Indhold

Lavash brød – fladbrød i ovn fra mellemøsten

Indhold

Lavash brød stammer fra mellemøsten, og spises i mange af de mellemøstlige lande, heriblandt Tyrkiet og Iran. Der findes rigtig mange udgaver af dette brød, og hver familie har sin egen måde at tilberede brødene på. Meget afhænger også af hvor tyndt de rulles ud, og hvordan de tilberedes.

I denne opskrift laver vi vores lavash i ovnen, og ruller dem meget tyndt ud, så vi får et sprødt, lidt sejt brød. Det er perfekt til at brække af og dyppe i for eksempel hummus eller dahl. Herhjemme er både børn og voksne glade for brøddet, og børnene spiser det også gerne som en snack, ligesom med et knækbrød. Det har lidt samme smag og konsistens som et godt kerneknækbrød.

Lavash brød - opskrift på lavash fladbrød, lækre brød fra mellemøsten

Lavash brød opskrift

Her er vores opskrift på Lavash brød, vi laver dem med de kerner vi lige har ved hånden eller kan få i supermarkedet, men du kan selvfølgelig helt selv vælge hvilke kerner du vil have på. Denne opskrift er med chiafrø og sesamkerner. Andre forslag kan være nigellafrø, græskarkerner, hørfrø eller solsikkekerner. Kun fantasien sætter grænsen for hvilke kerner du kan bruge.

Denne opskrifter giver 16 tynde brød. Du skal nok beregne i hvert fald 2 pr. person, for de er så gode at sidde og nippe af og dyppe i hummus eller anden dip under middagen. Du skal ikke være for bange for at lave for mange, de kan nemlig sagtens holde sig en uges tid hvis du pakker dem ind i lufttæt emballage. Så længe holder de dog aldrig her!

Lavash brød - opskrift på lavash fladbrød, lækre brød fra mellemøsten
5 fra 1 stemme

Lavash opskrift

Sprøde brød, perfekte til at dyppe i for eksempel hummus
Opskrift lavet af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Tilb. tid 30 min
Bagetid 1 t
Samlet tid 1 t 30 min
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Mellemøsten
Antal 16 brød

Ingredienser

Dej

 • 2,5 dl vand
 • 1,5 dl mælk
 • 3 g tørgær
 • 1 spsk honning
 • 1 spsk salt
 • 365 g hvedemel
 • 75 g fuldkornshvedemel
 • 50 g durummel

Drys

 • Chiafrø
 • Sesam
 • Salt
 • Peber

Sådan gør du

 • Lun vand og mælk. Tilsæt honning og gær og rør det ud i væsken. Tilsæt salt og herefter melet, og rør det hele sammen. Ælt dejen grundigt, på maskine ca. 5 minutter. Dejen skal være meget klistret!
 • Del dejen i 16 dele – på ca. 50 gram hver. Kom rigeligt mel på bordet og tril klumperne til kugler og tryk dem lidt flade. Rul herefter brødene ud til en aflang form, så tynde som muligt (ca. 1-2 mm).
 • Kom brødene på en bageplade og pensel dem med vand (4 på hver plade). Drys herefter med frø, salt og peber, og bag dem til de er sprøde og gyldne ved 190 grader i ca. 15 minutter.
  Lavash brød - opskrift på lavash fladbrød, lækre brød fra mellemøsten
 • Tag dem straks af bagepladen, og lad brødene køle af på en rist indtil de skal spises.
Vilkår for beregning af ernæringsdata
KEYWORDS / SØGEORD Bagværk, Brød
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Disse Lavash brød er perfekte til en mellemøstlig middag eller et tapasbord. Vi serverede dem senest til en middag med grillede kyllinger, hummus, dahl og en dejlig salat med bagte gulerødder. Men brødene vil også være fantastiske til en karryret eller måske en salat eller suppe.

Se hvad andre har fået ud af opskriften

Tag os på Instagram med @madformadelskere hvis du også vil have chancen for at få dit billede vist her.

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ❤️

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Denne artikel er skrevet af:

Tina Westergaard Møller

Tina Westergaard Møller

Tina er 31 år og uddannet civilingeniør i Arkitektur. Arkitektblyanten er dog skiftet ud med laptop og piskeris, og nu bruger hun meget af sin tid på at dele glæden ved madlavning med Jer her på Madformadelskere. Tina har stået i køkkenet siden hun var lille, og havde som barn en drøm om at blive kok. Hun elsker at fremtrylle lækre desserter og kager, og dele dem med familie og venner.

1 reaktion

 1. Hej madelskere

  Jeg har ikke tørgær. Kan jeg få samme sprøde brød med økogær, og hvor meget skal jeg i så fald bruge?

  Vh Pia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskriftsvurdering
Mad for madelskere - God familiemad hver dag

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg