Kofta (Köfte kebab)

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Et af de helt store sommerhits herhjemme er koftaspyd eller Köfte kebab, de er altid et hit hos både børn og voksne.

kofta eller köfte af oksekød på spyd serveret på fad med raita ved siden af.

Mere hverdagsmad

HOP DIREKTE TIL

    Opskriften er god fordi

    Nemme og fulde af smag – Det er ikke svært at lave disse tyrkiske spyd, og så smager de altså forrygende godt.

    Ingrediensnoter

    Oksekød – Vi bruger noget med 8-12% fedt. Du kan også med fordel bruge lammekød. Lad være med at vælge kød med for lav fedtprocent, så risikerer du at de bliver tørre.

    Chili – Giver en lille smule varme, men de er ikke stærke, og børnene kan sagtens spise dem.

    Koriander, persille og spidskommen – Bidrager til den helt rigtige mellemøstlige smag. Der er bare nogle der ikke er glade for frisk koriander. Vi elsker det herhjemme. Men hvis du ikke kan lide det, kan du skifte det ud med persille.

    Pinjekerner – Hakkes og kommes i farsen. Bidrager med en god tekstur til de lækre kødspyd.

    Alternative ingredienser

    Kød – Her er det kofta med oksekød, men de kan også nemt laves med lam, kylling eller svinekød hvis du hellere vil det.

    Hvordan laver man koftaspyd?

    Det er ganske enkelt at lave de lækreste kofte kebab selv. Først skal farsen laves.

    1. Løg, hvidløg, chili, persille og koriander hakkes fint. Ingefæren rives fint, og så blandes alle ingredienserne til en fars.
    2. Så skal den gerne lige trække i køleskabet en times tid, inden den kan formes rundt om spyddene.
    3. Grill dine köfte på en grillrist smurt med olie, eller steg dem på panden.
    4. Server med en god salat og lidt brød. Er der rester tilbage, så er de også gode på madpakken dagen efter.

      Find den fulde opskrift længere nede på siden.

    Tips og Tricks

    Tilberedning – Vi kan godt lide at grille kofta på spyd. Det giver den her helt sprøde og lækre skorpe, som gør dem helt perfekte. Husk at smøre grillristen godt med olie, så kødet ikke hænger fast når de grilles. Har man ikke adgang til en grill, så kan en pande med olivenolie også sagtens klare jobbet.

    Servering – Vi serverer her spyddene til dejligt hjemmebagt roti-brød, fattoush-salat og en frisk raita dip.

    Frysning – Du kan sagtens fryse de færdigstegte kofta ned. Tag pinden ud, og pak dem i fryseegnet emballage.

    kofta af oksekød på spyd med raita til.

    Ofte stillede spørgsmål

    Kan man lave kofta uden spyd?

    Ja du kan sagtens bare lave dem som lidt aflange frikadeller og stege dem på panden eller grillen. Spyddene er virkelig praktiske når man skal grille dem, men de er ikke et krav for at retten bliver lækker. Derudover elsker børn som regel af spise alt på spyd.

    Flere tyrkiske retter

    Er du sulten efter mere? Følg Madformadelskere på Instagram, Facebook og Pinterest for at få de nyeste opskrifter!

    kofta eller köfte af oksekød på spyd serveret på fad med raita ved siden af.
    5 fra 2 stemmer

    Kofta – Köfte

    Kofta på spyd som man ser i Tyrkiet, Grækenland, Indien eller mange andre Mellemøstlige lande. Det er lækre kødboller af oksekød med en god krydret fars, men de kan også med fordel laves med lammekød. Server med en raita eller anden dressing, lidt brød og en salat.
    Opskrift af: Rasmus Juul Møller
    Udskriv Pin
    Forb. tid 30 minutter
    Tilb. tid 30 minutter
    Hviletid 1 time
    Samlet tid 2 timer
    Ret Aftensmad
    Køkken Mellemøsten, Tyrkisk
    Antal 4 personer
    Kalorier 427 kcal

    Ingredienser

    • 500 g hakket oksekød
    • 40 g pinjekerner
    • 1 æg
    • 1 løg, finthakket
    • 3 fed hvidløg, finthakket
    • 1 rød chili, finthakket
    • 1 spsk frisk ingefær, fintrevet
    • ½ dl frisk koriander, finthakket
    • ½ dl persille
    • 1 tsk stødt koriander
    • 1 tsk stødt spidskommen
    • 1 ½ tsk salt
    • Peber

    Sådan gør du

    • Rist pinjekerne let på en pande, og hak dem derefter.
      40 g pinjekerner
    • Bland pinjekernerne med alle de andre ingredienser sammen til en jævn fars. Lad den stå en time i køleskabet inden du går videre.
      500 g hakket oksekød, 1 æg, 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 rød chili, 1 spsk frisk ingefær, ½ dl frisk koriander, ½ dl persille, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk stødt spidskommen, 1 ½ tsk salt, Peber
    • Form farsen rundt om spyddene og tryk den godt fast. Denne portion giver 10-12 spyd alt efter størrelse.
    • Grill spydene på en velsmurt rist på grillen. De skal grilles indtil de er gennemstegte og har en lækker sprød skorpe.
    • Server straks de varme kebabspyd.

    Tips og noter

    1. Kød – Her i opskriften bruger vi hakket oksekød. Du kan alternativt bruge hakket lammekød, kylling eller svinekød hvis du hellere vil det.
    2. Stegning – Vi anbefaler at grille spydene, det giver den bedste smag. Alternativt kan de steges på panden i olivenolie ved middel varme.
    3. Frysning – Du kan fryse de færdigstegte spyd ned hvis du har rester tilbage som I ikke får spist.

    Hvad skal du huske til næste gang?



    Ernæringsinformation

    Serving: 1spydKalorier: 427kcalKulhydrater: 7gProtein: 26gFedt: 33gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 2gKolesterol: 130mgNatrium: 261mgKalium: 637mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 2070IUC-vitamin: 39mgCalcium: 71mgJern: 5mg
    Vilkår for beregning af ernæringsdata
    Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

    Opdatering

    Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. september 2020 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

    Denne opskrift er senest opdateret:

    Opskrift af

    Rasmus Juul Møller Avatar
    5 from 2 votes (2 ratings without comment)

    Skriv en kommentar

    Opskriftsvurdering





    Om madformadelskere

    Redaktionen:
    Tina Westergaard Møller
    Rasmus Juul Møller

    Mad for Madelskere udgives af:
    WM Media
    CVR: 38046799
    Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

    Kontakt
    [email protected]

    Rettigheder

    Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.