Kofta (Köfte kebab)

Et af de helt store sommerhits herhjemme er koftaspyd eller Köfte kebab som de også hedder. Nu er det ved at være efterår, og vi holder lidt liv i sommerminderne med denne nemme og lækre opskrift på kofta. Spis dem med et lækkert fladbrød og fattoush salat.

Børnevenlig kebab på spyd

Disse spyd er virkelig et hit hos både voksne og børn herhjemme, de små kan sagtens køre 2-3 spyd ned hver, og det er jo bare skønt at se. Vi serverer her spydene til dejligt hjemmebagt roti-brød, fattoush-salat og en dejlig raita dip.

Det perfekte måltid hvis du spørger mig. Let, lækkert og fyldt med god smag. Du behøver altså ikke være nervøs for at kaste dig ud i, at bage dine egne roti, det er faktisk mega nemt, og de er så gode til disse koftaspyd. Se her hvordan du gør.

Vi kan godt lide at grille koftaerne. Det giver den her helt sprøde og lækre skorpe, som gør dem helt perfekte. Husk at smøre grillristen godt med olie, så kødet ikke hænger fast når de grilles. Har man ikke adgang til en grill, så kan en pande med olivenolie også sagtens klare jobbet.

Hvordan laver man kofta-spyd?

Det er ganske enkelt at lave de lækreste kofte kebab selv. Først skal den krydrede oksefars laves, til det skal du bruge følgende:

  • Oksekød, eller lammekød.
  • Løg og hvidløg
  • Chili
  • Ingefær
  • Koriander, frisk og stødt
  • Spidskommen
  • Salt

Løg, hvidløg, chili og koriander hakkes fint. Ingefæren rives fint, og så blandes alle ingredienserne til en fars. Så skal den gerne lige trække i køleskabet en times tid, inden den kan formes ryndt om spydene.

Grill dine kofte på en grillrist smurt med olie, eller steg dem på panden. Server med en god salat og lidt brød. Er der rester tilbage, så er de også gode på madpakken dagen efter.

Kofta opskrift

Her er vores bud på lækre kofta kebabspyd – Hvis man ikke gider spydene, kan de selvfølgelig laves som almindelige aflange kødboller også.

I denne opskrift bruger vi hakket oksekød, da det er nemt og forholdsvist billigt at få fat i for de fleste. Hvis man har noget hakket lammekød, vil det bestemt ikke gøre retten ringere, tvært imod. Kofta med lam er også utroligt lækkert, så hvis du vil kan du skifte hakket oksekød ud med hakket lammekød.

I opskriften er der frisk koriander. Vi elsker koriander, men nogle kan slet ikke tage smagen – hvis du er en af dem, så kan du skifte det ud med persille.

Kofta (köfte) - Opskrift på lækre kebabspyd af oksekød eller lammekød
5 fra 2 stemmer

Kofta opskrift

Kebabspyd (köfte) på grillen
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Hviletid 1 t
Samlet tid 2 t
Ret Hovedret
Køkken Mellemøsten
Antal 10 stk
Kalorier 131 kcal

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 stk løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 stk rød chili, finthakket
  • 1 spsk frisk ingefær, fintrevet
  • 1 dl frisk koriander, finthakket
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienser sammen til en jævn fars. Lad den stå en time i køleskabet inden du går videre.
  • Form farsen rundt om spydene og tryk den godt fast. Denne portion giver 10-12 spyd alt efter størrelse.
  • Grill spydene på en velsmurt rist på grillen. De skal grilles indtil de er gennemstegte og har en lækker sprød skorpe.
  • Alternativt kan de steges på panden i olivenolie ved middel varme.

Nutrition

Serving: 1spydKalorier: 131kcalKulhydrater: 1gProtein: 9gFedt: 10gMættet fedt: 4gKolesterol: 36mgNatrium: 97mgKalium: 187mgFibre: 1gSukker: 1gA-vitamin: 675IUC-vitamin: 3mgCalcium: 16mgJern: 1mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hjemmelavet kebab, Kebabspyd, Köfte kebab, Kofte spyd, Mad fra mellemøsten, Sommer
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vil du prøve andre spændende retter med hakket oksekød? Så tag et kig på vores populære græske frikadeller eller en klassisk lasagne bolognese. Stegte ris med hakket oksekød er også et stort hit herhjemme for tiden.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 28. september 2019 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Rasmus Juul Møller

Rasmus Juul Møller

Rasmus er familiefar og madelsker med stort M. Han elsker at stå bag grillen eller pizzaovnen og servere mad, som familie og venner elsker at spise. Rasmus er uddannet teknisk designer, og hans kreativitet ses også i køkkenet, hvor han elsker at frembringe nye retter og kombinationer, der får smagsløgene til at synge. Han elsker gadgets og mad der kan grilles, laves i sous vide eller med noget nyt sejt udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg