Madformadelskere / Aftensmad / Kofta (Köfte kebab)

Kofta (Köfte kebab)


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Et af de helt store sommerhits herhjemme er koftaspyd eller Köfte kebab som de også hedder. Det er altid et hit hos ungerne, og vi voksne elsker dem også. Læs med her og få vores bedste opskrift på kofta.

kofta eller köfte af oksekød på spyd serveret på fad med raita ved siden af

Børnevenlig kofta på spyd

Disse spyd er virkelig et hit hos både voksne og børn herhjemme, og børnene kan sagtens køre 3-4 spyd ned hver, og det er jo bare skønt at se. Vi serverer her spyddene til dejligt hjemmebagt roti-brød, fattoush-salat og en dejlig raita dip.

Noget nær det perfekte måltid hvis du spørger mig. Let, lækkert og fyldt med god smag. Du behøver altså ikke være nervøs for at kaste dig ud i, at bage dine egne roti, det er faktisk virkelig nemt, og de er så gode til disse koftaspyd.

Vi kan godt lide at grille kofta på spyd. Det giver den her helt sprøde og lækre skorpe, som gør dem helt perfekte.

Husk at smøre grillristen godt med olie, så kødet ikke hænger fast når de grilles. Har man ikke adgang til en grill, så kan en pande med olivenolie også sagtens klare jobbet.

Vi ser nok mest köfte som en Tyrkisk ret, men de spises faktisk i store dele af verden, både i Albanien, Bulgarien, Indien, Grækenland og masser af andre lande.

Der er selvfølgelig forskelle på opskrifterne, alt efter hvilket land du besøger, og der er også forskel på hvilke typer af kød man traditionelt bruger.

Her er det kofta med oksekød, men de kan også nemt laves med lam, kylling eller svinekød.

kofta af oksekød på spyd med raita til

Ingrediensnoter

Oksekød – Vi bruger noget med 8-12% fedt. Du kan også med fordel bruge lammekød.

Løg og hvidløg – Giver god smag

Chili – Giver en lille smule varme, men de er ikke stærke, og børnene kan sagtens spise dem.

Ingefær – Giver en skøn smag.

Koriander, persille og spidskommen – Bidrager til den helt rigtige mellemøstlige smag.

Pinjekerner – Hakkes og kommes i farsen. Bidrager med en god tekstur til de lækre kødspyd.

Æg – Hjælper med at få en god sammenhængende fars.

Hvordan laver man kofta-spyd?

Det er ganske enkelt at lave de lækreste kofte kebab selv. Først skal farsen laves.

Løg, hvidløg, chili, persille og koriander hakkes fint. Ingefæren rives fint, og så blandes alle ingredienserne til en fars. Så skal den gerne lige trække i køleskabet en times tid, inden den kan formes rundt om spyddene.

Grill dine köfte på en grillrist smurt med olie, eller steg dem på panden. Server med en god salat og lidt brød. Er der rester tilbage, så er de også gode på madpakken dagen efter.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

fad med lækre kofta drysset med frisk koriander og serveret med lime

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andet end oksekød?

Ja. Der er stor forskel på hvordan kofta laves rundt om i verden. Du kan både bruge hakket oksekød, hakket lammekød, hakket svinekød eller hakket kylling.

Kan resterne fryses?

Ja du kan sagtens fryse de færdigstegte kofta ned. Tag pinden ud, og pak dem i fryseegnet emballage.

Kan jeg bruge andet end frisk koriander?

Der er bare nogle der ikke er glade for frisk koriander. Vi elsker det herhjemme. Men hvis du ikke kan lide det, kan du skifte det ud med persille.

Kan man lave kofta uden spyd?

Ja du kan sagtens bare lave dem som lidt aflange frikadeller og stege dem på panden eller grillen. Spyddene er virkelig praktiske når man skal grille dem, men de er ikke et krav for at retten bliver lækker. Derudover elsker børn som regel af spise alt på spyd.

Andre mellemøstlige retter du måske vil synes om

Andre opskrifter på spyd du måske vil synes om

kofta eller köfte spyd med frisk koriander

Tips og tricks til kofta spyd

  • Prøv at lave dem med andre slags kød for eksempel hakket lammekød eller kylling
  • Hvis du ikke er vild med koriander, kan du skifte det ud med bredbladet persille.

Serveringsforslag

Prøv også vores Kebabspyd af oksekød

grillede kofta eller köfte på spyd
fad med köfte kebab

Opskrift på lækre köfte på spyd

Her er vores bud på lækre kofta kebabspyd – Hvis man ikke gider spyddene, kan de selvfølgelig laves som almindelige aflange kødboller også.

I denne opskrift bruger vi hakket oksekød, da det er nemt og forholdsvist billigt at få fat i for de fleste. Hvis man har noget hakket lammekød, vil det bestemt ikke gøre retten ringere, tvært imod. Kofta med lam er også utroligt lækkert, så hvis du vil kan du skifte hakket oksekød ud med hakket lammekød.

I opskriften er der frisk koriander. Vi elsker koriander, men nogle kan slet ikke tage smagen – hvis du er en af dem, så kan du skifte det ud med persille.

kofta eller köfte af oksekød på spyd serveret på fad med raita ved siden af
5 fra 2 stemmer

Kofta – Köfte

Opskrift på Kofta (Köfte)
Kofta på spyd som man ser i Tyrkiet, Grækenland, Indien eller mange andre Mellemøstlige lande. Det er lækre kødboller af oksekød med en god krydret fars, men de kan også med fordel laves med lammekød. Server med en raita eller anden dressing, lidt brød og en salat.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Hviletid 1 t
Samlet tid 2 t
Ret Aftensmad
Køkken Mellemøsten, Tyrkisk
Antal 4 personer
Kalorier 427 kcal

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 40 g pinjekerner
  • 1 æg
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 rød chili, finthakket
  • 1 spsk frisk ingefær, fintrevet
  • ½ dl frisk koriander, finthakket
  • ½ dl persille
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 1/2 tsk salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Rist pinjekerne let på en pande, og hak dem derefter.
  • Bland pinjekernerne med alle de andre ingredienser sammen til en jævn fars. Lad den stå en time i køleskabet inden du går videre.
  • Form farsen rundt om spyddene og tryk den godt fast. Denne portion giver 10-12 spyd alt efter størrelse.
  • Grill spydene på en velsmurt rist på grillen. De skal grilles indtil de er gennemstegte og har en lækker sprød skorpe.
  • Alternativt kan de steges på panden i olivenolie ved middel varme.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1spydKalorier: 427kcalKulhydrater: 7gProtein: 26gFedt: 33gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 2gKolesterol: 130mgNatrium: 261mgKalium: 637mgFibre: 2gSukker: 2gA-vitamin: 2070IUC-vitamin: 39mgCalcium: 71mgJern: 5mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hjemmelavet kebab, Kebabspyd, Köfte kebab, Kofte spyd, køfte, Mad fra mellemøsten, Sommer, tyrkisk mad opskrifter, tyrkiske frikadeller
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Flere billeder af kofta

kofta spyd med fattoush, roti og raita
kofta spyd med fattoush, roti og raita

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 21. september 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.