Når kagesulten melder sig, så er det med at handle hurtigt. Denne nemme chokoladekage i kop kan du have færdig på under 3 minutter hvis du starter nu. Den er nem og så smager den ovenikøbet godt. Få opskriften på den bedste mikroovnskage her.
Mikroovnskage til den lille lækkersult
Her får du opskriften på en lækker chokoladekage i kop bagt i mikroovnen.
Det er en super hurtig kage, som du kan lave når lækkersulten melder sin ankomst.
Her i disse dage bager vi en del, fordi vi alle sammen er hjemme, og så er det jo bare hyggeligt at bage. Børnene har ikke altid den store tålmodighed når det kommer til bagning, og når de får lyst til kage, ja så må den gerne stå på bordet om max 5 minutter.
Og det gør denne skønne kopkage. Derudover smager den dejligt, af helt klassisk chokoladekage.
Du kan godt spice kagen op ved at tilsætte hakkede nødder eller hakket chokolade, eller du kan drysse den med lidt flormelis eller lave en glasur af flormelis og vand og komme ovenpå.
Vi bager den i en kop eller en ramekin. Det vigtigste er at den beholder du vælger kan tåle at komme i mikrobølgeovnen.
Flere søde sager
Ingrediensnoter
Smør – Vi har da vi udviklede opskriften, oprindeligt lavet den med smagsneutral olie, men vi har efterfølgende skiftet olien ud med smør. Ganske enkelt fordi det giver en bedre smag synes vi.
Kakao – Det er rigtig bagekakao du skal bruge.
Bagepulver – Bagepulveret får kagen til at hæve og blive lækker og luftig.
Hvedemel – Brug helt almindeligt hvedemel.
Sukker – Almindeligt hvidt sukker eller rørsukker.
Mælk – Jeg bruger som regel letmælk, men har også brugt sødmælk og skummetmælk med godt resultat.
Hvordan laver man chokoladekage i kop?
Kage i kop er virkelig nemt at lave, og denne chokoladekage er ingen undtagelse.
Først skal man smelte smørret. Herefter blandes de øvrige ingredienser i, og så piskes dejen sammen med en gaffel.
Kagen bages nu i mikroovnen ved fuld effekt i 90 sekunder. Husk at alle mikrobølgeovne er forskellige, så det kan være din kræver lidt kortere eller længere tid.
Når kagen er færdig er den klar til servering.
Ofte stillede spørgsmål
Da mikroovne varmer meget forskelligt og med forskellig effekt, samt at kopper har forskellige udformning, kan det være at din kage skal have 15 sekunder kortere eller længere tid end angivet i opskriften.
Hvis du synes din kage er tør, skal du give den 15 sekunder kortere tid næste gang. Den skal kun lige akkurat være færdigbagt. Husk også at måle ingredienserne af med måleskeer og ikke med en almindelige ske. Der er stor forskel på mængderne i de spiseskeer vi spiser med og i et korrekt spiseskemål.
Ja du kan erstatte smørret med 3 spsk smagsneutral olien. Det bruge vi oprindeligt i opskriften, men smagen bliver lige et hak bedre med rigtig smør.
Jeg vil anbefale dig at lave kagen lige inden den skal spises. Den er helt klart bedst når den stadig er lidt lun.
Ja du kan servere den med en kugle vaniljeis eller med glasur på toppen. Du kan også tilsætte hakkede nødder eller chokolade til dejen.
Andre kager i kop du måske vil synes om
Tips til luksus-chokoladekage i kop
- Kom hakket chokolade i dejen.
- Kom hakkede valnødder i dejen, det giver en dejlig smag.
- Husk at bruge måleskeer når du måler ingredienserne af. Der er stor forskel på korrekte måleskeer og de spiseskeer vi spiser med. Så hvis kagen skal blive helt perfekt, skal du bruge måleskeer når du måler af.
- Spis kagen når den er friskbagt og lun, den er lækrest når den lige er bagt.
- Bag kagen i en stor kop eller en ramekin.
Serveringsforslag
- Spis en aften når den lille lækkersult melder sig.
- Bag sådan en lille kage til morgenmaden til ungernes fødselsdag og pynt dem med flag. Verdens hurtigste fødselsdagskage der med garanti vil bringe glæde.
- Kom en kugle vaniljeis ovenpå den færdige chokoladekage og lad den smelte lidt ned over kagen. Mums, det er bare lækkert! Det fungerer super godt som dessert ovenpå et godt måltid mad. Dine gæster vil aldrig gætte at kagen er lavet i mikroovn på 90 sekunder.
- Lad ungerne pynte deres egen kage med glasur og krymmel, det er altid et hit herhjemme.
Prøv også vores lækre Brunsviger i kop
Opskrift på nem og hurtig mug cake
Her er den nemme opskrift på en chokoladekage i kop eller mug cake som de også kaldes. Hvis du har lyst til at tilsætte hakkede valnødder, chokoladestykker eller M&M’s, ja så bliver den kun bedre. Den er også god med karamelstykker i, som chokoladekage med karamel. Kun fantasien sætter grænsen.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og enten lave en lækker kage til sig selv eller måske til dine børn.
Chokoladekage i kop
Udstyr
- Mikrobølgeovn
Ingredienser
- 40 g smør, eller 3spsk smagsneutral olie
- 4 spsk mælk
- 3 spsk hvedemel
- 3 spsk sukker
- 2 spsk kakao
- ¼ tsk bagepulver
Sådan gør du
- Kom smørret i en kop og smelt det i mikroovnen.
- Tilsæt alle de andre ingredienser, og pisk dejen sammen med en gaffel til den er jævn og uden klumper.
- Bag kagen ved fuld effekt i 90 sekunder i mikroovnen. Spis straks.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 6. april 2020 – Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her
Hej mad for madelskere!
Jeg har idag lavet jeres chokoladekage i kop. Den smagte rigtig godt!
Jeg vil bare lige spørge om, det er meningen, at den bliver ret tør efter få minutter? Min kage lignede lidt en masse små jordklumper?
Kan det være, at den mon har fået for meget I mikroovnen?
Har du nogle gode råd i forhold til, hvilken olie man skal bruge? Jeg brugte en olivenolie, men den smagte meget af olie.
Knus Boline
Hej Boline
Tak for din besked.
Den skal helst spises med det samme, eller bliver den hurtigt lidt kedelig. Når det så er sagt lyder det til den måske har fået lidt for meget. Giv den 10 sekunder mindre næste gang og se om det ikke bliver bedre 🙂
Vi bruger en smagsneutral olie for eksempel solsikkeolie, det er ikke så rart med smagen af olivenolie i en chokoladekage.
Håber det hjælper dig.
Mvh Tina
Min chokoladekage i kop var først meget blød, men blev meget smuldrene og tør efter få minutter. Er der meningen? Kagen smagte ellers udemærket, og den var super hurtig at lave.
Min kage fik 2 minutter i ovnen, da den var rå efter 90 sek.
Jeg er også i tvivl med konsistensen. Kan du give nogle gode råd?
Er en kop fint eller er det bedre med en ramekin? Jeg brugte en ramekin, men dejen kunne ikke være deri, da jeg blandede det hele sammen, så jeg skiftede til en kop.
Hej Gunilla
Tak for din kommentar.
Det lyder som om den måske har fået lidt for længe. Gav du den på fuld effekt i mikrobølgeovnen? Den skal helst have 1000 watt i 90 sekunder for at blive hurtigt bagt uden at blive tør. Hvis den får længere tid ved lavere effekt bliver den ret smuldrende.
Jeg bruger en stor ramakin, men en kop kag også sagtens bruges 🙂
Håber det hjælper dig.
Mvh Tina
Smager ok men synes den er lidt kedelige og tør. Men den var super hurtig at lave og meget nemt, mange tak for opskriften.❤️
Hej Cecilie
Selv tak. Prøv at give kagen 10 sekunder kortere tid næste gang. Det er lige med at finde den korrekte tid, for giver man den for længe vil den blive tør. Det er meget forskelligt fra mikroovn til mikroovn hvor længe den skal have 🙂
God weekend!
Kh Tina, madformadelskere.dk
Ligger tæt op af min standard opskrift.
Råd til dem der oplever en tør kage efter x antal min, bag den kortere i micro, da den bager videre i langt højere grad end en normal kage, smid evt noget chokolade i for fugt.
Og en gang is på toppen er aldrig dårligt.
Plus brug gamle nutella, marmelade etc. Glas med rester
Hej Jen
Tak for din besked og dine gode råd 🙂 De er hermed givet videre.
Mvh Tina, Madformadelskere.dk