Populært:

Madformadelskere / Søde sager / Kage i kop / Brunsviger i kop

Brunsviger i kop

3.88

/5

3 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

3.88

/5

3 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Brunsviger er en kage der ligger dybt i hjertet hos de fleste fynboer – inkl. mig. Derfor har jeg nu udviklet en opskrift på brunsviger i kop, så jeg kan lave mig en lille brunsviger til mig selv når behovet melder sig. Få min opskrift her.

Brunsviger i kop - Opskrift på nem og hurtig brunsviger lavet i mikroovnen på 3 minutter

Her i jylland er det svært at få ordenlig brunsviger, med mindre man selv bager den selvfølgelig. Når man er alene hjemme, eller en aften hvor man lige får lyst til brunsviger, så er det måske lidt for meget at bage en hel bradepande brunsviger, derfor er denne brunsviger i kop helt fantastisk. På denne her måde er der friskbagt lun brunsviger på kun 3 minutter.

Jeg elsker virkelig brunsviger, og denne er perfekt svampet og snasket. Selvom dette er en brunsviger uden gær, så bliver bunden dejlig luftig og lækker, og remoncen på toppen bliver god og snasket. Når man først har spist en, er det svært at lade være med at lave den næste. Det er jo trods alt virkelig nemt, og der er lun brunsviger på kun 3 minutter. Whats not to like?

Denne brunsviger bringer også altid smil frem på børnenes læber. Når duften af den søde remonce breder sig, sidder de klar og venter, og heldigvis er ventetiden kort på denne kage. Hvis de rigtig skal hygge kan jeg godt finde på at pynte med et par stykker slik på toppen, så er det næsten som at have fødselsdag. For ja, selvfølgelig får vi også brunsviger kagemand når der er fødselsdag herhjemme!

Brunsviger i kop opskrift

Her er den meget simple opskrift, der på bare 3 minutter vil give dig en skøn brunsviger. Den passer lige i størrelsen til 1 person.

Pas på ikke at give den for lang tid, så kan bunden nemlig godt blive sej og kedelig. Den skal kun lige være færdigbagt, så giv den evt. korte intervaller i mikroovnen første gang du prøver den. Efterhånden får du helt styr på hvor længe den skal have.

Brunsviger i kop - Opskrift på nem og hurtig brunsviger lavet i mikroovnen på 3 minutter
3.88 fra 8 stemmer

Brunsviger i kop opskrift

Den fynske klassiker på under 5 min!
Udskriv Pin
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 1 minute
Samlet tid 3 minutter
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Antal 1 person

Ingredienser

Dej:

 • 4 spsk hvedemel
 • 1 spsk sukker
 • 1/4 tsk bagepulver
 • 3 spsk mælk
 • 1/2 spsk olie

Remonce:

 • 1/2 spsk smør
 • 1 1/2 spsk brun farin

Sådan gør du

 • Bland alle ingredienser til dejen sammen i en skål der kan gå i mikroovnen – jeg bruger en lille ramakin, en kop fungerer også rigtig fint.
  Konsistensen skal være en jævn men meget blød dej – hold evt. lidt igen med melet indtil du har rørt dejen sammen for at se om du skal bruge det hele af din mel. 
 • Bland smør og farin til remoncen og smelt det i mikroovnen ca. 30 sekunder.
 • Tryk lidt gode huller i dejen med en teske, og hæld remoncen over.
 • Bag kagen i mikroovnen i 45-60 sekunder. Her tager det kun 45 sekunder, pas på den ikke får for meget. Den skal kun lige være bagt færdig i midten. Spis den straks 🙂

Hvad skal du huske til næste gang?Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Serveringsforslag til brunsviger i kop

 • Spis lun, præcis som den er.
 • Pynt med slik og flag, og giv den til et heldigt barn (eller barnlig sjæl) som en nem fødselsdagskage.
 • Pynt med flødeskum. Det er ikke noget for en fynbo som mig, men i dele af Danmark spises brunsviger med flødeskum.

Andre forslag til Kage i kop

Vil du prøve en af vores andre opskrifter på kager i kop til 1 person, så se Oreo kage i kop, banankage i kop eller Kanelsnegl i kop. Kager bagt i kop i mikroovnen er super nemme og lækre, og så har du en dejlig kage på under 3 minutter.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Note: Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 19. februar 2019. Vi har efterfølgende opdateret og genudgivet den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

14 kommentarer til “Brunsviger i kop”

 1. Det er ikke helt rigtigt man ikke kan få en god brunsviger i Jylland. Jeg er vokset op i Nordjylland og der har de meeeeeega gode brunsviger, det har vi altid brugt til kagemand og alle andre tidspunkter vi skulle have kage men nu bor jeg i midtjylland i Skive og har endnu ikke fundet et godt sted så får det kun når vi er til fødselsdag hos familien i Nordjylland. Gider ikke selv bage brunsviger da min mand ikke kan lide det så lidt vildt at bage en hel brunsviger så derfor er denne opskrift jo perfekt for mig så den skal prøves ???

  Svar
  • Har også boet i Nordjylland, og deler ikke samme begejstring for deres brunsviger 😉 Tilmed putter de ofte flødeskum på.. Det er skamdaløst 😉 Hehe.. Sjovt at vi har så forskellige traditioner mht. kagemand rundt omkring i lille Danmark.

   Svar

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.