Lavash brød – fladbrød i ovn fra mellemøsten

Lavash brød stammer fra mellemøsten, og spises i mange af de mellemøstlige lande, heriblandt Tyrkiet og Iran. Der findes rigtig mange udgaver af dette brød, og hver familie har sin egen måde at tilberede brødene på. Meget afhænger også af hvor tyndt de rulles ud, og hvordan de tilberedes.

I denne opskrift laver vi vores lavash i ovnen, og ruller dem meget tyndt ud, så vi får et sprødt, lidt sejt brød. Det er perfekt til at brække af og dyppe i for eksempel hummus eller dahl. Herhjemme er både børn og voksne glade for brøddet, og børnene spiser det også gerne som en snack, ligesom med et knækbrød. Det har lidt samme smag og konsistens som et godt kerneknækbrød.

Lavash brød - opskrift på lavash fladbrød, lækre brød fra mellemøsten

Lavash brød opskrift

Her er vores opskrift på Lavash brød, vi laver dem med de kerner vi lige har ved hånden eller kan få i supermarkedet, men du kan selvfølgelig helt selv vælge hvilke kerner du vil have på. Denne opskrift er med chiafrø og sesamkerner. Andre forslag kan være nigellafrø, græskarkerner, hørfrø eller solsikkekerner. Kun fantasien sætter grænsen for hvilke kerner du kan bruge.

Denne opskrifter giver 16 tynde brød. Du skal nok beregne i hvert fald 2 pr. person, for de er så gode at sidde og nippe af og dyppe i hummus eller anden dip under middagen. Du skal ikke være for bange for at lave for mange, de kan nemlig sagtens holde sig en uges tid hvis du pakker dem ind i lufttæt emballage. Så længe holder de dog aldrig her!

Lavash opskrift

Sprøde brød, perfekte til at dyppe i for eksempel hummus
Ret Tapas, Tilbehør
Køkken Mellemøsten
Keyword Bagværk, Brød
Tilb. tid 30 minutter
Bagetid 1 time
Samlet tid 1 time 30 minutter
Portioner 16 brød

Ingredienser

Dej

  • 2,5 dl vand
  • 1,5 dl mælk
  • 3 g tørgær
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk salt
  • 365 g hvedemel
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 50 g durummel

Drys

  • Chiafrø
  • Sesam
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

  • Lun vand og mælk. Tilsæt honning og gær og rør det ud i væsken. Tilsæt salt og herefter melet, og rør det hele sammen. Ælt dejen grundigt, på maskine ca. 5 minutter. Dejen skal være meget klistret!
  • Del dejen i 16 dele – på ca. 50 gram hver. Kom rigeligt mel på bordet og tril klumperne til kugler og tryk dem lidt flade. Rul herefter brødene ud til en aflang form, så tynde som muligt (ca. 1-2 mm).
  • Kom brødene på en bageplade og pensel dem med vand (4 på hver plade). Drys herefter med frø, salt og peber, og bag dem til de er sprøde og gyldne ved 190 grader i ca. 15 minutter.
    Lavash brød - opskrift på lavash fladbrød, lækre brød fra mellemøsten
  • Tag dem straks af bagepladen, og lad brødene køle af på en rist indtil de skal spises.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn os på dit billede med @madformadelskere brug #madformadelskere!

Disse Lavash brød er perfekte til en mellemøstlig middag eller et tapasbord. Vi serverede dem senest til en middag med grillede kyllinger, hummus, dahl og en dejlig salat med bagte gulerødder. Men brødene vil også være fantastiske til en karryret eller måske en salat eller suppe.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Reader Interactions

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Mad for madelskere - nem hverdagsmad for hele familien

Hej - Velkommen til...

Bag Mad for Madelskere gemmer der sig en lille familie bosat i Sønderjylland. Familien består af mor Tina, far Rasmus, Johannes på 4 år og Ellen på 3 år. Familiehunden Lasse er også med når der skal smages på retterne.

Relaterede indlæg

shares