidløg og ingefær. Lad det svitse kort, inden der tilsættes tomatkoncentrat.
    3. Når det har svitset med et minuts tid, tilsættes resten af krydderiblandingen sammen med vand, hakkede tomater samt sukker.
    4. Bring retten i kog, skru ned og lad det simre nogle minutter inden den tilberedte kylling kommes tilbage i panden. Lad det igen simre i et par minutter inden der drysser med hakket frisk koriander.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Forberedelse – Det er en god ide at skære kylling og grøntsager ud på forhånd og blande krydderierne. Så går det lynhurtigt med at få tilberedt retten og få maden på bordet.

    Tilsmagning – Husk at smage til undervejs. Det er meget individuelt hvor stærk man gerne vil have retten, så du kan altid tilsætte lidt ekstra chili hvis du synes der skal være mere spark i retten.

    Servering – Ris, naan og eventuelt en raita smager skønt til. Husk også frisk koriander hvis I kan lide det.

    gryde med indisk chicken jalfrezi med peberfrugt.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan jeg lave chicken jalfrezi med andet end kyllingebryst?

    Ja, du kan bruge lår og overlår, det forlænger bare tilberedningstiden, og du skal typisk bruge en lidt større mængde da knoglerne også vejer lidt.

    Mere indisk aftensmad

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    Chicken Jalfrezi med kylling og peberfrugt serveret med indiske ris og naanbrød.
    5 fra 1 stemme

    Chicken Jalfrezi

    Nem og hurtig indisk aftensmad med kylling. Det er en ikke alt for stærk karryret med kylling og peberfrugter i en tomatsovs, som kan serveres med ris og naanbrød til.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 15 minutter
    Tilb. tid 15 minutter
    Samlet tid 30 minutter
    Ret Aftensmad
    Køkken Indisk
    Antal 4 personer
    Kalorier 355 kcal

    Ingredienser

    Krydderiblanding

    • 2 tsk stødt spidskommen
    • 2 tsk stødt gurkemeje
    • ½ tsk chilipulver
    • ½ tsk kasmirichilipulver, kan erstattes med paprika
    • 2 tsk stødt koriander
    • 2 tsk garam masala
    • 1 ½ tsk salt
    • 3 spsk olie

    Andet

    • 600 g kyllingebryst
    • 1 løg
    • 1 rød peberfrugt
    • 1 grøn peberfrugt
    • 3 fed hvidløg
    • 1 spsk frisk ingefær
    • 1 ½ spsk tomatkoncentrat
    • 2 ½ dl vand
    • 1 ds hakkede tomater
    • 2 tsk sukker
    • Frisk koriander

    Sådan gør du

    • Bland spidskommen, stødt gurkemeje, chilipulver, kasmirichillipulver, stødt koriander samt garam masala samt salt sammen i en lille skål. Stil det til siden det det skal bruges.
      2 tsk stødt spidskommen, 2 tsk stødt gurkemeje, ½ tsk chilipulver, ½ tsk kasmirichilipulver, 2 tsk stødt koriander, 2 tsk garam masala, 1 ½ tsk salt
    • Rens peberfrugterne for kerner og skær dem i grove tern. Hak løget.
      1 løg, 1 rød peberfrugt, 1 grøn peberfrugt
    • Skær kyllingen ud i mundrette stykker og kom det i en skål. Kom halvdelen af krydderierne op i, og vend det grundigt sammen.
      600 g kyllingebryst
    • Varm halvdelen af olien op til middel varme i en stor pande eller gryde. Kom kyllingen på panden, og svits det ved middel varme til kyllingen er tilberedt. Når kyllingen er gennemstegt, tages den af panden og stilles til siden.
      3 spsk olie
    • I samme pande varmes nu resten af olien op. Kom løg og peberfrugter på panden, og svits dem i et par minutter. Tilsæt derefter revet hvidløg og fintrevet frisk ingefær og svits det yderligere 2 minutter.
      3 fed hvidløg, 1 spsk frisk ingefær
    • Kom tomatkoncentrat på panden, og svits det med i et minuts tid.
      1 ½ spsk tomatkoncentrat
    • Kom resten af krydderierne i og tilsæt vand, hakkede tomater samt sukker. Skru lidt ned for varmen så det simrer. Lad saucen simre i ca. 5 minutter. Kom derefter kyllingen i saucen og smag den til med yderlige salt, sukker samt peber efter smag og lad den simre et par minutter.
      2 ½ dl vand, 1 ds hakkede tomater, 2 tsk sukker
    • Drys retten med frisk koriander inden servering.
      Frisk koriander
    • Server med kogte ris, naanbrød og raita til.

    Tips og noter

    1. Holdbarhed – Retten kan opbevares i køleskabet i op til 3 dage.
    2. Frysning – Du kan fint fryse retten ned og gemme resterne til en anden dag. Brug en plastbøtte med låg eller en frysepose.
    3. Krydderier – Kashmirichili kan være svær at finde, men du kan erstatte det med paprika, hvis det er nødvendigt.
    4. Tilberedningstid – Retten tager cirka 30 minutter at forberede og tilberede, så den kan også gå i en travl hverdag.
    5. Variation – Du kan bruge kyllingelår i stedet for kyllingebryst, men vær opmærksom på længere tilberedningstid.
    6. Servering – Server retten med ris, naanbrød og raita for et komplet indisk måltid.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1personKalorier: 355kcalKulhydrater: 20gProtein: 35gFedt: 16gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 96mgNatrium: 1250mgKalium: 1159mgFibre: 5gSukker: 11gA-vitamin: 1613IUC-vitamin: 78mgCalcium: 83mgJern: 4mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Lige fra hjertet

    Jeg har vist sagt det før, indisk mad kan bare noget! Det er det der med krydderierne, der gør hele forskellen. Og selvom der er flere indiske karryretter der tager længere tid at lave, så kan man nu også finde nogle der sagtens kan laves til hverdag, hvor tiden ikke er til de store udfoldelser i køkkenet.

    Nu er vi faktisk ret strikse med vores madplan og handler stort ind i weekenden, så er der en plan klar og alle indkøb er overstået på en gang. Det er dog med undtagelser, for der er jo altid et eller andet man kommer til at glemme alligevel. Men vi prøver, og det hjælper faktisk på tiden og så sparer vi også en del på ikke at lave de der små klatindkøb hele tiden.

    – Rasmus

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 13. marts 2025 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar

    En kommentar til “Chicken Jalfrezi”

    1. 5 stars
      Denne ret er blevet en ny favorit herhjemme, fordi den smager skønt og er hurtig at lave. Jeg er sikker på at du også vil være helt vild med den!

      Svar
    5 from 1 vote

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.