Vi er blevet svært glade for mellemøstlig og indisk mad, og disse lækre indiske brød som kaldes chapati eller roti, passer godt til de fleste retter.
Chapati er et slags fladbrød der består udelukkende af mel og vand (og evt. lidt salt), og det er dermed ret billigt og nemt at lave. I Indien og andre lande i den region, bruger de sågar brødet som en slags bestik, man brækker nemlig af brødet, og bruger det til at tage andre madvarer op med. Chapati er en fast madvare i de fleste indiske hjem, og de spises til alle dagens måltider.
Da brødene ikke indeholder nogen former for hævemidler, skal de selvfølgelig ikke hæve. Derfor er tilberedningstiden også ret hurtig i forhold til mange andre brød. De tager kun ganske kort tid at bage på panden (hold øje med dem hele tiden), og så vil du opleve at de puffer op under bagningen, men falder hurtigt sammen igen. Sådan skal det være.
Vi kan godt lide brødet til koftaspyd som på billedet herunder, til en god dhal eller som tilbehør til andre gryderetter som for eksempel chili con carne eller til supper. Til måltidet på billedet herunder har vi også serveret en dejlig raita med agurk og mynte som dressing.

Chapati / roti brød opskrift
Her er vores opskrift på det nemme men meget lækre indiske pandebrød roti eller chapati. Det er som sagt ultranemt at lave, og så er det så neutralt i smagen at det kan spises til de fleste retter.
Herhjemme er børnene vilde med brødene, de kan godt lide at spise dem som de er, og er der nogen tilbage er de også lækre rullet sammen med lidt pålæg eller ost på madpakken dagen efter.
Bager du flere end du kan bruge, så kan de sagtens holde nogle dage i en plastikpose eller du kan fryse dem ned.

Chapati / Roti brød opskrift
Ingredienser
- 175 g fuldkornshvedemel
- 175 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 2,5 – 3 dl vand
Sådan gør du
- Bland de to slags mel og salt sammen i en skål (brug gerne røremaskinen). Hæld langsomt vandet i mens du rører rundt. Ælt til dejen er blød og smidig. Det kan være du skal bruge mere/mindre vand alt afhængig af hvilket mel du bruger.
- Lad dejen hvile 20-30 minutter i køleskabet.
- Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul dejen ud til flade tynde pandekager. Bag brødene på en tør og varm pande. Vend brødene ofte og lad dem puffe op på panden og blive færdigbagte.
- Kom brødene i et viskestykke når de er færdigbagte, for at holde dem bløde og lækre.
Hvad skal du huske til næste gang?
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️