Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Libanesisk kylling

Libanesisk kylling


Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

Photo of author

Rasmus Juul Møller

Vi elsker at tilberede kylling på grillen, og får altid super saftige og smagfulde kyllinger ud af det. Den version vi vil dele med Jer i dag, er en opskrift på libanesisk kylling, som er en arabisk-inspireret grillkylling. Den er ret nem at lave, og passer faktisk sig selv når den først er på rotisseriet på grillen.

Denne kylling er lavet med det arabiske syvkrydderi. Det er et blandingskrydderi, som man bruger rigtig meget i det arabiske køkken. For os smager det måske lidt af jul fordi det indeholder krydderier som kanel, nelliker og allehånde, men det passer ualmindelig godt til kylling faktisk. Vi spiste kyllingen som en del af et dejligt arabisk-inspireret aftensmåltid bestående af hummus, lavash brød, salat med bagte gulerødder og dahl (ud over kyllingen). Det hele blev taget super godt imod af både voksne og børn, og især kyllingen var et hit hos børnene.

Libanesisk kylling på rotisseri - opskrift på arabisk-inspireret kylling med 7 krydderi

Kylling på rotisseri

At lave en hel kylling på rotisseri på gasgrillen er en nem og (næsten altid) succesfuld metode til at få en perfekt kylling. Du kan bruge vores metode herunder til kyllinger af alle slags, om det er den traditionelle grillkylling eller en kylling der får smag af friske krydderurter fra haven. En grillkylling på rotisseri bliver bare som regel altid saftig og velsmagende.

Libanesisk kylling opskrift

Her er vores bud på en libanesisk kylling på rotisseri. Den er lavet med det arabiske 7 krydderi, som du kan købe i velassorterede supermarkeder eller hos arabiske grønthandlere. Du kan faktisk også selv blande dit syvkrydderi hvis du ikke kan finde det i butikkerne.

Det er svært at sige præcis hvor lang tid din kylling skal have, det afhænger af grillens varme og af størrelsen på kyllingen. Men et sted mellem 45 minutter og 70 minutter er passende. Det er vigtigt at du måler kernetemperaturen på kyllingen, den skal være 75 grader for at din kylling er færdig. Har du ikke et stegetermometer, så kan du stikke en kødnål ind midt i kyllingen, og tjekke at kødsaften er klar og gullig. Kødsaften må ikke være rød.

Libanesisk kylling på rotisseri - opskrift på arabisk-inspireret kylling med 7 krydderi
5 fra 1 stemme

Libanesisk kylling opskrift

Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Ret Aftensmad
Køkken Libanesisk
Antal 4 personer

Ingredienser

  • 2 kyllinger, Ca.1400 g pr. stk
  • 2 citroner, økologiske
  • Salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg, knuste

Krydderblanding:

  • 2 spsk kokkesalt
  • 2 spsk syvkrydderi, kan købes i mange supermarkeder

Sådan gør du

  • Start med at rengøre kyllingerne grundigt. Fjern rester af fjer og indmad.
  • Kom rigeligt med salt ind i kyllingerne. Vask citronerne og skær dem i halve. Kom dem ind i kyllingerne sammen med hvidløg.
  • Smør kyllingerne ind i olivenolie, fordel krydderiblandingen over kyllingerne og masser det godt ind.
  • Forvarm grillen til 180 – 200 grader. Kyllingen skal tilberedes ved indirekte varme.
  • Kom kyllingerne på rotisseriet. Jeg plejer at snøre kyllingerne med noget madsnor, bare for at holde lidt mere sammen på dem. Kom rotisseriet i den forvarmede grill. Placer en drypbakke under kyllingerne og start rotisseriet.
  • Grill kyllingerne i 45 – 70 minutter, eller til kernetemperaturen er 75 grader.
  • Holdt godt øje med temperaturen på kyllingerne, den må absolut ikke være rosa, men der er heller ikke noget mere kedeligt end tør kylling, så det er vigtigt at man følger godt med undervejs.
  • Tag kyllingerne af grillen og lad dem hvile i 15 minutter inden de skæres i passende stykker og serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Find flere opskrifter med kylling her

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.