Sorter efter:

Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Brød / Chapati / Roti – indiske pandebrød

Chapati / Roti – indiske pandebrød


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Når man skal servere lækre indiske gryderetter, koftaspyd eller Mellemøstlig mad generelt, så skal der brød til. Her får du vores opskrift på chapati eller roti som de også hedder. Det er fladbrød, som er både nemme at lave, og perfekt tilbehør til alt fra gryderetter og supper til grillet kød.

chapati eller roti fladbrød på tallerken med indisk raita i skål i baggrunden samt koriander

Brød til indisk og Mellemøstlig mad

Vi er blevet svært glade for mellemøstlig og indisk mad, og disse lækre indiske brød som kaldes chapati eller roti, passer godt til de fleste retter.

Chapati er et slags fladbrød der består udelukkende af mel og vand (og evt. lidt salt), og det er dermed ret billigt og nemt at lave.

I Indien og andre lande i den region, bruger de sågar brødet som en slags bestik, man brækker nemlig af brødet, og bruger det til at tage andre madvarer op med. Chapati er en fast madvare i de fleste indiske hjem, og de spises til alle dagens måltider.

Da brødene ikke indeholder nogen former for hævemidler, skal de selvfølgelig ikke hæve. Derfor er tilberedningstiden også ret hurtig i forhold til mange andre brød. De tager kun ganske kort tid at bage på panden (hold øje med dem hele tiden), og så vil du opleve at de puffer op under bagningen, men falder hurtigt sammen igen. Sådan skal det være.

Vi kan godt lide brødet til koftaspyd eller til en god dhal eller som tilbehør til andre gryderetter som for eksempel Butter chicken eller til supper.

Chapati eller roti brød - Opskrift på nemme indiske pande fladbrød der laves på pande

Ingrediensnoter

Hvedemel – Helt almindeligt hvedemel. Du kan sagtens lave brødede med rent hvedemel. Vi kan godt lide at lave dem med stenformalet hvedemel.

Fint fuldkornshvedemel – En fintmalet fuldkornshvedemel er skønt i denne opskrift. Det skal være fintmalet, det fungerer ikke så godt med groft fuldkornshvedemel. Du kan også skifte det ud med almindeligt hvedemel.

Salt – Giver lidt ekstra smag til brødet.

Vand – Vand er det der binder melet sammen til en dej.

Hvordan laver man chapati?

Chapati er et super nemt og hurtigt brød at lave. Først skal dejen laves, det gør man ved bare at blande mel, salt og vand sammen. Når dejen er æltet sammen, så har den godt af lige at hvile en halv times tid i køleskabet.

Herefter deles dejen i mindre portioner og rulles ud til fladbrød, som steges på en tør pande. De færdige brød pakkes ind i et rent viskestykke for at forblive bløde efter stegning.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

hjemmelavede chapati brød med indisk raita og koriander

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man chapati?

Når brødene er bagt skal de pakkes ind i et viskestykke indtil de er kølet ned. Herefter kan de kommes i en plastpose hvor de kan holde sig nogle dage.

Kan chapati fryses?

Ja du kan sagtens fryse brødene ned efter de er kølet ned. De kan kort lunes i ovnen inden servering.

Andre opskrifter på fladbrød du måske vil synes om

tallerken med hjemmebagte chapati roti brød og indisk raita

Tips og tricks til chapati brød

  • Lav dejen i god tid, og lad den hvile mindst en halv time i køleskabet inden dejen deles og rulles ud, så bliver den nemmere at arbejde med.

Serveringsforslag

Elsker du Indisk mad? Prøv vores opskrift på Butter chicken til disse brød

hjemmelavede roti brød med raita og koriander
chapati brød på tallerken med raita

Opskrift på Indiske roti brød

Her er vores opskrift på det nemme, men meget lækre indiske pandebrød roti eller chapati. Det er som sagt ultranemt at lave, og så er det så neutralt i smagen at det kan spises til de fleste retter.

Herhjemme er børnene vilde med brødene, de kan godt lide at spise dem som de er, og er der nogen tilbage er de også lækre rullet sammen med lidt pålæg eller ost på madpakken dagen efter. Bager du flere end du kan bruge, så kan de sagtens holde nogle dage i en plastikpose eller du kan fryse dem ned.

chapati eller roti fladbrød på tallerken med indisk raita i skål i baggrunden samt koriander
5 fra 4 stemmer

Chapati / Roti brød

Opskrift på chapati / roti brød
Indiske pandebrød, som er både lækre og meget nemme at lave. Der er perfekte at servere til dip, dahl og gryderetter som for eksempel butter chicken. Vi elsker også at spise dem til koftaspyd.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 10 min
Hviletid 20 min
Samlet tid 35 min
Ret Tilbehør
Køkken Indisk
Antal 8 stk
Kalorier 154 kcal

Ingredienser

  • 175 g fuldkornshvedemel, fintmalet
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vand

Sådan gør du

  • Bland de to slags mel og salt sammen i en skål (brug gerne røremaskinen). Hæld langsomt vandet i mens du rører rundt. Ælt til dejen er blød og smidig. Det kan være du skal bruge mere/mindre vand alt afhængig af hvilket mel du bruger.
  • Lad dejen hvile 20-30 minutter i køleskabet.
  • Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul dejen ud til flade tynde pandekager. Bag brødene på en tør og varm pande. Vend brødene ofte og lad dem puffe op på panden og blive færdigbagte.
  • Kom brødene i et viskestykke når de er færdigbagte, for at holde dem bløde og lækre.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1brødKalorier: 154kcalKulhydrater: 32gProtein: 5gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 293mgKalium: 103mgFibre: 3gSukker: 1gA-vitamin: 2IUCalcium: 12mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagværk, Brød, brød på panden, fladbrød uden gær, indisk fladbrød, indiske brød, pandestegt brød, roti
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 16. september 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.