Populært:

Madformadelskere / Aftensmad / Hverdagsmad / Pastasalat med kylling og bacon

Pastasalat med kylling og bacon

5

/5

35 minutter

Photo of author

Af: Rasmus Juul Møller

Udgivet:

5

/5

35 minutter
Photo of author

Rasmus Juul Møller

Lækker og velsmagende pastasalat med kylling og bacon. Den er god til frokost, til aftensmad, eller som en lækker madpakke, så er pastasalat bare altid en vinder. Server den som aftensmad med et lækkert pull apart hvidløgsbrød og glæd hele familien. Læs med her og få opskriften på hvordan du laver den bedste pastasalat.

pastasalat med kylling og bacon samt grøntsager

Den bedste pastasalat til madpakken og turen ud i det blå

Nu har vi jo alle sammen rigtig travlt, så en gang imellem er det helt rart med nem aftensmad, og her er pastasalat bare en sikker vinder.

Ungerne er vilde med det, og det er jeg faktisk også. Med pastasalat er det egentlig kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan komme i. Masser af grøntsager, kød og kogt pasta sammenvendt i en lækker og smagsfuld dressing.

Vi er udemennesker og når vi er på tur, så nem mad bare sagen!

Forberedt hjemmefra og på køl i tasken, eller i vores tilfælde det lille køleskab i bilen, så er pastasalat noget vi alle sammen sætter pris på. Det er faktisk først her de sidste par år at jeg er begyndt at værdsætte en god pastasalat. Men det kan altså noget! Det smager godt og så er det et udmærket tilbehør til rigtig mange retter.

Når man som her laver den med kylling og bacon, så er det et helt måltid i sig selv, men man kan også sagtens servere lidt brød til eller måske lidt grøntsager i stave.

skål med pastasalat med kylling og bacon

Ingrediensnoter

Pasta – Vi bruger ofte penne når vi laver pastasalat, men alle typer af pasta kan som udgangspunkt bruges. Hvis I er mere til skruer, fungerer det lige så fint.

Kylling – Kyllingefilet eller -bryst. Det skal være tilberedt når det kommer i pastasalaten, så du kan med fordel bruge en rest kylling hvis du har det, ellers kan du nemt stege kyllingen i panden og køle den ned inden den vendes i pastasalaten.

Bacon – Bacon giver god smag og et lækkert knas til pastasalaten. Du kan sagtens bruge kalkunbacon eller springe det over hvis du hellere vil det.

Grøntsager – I princippet kan du bruge de grøntsager I bedst kan lide, eller dem der er tilbage i køleskabet. Vi bruger her peberfrugt, rødløg, tomat, agurk, ærter og majs. Det er en lækker og børnevenlig kombination.

Dressing – Dressing til pastasalat er vigtigt! Den skal være lidt fed og cremet og med god smag. Vi bruger en blanding af creme fraiche og mayonnaise og tilsætter så rød pesto. Det smager så godt. Du kan også bruge grøn pesto hvis du har lyst.

Hvordan laver man pastasalat med kylling og bacon?

Det er slet ikke så svært at lave en skøn pastasalat med kylling og bacon. Pastaen skal man koge efter anvisning på pakken. Samtidig kan man forberede grøntsager og dressingen.

Grøntsagerne skal bare skæres i mindre stykker, og så er de sådan set klar. Ærterne skal lige have et opkog hvis du bruger frosne ærter.

Baconen skal skæres i tern og steges sprød på en pande, og så skal dressingen blandes sammen og kyllingen skal skæres ud.

Når pastaen er tilberedt og kølet ned, kan det hele blandes sammen, og så er pastasalaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

pastasalat med kylling og bacon

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man pastasalat?

Pastasalaten skal i køleskabet når den er færdig. Vi anbefaler du opbevarer den i en køletaske hvis den skal med på tur.

Kan jeg bruge andre grøntsager?

Ja, du kan bruge lige præcis de grøntsager I bedst kan lide, eller dem I har tilbage sidst på ugen i grøntsagsskuffen.

Andre nemme pastaretter du måske vil synes om

pastasalat med grøntsager, bacon og kylling

Tips og tricks til pastasalat med kylling og bacon

 • Lav pastasalaten nogle timer før den skal serveres eller dagen før. Den bliver ekstra god når den får lov til at trække lidt i køleskabet.
 • Brug en rest kylling til at lave denne pastasalat.
 • Brug de grøntsager I bedst kan lide, eller dem der er tilbage sidst på ugen for at undgå madspild.

Serveringsforslag

 • Server som selvstændigt måltid når I skal på udflugt eller giv ungerne den med i madpakken.
 • Tag med til sammenskudsgilde i skolen eller børnehaven, den er et sikkert hit hos børnene.
 • Spis på en varm sommerdag i skyggen på terrassen.

Elsker I pastasalat? Så prøv vores Pastasalat med skinke

pastasalat med bacon og kylling
pastasalat med kylling og bacon

Opskrift på nem pastasalat med grøntsager og kylling

Her får du vores opskrift på pastasalat med kylling og bacon. Det er en nem og lækker ret, som kan spises til aftensmad på en varm sommerdag eller bruges i madpakken eller picnickurven.

Vi håber du får lyst til at prøve opskriften og servere en lækker pastasalat for din familie. Du kan sagtens skifte ud og bruge andre grøntsager hvis du har lyst.

pastasalat med kylling og bacon samt grøntsager
5 fra 2 stemmer

Pastasalat med kylling og bacon

Opskrift på pastasalat med kylling og bacon
Nem og lækker frokost eller aftensmad til en varm sommerdag. Vi elsker at tage pastasalat med på udflugt, og her er den med kylling og et måltid i sig selv. Den er også dejlig at have med på madpakken, så husk endelig at gemme resterne. Du kan bruge andre grøntsager, og vælge dem du bedst kan lide.
Opskrift af: Rasmus Juul Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Frokost
Køkken Dansk
Antal 6 personer
Kalorier 828 kcal

Ingredienser

 • 500 g pasta penne
 • 450 g kyllingefilet, tilberedt, for eksempel stegt
 • 200 g bacon, i tern
 • 1 rød peberfrugt
 • ½ agurk
 • ½ rødløg
 • 200 g fine ærter
 • 100 g majs
 • 200 g tomater

Dressing:

 • 1,5 dl mayonnaise
 • 1,5 dl creme fraiche
 • 3 spsk rød pesto
 • 1 spsk tørret oregano
 • 1 tsk salt
 • Peber

Sådan gør du

 • I en stor gryde bringes rigeligt med velsaltet vand i kog. Pastaen koges efter anvisninger på posen. Når pastaen er færdig, hældes den i et dørslag og skylles i koldt vand, så den køler hurtigere ned.
  Det er vigtigt at pastaen er kølet helt ned inden den blandes med resten af ingredienserne. Det kan derfor godt betale sig at koge den i forvejen.
 • I en anden mindre gryde bringes vand i kog, kom de frosne ærter i og giv dem et hurtigt opkog, hæld vandet fra og lad dem køle ned.
 • I mens pastaen og ærterne koges, ristes baconen sprød på en pande. Hæld fedet fra og lad baconen køle ned.
 • Alle ingredienserne til dressingen blandes grundigt sammen i en lille skål og stilles til siden.
 • Peberfrugt, tomater, agurk og rødløg skæres i små tern og kommes i en stor skål.
 • Skær de tilberedte kyllingefilter i passende mundrette bider og kom i skålen.
 • Kom derefter den afkølede bacon i skålen sammen med majs og ærter.
 • Hæld til sidst de afkølede pasta penne i skålen sammen med dressingen og vend det helt grundigt rundt. Smag pastasalaten til, og server den med det samme eller sæt den i køleskabet til senere.

Hvad skal du huske til næste gang?Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 828kcalKulhydrater: 78gProtein: 35gFedt: 41gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 15gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 96mgNatrium: 941mgKalium: 862mgFibre: 7gSukker: 9gA-vitamin: 1485IUC-vitamin: 47mgCalcium: 90mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Opskrift af

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering

Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.