Madformadelskere / Aftensmad / Pastaretter / Vegetariske pastaretter / Pasta med bagt feta og tomater

Pasta med bagt feta og tomater

Af:

Rasmus Juul Møller

Opdateret:

Udgivet:


Lækker og nemt aftensmad, næsten helt uden at røre en finger! Pasta med bagt og feta og tomater er en helt fantastisk velsmagende ret, og den tager ikke så lang tid at lave. Lækker og cremet pastasauce med feta, frisk smag af tomater og krydderier.

tik tok pasta med bagt feta og tomater.

Nem pastaret i ovn

Når det er hverdag, så er det for de fleste også nødvendigt med opskrifter der bare kan drønes i ovnen og passe sig selv. Og det er lige præcis hvad pasta med feta og ovnbagte tomater kan.
Det smager rigtig godt og det eneste man ikke slipper for er at koge pasta, men det er nu heller ikke fordi det er så besværligt.

Jeg bruger meget tid i køkkenet! Så en gang imellem, så er det altså rart med en ret hvor der ikke skal tages stilling til så meget, ungerne elsker den og det gør vi voksne også. Så på travle dage, så er det tit at den her lækre, nemme pastaret står på menuen.

Med inspiration fra hentet nettet, så er det her vores bud på en lækker og nem pastaret, der båder er børnevenlig og utroligt velsmagende. Og hvorfor ikke få ungerne til at hjælpe med at lave det, der er ingen skarpe knive involveret og ikke så meget der kan gå galt.

Denne pasta går også under navnet TikTok pasta, fordi trenden startede på TikTok en gang for år siden. Vi hoppede selvfølgelig med på trenden, og denne gang var vi enige om at det er en virkelig velsmagende en af slagsen.

Det er bestemt en ret der lever op til det vi gerne vil servere for vores familie. Man kan jo altid variere retten, og tilsætte de smage man allerbedst kan lide.

nem pastaret med bagt fata ost, tomater og spinat.

Mere hverdagsmad

Ingrediensnoter

Feta – Brug den feta du bedst kan lide. Det kan være rigtig feta eller en Puck-ost.

Spaghetti – Du kan bruge spaghetti, lunguine eller en anden type pasta.

Frisk spinat – Giver lidt friskhed og noget grønt til retten, og vi elsker spinat. Det kan godt springes over hvis I slet ikke er til det.

Hvordan laver man pasta med bagt feta og tomater?

Det er næsten det bedste ved den her ret, ikke så meget arbejde og stadig et perfekt velsmagende resultat. I princippet kan man jo tilføje alle de ingredienser man har lyst til og udvikle videre på opskriften.

I en forvarmet ovn bages feta, tomater, løg, hvidløg samt krydderier. Når det er bagt tilsættes frisk spinat hvorefter det hele moses med en gaffel til en tyk sauce. Den kogte spaghetti tilsættes til saucen og det blandes grundigt sammen.

Server med friskrevet parmesan – velbekomme.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

Pasta med bagt feta, tomater, rødløg og til sidst spaghetti og spinat.

Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Yes. Det kan du sagtens. Tomaterne er vigtige, for de bliver til saucen, men derudover kan du fint komme andre ting i. Prøv for eksempel at tilsætte peberfrugt eller oliven.


Andre lækre pastaretter

fad med spaghetti og sauce af feta og bagte tomater vendt med spinat.

Serveringsforslag

  • Server retten som nem og hurtig aftensmad på en kødfri dag, eventuelt med et flute eller hvidløgsbrød til.
  • Du kan godt servere et stykke kylling eller bagt laks til, hvis du gerne vil have lidt kød til.

Elsker du også feta?

Prøv også vores opskrifter på den lækreste fetacreme eller Grillet feta

tik tok pasta med bagt feta og tomater.

Opskrift på TikTok pasta med feta og tomat

Her får du vores opskrift på den populære opskrift med pasta med bagt feta og tomater. Det en en nem og hurtig aftensmad med maser af velsmag.

Vi håber at du får lyst til at prøve retten og lave den til din familie derhjemme.

tik tok pasta med bagt feta og tomater.
5 fra 3 stemmer

Pasta med bagt feta og tomater

Nem opskrift på hurtig og lækker pastaret med bagt feta, tomater og rødløg, som bages i ovnen og derefter vendes med friskkogt pasta og spinat. Den kendte trend fra TikTok og Instagram, og den smager virkelig godt.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 683 kcal

Ingredienser

  • 600 g cherrytomater
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g feta
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk oregano, tørret
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • Peber
  • 400 g spaghetti, , koges al dente efter anvisningerne på posen
  • 50 g friske spinatblade

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 210 grader alm. over- og undervarme.
  • Tomaterne skylles grundigt i koldt vand.
    600 g cherrytomater
  • Rødløget skrælles, deles i 2 og snittes i tynder skiver. Hvidløget pilles og hakkes fint.
    1 rødløg, 1 fed hvidløg
  • I et stort ildfast fad placeres blokken af feta i midten. Fordel tomaterne, løg og hvidløg rundt om, hæld olien over efterfulgt af oregano, salt, sukker og peber.
    250 g feta, 3 spsk olivenolie, 1 spsk oregano, 1 tsk salt, 2 tsk sukker, Peber
  • Stil fadet midt i den forvarmede ovn og bag det ved 210 grader i 35 minutter.
  • Når halvdelen af tiden er gået, bringes en gryde med velsaltet vand i kog. Pastaen koges efter anvisningerne på posen. Når pastaen er færdig, hældes den op i et dørslag, så vandet kan dryppe fra.
    400 g spaghetti
  • Spinaten skylles grundigt i koldt vand og dryppes af.
    50 g friske spinatblade
  • Tag fadet ud af ovnen når tiden er gået, og mos det hele godt sammen med en gaffel. Tilsæt den friske spinat og rør det sammen til en tyk sauce.
  • Kom den kogte pasta op i fadet til saucen, og vend det grundigt sammen.
  • Server straks retten, for eksempel med revet parmesan.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 683kcalKulhydrater: 89gProtein: 24gFedt: 26gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 11gKolesterol: 56mgNatrium: 1328mgKalium: 718mgFibre: 6gSukker: 10gA-vitamin: 2191IUC-vitamin: 40mgCalcium: 386mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Opdatering

Denne opskrift blev oprindeligt udgivet den 20. februar 2021 – Vi har efterfølgende gennemprøvet og opdateret den med flere relevante informationer, for at give dig den bedste oplevelse med opskriften.

Denne opskrift er senest opdateret:

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Rasmus Juul Møller Avatar
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.