Et af de helt store sommerhits herhjemme er koftaspyd eller Köfte kebab, de er altid et hit hos både børn og voksne.

Mere hverdagsmad
Opskriften er god fordi
Nemme og fulde af smag – Det er ikke svært at lave disse tyrkiske spyd, og så smager de altså forrygende godt.
Ingrediensnoter
Oksekød – Vi bruger noget med 8-12% fedt. Du kan også med fordel bruge lammekød. Lad være med at vælge kød med for lav fedtprocent, så risikerer du at de bliver tørre.
Chili – Giver en lille smule varme, men de er ikke stærke, og børnene kan sagtens spise dem.
Koriander, persille og spidskommen – Bidrager til den helt rigtige mellemøstlige smag. Der er bare nogle der ikke er glade for frisk koriander. Vi elsker det herhjemme. Men hvis du ikke kan lide det, kan du skifte det ud med persille.
Pinjekerner – Hakkes og kommes i farsen. Bidrager med en god tekstur til de lækre kødspyd.
Alternative ingredienser
Kød – Her er det kofta med oksekød, men de kan også nemt laves med lam, kylling eller svinekød hvis du hellere vil det.
Hvordan laver man koftaspyd?
Det er ganske enkelt at lave de lækreste kofte kebab selv. Først skal farsen laves.
- Løg, hvidløg, chili, persille og koriander hakkes fint. Ingefæren rives fint, og så blandes alle ingredienserne til en fars.
- Så skal den gerne lige trække i køleskabet en times tid, inden den kan formes rundt om spyddene.
- Grill dine köfte på en grillrist smurt med olie, eller steg dem på panden.
- Server med en god salat og lidt brød. Er der rester tilbage, så er de også gode på madpakken dagen efter.
Find den fulde opskrift længere nede på siden.
Tips og Tricks
Tilberedning – Vi kan godt lide at grille kofta på spyd. Det giver den her helt sprøde og lækre skorpe, som gør dem helt perfekte. Husk at smøre grillristen godt med olie, så kødet ikke hænger fast når de grilles. Har man ikke adgang til en grill, så kan en pande med olivenolie også sagtens klare jobbet.
Servering – Vi serverer her spyddene til dejligt hjemmebagt roti-brød, fattoush-salat og en frisk raita dip.
Frysning – Du kan sagtens fryse de færdigstegte kofta ned. Tag pinden ud, og pak dem i fryseegnet emballage.
Ofte stillede spørgsmål
Ja du kan sagtens bare lave dem som lidt aflange frikadeller og stege dem på panden eller grillen. Spyddene er virkelig praktiske når man skal grille dem, men de er ikke et krav for at retten bliver lækker. Derudover elsker børn som regel af spise alt på spyd.
Flere tyrkiske retter

Kofta – Köfte
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 40 g pinjekerner
- 1 æg
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 1 rød chili, finthakket
- 1 spsk frisk ingefær, fintrevet
- ½ dl frisk koriander, finthakket
- ½ dl persille
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 ½ tsk salt
- Peber
Sådan gør du
- Rist pinjekerne let på en pande, og hak dem derefter.40 g pinjekerner
- Bland pinjekernerne med alle de andre ingredienser sammen til en jævn fars. Lad den stå en time i køleskabet inden du går videre.500 g hakket oksekød, 1 æg, 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 rød chili, 1 spsk frisk ingefær, ½ dl frisk koriander, ½ dl persille, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk stødt spidskommen, 1 ½ tsk salt, Peber
- Form farsen rundt om spyddene og tryk den godt fast. Denne portion giver 10-12 spyd alt efter størrelse.
- Grill spydene på en velsmurt rist på grillen. De skal grilles indtil de er gennemstegte og har en lækker sprød skorpe.
- Server straks de varme kebabspyd.
Tips og noter
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Opdatering
Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. september 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Denne opskrift er senest opdateret: