Hjem » Råvarer » Hvidløg – Dyrkning, opbevaring og opskrifter

Hvidløg – Dyrkning, opbevaring og opskrifter

Vi elsker hvidløg herhjemme, og laver flere gange om ugen mad med det. Det giver en super god smag til de fleste retter, og både børn og voksne elsker det lille skarpe løg herhjemme.

alt om hvidløg

Dyrkning af hvidløg

Vidste du at du selv kan dyrke hvidløg? Bare bræk fedene fra hinanden og udvælg de største. De skal sættes i jorden 6-8 cm nede, og spidsen skal pege opad. De skal plantes i oktober måned for at blive bedst.

Opbevaring

Du bør ikke opbevare dine hvidløg i køleskabet. Der er simpelthen for fugtigt, med mindre du har en 100% lufttæt beholder til dem. Du kan sagtens opbevare dem i køkkenet i en kurv eller krukke, og her vil de typisk holde sig en måneds tid. Man kan faktisk også fryse dem. Fjern skallen, og hak dem evt. og smid dem i en vakuumpose eller bøtte i fryseren.

Hvis hvidløgene spirer, så kan du faktisk sætte dem i en lille potte med jord i køkkenet og få nogle lækre lange hvidløgsspirer ud af det. De er faktastisk at bruge i madlavningen, for eksempel i wokretter. De kan bruges lidt som forårsløg, men de har en mere hvidløgsagtig smag. Det er en god måde at bruge spirede hvidløg på, fremfor at smide dem ud.

spirede hvidløg

Er hvidløg sundt?

Forskningen viser at det har mange gavnlige effekter på vores helbred, blandt andet på blodtryk og kolesterol. Det har været brugt som naturmedicin i mange år, men hvis det skal være gavnligt skal det altså indtages i meget høje doser. Derfor vælger de fleste også et kosttilskud for de gavnlige virkninger frem for at spise friske fed. Men ja, det anses for at være sundt.

Næringsindhold i hvidløg

Næringsindhold i rå hvidløg, pr 100 gram

Energi161 kalorier
Protein6,4 g
Fedt0,5 g
Kulhydrat33,1 g

Hvidløg er en grøntsag, som er rig på både antioxidanter, B-vitamin og en vifte af andre vitaminer og mineraler. Hjerteforeningen fortæller ydermere, at løget kan have gavlige effekter på kredsløbet herunder blodtrykket og kolesteroltallet.

lækre hvidløg til aftensmad

Opskrifter med hvidløg

Her får du tre af vores bedste opskrifter med hvidløg i hovedsædet. Det er en lækker råvare, som nemt kan indkorporeres i de fleste aftensmadsretter. Prøv dig frem, og start med et enkelt fed eller to indtil du har fundet ud af om din familie også elsker de små skarpe løg.

Find alle vores opskrifter der indeholder hvidløg her.

Confiterede hvidløg sous vide
Bløde og lækre hvidløg til tapas eller tilbehør
Se opskriften
Confiterede hvidløg sous vide - Bløde og lækre hvidløg til tapas eller tilbehør til kød eller bøf
Gambas pil pil
Nem opskrift på klassiske gambas rejer altså Rejer med hvidløg og chili! Det er skøn hverdagsmad, en lille forret eller tapasret eller bare når man skal have rigtig hyggemad. Det kan spises hele året rundt, men er en dejlig sommerret sammen med et koldt glas hvidvin på terrassen.
Se opskriften
Gambas pil pil - opskrift på rejer med chili og hvidløg
Hvidløgsbrød – Pull apart ostebrød
Opskrift på det bedste madbrød med hvidløg, parmesan, mozzarella og masser af smag!
Se opskriften
hvidløgsbrød med mozzarella inden i

Find alle vores opskrifter der indeholder hvidløg her.

Har du prøvet nogen af vores opskrifter?

Har du prøvet en opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.