Her får du vores opskrift på indiske chapati, eller roti som de også hedder.
Chapati er fladbrød, som er virkelig nemme at lave. De består udelukkende af mel og vand (og lidt salt), så de er også ret billige at lave. Da brødene ikke indeholder nogen former for hævemidler, skal de selvfølgelig ikke hæve. Derfor er tilberedningstiden også ret hurtig i forhold til mange andre brød. De tager også kun ganske kort tid at bage på panden.
Vi spiser dem til alt fra dhal og kormaretter til koftaspyd. I Indien og andre lande i den region, bruger man brødet som en slags bestik, man brækker nemlig af brødet, og bruger det til at tage andre madvarer op med. Chapati er en fast madvare i de fleste indiske hjem, og de spises til alle dagens måltider.

Mere bagværk
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Bland de to slags mel og salt sammen i en skål. Hæld langsomt vandet i mens du rører rundt. Ælt til dejen er blød og smidig. Det kan være du skal bruge mere/mindre vand alt afhængig af hvilket mel du bruger.175 g fuldkornshvedemel, 175 g hvedemel, 1 tsk salt, 3 dl vand
- Lad dejen hvile 20-30 minutter i køleskabet.
- Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul dejen ud til flade tynde pandekager. Bag brødene på en tør og varm pande. Vend brødene ofte og lad dem puffe op på panden og blive færdigbagte.
- Kom brødene i et viskestykke når de er færdigbagte, for at holde dem bløde og lækre.