Ris behøver ikke være kedelige! Indiske gule ris er lækre og nemme, smagsfulde ris, der passer perfekt til en god gang Butter Chicken, Tikka Masala eller bare boller i karry. De gule ris giver lige et ekstra pift til din Indiske mad.

Ris med smag!
Jeg elsker indisk mad, og så er risene svære at undgå! Men det passer nu også godt til. Lidt lige som italienerne har deres pasta, så har inderne altså ris i stedet for. Jeg har ikke altid være glad for ris, jeg synes at jeg kan huske fra min barndom at jeg egentlig ikke brød mig om smagen og duften af ris når det blev tilberedt.
Men det er anderledes nu! Nu vil jeg for alt i verden ikke undvære ris, og helt klassiske boller i karry ville da heller ikke være det sammen uden ris.
De her gule ris, er kogt i bouillon sammen med gurkemeje og andre krydderier. Det giver dem en masse smag og deres karakteristiske gule farve, der ser lidt mere indbydende ud end almindelige hvide ris.
Her er ungerne da også ret vilde med ris, både de helt almindelige, men også indiske gule ris. Dem får vi til alt lige fra boller i karry til Tikka Masala.
Kast dig ud i det, og prøv at lave dem næste gang der skal ris på bordet.
Mere hverdagsmad
Ingrediensnoter
Ris – Jeg bruger basmati eller jasminris. Jeg synes at de har den bedste smag konsistens.
Løg og hvidløg – Giver en masse smag til risene.
Stødt gurkemeje – Det er hele hemmeligheden bag de gule ris. Gurkemejen giver en masse farve, men faktisk også lidt smag.
Alternative ingredienser
- Udskift for eksempel basmatiris med parboiled ris
- Laurbærblade kan også udskiftes med kaffir limeblade
Hvordan laver man indiske gule ris?
Her kommer der en kort gennemgang af hvordan du laver risene. Du kan med fordel forberede alle ingredienserne før du går i gang, så tager det ingen tid at få sat dem over.
Risene skylles grundigt ad flere omgang i koldt vand og dryppes afsluttende af i en si.
I en gryde varmes olie og smør, de hakkede løg og hvidløg tilsættes og svitses ved lav varme til de bliver klare. Derefter tilsættes bouillon og gurkemeje sammen med laurbærblade, kanel og salt. Det bringes i kog inden risene tilsættes, og simres under låg. Når tiden er gået, tages risene af varmen og skal nu trække under låg før de er klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Ja, du kan gemme resterne af risene 2 dage på køl.
Prøv med 1. spsk. karry i stedet for, det giver også en god smag.
Andre indiske retter du måske vil synes om
Tips og Tricks
- Ris skal skylles eller sættes i blød!
- Husk at skylle risene grundigt i rigeligt med koldt vand ad flere omgange, eller de kan sættes i blød. Det er vigtigt for at undgå de ikke så sunde ting der kan være i ris. Læs gerne førevarestyrelsens anbefalinger om kogning af ris.
- Trækketid
- Det er vigtigt at risene får lov til at trække når de er kogt.
- Husk salt
- Ris skal krydres, så husk saltet.
Serveringsforslag
- Server til Chicken Tikka masala sammen med en god raita og fladbrød.
Elsker du Indisk mad?
Prøv også vores opskrifter på Vegetar korma med kikærter og søde kartofler eller Aloo Gobi.
Opskrift på indiske ris
Her får du vores opskrift på lækre gule indiske ris med masser af smag. Server dem til klassiske boller i karry, Butter Chicken eller kylling korma. De er nemme at lave og smager virkelig godt.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften næste gang der skal indisk mad på menuen hjemme hos Jer.

Indiske gule ris
Ingredients
- 4 dl basmatiris, eller jasminris
- 1 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 20 g smør
- 6 dl hønsebouillon
- 1 ½ tsk stødt gurkemeje
- 2 laurbærblade
- 1 kanelstang
- 1 tsk salt
Instructions
- Skyl risene i rigeligt koldt vand af flere omgange, indtil vandet ikke længere bliver mælket. Når de er skyllet tilstrækkeligt, kommes de i en en si og stilles til siden.4 dl basmatiris
- Hak løg og hvidløg fint, og stil det til siden.1 løg, 3 fed hvidløg
- Varm olie og smør op i en gryde ved middel varme, skru derefter ned til lav varme.1 spsk olie, 20 g smør
- Tilsæt de hakkede løg og hvidløg. Svits dem ved lav varme til løgene bliver klare.
- Kom hønsebouillon i gryden sammen med stødt gurkemeje, laurbærblade, hel kanel samt salt. Skru op for varmen og bring det i kog. Når det koger, tilsættes risene. Skrue ned for varmen, så det simrer og kom låg på.6 dl hønsebouillon, 1 ½ tsk stødt gurkemeje, 2 laurbærblade, 1 kanelstang, 1 tsk salt
- Lad nu risene simre under låg i 12 minutter, tag derefter gryden af varmen og lad den stå yderligere 12 minutter med låget på.
- Når tiden er gået er risene færdige, løsn dem med en gaffel eller ske og server dem med det samme.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her