Indhold

Kanelkage i kop

Indhold

Jeg er ret vild med kager i kop. De er nemme at lave, og så kan man bare lige lave en enkelt kop når lysten til kalder melder sig. Det betyder da også at jeg har lavet ret mange opskrifter på kage i kop efterhånanden. Men det gør jo ikke konceptet dårligere. Denne gang står den på kanelkage i kop – med den klassiske kaffeglasur. Mmm.. Det er lige præcis som jeg huske en gammeldags kanelkage fra min barndom.

Kanelkage er for mig sådan en kage der bringer mig tilbage til klassens time i folkeskolen. Den var ofte på skoleskemaet når nogen skulle have kage med, og med god grund. Det er nemlig sådan en god all-around kage – de fleste børn og voksne synes den er rigtig lækker og har lyst til at sætte tænderne i den. Den er blød og svampet, med fyldig glasur, og så smager den virkelig af noget.

Kanelkage i kop - opskrift på kanelkage med kaffeglasur i mikroovn på 5 min

Kanelkage i kop opskrift

Her er min version af kanelkage i kop. Det er en kanelkage uden kærmemælk, men i stedet med creme fraiche og vand. Hvis du hellere vil lave kanelkage med kernemælk, så kan du erstatte vand og creme fraiche med kernemælk.

Kanelkage i kop - opskrift på kanelkage med kaffeglasur i mikroovn på 5 min
4.41 fra 5 stemmer

Kanelkage i kop opskrift

Sød kage med smag af kanel og kraftig kaffe/kakaoglasur
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Samlet tid 5 min
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Antal 1 person

Ingredienser

 • 3 spsk creme fraiche
 • 3 spsk vand
 • 1 spsk olie
 • 1 spsk sukker
 • 2 tsk kanel
 • 1/2 tsk natron
 • 6 spsk hvedemel

Glasur

 • 1/2 spsk smeltet smør
 • 3-4 spsk flormelis
 • 1 tsk kakao
 • 1/2 spsk varm kaffe

Sådan gør du

 • Find en mikroovnsegnet kop. Bland creme fraiche, vand og olie i koppen.
 • Tilføj kanel, sukker, natron og til sidst hvedemel og bland det hele godt sammen i koppen.
 • Bag kagen på fuld effekt i mikroovnen i 2,5-3 minutter.
 • I mens røres glasuren sammen. Bland alle ingredienserne og rør den til en jævn glasur. Hvis den er for tynd, tilføjes mere flormelis.
 • Når kagen er færdig kommes glasuren på, og den spises straks.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Kage, Mikroovn
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Kager i kop

Vil du prøve andre kager i kop, så har jeg tidligere lavet mange andre opskrifter på kage i mikroovnen på maks 5 minutter. Jeg vil anbefale dig at prøve kanelsnegl i kop, banankage i kop eller brunsviger i kop.

Hvis du prøver en af vores opskrifter, vil jeg blive rigtig glad hvis du lægger en kommentar herunder og skriver hvad du synes om den. Har du evt. andre ideer til opskrifter på kager jeg skal udvikle til at kunne bages i mikroovnen? Så sig endelig til, jeg er altid på udkig efter nye ideer og udfordringer.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg