Populært:

Madformadelskere / Bagværk / Café Latte-kage i kop

Café Latte-kage i kop

5

/5

3 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

3 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Kager i kop er perfekte når den lille lækkersult melder sig. På kun 2-3 minutter kan du nemlig have en lækker kage du kan hygge dig med i sofaen. Denne opskrift er en café latte kage i kop lavet i mikroovnen, og den er perfekt til alle os kaffeelskere der også har en sød tand. Læs med her og få den nemme opskrift.

Cafe latte kage i kop bagt i mikroovn med instant kaffe og kakaopulver bagved

Kage i kop for kaffeelskere

Jeg elsker en god kop kaffe! Og jeg elsker en god kage.. Hvorfor ikke kombinere de to?

Kage i kop bagt i mikroovnen, tager kun ganske få minutter at forberede og lave. Det er altså bare super nemt. Jeg laver tit en hurtig kage i mikrobølgeovnen, hvis jeg lige trænger til lidt sødt efter frokost, eller om aftenen når ungerne sover. Vores børn er også med på bølgen, de elsker chokoladekage i kop.

Denne version med kaffesmag er nok mere en voksenkage. Den er lavet med instant kaffe, så det er super nemt at lave den. Jeg elsker at komme et drys sød kakao ala Nesquik på toppen, det er så lækkert til den lidt bitre kaffesmag.

Kaffekop med kage bagt i mikroovnen samt instant kaffe og kakaopulver bagved

Ingrediensnoter

Instant kaffe – Brug den du har derhjemme. Hvis du ikke vil ud og købe instant kaffe for at lave denne opskrift, kan du også brygge en god stærk espresso og bruge 1,5 spsk af den i stedet for vand og instant kaffe.

Olie – Vælg en smagsneutral olie. Olivenolie er ikke god, da den smager af noget. Vælg for eksempel solsikkeolie, der ikke smager af noget.

Hvordan laver man café latte kage i kop?

Denne kage er faktisk virkelig simpel at lave. Først skal du finde en kop eller en ramekin frem, der kan tåle at komme i mikroovnen. Heri blander du dejen. Først opløses instant kaffe i varmt vand, og så blandes resten af ingredienserne i. Når dejen er jævn skal den i mikroovnen.

I min mikroovn skal den have 90 sekunder på fuld effekt. Der kan være stor forskel på mikrobølgeovne, så første gang må du prøve dig lidt frem. Start for eksempel med 60 sekunder og giv den derefter korte intervaller til den er færdigbagt. Den må ikke få for meget, for så bliver den tør og sej i det og ret træls at spise. Den skal være færdigbagt men stadig fugtig og svampet.

en skefuld af en cafe latte kage i kop

Ofte stillede spørgsmål

Kan kagen laves i forvejen?

Kagen er helt klart bedst når den lige er lavet. Lad den køle af et minuts tid, og så er den klar til at spise. Hvis den står længe, vil den bliver tør og kedelig.

Kan jeg bruge almindelig kaffe?

Ja. Du kan godt brygge en portion meget stærk kaffe eller espresso og bruge i din kage. Du skal så skifte vand og instant kaffe ud med 1,5 spsk stærk kaffe i opskriften.

Andre opskrifter på kager i kop du vil synes om

kop med cafe latte kage bagt i mikroovn og drysset med kakao

Opskrift på den bedste kopkage med kaffesmag

Her får du vores opskrift på en nem og hyggelig voksenversion af kopkagen. Det er en cafe latte kage, som har den bitre smag af kaffe, som vi kaffeelskere virkelig sætter pris på. Tilmed tager det dig kun 5 minutter at lave kagen, hvad venter du på?

Cafe latte kage i kop bagt i mikroovn med instant kaffe og kakaopulver bagved
5 fra 3 stemmer

Café Latte-kage i kop

Nem opskrift på mikroovns-kage i kop for alle os kaffeelskere. Den smager dejligt at kaffe, og så tager den under 5 minutter at lave. Den er perfekt til den lille lækkersult eller som en hurtig kage en aften når ungerne sover.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 1 minute
Tilb. tid 2 minutter
Samlet tid 3 minutter
Ret Kage
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 1 person
Kalorier 360 kcal

Udstyr

  • Mikrobølgeovn

Ingredienser

  • 1 tsk instant kaffe
  • 1 spsk vand, varmt
  • 2 spsk sukker
  • ¼ tsk bagepulver
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 spsk olie, smagsneutral
  • 4 spsk sødmælk
  • Flormelis eller sød kakao, til at drysse på den færdige kage

Sådan gør du

  • Find en mikroovnsegnet kop eller ramekin frem. Lav din dej direkte i koppen.
  • Opløs instant kaffe i varmt vand, og tilsæt resten af ingredienserne i. Pisk med en gaffel til dejen er jævn og uden klumper.
  • Bag din kage ved fuld effekt i 90 sekunder.
    Hold godt øje med kagen, der kan være stor forskel på mikrobølgeovne. Start eventuelt med 1 minut og derefter intervaller på 15 sekunder indtil den er færdigbagt. Stik i kagen for at tjekke om kagen er bagt. Den må ikke få for meget, så bliver den tør og gummiagtig.
  • Lad kagen køle af i et minuts tid, drys med flormelis eller sød kakao, og spis straks.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 360kcalKulhydrater: 51gProtein: 5gFedt: 15gMættet fedt: 2gTransfedt: 1gKolesterol: 5mgNatrium: 152mgKalium: 152mgFibre: 1gSukker: 27gA-vitamin: 61IUC-vitamin: 1mgCalcium: 146mgJern: 2mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.