Kofta på spyd som man ser i Tyrkiet, Grækenland, Indien eller mange andre Mellemøstlige lande. Det er lækre kødboller af oksekød med en god krydret fars, men de kan også med fordel laves med lammekød. Server med en raita eller anden dressing, lidt brød og en salat.
Forb. tid 30 minuttermin
Tilb. tid 30 minuttermin
Hviletid 1 timet
Samlet tid 2 timert
Antal 4personer
Ingredienser
500ghakket oksekød
40gpinjekerner
1æg
1løg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
1rød chili, finthakket
1spskfrisk ingefær, fintrevet
½dlfrisk koriander, finthakket
½dlpersille
1tskstødt koriander
1tskstødt spidskommen
1 ½tsksalt
Peber
Sådan gør du
Rist pinjekerne let på en pande, og hak dem derefter.
40 g pinjekerner
Bland pinjekernerne med alle de andre ingredienser sammen til en jævn fars. Lad den stå en time i køleskabet inden du går videre.
500 g hakket oksekød, 1 æg, 1 løg, 3 fed hvidløg, 1 rød chili, 1 spsk frisk ingefær, ½ dl frisk koriander, ½ dl persille, 1 tsk stødt koriander, 1 tsk stødt spidskommen, 1 ½ tsk salt, Peber
Form farsen rundt om spyddene og tryk den godt fast. Denne portion giver 10-12 spyd alt efter størrelse.
Grill spydene på en velsmurt rist på grillen. De skal grilles indtil de er gennemstegte og har en lækker sprød skorpe.
Server straks de varme kebabspyd.
Noter
1. Kød - Her i opskriften bruger vi hakket oksekød. Du kan alternativt bruge hakket lammekød, kylling eller svinekød hvis du hellere vil det.2. Stegning - Vi anbefaler at grille spydene, det giver den bedste smag. Alternativt kan de steges på panden i olivenolie ved middel varme.3. Frysning - Du kan fryse de færdigstegte spyd ned hvis du har rester tilbage som I ikke får spist.