Populært:

Græsk pastasalat

5

/5

20 minutter

Photo of author

Af: Tina Westergaard Møller

Udgivet:

5

/5

20 minutter
Photo of author

Tina Westergaard Møller

Vi elsker pastasalat herhjemme, og denne græske version er ingen undtagelse. Det er en dejlig græsk pastasalat, som passer godt til sommerens grillmad og til græske kødretter. Læs med her og få vores nemme opskrift.

græsk pastasalat med tomat, agurk, feta og oliven i stort fad

Tilbehør til græsk mad eller madpakke

Pastasalat er bare god sommermad. En græsk pastasalat er fantastisk at servere sammen med lune græske frikadeller eller kylling med græske krydderier.

Den er også dejlig at pakke i madkurven og tage med på sommerens udflugter. Børnene er også glad for at få den med i madpakken hvis der er rester tilbage fra aftensmaden.

Denne opskrift er egentlig “bare” vores opskrift på græsk salat og så vendt med kogt pasta. Den er så nem at lave, men smager altså bare kanongodt.

Vi spiser den til alt fra grillet kylling og frikadeller til en selvstændig ret når vi er på tur. Den er også lækker med en græsk bøf eller andet kød eller kylling.

fad med græsk pastasalat

Ingrediensnoter

Tomat – Vi bruger helst små cherrytomater, men du kan også sagtens bruge alle andre slags tomater, så skal de bare skæres i flere stykker.

Agurk – Agurk er en skøn grøntsag, og den passer godt i denne græske pastasalat.

Oliven – Oliven er et must når vi taler græsk mad, men hvis du ikke er vild med dem, kan de selvfølgelig udelades. Du kan bruge dine yndlingsoliven.

Feta – Vi bruger helst en blok feta og smuldrer den i mindre stykker, men du kan også bruge fetaost i tern.

Pasta – Vi er glade for at bruge pasta penne når vi laver pastasalater, men du kan også sagtens bruge skruer eller andre typer af pasta.

Oregano – Oragano giver bare en god græsk smag til salaten.

Dressing – Dressingen er en nem salatdressing af eddike, olie og citronsaft, som smages til med salt, peber og sukker.

Hvordan laver man græsk pastasalat?

Det er virkelig nemt at lave denne lækre pastasalat med græske smage.

Det første du skal gøre, er at koge pastaen efter anvisningen på pakken.

I mens skæres grøntsagerne, oliven og feta ud, og dressingen piskes sammen. Når pastaen er kogt og afkølet, skal det hele bare vendes sammen, og så er pastasalaten klar til servering.

Find den fulde opskrift længere nede på siden her.

græsk pastasalat med pasta penne, tomater, agurk, rødløg, oliven og feta

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan opbevarer man græsk pastasalat?

Den færdige pastasalat skal opbevares i køleskabet. Her kan den sagtens holde sig nogle dage. Du kan med fordel lave den nogle timer før den skal serveres, så den kan stå og trække lidt smag.

Andre pastaretter du måske vil synes om

fad med græsk pastasalat

Tips og tricks til græsk pastasalat

  • Lav pastasalaten nogle timer før den skal serveres, så den kan stå og trække smag. Det bliver den kun bedre af.

Serveringsforslag

  • Server til et lækkert stykke grillet kylling eller en grillet bøf.
  • Server til græsk mad, for eksempel Græske frikadeller, Græsk bøf eller en Lammekølle på grill
  • Tag pastasalaten med til frokost eller giv ungerne lidt med i madpakken.
  • Tag salaten med i picnickurven når I skal i skoven og spise frokost.

Elsker du pastasalat? Prøv vores Pastasalat med kylling og bacon

græsk pastasalat med dressing i fad
stort fad med græsk pastasalat

Opskrift på pastasalat med feta og oliven

Her får du vores opskrift på en lækker græsk pastasalat. Du kan med fordel servere den til græske frikadeller eller anden græsk mad, eller tage den med som den er i picnickurven eller madpakken.

Vi håber du får lyst til at prøve pastasalaten og servere den for din familie. Herhjemme er vi alle 4 helt vilde med den.

græsk pastasalat med tomat, agurk, feta og oliven i stort fad
5 fra 1 stemme

Græsk pastasalat

Opskrift på græsk pastasalat
Klassisk tilbehør til græske retter og sommerens grillmad. Nem opskrift på pastasalat med feta og oliven som bringer ferieminderne frem. Den er perfekt til græske bøffer eller græske frikadeller, men er også god til en god bøf på grillen eller et stykke kylling.
Opskrift af: Tina Westergaard Møller
Udskriv Pin
Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Græsk
Antal 4 personer
Kalorier 622 kcal

Ingredienser

  • 400 g pasta penne
  • 350 g cherrytomater, eller andre tomater
  • 1 agurk
  • 1 rødløg
  • 100 g sorte oliven, uden sten
  • 100 g feta, i tern
  • 2 spsk tørret oregano, eller efter smag

Dressing:

  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk rødvindeddike
  • ½ dl olivenolie
  • 1,5 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • Peber

Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på posen. Når den er færdigkogt, skylles pastaen i koldt vand, og den køles ned.
  • Alle ingredienserne til dressingen blandes i en lille skål og piskes sammen. Smag dressingen til.
  • Agurken samt tomaterne skylles. Agurken skæres i grove tern. Cherrytomaterne skæres i halve.
  • Rødløget pilles og skæres i tynde skiver. De sorte oliven deles i 2.
  • Kom grøntsagerne i en skål sammen med feta i tern og den afkølede pasta. Drys tørret oregano over, og hæld derefter dressingen over. Vend det hele godt sammen.
  • Server pastasalaten med det samme, eller stil den til på køl til den skal serveres.

Hvad skal du huske til næste gang?



Ernæringsinformation

Serving: 1personKalorier: 622kcalKulhydrater: 85gProtein: 18gFedt: 23gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 13gKolesterol: 22mgNatrium: 839mgKalium: 589mgFibre: 6gSukker: 7gA-vitamin: 695IUC-vitamin: 24mgCalcium: 192mgJern: 3mg
Vilkår for beregning af ernæringsdata
Har du prøvet opskriften?Tag os med @madformadelskere og brug #madformadelskere

Hvad synes du om opskriften?

Har du prøvet denne opskrift? Vi vil rigtig gerne høre hvad du synes om den. Læg en kommentar, giv antal stjerner på opskriften og del dit billede på Instagram med #madformadelskere – Vi elsker at se Jeres retter ♥️

Tilmeld dig også gerne vores Facebookgruppe, hvor du kan vise billeder af den lækre mad du laver! Du finder Facebookgruppen her

Skriv en kommentar

Opskriftsvurdering





Om madformadelskere

Redaktionen:
Tina Westergaard Møller
Rasmus Juul Møller

Mad for Madelskere udgives af:
WM Media
CVR: 38046799
Vinkelvej 16, 6520 Toftlund

Kontakt
[email protected]

Rettigheder

Alt tekst og alle billeder på denne hjemmeside tilhører Madformadelskere – Du må under ingen omstændigheder bruge materiale fra vores hjemmeside eller sociale medier uden skriftlig aftale. Overtrædelse vil udløse et krav om kompensation.