Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Chicken Jalfrezi

Chicken Jalfrezi

5

/5

30 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

5

/5

30 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Chicken Jalfrezi har de fleste måske ikke hørt om, men det smager virkelig godt og det er ret nemt at lave. Serveret med ris, naanbrød og en dejlig kølende raita, så er det bare skøn aftensmad. Læs med her og se hvor nemt det er at lave.

Chicken Jalfrezi med kylling og peberfrugt serveret med indiske ris og naanbrød.

Nem indisk aftensmad med kylling

Jeg har vist sagt det før, indisk mad kan bare noget! Det er det der med krydderierne, der gør hele forskellen. Og selvom der er flere indiske karryretter der tager længere tid at lave, så kan man nu også finde nogle der sagtens kan laves til hverdag, hvor tiden ikke er til de store udfoldelser i køkkenet.

Nu er vi faktisk ret strikse med vores madplan og handler stort ind i weekenden, så er der en plan klar og alle indkøb er overstået på en gang. Det er dog med undtagelser, for der er jo altid et eller andet man kommer til at glemme alligevel. Men vi prøver, og det hjælper faktisk på tiden og så sparer vi også en del på ikke at lave de der små klatindkøb hele tiden.

Nu blev det lige til indisk som vi alle holder meget af. Kylling jalfrezi er en krydret karryret, uden at den er vildt stærk, så alle burde kunne spise det. Ris er det oplagte tilbehør, og måske lidt naanbrød og raita. Fra start til slut tager det lige omkring en halv time før maden er klar til at bliver serveret.

gryde med indisk chicken jalfrezi med peberfrugt.

Mere hverdagsmad


Ingrediensnoter

Krydderierne – Spidskommen, gurkemeje, chilipulver, kashmirichili, koriander, garam masala. Listen er lidt lang, du kan godt springe kashmirichilipulver over, det kan godt være lidt svært at få fat i.

Kyllingebryst – Find nogle kyllingebryster der ikke er pumpet med lage.

Rød og grøn peber – Er med til at give retten sin karakteristiske smag.

Frisk ingefær – Den friske ingefær kan ikke undværes, skrællen kan skrabes af med en ske før det skal rives.

Hvidløg – Der skal selvfølgelig hvidløg i. Det giver en dybde i smagen og kan ikke undværes.

Alternative ingredienser

  • Udskift for eksempel kashmirichilli med paprika hvis du ikke lige kan få fat i kashmiri, det er ikke så nemt, men kan købes online.

Hvordan laver man chicken jalfrezi?

Her kommer den en kort beskrivelse af hvordan du laver jalfrezi helt fra bunden. Som altid, så kan du med fordel forberede alle ingredienserne, så de er klar til brug.

I en skål blandes tern af kyllingebryst med halvdelen af den forberedte krydderiblanding. På en pande varmes halvdelen af olien op, og den krydrede kylling svitses nu til den er gennemstegt. Kyllingen tages op og stilles til siden.

I samme pande svites nu løg og peberfrugt i olie, før der tilsættes fintrevet hvidløg og ingefær. Lad det svitse kort, inden der tilsættes tomatkoncentrat.

Når det har svitset med et minuts tid, tilsættes resten af krydderiblandingen sammen med vand, hakkede tomater samt sukker. Bring retten i kog, skru ned og lad det simre nogle minutter inden den tilberedte kylling kommes tilbage i panden. Lad det igen simre i et par minutter inden der drysser med hakket frisk koriander.

Server den færdige chicken jalfrezi sammen med kogte ris, naanbrød og en frisk raita.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

kylling jalfrezi med peberfrugt serveret i tallerken med frisk koriander, ris og naan.

Ofte stillede spørgsmål

Kan man bruge andet end kyllingebryst?

Ja, du kan bruge lår og overlår, det forlænger bare tilberedningstiden, og du skal typisk bruge en lidt større mængde da knoglerne også vejer lidt.


Andre indiske retter du måske vil synes om

chicken jalfrezi i gryde klar til servering.

Tips og Tricks

  • Forbered ingredienserne
    • Det er en god ide at skære kylling og grøntsager ud på forhånd og blande krydderierne. Så går det lynhurtigt med at få tilberedt retten og få maden på bordet.
  • Tilsmagning
    • Husk at smag til undervejs. Det er meget individuelt hvor stærk man gerne vil have retten, så du kan altid tilsætte lidt ekstra chili hvis du synes der skal være mere spark i retten.

Serveringsforslag

  • Server traditionel med Indiske ris, lækkert naanbrød og raita.
  • Jalfrezi med kylling er i sig selv en ret sund og kalorielet ret, og du kan fint vælge at servere den med sundere tilbehør som for eksempel Blomkålsris hvis du vil spare på kalorierne.

Elsker du nem aftensmad med kylling?

Så må du også prøve opskrifterne på Marry me chicken eller familievenlig kylling i karry

chicken jalfrezi serveret i tallerken med ris, brød og frisk koriander.

Opskrift på indisk kylling jalfrezi

Her får du vores udgave af den lækre indiske karryret med kylling og peberfrugter. Den smager vildt godt og tager lige omkring 30 minutter at lave.

Server den sammen med noget lækker tilbehør, så er det et godt bud på en lækker og nem aftensmad. Vi håber du vil prøve opskriften, og servere retten for din familie.

Chicken Jalfrezi med kylling og peberfrugt serveret med indiske ris og naanbrød.
5 fra 1 stemme

Chicken Jalfrezi

Nem og hurtig indisk aftensmad med kylling. Det er en ikke alt for stærk karryret med kylling og peberfrugter i en tomatsovs, som kan serveres med ris og naanbrød til.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Indisk
Antal 4 personer
Kalorier 355 kcal

Ingredients

Krydderiblanding

  • 2 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk stødt gurkemeje
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk kasmirichilipulver, kan erstattes med paprika
  • 2 tsk stødt koriander
  • 2 tsk garam masala
  • 1 ½ tsk salt
  • 3 spsk olie

Andet

  • 600 g kyllingebryst
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 grøn peberfrugt
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk frisk ingefær
  • 1 ½ spsk tomatkoncentrat
  • 2 ½ dl vand
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 tsk sukker
  • Frisk koriander

Instructions

  • Bland spidskommen, stødt gurkemeje, chilipulver, kasmirichillipulver, stødt koriander samt garam masala samt salt sammen i en lille skål. Stil det til siden det det skal bruges.
    2 tsk stødt spidskommen, 2 tsk stødt gurkemeje, ½ tsk chilipulver, ½ tsk kasmirichilipulver, 2 tsk stødt koriander, 2 tsk garam masala, 1 ½ tsk salt
  • Rens peberfrugterne for kerner og skær dem i grove tern. Hak løget.
    1 løg, 1 rød peberfrugt, 1 grøn peberfrugt
  • Skær kyllingen ud i mundrette stykker og kom det i en skål. Kom halvdelen af krydderierne op i, og vend det grundigt sammen.
    600 g kyllingebryst
  • Varm halvdelen af olien op til middel varme i en stor pande eller gryde. Kom kyllingen på panden, og svits det ved middel varme til kyllingen er tilberedt. Når kyllingen er gennemstegt, tages den af panden og stilles til siden.
    3 spsk olie
  • I samme pande varmes nu resten af olien op. Kom løg og peberfrugter på panden, og svits dem i et par minutter. Tilsæt derefter revet hvidløg og fintrevet frisk ingefær og svits det yderligere 2 minutter.
    3 fed hvidløg, 1 spsk frisk ingefær
  • Kom tomatkoncentrat på panden, og svits det med i et minuts tid.
    1 ½ spsk tomatkoncentrat
  • Kom resten af krydderierne i og tilsæt vand, hakkede tomater samt sukker. Skru lidt ned for varmen så det simrer. Lad saucen simre i ca. 5 minutter. Kom derefter kyllingen i saucen og smag den til med yderlige salt, sukker samt peber efter smag og lad den simre et par minutter.
    2 ½ dl vand, 1 ds hakkede tomater, 2 tsk sukker
  • Drys retten med frisk koriander inden servering.
    Frisk koriander
  • Server med kogte ris, naanbrød og raita til.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 355kcalKulhydrater: 20gProtein: 35gFedt: 16gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 8gTransfedt: 0.1gKolesterol: 96mgNatrium: 1250mgKalium: 1159mgFibre: 5gSukker: 11gA-vitamin: 1613IUC-vitamin: 78mgCalcium: 83mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar

En kommentar til “Chicken Jalfrezi”

  1. 5 stars
    Denne ret er blevet en ny favorit herhjemme, fordi den smager skønt og er hurtig at lave. Jeg er sikker på at du også vil være helt vild med den!

    Svar
5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.