Brunsviger i kop – fynsk kage i mikroovn

Brunsviger er en kage der ligger dybt i hjertet hos de fleste fynboer – inkl. mig. Derfor har jeg nu udviklet en opskrift på brunsviger i kop, så jeg kan lave mig en lille brunsviger til mig selv når behovet melder sig.

Her i jylland er det svært at få ordenlig brunsviger, med mindre man selv bager den selvfølgelig. Når man er alene hjemme, eller en aften hvor man lige får lyst til brunsviger, så er det måske lidt for meget at bage en hel bradepande brunsviger, derfor er denne brunsviger i kop helt fantastisk. På denne her måde er der friskbagt lun brunsviger på kun 3 minutter.

Jeg elsker virkelig brunsviger, og denne er perfekt svampet og snasket. Selvom dette er en brunsviger uden gær, så bliver bunden dejlig luftig og lækker, og remoncen på toppen bliver god og snasket. Når man først har spist en, er det svært at lade være med at lave den næste. Det er jo trods alt virkelig nemt, og der er lun brunsviger på kun 3 minutter. Whats not to like?

Denne brunsviger bringer også altid smil frem på børnenes læber. Når duften af den søde remonce breder sig, sidder de klar og venter, og heldigvis er ventetiden kort på denne kage. Hvis de rigtig skal hygge kan jeg godt finde på at pynte med et par stykker slik på toppen, så er det næsten som at have fødselsdag. For ja, selvfølgelig får vi også brunsviger kagemand når der er fødselsdag herhjemme!

Opskrift på brunsviger i kop lavet i mikroovn
Opskrift på brunsviger i kop lavet i mikroovn

Brunsviger i kop opskrift

Her er den meget simple opskrift, der på bare 3 minutter vil give dig en skøn brunsviger der passer lige i størrelsen til 1 person.

Opskrift på brunsviger i kop lavet i mikroovn
Udskriv Pin
0 fra 0 stemmer

Brunsviger i kop opskrift

Den fynske klassiker på under 5 min!
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Keyword Kage, Mikroovn
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 3 minutter
Portioner 1 person

Ingredienser

Dej:

  • 4 spsk hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 3 spsk mælk
  • 1/2 spsk olie

Remonce:

  • 1/2 spsk smør
  • 1 1/2 spsk brun farin

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienser til dejen sammen i en skål der kan gå i mikroovnen – jeg bruger en lille ramakin, en kop fungerer også rigtig fint. Konsistensen skal være jævn men meget blød dej – hold evt. lidt igen med melet indtil du har rørt dejen sammen for at se om du skal bruge det hele af din mel. 
  • Bland smør og farin til remoncen og smelt det i mikroovnen ca. 30 sekunder.
  • Tryk lidt gode huller i dejen med en teske, og hæld remoncen over.
  • Bag kagen i mikroovnen i 45-60 sekunder. Her tager det kun 45 sekunder, pas på den ikke får for meget. Den skal kun lige være bagt færdig i midten. Spis den straks 🙂
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Vil du prøve en af vores andre opskrifter på kager i kop til 1 person, så se Oreo kage i kop, banankage i kop eller Kanelsnegl i kop. Kager bagt i kop i mikroovnen er super nemme og lækre, og så har du en dejlig kage på under 3 minutter.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares