Nemme og lækre ris med gurkemeje og andre krydderier. De gule ris er perfekt tilbehør til Indiske retter som Tikka Masala eller butter chicken, men kan også sagtens bruges til andre retter du vil servere ris til.
Forb. tid 10 minuttermin
Tilb. tid 12 minuttermin
Trækketid 12 minuttermin
Samlet tid 34 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
4dlbasmatiris, eller jasminris
1løg
3fedhvidløg
1spskolie
20gsmør
6dlhønsebouillon
1 ½tskstødt gurkemeje
2laurbærblade
1kanelstang
1tsksalt
Sådan gør du
Skyl risene i rigeligt koldt vand af flere omgange, indtil vandet ikke længere bliver mælket. Når de er skyllet tilstrækkeligt, kommes de i en en si og stilles til siden.
4 dl basmatiris
Hak løg og hvidløg fint, og stil det til siden.
1 løg, 3 fed hvidløg
Varm olie og smør op i en gryde ved middel varme, skru derefter ned til lav varme.
1 spsk olie, 20 g smør
Tilsæt de hakkede løg og hvidløg. Svits dem ved lav varme til løgene bliver klare.
Kom hønsebouillon i gryden sammen med stødt gurkemeje, laurbærblade, hel kanel samt salt. Skru op for varmen og bring det i kog. Når det koger, tilsættes risene. Skrue ned for varmen, så det simrer og kom låg på.
6 dl hønsebouillon, 1 ½ tsk stødt gurkemeje, 2 laurbærblade, 1 kanelstang, 1 tsk salt
Lad nu risene simre under låg i 12 minutter, tag derefter gryden af varmen og lad den stå yderligere 12 minutter med låget på.
Når tiden er gået er risene færdige, løsn dem med en gaffel eller ske og server dem med det samme.