Hjemmelavet hummus er skønt som tilbehør til lækkert brød eller grøntsagsstave på et godt tapasbord. Det er faktisk rigtig nemt at lave selv, så det er næsten for dumt at lade være.
Den smager også fantastisk godt i pitabrød eller sandwich, og du kan opbevare den en uges tid i køleskabet. Den kan faktisk også fryses ned.
Her på billedet serverede vi vores hummus til hjemmebagte lavash brød, som er nogle sprøde og lækre brød fra Mellemøsten. De er ret nemme at lave, og passer rigtig godt til hummus. Man kan nemlig sidde og brække af brødene og dyppe dem i den lækre dip. Hvis du ikke vil bage lavash selv, så kan grissinistænger eller et godt brød også sagtens fungere til.
Vi elsker at toppe vores hummus med frø eller kerner, det ser både flot ud, og giver en dejlig smag. Her er det sesamfrø og granatæblekerner der er på som topping. De røde kerner ser så flotte ud, og giver et dejligt syrligt twist til hummusen. Men som sagt, kun fantasien sætter grænsen for hvad du kan toppe med. God olivenolie og sprøde bagte kikærter er også rigtig lækkert.
Hummus opskrift
Her er vores opskrift på hummus – det er sådan vi bedst kan lide den. Du kan altid smage til med mere eller mindre hvidløg/citron/tahin/chili så den passer lige præcis til din smag.
Hummus
Ingredienser
- 1 ds kikærter
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk tahin
- 1/2 citron, saften herfra
- 1 dl olivenolie
- 1/2 rød chili
- 1 tsk salt
- Peber
Topping
- 1 spsk olivenolie
- 1 spsk sesamfrø
- ½ granatæble, kernerne
Sådan gør du
- Alle ingredienserne hældes i en blender og blendes til den ønskede konsistens.
- Hummusen smages til med salt og evt. peber.
- Kom din hummus i en skål, og dryp med lidt olivenolie på toppen eller de frø og kerner du bedst kan lide (her sesam og granatæblekerner).
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Holdbarhed
Hummus kan fint holde sig en uges tid i køleskabet i en tætlukket plastbøtte eller på et glas. Hvis du skal opbevare den længere tid, bør du fryse den ned. Lad den tø op i køleskabet, og giv den evt. lidt salt og citronsaft når den er tøet op, og lige inden du serverer den.
Kikærter på dåse
Vi laver altid denne opskrift med kikærter på dåse. Det er nemlig så dejligt nemt, og vi har altid kikærter i spisekammeret, så vi kan lave en hurtig hummus hvis behovet melder sig. Hvis du ikke vil bruge kikærter på dåse, kan du sagtens udbløde og koge tørrede kikærter, og bruge dem.
Hvad kan hummus spises til?
Vi spiser det til mange ting. Det er fast inventar på tapasbordet, det smager rigtig dejligt som en sund og proteinrig dip til grøntsagsstænger eller i pitabrød eller som smørelse på brød. Hummus er også en god dip til ovnstegte kartoffelbåde.
Hummus uden tahin
Der kan være flere grunde til at du har lyst til at kaste dig ud i at lave hummus uden tahin. Du kan måske ikke lide smagen af tahin, du er løbet tør for tahin eller måske synes du bare det er for dyrt at købe for bare at komme et par skefulde i hummusen.
Hvis du ikke kan lide smagen af tahin, kan du sagtens lave en velsmagende hummus uden tahin. Undlad blot tahin i opskriften herover.
Hvis du godt kan lide smagen men er løbet tør eller du ikke har lyst til at købe et helt glas, så kan du riste lidt sesamfrø på panden og give dem en tur i morteren. Så får du en slags hjemmelavet tahin, som du kan bruge 1-2 spsk. af i denne opskrift.
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️