Indhold

Chokoladekage i kop

Indhold

Her får du opskriften på en lækker chokoladekage i kop bagt i mikroovnen. Det er en super hurtig kage, som du kan lave når lækkersulten melder sin ankomst.

Her i disse dage bager vi en del, fordi vi alle sammen er hjemme, og så er det jo bare hyggeligt at bage. Børnene har ikke altid den store tålmodighed når det kommer til bagning, og når de får lyst til kage, ja så må den gerne stå på bordet om max 5 minutter. Og det gør denne skønne kopkage. Derudover smager den dejligt, af helt klassisk chokoladekage.

Chokoladekage i kop - Nem opskrift på kopkage i mikroovnen på 5 minutter - Brownie mug cake

Chokoladekage i kop opskrift

Her er den nemme opskrift på en chokoladekage i kop uden æg. Hvis du har lyst til at tilsætte hakkede valnødder, chokoladestykker eller M&M’s, ja så bliver den kun bedre. Den er også god med karamelstykker i, som chokoladekage med karamel. Kun fantasien sætter grænsen.

Chokoladekage i kop - Nem opskrift på kopkage i mikroovnen på 5 minutter - Brownie mug cake
3.34 fra 18 stemmer

Chokoladekage i kop opskrift

Lækker og svampet chokoladekage på under 5 minutter
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 5 min
Ret Bagværk, Kage
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 1 person
Kalorier 654 kcal

Ingredienser

  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk kakao
  • ¼ tsk bagepulver
  • 4 spsk mælk
  • 3 spsk olie, smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser sammen i en kop eller ramakin. Tilsæt herefter mælk og olie og bland godt sammen.
  • Bag kagen ved fuld effekt i 90 sekunder i mikroovnen. Spis straks.

Nutrition

Serving: 200gKalorier: 654kcalKulhydrater: 63gProtein: 6gFedt: 46gMættet fedt: 5gKolesterol: 6mgNatrium: 151mgKalium: 244mgFibre: 4gSukker: 39gA-vitamin: 97IUCalcium: 149mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Kage i kop
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Vi har i løbet af de sidste år udviklet og afprøvet adskillige opskrifter på kager i kop. Fordi det er nemt og sjovt at bage på den måde. Find alle opskrifter på kage i kop her.

Prøv også disse kager i kop:

Tips til chokoladekage i kop

  • Kom hakket chokolade i dejen.
  • Kom hakkede valnødder i dejen, det giver en dejlig smag.
  • Kom en kugle vaniljeis ovenpå den færdige chokoladekage og lad den smelte lidt ned over kagen. Mums, det er bare lækkert! Det fungerer super godt som dessert ovenpå et godt måltid mad. Dine gæster vil aldrig gætte at kagen er lavet i mikroovn på 90 sekunder.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

6 reaktioner

  1. 4 stars
    Hej mad for madelskere!

    Jeg har idag lavet jeres chokoladekage i kop. Den smagte rigtig godt!

    Jeg vil bare lige spørge om, det er meningen, at den bliver ret tør efter få minutter? Min kage lignede lidt en masse små jordklumper?
    Kan det være, at den mon har fået for meget I mikroovnen?

    Har du nogle gode råd i forhold til, hvilken olie man skal bruge? Jeg brugte en olivenolie, men den smagte meget af olie.

    Knus Boline

    1. Hej Boline
      Tak for din besked.
      Den skal helst spises med det samme, eller bliver den hurtigt lidt kedelig. Når det så er sagt lyder det til den måske har fået lidt for meget. Giv den 10 sekunder mindre næste gang og se om det ikke bliver bedre 🙂
      Vi bruger en smagsneutral olie for eksempel solsikkeolie, det er ikke så rart med smagen af olivenolie i en chokoladekage.

      Håber det hjælper dig.
      Mvh Tina

  2. 3 stars
    Min chokoladekage i kop var først meget blød, men blev meget smuldrene og tør efter få minutter. Er der meningen? Kagen smagte ellers udemærket, og den var super hurtig at lave.

    Min kage fik 2 minutter i ovnen, da den var rå efter 90 sek.
    Jeg er også i tvivl med konsistensen. Kan du give nogle gode råd?

    Er en kop fint eller er det bedre med en ramekin? Jeg brugte en ramekin, men dejen kunne ikke være deri, da jeg blandede det hele sammen, så jeg skiftede til en kop.

    1. Hej Gunilla

      Tak for din kommentar.
      Det lyder som om den måske har fået lidt for længe. Gav du den på fuld effekt i mikrobølgeovnen? Den skal helst have 1000 watt i 90 sekunder for at blive hurtigt bagt uden at blive tør. Hvis den får længere tid ved lavere effekt bliver den ret smuldrende.

      Jeg bruger en stor ramakin, men en kop kag også sagtens bruges 🙂

      Håber det hjælper dig.
      Mvh Tina

    1. Hej Louise
      Øv hvor ærgeligt! Du skal bruge smagsneutral olie, jeg bruger som regel solsikkeolie, det kan man ikke smage synes jeg.

      Mvh Tina

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering




Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg