Her får du en af vores favoritter til madpakken og aftensmad på de travle hverdage med sport og legeaftaler. Nemlig en lækker pastasalat med pesto og kylling samt grøntsager, feta, pinjekerner og soltørrede tomater. Læs med her og få vores opskrift.
Perfekt til madpakken eller nem aftensmad
Det er jo ingen hemmelighed at vi har en del at se til i hverdagen. Og børnene går til sport efterhånden mange gange om ugen, og det går jo lidt ud over den tid vi plejede at have til at lave aftensmad.
På de dage elsker vi at lave en god pastasalat og sætte i køleskabet, så der er nem aftensmad når vi kommer hjem fra sport. Den her version med kylling, pesto, soltørrede tomater og feta er en af favoritterne.
Den smager bare virkelig godt, og så er den ret nem at lave også.
Vi laver gerne en stor portion, sådan så der også er til madpakkerne dagen efter. Det er den nemlig også virkelig god til.
Ingrediensnoter
Pasta – Du kan bruge skruer, sløjfer, penne eller hvilken type pasta du nu foretrækker i din pastasalat. Det er ikke så vigtigt, du skal bare følge anvisningen på posen når du koger dem.
Salat – Vælg den slags grønne salat du bedst kan lide. Vi køber ofte de der poser med blandet grønt salat, så får man lidt forskelligt.
Kylling – Du kan koge eller stege et par kyllingebryster, eller købe færdigstegt kylling i supermarkedet hvis tiden er virkelig knap. Har du rester af kylling, så er denne opskrift også helt perfekt.
Soltørrede tomater – Giver en skøn smag til salaten, men kan selvfølgelig springes over hvis I ikke er så vilde med dem.
Feta – Du kan bruge feta, salatost, puckost eller hvilken variant du nu foretrækker.
Pinjekerner – Vi elsker pinjekerner, de giver en skøn nøddeagtig smag når de lige bliver ristet på panden inden de kommer i salaten, og så giver de lidt knas og tekstur til salaten. Hvis du ikke har pinjekerner kan du bruge lidt hakkede pistacienødder eller måske mandler i stedet.
Hvordan laver man pastasalat med pesto og kylling?
Heldigvis er pastasalat noget af det nemmeste du kan kaste dig over når du skal lave lækker mad til familien.
Start med at koge pastaen efter anvisningen på pakken. Herefter skal den køle ned og vendes med pesto.
Så skal du bare skære alle grøntsagerne ud og blande dem sammen med pastaen og kyllingen i en stor skål. Slut af med at drysse med ristede pinjekerner og stykker af feta, og så er salaten klar til at spise.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Når du har lavet salaten, skal den opbevares i køleskabet indtil den skal spises.
Ja. Du kan springe kyllingen helt over hvis du gerne vil bruge pastasalaten som tilbehør til en kødret, men du kan også sagtens skifte den ud med for eksempel skinkestrimler.
Andre pastasalater du måske vil synes om
Tips og tricks til opskriften
- Brug de grøntsager du har i køleskabet. Du kan bruge det i bedst kan lide, eller tømme ud i de sidste grøntsager sidst på ugen.
- Har du en rest kylling tilbage fra dagen i forvejen? Brug det i din pastasalat. Du kan også skifte kyllingen ud med en rest skinke hvis du har det.
- Lav salaten klar i løbet af dagen hvis du har en travl eftermiddag og for eksempel skal køre børn til sport, det gør vi selv ofte.
Serveringsforslag
- Send en portion med i madpakken, ungerne vil elske det!
- Server som en let frokost eller aftensmad på travle hverdage.
Elsker du også en god pastasalat med kylling?
Prøv også vores opskrift på Pastasalat med kylling og bacon
Opskrift på salat med kylling og pasta
Her får du vores nemme og lækre opskrift på en skøn pastasalat med pesto og kylling. Den smager virkelig godt, og så er den ikke svær at lave.
Vi håber du får lyst til at prøve opskriften, og lav gerne rigeligt, for den er også rigtig god på madpakken til både børn og voksne.
Pastasalat med pesto og kylling
Ingredienser
- 500 g pasta, fx skruer eller penne
- 180 g grøn pesto
- 300 g kyllingebryst, tilberedt, kogt eller stegt
- 75 g grøn salat
- 1 rød peberfrugt
- ½ agurk
- 120 g cherrytomater
- 100 g soltørrede tomater
- 70 g pinjekerner
- 200 g feta
- Salt
- Peber
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Skyl den herefter i koldt vand og lad den køle af. Vend den afkølede pasta sammen med grøn pesto og krydres med salt og peber. Mens pastaen koger, klargøres de andre elementer.500 g pasta, 180 g grøn pesto
- Skær kyllingen i mundrette stykker.300 g kyllingebryst
- Vask salaten godt og skær eller bræk den i mundrette stykker. Skær peberfrugt og agurk i tern. Del cherrytomaterne i kvarte.75 g grøn salat, 1 rød peberfrugt, ½ agurk, 120 g cherrytomater
- Skær de soltørrede tomater ud i små tern.100 g soltørrede tomater
- Rist pinjekernerne på en tør pande på middel varme, til de bliver gyldne. Pas på de ikke brænder på!70 g pinjekerner
- Bland pastaen med pesto sammen med kyllingen og alle grøntsagerne i en skål.
- Fordel de ristede pinjekerner og stykker af feta ud over pastasalaten, og så er den klar til servering.200 g feta
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her