Hjem » Kage i kop » Chokoladekage i kop

Chokoladekage i kop

Når kagesulten melder sig, så er det med at handle hurtigt. Denne nemme chokoladekage i kop kan du have færdig på under 3 minutter hvis du starter nu. Den er nem og så smager den ovenikøbet godt. Få opskriften på den bedste mikroovnskage her.

Chokoladekage i kop - Nem opskrift på kopkage i mikroovnen på 5 minutter - Brownie mug cake

Mikroovnskage til den lille lækkersult

Her får du opskriften på en lækker chokoladekage i kop bagt i mikroovnen. Det er en super hurtig kage, som du kan lave når lækkersulten melder sin ankomst.

Her i disse dage bager vi en del, fordi vi alle sammen er hjemme, og så er det jo bare hyggeligt at bage. Børnene har ikke altid den store tålmodighed når det kommer til bagning, og når de får lyst til kage, ja så må den gerne stå på bordet om max 5 minutter. Og det gør denne skønne kopkage. Derudover smager den dejligt, af helt klassisk chokoladekage.

Andre kager i kop du måske vil synes om

Vi har i løbet af de sidste år udviklet og afprøvet adskillige opskrifter på kager i kop. Fordi det er nemt og sjovt at bage på den måde. Find alle opskrifter på kage i kop her.

Tips til luksus-chokoladekage i kop

Hvis du skal hygge lidt ekstra så prøv en af de her variationer:

  • Kom hakket chokolade i dejen.
  • Kom hakkede valnødder i dejen, det giver en dejlig smag.
  • Kom en kugle vaniljeis ovenpå den færdige chokoladekage og lad den smelte lidt ned over kagen. Mums, det er bare lækkert! Det fungerer super godt som dessert ovenpå et godt måltid mad. Dine gæster vil aldrig gætte at kagen er lavet i mikroovn på 90 sekunder.
  • Lad ungerne pynte deres egen kage med glasur og krymmel, det er altid et hit herhjemme.

Opskrift på nem og hurtig Chokoladekage i kop

Her er den nemme opskrift på en chokoladekage i kop uden æg. Hvis du har lyst til at tilsætte hakkede valnødder, chokoladestykker eller M&M’s, ja så bliver den kun bedre. Den er også god med karamelstykker i, som chokoladekage med karamel. Kun fantasien sætter grænsen.

Chokoladekage i kop - Nem opskrift på kopkage i mikroovnen på 5 minutter - Brownie mug cake
3.11 fra 19 stemmer

Chokoladekage i kop

Opskrift på lækker og svampet chokoladekage på under 5 minutter. Denne kopkage laves i mikroovnen, men det betyder bestemt ikke at den smager dårligt. Den er perfekt til den lille lækkersult eller til utålmodige kagesultne børn.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 min
Tilb. tid 2 min
Samlet tid 3 min
Ret Kage
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 1 person
Kalorier 654 kcal

Udstyr

Ingredienser

  • 3 spsk hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 2 spsk kakao
  • ¼ tsk bagepulver
  • 4 spsk mælk
  • 3 spsk olie, smagsneutral olie

Sådan gør du

  • Bland de tørre ingredienser sammen i en kop eller ramakin. Tilsæt herefter mælk og olie og bland godt sammen.
  • Bag kagen ved fuld effekt i 90 sekunder i mikroovnen. Spis straks.

Nutrition

Serving: 1personKalorier: 654kcalKulhydrater: 63gProtein: 6gFedt: 46gMættet fedt: 5gKolesterol: 6mgNatrium: 151mgKalium: 244mgFibre: 4gSukker: 39gA-vitamin: 97IUCalcium: 149mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Hurtig chokoladekage, Kage i kop, kage i kop uden æg, kager i kopper, Mug cake
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

8 kommentarer til “Chokoladekage i kop”

  1. 4 stars
    Hej mad for madelskere!

    Jeg har idag lavet jeres chokoladekage i kop. Den smagte rigtig godt!

    Jeg vil bare lige spørge om, det er meningen, at den bliver ret tør efter få minutter? Min kage lignede lidt en masse små jordklumper?
    Kan det være, at den mon har fået for meget I mikroovnen?

    Har du nogle gode råd i forhold til, hvilken olie man skal bruge? Jeg brugte en olivenolie, men den smagte meget af olie.

    Knus Boline

    Svar
    • Hej Boline
      Tak for din besked.
      Den skal helst spises med det samme, eller bliver den hurtigt lidt kedelig. Når det så er sagt lyder det til den måske har fået lidt for meget. Giv den 10 sekunder mindre næste gang og se om det ikke bliver bedre 🙂
      Vi bruger en smagsneutral olie for eksempel solsikkeolie, det er ikke så rart med smagen af olivenolie i en chokoladekage.

      Håber det hjælper dig.
      Mvh Tina

      Svar
  2. 3 stars
    Min chokoladekage i kop var først meget blød, men blev meget smuldrene og tør efter få minutter. Er der meningen? Kagen smagte ellers udemærket, og den var super hurtig at lave.

    Min kage fik 2 minutter i ovnen, da den var rå efter 90 sek.
    Jeg er også i tvivl med konsistensen. Kan du give nogle gode råd?

    Er en kop fint eller er det bedre med en ramekin? Jeg brugte en ramekin, men dejen kunne ikke være deri, da jeg blandede det hele sammen, så jeg skiftede til en kop.

    Svar
    • Hej Gunilla

      Tak for din kommentar.
      Det lyder som om den måske har fået lidt for længe. Gav du den på fuld effekt i mikrobølgeovnen? Den skal helst have 1000 watt i 90 sekunder for at blive hurtigt bagt uden at blive tør. Hvis den får længere tid ved lavere effekt bliver den ret smuldrende.

      Jeg bruger en stor ramakin, men en kop kag også sagtens bruges 🙂

      Håber det hjælper dig.
      Mvh Tina

      Svar
    • Hej Louise
      Øv hvor ærgeligt! Du skal bruge smagsneutral olie, jeg bruger som regel solsikkeolie, det kan man ikke smage synes jeg.

      Mvh Tina

      Svar
  3. 2 stars
    Smager ok men synes den er lidt kedelige og tør. Men den var super hurtig at lave og meget nemt, mange tak for opskriften.❤️

    Svar
    • Hej Cecilie
      Selv tak. Prøv at give kagen 10 sekunder kortere tid næste gang. Det er lige med at finde den korrekte tid, for giver man den for længe vil den blive tør. Det er meget forskelligt fra mikroovn til mikroovn hvor længe den skal have 🙂

      God weekend!
      Kh Tina, madformadelskere.dk

      Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering




KONTAKT

Redaktionen består af:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund
[email protected]

COPYRIGHT

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge vores materiale i hverken privat eller kommercielt henseende. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.