Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Pasta med bagt feta og tomater

Pasta med bagt feta og tomater

5

/5

40 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

40 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker og nemt aftensmad, næsten helt uden at røre en finger! Pasta med bagt og feta og tomater er en helt fantastisk velsmagende ret, og den tager ikke så lang tid at lave. Lækker og cremet pastasauce med feta, frisk smag af tomater og krydderier. Hvis du vil se hvor nemt det er at lave en hurtig pastaret i ovnen, så læs med her og få vores opskrift.

tiktok pasta med bagt feta og tomater

Nem pastaret i ovn

Når det er hverdag, så er det for de fleste også nødvendigt med opskrifter der bare kan drønes i ovnen og passe sig selv. Og det er lige præcis hvad pasta med feta og ovnbagte tomater kan.
Det smager rigtig godt og det eneste man ikke slipper for er at koge pasta, men det er nu heller ikke fordi det er så besværligt.

Jeg bruger meget tid i køkkenet! Så en gang imellem, så er det altså rart med en ret hvor der ikke skal tages stilling til så meget, ungerne elsker den og det gør vi voksne også. Så på travle dage, så er det tit at den her lækre nemme pastaret står på menuen.

Med inspiration fra hentet nettet, så er det her vores bud på en lækker og nem pastaret, der båder er børnevenlig og utroligt velsmagende. Og hvorfor ikke få ungerne til at hjælpe med at lave det, der er ingen skarpe knive involveret og ikke så meget der kan gå galt.

nem pastaret med bagt fata ost, tomater og spinat

TikTok pasta og Instagram-trend

Denne pasta går også under navnet TikTok pasta, fordi trenden startede på TikTok en gang sidste år. Her nogle måneder efter er trenden også nået til Danmark, og de lækre pastaretter fylder lige nu også Instagram.

Vi er selvfølgelig hoppet med på trenden, og denne gang er vi enige om at det er en virkelig velsmagende en af slagsen. Det er bestemt en ret der lever op til det vi gerne vil servere for vores familie. Man kan jo altid variere retten, og tilsætte de smage man allerbedst kan lidt.

Hvordan laver man pasta med bagt feta og tomater?

Det er næsten det bedste ved den her ret, ikke så meget arbejde og stadig et perfekt velsmagende resultat. I princippet kan man jo tilføje alle de ingredienser man har lyst til og udvikle videre på opskriften. Her kommer en kort gennemgang af de ingredienser du skal bruge til retten:

Du kan finde den fulde opskrift nederst på siden.

  • Cherrytomater
  • Feta
  • Olivenolie
  • Tørret oregano
  • Salt
  • Sukker
  • Hvidløg
  • Rødløg
  • Peber
  • Tørret spaghetti
  • Frisk spinat

I en forvarmet ovn bages feta, tomater, løg, hvidløg samt krydderier. Når det er bagt tilsættes frisk spinat hvorefter det hele moses med en gaffel til en tyk sauce. Den kogte spaghetti tilsættes til saucen og det blandes grundigt sammen.

Server med friskrevet parmesan – velbekomme.

Pasta med bagt feta, tomater, rødløg og til sidst spaghetti og spinat

Opskrift på TikTok pasta med feta og tomat

Her får du vores opskrift på den populære opskrift med pasta med bagt feta og tomater. Det en en nem og hurtig aftensmad med maser af velsmag. Server den som et komplet måltid, eller sammen med en frisk grøn salat og et hvidløgsbrød. Vi spiser ikke kød til denne ret, men spiser den som en vegetar pastaret. Hvis du savner kød, kan den spises som tilbehør for eksempel til et grillet kyllingebryst eller et stykke bagt laks.

tiktok pasta med bagt feta og tomater
5 fra 3 stemmer

Pasta med bagt feta og tomater

Nem opskrift på hurtig og lækker pastaret med bagt feta, tomater og rødløg, som bages i ovnen og vendes med friskkogt pasta og spinat. Den kendte trend fra TikTok og Instagram – nem pastaret i ovn.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 35 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Aftensmad
Køkken Dansk
Antal 4 personer
Kalorier 665 kcal

Ingredienser

  • 600 g cherrytomater
  • 250 g feta
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk oregano, tørret
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rødløg
  • Peber
  • 400 g spaghetti, tørret, koges aldente efter anvisningerne på posen
  • 50 g friske spinatblade, skyllet grundigt i koldt vand

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 210 grader alm. ovn.
  • Tomaterne skylles grundigt i koldt vand.
  • Rødløget skrælles, deles i 2 og snittes i tynder skiver. Hvidløget pilles og hakkes fint.
  • I et stort ildfast fad placeres blokken af feta i midten. Fordel tomaterne, løg og hvidløg rundt om, hæld olien over efterfulgt af oregano, salt, sukker og peber.
  • Stil fadet midt i den forvarmede ovn og bag det ved 210 grader i ca. 35 minutter.
  • Når halvdelen af tiden er gået bringes en gryde med velsaltet vand i kog. Pastaen koges efter anvisningerne på posen.
    – Spinaten skylles grundigt i koldt vand og dryppes af.
  • Tag fadet ud af ovnen og mos med en gaffel feta og tomater, tilsæt den friske spinat og rør det sammen til en tyk sauce. Hæld pastaen op i et dørslag så vandet drænes fra.
    fad med bagt feta og tomater til pastasaucen
  • Kom den kogte pasta op i fadet til saucen og vend det grundigt sammen.
    fad med spaghetti og sauce af feta og bagte tomater vendt med spinat
  • Server retten med frisk revet parmesan.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 665kcalKulhydrater: 85gProtein: 24gFedt: 26gMættet fedt: 11gKolesterol: 56mgNatrium: 1312mgKalium: 678mgFibre: 5gSukker: 10gA-vitamin: 2191IUC-vitamin: 38mgCalcium: 380mgJern: 4mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag vores E-bog med 10 nemme hverdagsretter:

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.