Vi elsker pastasalat herhjemme, og denne græske version er ingen undtagelse. Det er en dejlig græsk pastasalat, som passer godt til sommerens grillmad og til græske kødretter. Læs med her og få vores nemme opskrift.

Tilbehør til græsk mad eller madpakke
Pastasalat er bare god sommermad. En græsk pastasalat er fantastisk at servere sammen med lune græske frikadeller eller kylling med græske krydderier.
Den er også dejlig at pakke i madkurven og tage med på sommerens udflugter. Børnene er også glad for at få den med i madpakken hvis der er rester tilbage fra aftensmaden.
Denne opskrift er egentlig “bare” vores opskrift på græsk salat og så vendt med kogt pasta. Den er så nem at lave, men smager altså bare kanongodt.
Vi spiser den til alt fra grillet kylling og frikadeller til en selvstændig ret når vi er på tur. Den er også lækker med en græsk bøf eller andet kød eller kylling.
Ingrediensnoter
Tomat – Vi bruger helst små cherrytomater, men du kan også sagtens bruge alle andre slags tomater, så skal de bare skæres i flere stykker.
Agurk – Agurk er en skøn grøntsag, og den passer godt i denne græske pastasalat.
Oliven – Oliven er et must når vi taler græsk mad, men hvis du ikke er vild med dem, kan de selvfølgelig udelades. Du kan bruge dine yndlingsoliven.
Feta – Vi bruger helst en blok feta og smuldrer den i mindre stykker, men du kan også bruge fetaost i tern.
Pasta – Vi er glade for at bruge pasta penne når vi laver pastasalater, men du kan også sagtens bruge skruer eller andre typer af pasta.
Oregano – Oragano giver bare en god græsk smag til salaten.
Dressing – Dressingen er en nem salatdressing af eddike, olie og citronsaft, som smages til med salt, peber og sukker.
Hvordan laver man græsk pastasalat?
Det er virkelig nemt at lave denne lækre pastasalat med græske smage.
Det første du skal gøre, er at koge pastaen efter anvisningen på pakken.
I mens skæres grøntsagerne, oliven og feta ud, og dressingen piskes sammen. Når pastaen er kogt og afkølet, skal det hele bare vendes sammen, og så er pastasalaten klar til servering.
Find den fulde opskrift længere nede på siden her.
Ofte stillede spørgsmål
Den færdige pastasalat skal opbevares i køleskabet. Her kan den sagtens holde sig nogle dage. Du kan med fordel lave den nogle timer før den skal serveres, så den kan stå og trække lidt smag.
Andre pastaretter du måske vil synes om
- Pastasalat med kylling og bacon
- Pastasalat med skinke
- Vegetarisk pastafad
- Pasta med bacon og ærter
- Pasta pomodoro
Tips og tricks til græsk pastasalat
- Lav pastasalaten nogle timer før den skal serveres, så den kan stå og trække smag. Det bliver den kun bedre af.
Serveringsforslag
- Server til et lækkert stykke grillet kylling eller en grillet bøf.
- Server til græsk mad, for eksempel Græske frikadeller, Græsk bøf eller en Lammekølle på grill
- Tag pastasalaten med til frokost eller giv ungerne lidt med i madpakken.
- Tag salaten med i picnickurven når I skal i skoven og spise frokost.
Elsker du pastasalat? Prøv vores Pastasalat med kylling og bacon
Opskrift på pastasalat med feta og oliven
Her får du vores opskrift på en lækker græsk pastasalat. Du kan med fordel servere den til græske frikadeller eller anden græsk mad, eller tage den med som den er i picnickurven eller madpakken.
Vi håber du får lyst til at prøve pastasalaten og servere den for din familie. Herhjemme er vi alle 4 helt vilde med den.

Græsk pastasalat
Ingredienser
- 400 g pasta penne
- 350 g cherrytomater, eller andre tomater
- 1 agurk
- 1 rødløg
- 100 g sorte oliven, uden sten
- 100 g feta, i tern
- 2 spsk tørret oregano, eller efter smag
Dressing:
- 1 spsk citronsaft
- 1 spsk rødvindeddike
- ½ dl olivenolie
- 1,5 tsk salt
- 1 tsk sukker
- Peber
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisningen på posen. Når den er færdigkogt, skylles pastaen i koldt vand, og den køles ned.
- Alle ingredienserne til dressingen blandes i en lille skål og piskes sammen. Smag dressingen til.
- Agurken samt tomaterne skylles. Agurken skæres i grove tern. Cherrytomaterne skæres i halve.
- Rødløget pilles og skæres i tynde skiver. De sorte oliven deles i 2.
- Kom grøntsagerne i en skål sammen med feta i tern og den afkølede pasta. Drys tørret oregano over, og hæld derefter dressingen over. Vend det hele godt sammen.
- Server pastasalaten med det samme, eller stil den til på køl til den skal serveres.
Hvad skal du huske til næste gang?
Ernæringsinformation
Hvad synes du om opskriften?
Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️
Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her