TILMELD NYHEDSBREVET

– og få E-bogen “10 nemme hverdagsretter”

Fattoush – Libanesisk brødsalat

Fattoush er en libanesisk brødsalat, bestående af lækre sprøde grøntsager samt en dejlig syrlig dressing og sprødstegt roti brød eller pitabrød. Det er en super god måde at få brugt rester af brød på, det gør nemlig ikke noget at brødet er blevet lidt tørt i kanterne, da det skal steges sprødt i olivenolie på panden.

Her spiste vi salaten til lækre koftaspyd med chapati (indiske pandebrød) og raita med agurk og mynte. Salaten kan spises til alle slags kød, fjerkræ og fisk. Det er helt op til dig.

Du kan sagtens forbedrede salaten, dressingen og brødet i god tid, men vent med at komme brødet i salaten til lige inden servering, eller bliver det hurtigt lidt blødt. Salaten er bedst når brødet er knasende sprødt og lækkert.

Fattoush - Opskrift på labanesisk brød salat - salat fra mellemøsten
Fattoush - Opskrift på labanesisk brød salat - salat fra mellemøsten

Fattoush opskrift

Her er vores opskrift på fattoush, en dejlig libanesisk brødsalat med syrlig dressing. Den er nem at lave, og passer godt til mange retter med kød, fisk eller grøntsager.

Hvad er sumac?

I opskriften er der sumac. Sumac er et krydderi der laves af de røde bær fra planten. Det er syrligt i smagen, og bruges i rigtig mange mellemøstlige retter. Du kan købe det i store supermarkeder, på nettet eller hos arabiske grønthandlere. Hvis du ikke kan finde sumac, anbefaler vi at du i stedet bruger revet citronskal fra en økologisk citron. Du skal bruge ca. samme mængde som der er angivet for sumac i opskriften hvis du vælger citronskal i stedet.

Fattoush - Opskrift på labanesisk brød salat - salat fra mellemøsten
Udskriv Pin
5 fra 1 stemme

Fattoush opskrift



Ret Tilbehør
Køkken Mellemøsten
Keyword Salat

Ingredienser

  • 1- 2 stk roti brød / pitabrød flækket og skåret i mundrette stykker
  • 3 spsk olivenolie

Salat

  • 1 stk romaine salathoved brækket i stykker
  • 1 stk stor tomat skåret i grove tern
  • 1/2 stk agurk skåret i tern
  • 1/2 stk grøn peber skåret i tern
  • 4 stk radiser skåret i skiver
  • 2-3 stk forårsløg skåret i tynde skiver
  • 1 dl frisk persille hakket fint
  • salt og peber efter smag

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 fed hvidløg knust
  • 1 tsk sumac kan erstattes af samme mængde revet citronskal
  • 1 tsk granatæble sirup kan erstattes af balsamico eddike
  • 1 spsk frisk mynte hakket fint

Fremgangsmåde

  • Alle ingredienserne til dressingen kommes i en skål. Pisk det grundigt sammen og stil det til siden.
  • Varm olivenolien op på en pande. Steg stykkerne af pitabrød helt sprøde. Når de er færdige stilles de til siden.
  • Bland alle ingredienserne til salaten i en skål, tilsæt de sprøde stykker brød, hæld dressingen over og bland det hele godt sammen. Server med det samme.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vi elsker denne salat, og spiser den til mange forskellige typer af kød og fisk. Det er også en rigtig god frokostsalat hvis man har lidt rester. Man skal bare huske at brødet bliver lidt blødt. Derfor er det en god ide kun at komme brød i den mængde man regner med at spise, og at gøre det umiddelbart inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares