Opskrift på tynde indiske pandebrød, som er både lækre og meget nemme at lave. Der er perfekte at servere til dip, dahl og gryderetter som for eksempel butter chicken. Vi elsker også at spise dem til koftaspyd eller andre kødspyd på grillen.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 10 minuttermin
Hviletid 20 minuttermin
Samlet tid 35 minuttermin
Antal 8brød
Ingredienser
175gfuldkornshvedemel, fintmalet
175ghvedemel
1tsksalt
3dlvand
Sådan gør du
Bland de to slags mel og salt sammen i en skål. Hæld langsomt vandet i mens du rører rundt. Ælt til dejen er blød og smidig. Det kan være du skal bruge mere/mindre vand alt afhængig af hvilket mel du bruger.
175 g fuldkornshvedemel, 175 g hvedemel, 1 tsk salt, 3 dl vand
Lad dejen hvile 20-30 minutter i køleskabet.
Del dejen i 8 stykker. Kom godt med mel på bordet, og rul dejen ud til flade tynde pandekager. Bag brødene på en tør og varm pande. Vend brødene ofte og lad dem puffe op på panden og blive færdigbagte.
Kom brødene i et viskestykke når de er færdigbagte, for at holde dem bløde og lækre.
Noter
Ingrediensnoter
Hvedemel - Helt almindeligt hvedemel. Du kan sagtens lave brødede med rent hvedemel. Vi kan godt lide at lave dem med stenformalet hvedemel.Fint fuldkornshvedemel - En fintmalet fuldkornshvedemel er skønt i denne opskrift. Det skal være fintmalet, det fungerer ikke så godt med groft fuldkornshvedemel. Du kan også skifte det ud med almindeligt hvedemel.
Tilberedning
Dejen - Lav gerne dejen i god tid, og lad den hvile mindst en halv time i køleskabet inden dejen deles og rulles ud, så bliver den nemmere at arbejde med. Den kan fint ligge længere end en halv time.Røremaskine - Du kan fint bruge røremaskinen til denne opskrift, så går det lidt hurtigere med æltningen.Bagning på panden - Panden du bruger skal være tør, så du skal ikke bruge fedtstof. Den skal også være ret varm, så brødene bliver færdigbagt på bare et par minutter. Du vil opleve at brødene puffer op på panden, men falder sammen igen. Det er sådan det skal være.
Opbevaring og frysning
Når brødene er bagt skal de pakkes ind i et viskestykke indtil de er kølet ned. Herefter kan de kommes i en plastpose hvor de kan holde sig nogle dage. De afkølede brød kan også fint fryses ned, og de kan lunes kort i ovnen inden de skal spises.