TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Kofta (Köfte)

Et af de helt store sommerhits herhjemme er koftaspyd. Nu er det ved at være efterår, og vi holder lidt liv i sommerminderne med denne opskrift på kofta.

Disse spyd er virkelig et hit hos både voksne og børn herhjemme, de små kan sagtens køre 2-3 spyd ned hver, og det er jo bare skønt at se. Vi serverer her spydene til dejligt hjemmebagt roti-brød, fattoush-salat og en dejlig raita dip. Det perfekte måltid hvis du spørger mig. Let, lækkert og fyldt med god smag. Du behøver altså ikke være nervøs for at kaste dig ud i, at bage dine egne roti, det er faktisk mega nemt, og de er så gode til disse koftaspyd. Se her hvordan du gør.

Vi kan godt lide at grille koftaerne. Det giver den her helt sprøde og lækre skorpe, som gør dem helt perfekte. Husk at smøre grillresten godt med olie, så kødet ikke hænger fast når de grilles. Har man ikke adgang til en grill, så kan en pande med olivenolie også sagtens klare jobbet.

Kofta opskrift

Her er vores bud på lækre kofta kebabspyd – Hvis man ikke gider spydene, kan de selvfølgelig laves som almindelige aflange kødboller også.

I denne opskrift bruger vi hakket oksekød, da det er nemt og forholdsvist billigt at få fat i for de fleste. Hvis man har noget hakket lammekød, vil det bestemt ikke gøre retten ringere, tvært imod. Kofta med lam er også utroligt lækkert.

I opskriften er der frisk koriander. Vi elsker koriander, men nogle kan slet ikke tage smagen – hvis du er en af dem, så kan du skifte det ud med persille.

Kofta (köfte) - Opskrift på lækre kebabspyd af oksekød eller lammekød
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Kofta opskrift

Kebabspyd (köfte) på grillen
Ret Hovedret
Køkken Mellemøsten
Keyword Sommer
Forb. tid 30 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Hviletid 1 time
Samlet tid 2 timer
Portioner 10 stk

Ingredienser

 • 500 g hakket oksekød
 • 1 stk løg finthakket
 • 3 fed hvidløg finthakket
 • 1 stk rød chili finthakket
 • 1 spsk frisk ingefær fintrevet
 • 1 dl frisk koriander finthakket
 • 1 tsk stødt koriander
 • 1 tsk stødt spidskommen
 • 1 1/2 tsk salt

Fremgangsmåde

 • Bland alle ingredienser sammen til en jævn fars. Lad den stå en time i køleskabet inden du går videre.
 • Form farsen rundt om spydene og tryk den godt fast. Denne portion giver 10-12 spyd alt efter størrelse.
 • Grill spydene på en velsmurt rist på grillen. De skal grilles indtil de er gennemstegte og har en lækker sprød skorpe.
 • Alternativt kan de steges på panden i olivenolie ved middel varme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vil du prøve andre spændende retter med hakket oksekød? Så tag et kig på vores populære græske frikadeller eller en klassisk lasagne bolognese. Stegte ris med hakket oksekød er også et stort hit herhjemme for tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares