Nem opskrift på hurtig og lækker pastaret med bagt feta, tomater og rødløg, som bages i ovnen og derefter vendes med friskkogt pasta og spinat. Den kendte trend fra TikTok og Instagram, og den smager virkelig godt.
Forb. tid 5 minuttermin
Tilb. tid 35 minuttermin
Samlet tid 40 minuttermin
Antal 4personer
Ingredienser
600gcherrytomater
1rødløg
1fedhvidløg
250gfeta
3spskolivenolie
1spskoregano, tørret
1tsksalt
2tsksukker
Peber
400gspaghetti, , koges al dente efter anvisningerne på posen
50gfriske spinatblade
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 210 grader alm. over- og undervarme.
Tomaterne skylles grundigt i koldt vand.
600 g cherrytomater
Rødløget skrælles, deles i 2 og snittes i tynder skiver. Hvidløget pilles og hakkes fint.
1 rødløg, 1 fed hvidløg
I et stort ildfast fad placeres blokken af feta i midten. Fordel tomaterne, løg og hvidløg rundt om, hæld olien over efterfulgt af oregano, salt, sukker og peber.
Stil fadet midt i den forvarmede ovn og bag det ved 210 grader i 35 minutter.
Når halvdelen af tiden er gået, bringes en gryde med velsaltet vand i kog. Pastaen koges efter anvisningerne på posen. Når pastaen er færdig, hældes den op i et dørslag, så vandet kan dryppe fra.
400 g spaghetti
Spinaten skylles grundigt i koldt vand og dryppes af.
50 g friske spinatblade
Tag fadet ud af ovnen når tiden er gået, og mos det hele godt sammen med en gaffel. Tilsæt den friske spinat og rør det sammen til en tyk sauce.
Kom den kogte pasta op i fadet til saucen, og vend det grundigt sammen.
Server straks retten, for eksempel med revet parmesan.